Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De beste deurbel met een camera

De beste deurbel met een camera

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Met een slimme deurbel met ingebouwde camera hoef je nooit meer door een kijkgaatje te turen om te zien wie er voor je deur staat. Dat is heel handig en geeft bovendien automatisch een veilig gevoel. Je ziet eenvoudig via het scherm op je binnenmodule of via je smartphone wie er aan heeft gebeld. Dan kun je natuurlijk direct de deur open gaan doen, maar ook eerst op afstand een gesprek voeren.

Zoals bij zoveel elektronica kun je ook een slimme deurbel zo duur maken als je wilt. Wat is dus de beste deurbel met camera voor jouw budget? Dat lees je in dit artikel, waarin we de 10 beste deurbellen met camera in verschillende prijsklassen voor je op een rijtje gezet. Ook vertellen we je waar je allemaal op zou moeten letten voor je er zelf eentje aanschaft.


Waarop letten bij een slimme deurbel met camera?

Een deurbel met ingebouwde camera hoeft helemaal niet duur te zijn want je kunt er al eentje kopen voor nog geen € 100,-. De kwaliteit verschilt dan echter wel van de duurdere modellen en bovendien heeft zo’n deurbel vaak een aantal minder opties. Maar heb je die aanvullende functies eigenlijk wel nodig? Om dat voor jezelf te bepalen is het goed om de volgende zaken alvast bij langs te lopen voor je eigen situatie.

Bediening via een app of met een aparte module

Een groot verschil tussen de verschillende deurbellen met camera is de manier waarop deze worden bediend en hoe je bijvoorbeeld de beelden van de camera kunt bekijken. Dit gebeurt vaak met een app voor op je mobiele telefoon, maar soms krijg je ook een losse controlemodule met beeldscherm die je op een centrale plek in huis op kunt hangen. Waar je zelf voor kiest ligt er vooral aan wat je budget is (de deurbellen met losse module zijn vaak wat duurder) maar ook simpelweg wat je handiger vindt. Een app is bijvoorbeeld heel fijn als je ook graag onderweg wilt kunnen zien wie er voor je deur staat. Met die persoon praten kan dan vaak ook meteen, zodat je bijvoorbeeld de postbode kunt vragen een pakketje bij de buren af te leveren.

Als onderdeel van je smart home?

Steeds meer mensen schaffen een slimme deurbel met camera aan om in te zetten als onderdeel van hun smart home. Daarbij worden meerdere apparaten met elkaar verbonden en centraal handmatig (of zelfs helemaal automatisch) bediend. Dat gebeurt dan bijvoorbeeld met de in huis geplaatste binnenmodule, of gewoon heel handig met een app op de smartphone. Wanneer de deurbel met camera naadloos binnen dat systeem gebruikt moet worden is het goed om daar bij de aanschaf goed op te letten. Check dus dat het model in kwestie goed gebruikt kan worden met je bestaande domotica software of kies uitdrukkelijk voor het merk waarvan je ook al andere slimme apparaten in huis hebt.

Goede beveiliging tegen hackers

Tot slot moeten we ook de beveiliging nog even noemen. Wanneer je een draadloze deurbel neemt voeg je die in de regel toe aan je thuisnetwerk en dat is nooit geheel zonder risico. Als er door hackers op de nieuwe deurbel ingebroken kan worden loopt in theorie het hele netwerk gevaar. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een serieuze fabrikant van slimme apparaten die niet alleen zelf veel aandacht heeft besteed aan de beveiliging, maar waarbij je ook mag rekenen op noodzakelijke updates wanneer er na verloop van tijd toch een kwetsbaarheid wordt gevonden.

Wanneer je jezelf hier niet helemaal in wilt hoeven verdiepen is het beste om alleen voor gerenommeerde merken te kiezen. Dus toch maar niet die voordelige merkloze deurbel uit China, maar gewoon een bekende fabrikant die een naam heeft hoog te houden en zijn apparaten dus goed beveiligt en consequent updatet.


1. Ring Video Deurbel Grijs

Prijs: € 99,-

Beeld via app: Ja

Binnenmodule: Nee

Draadloos: Ja

De Ring Video deurbel is een voordelige optie wanneer je een deurbel met camera zoekt. Er zit daarom ook geen losse binnenmodule bij maar je bekijkt via een gratis te downloaden app wie er voor je deur staat. De verbinding is draadloos want je sluit hem aan op je eigen wifi netwerk. Ondanks zijn lage prijs bevat de Ring Video deurbel wel een nachtmodus met infraroodlicht en kan hij tot 9 meter afstand beweging waarnemen. De beelden die worden gemaakt kun je live op je telefoon bekijken, maar je kunt ze ook in de cloud laten opslaan om later terug te zoeken. Die laatste mogelijkheid gaat op abonnementsbasis en daar betaal je € 30,- per jaar voor. Een leuke bijkomstigheid van deze deurbel is dat hij ook aan allerlei smart home platforms te koppelen is, zoals bijvoorbeeld Amazon AlexaSmart en Google Assistant. Hij is voor zijn lage prijs dus best wel veelzijdig.


2. Orretti Draadloze Video Deurbel

blank

Prijs: € 100,-

Beeld via app: Ja

Binnenmodule: Nee

Draadloos: Ja

Deze draadloze deurbel van Orretti is qua prijs vergelijkbaar met de Ring die we zojuist al bespraken. Vooral qua beeldkwaliteit is deze camera echter wel iets beter te noemen, hij filmt namelijk in HD kwaliteit. Ook bij deze deurbel krijg je automatisch een notificatie op je smartphone wanneer er iemand voor je deur staat, is er een nachtmodus aanwezig en kan er met de persoon voor je deur worden gecommuniceerd. In de deurbel zit een 8 Gb geheugenkaartje waarmee foto’s en video’s voor langere tijd kunnen worden opgeslagen. Zo kun je dus niet alleen het live beeld bekijken maar ook terugzoeken wie er de laatste tijd allemaal voor je deur hebben gestaan. Daarvoor hoeft er niet eens op de bel te zijn gedrukt, want de bewegingsdetectie zorgt ervoor dat er ook video wordt opgeslagen wanneer iemand alleen maar voor je deur heeft gestaan.


3. ELRO DVC040IP

blank

Prijs: € 119,-

Beeld via app: Ja

Binnenmodule: Nee

Draadloos: Ja

Net zoals veel andere deurbellen met camera in het goedkopere segment wordt ook de ELRO DVC040IP met een app bediend. Hij heeft in tegenstelling tot de zojuist besproken modellen echter ook een eigen binnenmodule. Die bevat weliswaar geen scherm, maar maakt wel geluid. Zo kan deze slimme deurbel dus ook gewoon op de traditionele manier laten horen dat er iemand voor je deur staat, met een vrolijke beltoon. De beelden van de camera bekijk je echter gewoon weer via een app, die zowel voor Android als iOS telefoons beschikbaar is. De deurbel met camera zelf heeft een heel volwassen uiterlijk. Hij ziet er echt uit als een klassieke intercom, met een regenkapje om te zorgen dat de lens van de camera altijd droog blijft. Verder heeft hij ook alle andere opties die je mag verwachten, zoals bewegingsdetectie, nachtzicht en video’s opnemen en bewaren.


4. Alecto DVC-1000

blank

Prijs: € 127,-

Beeld via app: Ja

Binnenmodule: Nee

Draadloos: Ja

Zodra er iemand voor je deur staat komt de Alecto DVC-1000 in actie en neemt een foto of slaat video op van je bezoeker. Ook krijg je via de meegeleverde app voor je smartphone direct een signaal, zodat je ook meteen live kunt zien wie je met een bezoekje vereert. Dat kan ook gewoon midden in de nacht zijn, want met de infrarood nachtvisie zie je ook in het pikkedonker meteen wie er is. En of je die persoon nu hartelijk wilt begroeten of sommeren weer weg te gaan, dat doe je heel eenvoudig met de ingebouwde terugpraatfunctie. Video wordt opgenomen in het HD formaat, oftewel 1280 x 720 pixels, wat ruim voldoende is voor een goed en scherp beeld van je bezoeker. Verbinden gaat heel eenvoudig via wifi. Let wel op waar je de bel ophangt, want hij heeft een kijkhoek die wat kleiner is dan veel andere deurbellen met camera.


5. Smartwares VD54A

blank

Prijs: € 149,-

Beeld via app: Nee

Binnenmodule: Ja

Draadloos: Nee

Wanneer je een deurbel met camera zoekt die het uiterlijk heeft van een klassieke intercom is de Smartwares VD54A heel geschikt. Deze deurbel met camera heeft een binnenmodule die is voorzien van een traditionele telefoonhoorn om met de bezoeker te kunnen communiceren. Door dit ontwerp is deze deurbel ook heel populair voor gebruik door senioren. Het videoscherm op de ontvanger is relatief klein en heeft een resolutie van 480 x 240 pixels. Dat is voldoende om een gast te kunnen herkennen als die goed voor de camera staat, maar toont daarnaast niet veel extra. De verbinding is niet draadloos en er is dus ook geen ondersteuning voor bediening via een app of smart home systeem. Er is wel een nachtmodus ingebouwd die werkt met infraroodlicht. Tot slot kun je deze deurbel ook combineren met een elektronische deuropener, zodat je die op afstand voor je bezoeker open kunt doen.


6. Smanos Smart DB-20

blank

Prijs: € 157,-

Beeld via app: Ja

Binnenmodule: Nee

Draadloos: Ja

Zie meteen in Full HD wie er voor je deur staat met de Smanos Smart Video deurbel, want deze intelligente deurbel met camera filmt je bezoekers in een beeldformaat van 1920 x 1080 pixels. Zo zie je dus werkelijk alles wat je moet zien! Smanos is een bekende fabrikant van veel verschillende apparaten waarmee je jouw huis slimmer kunt laten functioneren. De brede ervaring van het bedrijf uit zich onder meer in de uitstekend werkende app waarmee je de deurbel bedient. Communiceren met je bezoekers is ook geen probleem want dat gebeurt gewoon via de app op je telefoon. Video’s worden automatisch opgeslagen in de cloud om later terug te kunnen zien. Tot slot is deze deurbel ook te combineren met het Amazon Alexa home system voor nog meer gebruiksgemak.


7. Smartwares DIC-23112 Wifi Deurbel

blank

Prijs: € 170,-

Beeld via app: Ja

Binnenmodule: Nee

Draadloos: Ja

Zodra er een bezoeker bij je voor de deur staat zal de Smartwares DIC-23112 je dat direct laten weten met een notificatie op je smartphone. Dan is de camera in de bel ook al begonnen met het maken van videobeelden in Full HD kwaliteit, die je meteen via de app op je telefoon kunt bekijken. Omdat het echt om een slimme deurbel gaat reageert die op beweging en kan hij dankzij de nachtfunctie ook in het donker tonen wie er bij je op bezoek komt. De deurbel heeft een handzaam formaat en zit heel solide in elkaar. Installatie is heel eenvoudig en ook de draadloze koppeling kan makkelijk en snel tot stand gebracht worden. De app waarmee je de deurbel bedient is zowel voor Android als iOS te downloaden.


8. ELRO DV044RF

blank

Prijs: € 199,-

Beeld via app: Nee

Binnenmodule: Ja

Draadloos: Ja

De DV0444RF van ELRO is een luxere variant van de ELRO DVC040IP deurbel die we al bespraken, maar in tegenstelling tot dat model wordt deze versie wel met een eigen bedieningsmodule met scherm geleverd. Met enkele knoppen op de module kun je bijvoorbeeld praten met je bezoekers, een foto nemen, of live meekijken met wat er voor je deur gebeurt. De verbinding wordt draadloos tot stand gebracht en dit is heel eenvoudig zelf te doen. De buitenmodule met bel en camera is net zo mooi vormgegeven als bij het goedkopere model en is bijvoorbeeld ook weer voorzien van een handige nachtmodus en bewegingsmelder. Bovendien kun je kiezen uit maar liefst 25 verschillende beltonen zodat er altijd wel een paar bij zitten die je prettig vindt klinken.


9. ELRO DV444WIP IP Video Intercom

blank

Prijs: € 259,-

Beeld via app: Ja

Binnenmodule: Ja

Draadloos: Ja

Wil je niet hoeven kiezen uit bediening via een app of met een losse binnenmodule? Kies dan voor de ELRO DV444WIP want deze draadloze deurbel met camera biedt beide mogelijkheden in hetzelfde pakket. Zo kun je thuis direct zien wie er zich voor je huis bevindt door op het 18 cm grote scherm te kijken en als je onderweg bent gebruikmaken van de app om het thuisfront in de gaten te houden. Vrijwel alle andere handige functies van de hierboven besproken ELRO deurbellen met camera zitten ook in deze variant, zoals de nachtmodus, bewegingsherkenning, terugspreekfunctie en een groot aantal verschillende beltonen om uit te kiezen. De van geborsteld aluminium gemaakte deurbel zelf is even robuust als mooi om te zien.


10. Nest Hello

blank

Prijs: € 279,-

Beeld via app: Ja

Binnenmodule: Nee

Draadloos: Nee

De Nest Hello is een zeer veelzijdige deurbel met camera. Omdat hij op netvoeding is aangesloten kan hij dag en nacht onafgebroken video streamen. Je kunt niet alleen zelf terug praten tegen je bezoekers, maar ook uit een aantal standaard antwoorden kiezen die het apparaat vervolgens aan je bezoekers doorgeeft. De camera in de Nest Hello is van zeer goede kwaliteit. Niet alleen door zijn hoge resolutie van 1600 x 1200 pixels, maar ook dankzij de HDR-ondersteuning en hoge beeldsnelheid van 30 frames per seconde. De video’s van de Nest Hello worden lange tijd opgeslagen om makkelijk terug te kunnen kijken. De verbinding wordt daarbij verzorgd via wifi met verschillende beveiligingen om uit te kiezen. Via de bedieningsapp kun je tal van instellingen veranderen en de Nest Hello helemaal naar je eigen wensen en eisen aanpassen. Zo stel je bijvoorbeeld makkelijk activiteitszones in, zodat je altijd een melding krijgt wanneer daar beweging wordt geregistreerd, en kan de Nest Hello je zelfs melden of er iemand heeft aangebeld die je kent dankzij zijn gezichtsherkenning en zelflerende vermogen.


Conclusie

Wanneer je een deurbel met camera aan wilt schaffen merk je al snel dat de opties voor de verschillende deurbellen elkaar niet veel ontlopen. Het grootste verschil zit hem in het bedienen via een app of met een eigen binnenmodule met beeldscherm. Waar je echter wel veel verschil in merkt is in de kwaliteit. Bijvoorbeeld voor wat betreft het videobeeld (resolutie en scherpte verschillen soms sterk) maar ook de betrouwbaarheid van de draadloze verbinding is niet altijd optimaal.

Wanneer je uit de goedkopere modellen wilt kiezen raden we de Orretti draadloze deurbel aan vanwege de goede kwaliteit voor een lage prijs. Bij de wat duurdere modellen wordt het vooral een kwestie van kiezen uit bediening via een app of een binnenmodule. Voor de met apps te bedienen deurbellen kiezen we zelf de Smanos Smart DB-20 en wanneer je een binnenmodule met scherm wilt is de ELRO DV044RF een prima keus. Wil je over beide mogelijkheden beschikken, dan kom je in onze lijst met beste opties automatisch uit bij de ELRO DV444WIP.

De enige deurbel in het duurdere segment die echt unieke functies biedt is de Nest Hello. Die combineert zijn uitstekende kwaliteit met allerlei handige opties zoals gezichtsherkenning en activiteitszones. Die unieke comfort verhogende toevoegingen zijn wat we stiekem zelf wel een beetje verwachten van een echt slim apparaat. Wanneer je dus niet alleen een uitstekende deurbel met camera zoekt maar die een volwaardig onderdeel wil laten worden van je moderne en slimme woning is de Nest Hello eigenlijk de enige logische keuze.


 foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Elektronica

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag