Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De beste bluetooth headphones onder de €50 euro

De beste bluetooth headphones onder de €50 euro

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Bluetooth headphones worden steeds populairder onder steeds meer mensen. Maar wie voor weinig geld een uitstekende draadloze koptelefoon zoekt, moet niet bij Nederlandse winkels kijken. De beste budget Bluetooth headphones haal je uit China.


Goedkope bluetooth headphones? Haal ze uit China

De markt van Bluetooth headphones wijkt wat af van die van bedrade koptelefoons, earphones en luidsprekers. Daarin hebben duurdere producten vaak meer detail, meer ruimtelijkheid in de muziek en een betere afstelling als je meer uitgeeft. De nog jonge markt van Bluetooth headphones is, mede door verkooptopper Beats by Dre onder jongeren, veel meer gericht op een bassig geluid. Er zijn maar weinig betaalbare wireless headphones die een fijne bas hebben én fijne andere eigenschappen bieden.

Toch zijn ze er wel. Je moet alleen weten waar je ze vindt. Zowel bij de gevestigde merken als merkloze koopjes uit China of bij de supermarkten wordt veel rommel verkocht.

Maar waar het Bluetooth headphone segment in de Nederlandse winkels pas vanaf zo’n 150 euro interessant wordt, kan het in China veel goedkoper. Dit zijn na maanden uitvoerig testen mijn aanbevelingen. Dit zijn de beste budget Bluetooth headphones tot 50 euro.


Chinese headphones kopen: dit moet je weten

Er zijn wat dingen om rekening mee te houden als je koptelefoons uit China haalt:

  • De verzendtijd uit China met gratis verzenden is ongeveer drie weken, al kan dat korter zijn bij headphones omdat voorraden soms uit Europa komen.
  • De douane kan pakketten uit China onderscheppen en je om een prijsbewijs vragen. Als de prijs bij aanschaf (fors) hoger is dan 22 euro, kan de douane invoerrechten vragen. Bij een prijs van zo’n 40 euro, kan er zo’n 23 euro bovenop komen.
  • Mijn eigen ervaring is dat het vaak goed gaat en pakketten zelden worden onderschept, mede omdat verkopers een veel lagere waarden op het pakket zetten.
  • De Chinese headphones in dit overzicht hebben een geweldige prijs-kwaliteitverhouding ten opzichte van het Westerse aanbod. Hun materiaalgebruik, bouwkwaliteit en geluidskwaliteit bieden bovengemiddelde waar voor hun geld. Ook met onverwachte douanekosten, zijn ze hun geld nog waard.

Beste Bluetooth headphone onder de €50 euro: Oneodio Elysium

20-25 euro

Verrassing: de beste klinkende Bluetooth headphone onder de 50 euro, is ook meteen fórs goedkoper dan 50 euro. Hij heeft meteen ook een uitgesproken uiterlijk. De Oneodio Elysium ziet er met zijn mokkakleuren uit als iets dat piloten vroeger droegen. De buitenkant van de hoofdband is van bruin (nep)leer, de binnenkant heeft een lichtere, zachte stof en ook de oorkussens zijn van een licht nepleer. Deze koptelefoon ziet er bijzonder uit, maar belangrijker: gezamenlijk zorgen de onderdelen voor veel comfort.

Bij het dragen voel je de hoofdband niet en de oorkussens zijn zó weelderig dik, dat ze comfortabel op je oren drukken en zelfs niet lastig zijn als je een bril draagt. Bij een on-ear headphone worden je oren op den duur altijd warm, maar hier valt het mee. Je kan de Elysium uren op zetten, en gelukkig maar, want: dat wil je ook.

De Elysium is direct uit de doos een basmonster – hij kan écht stampen bij bijvoorbeeld hiphop of dansmuziek. In eerste instantie gaat dat wel ten koste van details in stemmen en hogere tonen. Maar schroef de bas in je equalizer van Spotify of je apparaat eenvoudig iets terug en gooi de hoge tonen iets open… en dan krijg je een budgetpareltje. De bas blijft warm, punchy en vol, maar in de zang en instrumenten hoor je aanzienlijk meer detail. Details als ademteugen en het aanslaan van snaren zijn hoorbaar en je wordt getrakteerd op enige ruimtelijkheid in de muziek. Soms kan het in de bastonen alsnog een beetje druk zijn, maar de Elysium zet er een geweldig wapen tegenover: de pacing. De bas en middentonen zijn geweldig bij de les, ze zijn sneller en alerter dan bij de concurrentie. Dat maakt het geluid van de Oneodio Elysium ongekend opzwepend.

Een goede bouwkwaliteit, ongewoon comfort voor een on-ear en verslavend aanstekelijk geluid. Oh ja: en dan ook nog draadloos met een batterij die het een uur of 25 volhoudt. De Oneodio Elysium levert geweldige prestaties tegen ongekend weinig geld. Een topper.

+ Energiek, opzwepend geluid
+ Mega comfortabel
+ Uitgesproken uiterlijk met retro-vibe
+ Krachtige batterij die tot 25 uur mee gaat
+ Laat weinig geluid door voor je omgeving

– Wennen hoe je de aan-uit knop moet indrukken (net rechtsboven het streepje op de rechter schelp)

Oneodio Elysium kopen


Goedkoop QuietComfort-alternatief: August EP650

blank

30-35 euro

De August EP650 deelt een fijne eigenschap met de Bose QuietComfort 35. Nee, hij heeft geen noise cancellation, maar hij zit zó comfortabel op je hoofd dat je hem bijna meteen vergeet. Je bent zó vertrokken uit je omgeving – hoe hoog of laag je het volume van je muziek ook zet.

Net als bij andere goedkope koptelefoons uit China, overheersen de bassen bij de August EP650. Ook hier is het aan te raden de hoge tonen op te schroeven in je equalizer-instellingen van Spotify of je apparaat zelf. Dat is kinderspel en het loont enorm. Vocalen en hoge noten krijgen ademruimte – en je hoort de plaatsing van instrumenten ten opzichte van elkaar. Met EQ nog meer dan zonder, heeft de EP650 een aangenaam warm klankbeeld waar je uren naar kan luisteren.

Het plastic van de August kraakt een beetje, maar eenmaal op je hoofd, hoor je dat niet meer. De EP650 zit domweg goed en comfortabel. Je kan de oorschelpen uitstekend om je oren heen zetten. De knoppen aan de zijkant van de rechter schelp zijn logisch ingedeeld en bedienen uitstekend. Het enige minpunt is dat het LED-licht om de centrale knop heen vrij fel is, waardoor je de EP650 liever niet in een donkere ruimte wil gebruiken.

Meerdere gebruikers van de headphone geven aan dat ze na jaren van gebruik opnieuw de August EP650 hebben gekocht en dat is geheel voor te stellen. Door het geweldige comfort, de goede bediening en het aangename geluid, is dit een ideale koptelefoon voor op het werk.

+ Zeer comfortabel over de oren
+ Aangenaam warm klankbeeld waar je uren mee kan werken
+ Bedient betrouwbaar blind op de tast
+ Batterij gaat twee volle werkdagen mee
+ Minder omgevingsgeluid dan veel concurrenten

– Felle lichten aan een zijkant maken hem ongeschikt voor donkere ruimtes

August EP650 kopen


Beste active noise cancelling onder €50 euro: Bluedio T6

blank

40-45 euro

De Bluedio T6 is een van China’s goedkoopste headphones met active noise cancelling (ANC); de mogelijkheid om het lawaai uit de omgeving weg te filteren. Hij doet dat, net als bijna alle gevestigde merken trouwens, niet zo goed als Bose dat kan. Met name de basklanken uit de omgeving worden onderdrukt. Zo hoor je een trein bijvoorbeeld nog wel passeren, maar wordt het donkere gekletter van wagons op de rails netjes weggefilterd. Een aandachtspunt is dat de headphone zonder muziek maar mét ANC een soort van bastrilling laat horen als je hem in bepaalde hoeken op hebt. Een wat onaangename ervaring.

Gelukkig onderdrukt de T6 ook al veel geluid door hem simpelweg op te zetten. Als je dat doet, merk je ook hoe stevig de bouw van de T6 is. De headphone is aan de zware kant, met grote oorschelpen die je oren volledig opslokken. De hoofdband is lekker zacht en hetzelfde geldt voor de dikke oorkussens, al kan een bril daar wel wat tussen klemmen. De batterij is een krachtpatser en gaat 30 uur mee.

Het geluid van de Bluedio T6 laat zich uitstekend vergelijken met de Bose QuietComfort, met wat scherpe middentonen en een flinke portie ruimtelijkheid in het geluid. Vooral naast je ervaar je geluid dichtbij, ver weg en alles er tussenin. De T6 voegt er ten opzichte van de Bose alleen nog een zware bas aan toe. De bas kan dreunen en overheersen voor de liefhebber, maar anders ook worden ingedamd met een equalizer.

De T6 doet niet onder voor bedrade Westerse headphones tot 100 euro – en dat mét noise cancellation en zónder draad. Het maakt hem uiterst scherp geprijsd.

+ Robuuste uitstraling en bouwkwaliteit
+ Ruimtelijkheid in het geluid
+ Noise cancellation filtert de bassen in de omgeving…

– Maar haalt het niet bij QuietComfort-niveau
– Rare trilling bij de noise cancellation bij sommige hoofdhoudingen

Bluedio T6 kopen


Beste budget Bluetooth headphone voor sporten: Bluedio TM

blank

20-25 euro

Wie specifiek een Bluetooth koptelefoon zoekt voor hardlopen, fietsen of andere sporten, kan terecht bij de Bluedio TM. Een ijzersterke en fraaie headphone in het zwart, rood of geel. Je kan hem niet opvouwen zoals bijna alle andere headphones, maar hij is super solide – en overleeft zowel zweet als een stootje. De TM zit erg stevig en beweegt amper op je hoofd. Tegelijkertijd drukt hij niet teveel op je oren en hij is erg comfortabel. Dát maakt hem zo sportproof.

De TM heeft standaard drie equalizer-instellingen op de headphone zelf, waaruit je kan kiezen door tegelijk op de volume omhoog en omlaag te drukken. De standaard instelling is bassig vlak, de andere vlak op de middentonen, de derde moet je hebben: die legt nadruk op bas en hogere tonen en klinkt gebalanceerder. De Bluedio TM heeft niet de meest natuurlijke klank, maar laat wel ruimtelijkheid in het geluid toe en heeft een fraai onderscheid tussen bas, midden en hoge tonen. Een ideale metgezel voor het sporten… en ook geschikt voor daarbuiten.

+ Fantastische afwerking voor weinig geld
+ Dikke hoofdband en kussens zorgen voor veel comfort
+ Zit stevig, en dus erg geschikt om mee te sporten
+ Ruim 20 uur op een batterijlading

– Maar één van de meegeleverde equalizer-instellingen is prettig

Bluedio TM kopen


Hoe worden deze headphones getest?

De Bluetooth headphones in dit artikel zijn een selectie uit tientallen geteste headphones van gevestigde Westerse merken en goedkope Chinese modellen. Alle koptelefoons zijn uitvoerig getest. Ze zijn beoordeeld op de audiokwaliteit, maar ook op praktische punten zoals het draagcomfort, de batterijduur, het windgesuis tijdens het fietsen of lopen en de bouwkwaliteit. De headphones in dit overzicht scoren bovengemiddeld op deze punten.

Ben je geholpen bij je aankoop door dit artikel? Deel het dan vooral met anderen!foto auteur Bart Breij
Dit artikel is geschreven door Bart Breij

Sinds Bart in januari 2017 op slag verliefd werd op earphones van nog geen tien euro, is hij voortdurend op zoek naar de beste betaalbare audio. Sindsdien verdiepte hij zich in honderden oordopjes, koptelefoons en (Bluetooth) speakers, en testte hij er tientallen. Zowel uit Nederlandse winkels als uit China. Voor Dik.nl zet hij zijn grootste aanraders op een rij.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Elektronica

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag