Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Netflix kijken met een VPN

Netflix kijken met een VPN

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Steeds meer Nederlanders gaan de diensten van Netflix gebruiken. Dat is overigens niet geheel verwonderlijk; het is erg fijn om vanaf je eigen bank je favoriete films en series te zien. Netflix is bovendien erg makkelijk in gebruik. Totdat je in het buitenland komt. In het buitenland is het niet meer mogelijk om naar al je favoriete films en series te kijken. Of toch wel?

Netflix via een VPN

Netflix heeft een zogeheten geoblokkade ingebouwd in de website. Dit betekent dat Netflix het aanbod toont van beschikbare films en series gebaseerd op jouw locatie. Als je in Frankrijk bent, kan je daarom de Nederlandse Netflix niet meer raadplegen. Normaliter gezien in ieder geval, want deze blokkade is makkelijk te omzeilen. Je moet hiervoor gebruik maken van een VPN server.

Een VPN server geeft aan de website van Netflix door dat jij je in Nederland bevindt, waardoor je het geschikte aanbod van series en films kan zien. In de werkelijkheid bevindt je je echter in een totaal ander land. De VPN server verkrijgt de informatie van de website van Netflix en toont dit vervolgens op jouw computer. In feite is een VPN daarom een doorgeefluik, maar wel een doorgeefluik die jouw locatie ietwat aanpast. Op die manier is het wél mogelijk om de gewenste series en films op Netflix te kijken.

Overigens zijn alle gegevens die je via een VPN server doorgeeft versleuteld. Hackers kunnen daardoor nooit achter de inloggegevens van jouw Netflix account komen.

Welke VPN aanbieders kan je gebruiken?

Het wijzigen van de geografische locatie is niet geheel makkelijk. Mede daardoor zijn er maar een beperkt aantal VPN providers waarmee je Netflix kan kijken. Op dit moment zijn onderstaande drie VPN providers de meest geschikte:


ExpressVPN

ExpressVPN

Het voordeel van ExpressVPN is de snelheid en de diversiteit. Deze provider heeft namelijk in maar liefst 85 landen servers staan! Dankzij dit grote aantal servers kan je in veel landen Netflix kijken. Deze VPN-provider kan, dankzij bepaalde technologieën, de geoblokkade van Netflix omzeilen. Dit doet men door de geografische locatie virtueel te wijzigen.

Bezoek ExpressVPN
NordVPN

NordVPN

Ook NordVPN is erg snel en biedt de mogelijkheid om in verschillende landen naar Netflix te kijken. Deze provider heeft tevens op de eigen website een duidelijke omschrijving staan omtrent de werking van hun servers. Met behulp van deze provider kan je in zeer veel landen Netflix kijken. Ook deze VPN-provider kan de geografische locatie wijzigen, waardoor je gewoon vanuit het buitenland naar de Nederlandse Netflix kan kijken.

Bezoek NordVPN
Goose VPN

Goose VPN

Deze Nederlandse provider staat niet voor niks in dit rijtje. Ook deze provider heeft de mogelijkheden om de geoblokkades van Netflix te omzeilen. Het is onder meer mogelijk om de Amerikaanse Netflix in Nederland te kijken met behulp van deze VPN provider. Deze VPN-provider is voornamelijk aan te raden omdat de website ook in het Nederlands beschikbaar is. Dat is toch net iets makkelijker voor ons als Nederlanders. Daarnaast heeft Goose VPN ook gewoon hele snelle en stabiele verbindingen. Met een VPN-server van Goose VPN kan je gaan genieten van je favoriete Netflix films en series in het buitenland!

Bezoek Goose VPN

Waar moet je op letten als je Netflix wil kijken via een VPN?

Allereerst is het belangrijk om een VPN-provider te zoeken die de geografische locatie kan wijzigen. Netflix heeft een zogeheten geoblokkade ontwikkeld. Deze blokkade zorgt ervoor dat je in het buitenland niet naar de Nederlandse Netflix kan kijken. Als je een VPN-provider hebt die de geografische locatie kan wijzigen, kan je alsnog in het buitenland naar de Nederlandse Netflix kijken. In eerste instantie is het dus belangrijk om daar goed op te letten. Met de drie bovenstaande VPN-providers weet je in ieder geval zeker dat je naar Netflix kan kijken.

Daarnaast is het belangrijk om naar de snelheid en de stabiliteit van de VPN-providers te kijken. Uiteraard wil je op een relaxte manier naar je Netflix series kunnen kijken. Dat betekent dat je ongestoord wilt kunnen kijken; daar is een snelle en stabiele verbinding voor nodig. Die kan echter niet elke VPN-provider garanderen op bepaalde plekken op de wereld. Zoek daarom, op basis van je locatie, naar de meest geschikte VPN-provider.

De geoblokkades van Netflix

In dit artikel hebben we al enkele keren gesproken over het omzeilen van de geoblokkades van Netflix. Maar, wat houdt dat eigenlijk exact in? Netflix heeft veel licenties met allerlei verschillende producenten. Dit betekent dat Netflix gemachtigd is om de series en films te laten zien. Maar, daar zijn wel duidelijke afspraken over gemaakt. Deze afspraken lopen uiteen van geld tot aan de locaties waarop films en series wél bekeken mogen worden.

Netflix heeft daarom een zogeheten geoblokkade ingesteld. Dit betekent dat elk land zijn eigen aanbod van series en films heeft. Als je in Frankrijk bent, heb je dus een ander aanbod in je Netflix account. Dit heeft puur met licenties te maken. Met behulp van een VPN-provider is het echter mogelijk om deze geoblokkade te omzeilen!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): VPN

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

NordVPN
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag