Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Torrents downloaden met een VPN

Torrents downloaden met een VPN

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wil je graag anoniem torrents downloaden? Dan is het een goede optie om gebruik te maken van een VPN. Het is sowieso belangrijk om je privacy en je persoonsgegevens online te beschermen. Eigenlijk is het dus altijd verstandig om gebruik te maken van een VPN als je online verbinding maakt met je tablet, laptop of smartphone. Een VPN-verbinding versleutelt je internetverkeer en leidt dit om via een externe server. Je krijgt dan een ander, anoniem IP-adres toegewezen.

Dankzij deze versleuteling ben je extra goed beveiligd tegen virussen, hackers en spyware. Zo kan niemand zien wat jij online doet en worden je persoonsgegevens dus beschermd. Je privacy is dan optimaal gewaarborgd. Als je gebruikmaakt van een VPN maak je verbinding met een externe server. Je gebruikt dan het IP-adres van deze externe server. Hierdoor ‘misleid’ je andere partijen. Zij kunnen dan niet zien wat jouw oorspronkelijke IP-adres is. Je dataverkeer kan dan niet worden gekoppeld aan jou.

Waarom torrents downloaden via een VPN?

Als je torrents downloadt dan gebeurt dit via een P2P-netwerk of een torrentwebsite. Gebruikers kunnen hier online gegevens uitwisselen. Het gaat dan om gegevens als de content die gedownload en geüpload is.

Een torrentwebsite maakt gebruik van een torrentprogramma. Als je via zo’n website een bestand downloadt en uploadt, dan zorgt het torrentprogramma ervoor dat jij dit bestand krijgt toegezonden en kunt downloaden. Dit bestand is weer afkomstig van andere gebruikers, die het bestand al eerder hebben binnengehaald. De gebruikers delen het bestand dus eigenlijk met jou. Jij bent de downloader en zij zijn de uploaders. Het is natuurlijk geen fijn idee dat andere personen inzicht hebben in jouw gegevens. Dit is dus al een reden om torrents te downloaden via een VPN. Daarnaast zijn er nog meer redenen om dit te doen.

Instanties zien niet wat je online doet
Veel mensen denken dat het downloaden van torrents illegaal is, maar dit is niet zo. Het is pas illegaal als de auteursrechten van een bestand worden geschonden. Het downloaden van torrents is dus niet per definitie illegaal. Het hangt er van af wat je downloadt, maar aangezien het gros van de bestanden is voorzien van auteursrechten, downloaden de meeste mensen illegaal. Als je torrents wil downloaden, kun je dus het beste een VPN gebruiken. Hiermee verberg je jouw IP-adres. Zo kunnen instanties niet zien wat je online doet. Ze hebben er dan geen zicht op wie een bestand met auteursrechten downloadt.

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je een VPN gebruikt om illegaal films, series of muziek te downloaden. Dit is in strijd met de wet. Zoals we hierboven al hebben aangegeven, is het downloaden van torrents in principe niet illegaal. Er is ook veel goede legale content beschikbaar.

Met welke VPN’s kan je torrents downloaden?

Net als bij al je andere online activiteiten, is het bij het downloaden van torrents verstandig om gebruik te maken van een VPN. Niet alle VPN-aanbieders ondersteunen de mogelijkheid om torrents te downloaden. Wij hebben even voor je opgesomd bij welke VPN’s je veilig, snel en anoniem via torrentsites kunt downloaden. Hieronder een selectie.


Goose VPN

Goose VPN

Bij de Nederlandse VPN-dienst GooseVPN is het mogelijk om torrents te downloaden. Achter elke server heeft de dienst aangegeven of je wel (P2P) of niet (No P2P) torrents kunt downloaden. Als je hier een P2P-server selecteert, kun je veilig en anoniem torrents downloaden.

Bezoek Goose VPN
IPVANISH

IPVANISH

Alle servers van de VPN dienst IPVanish zijn geschikt om P2P files te delen. Dit betekent dus dat je via IPVanish torrents kunt downloaden. Deze VPN-dienst hanteert een zero-logging policy. Bovendien kun je bij IPVanish ook nog gebruikmaken van de Socks5proxies. Hiermee is geen enkel IP-adres zichtbaar. Het downloaden van de torrents verloopt dan via de Socks5 proxy.

Bezoek IPVANISH
PureVPN

PureVPN

Als je een account hebt bij PureVPN kun je anoniem torrents downloaden. Let hierbij wel op het land waar de server staat die je hebt geselecteerd. Het is belangrijk dat de server in een land staat waar PureVPN het downloaden van torrents toestaat. Dit is in heel veel landen het geval.

Bezoek PureVPN
Private Internet Access

Private Internet Access

PrivateInternetAcces, oftewel PIA, is een van de grootste VPN-aanbieders op de markt. Deze bekende VPN-aanbieder houdt geen logs bij. Dit betekent dus dat je anoniem en veilig torrents kunt downloaden via de server van PIA. Let er wel goed op welke server je selecteert. Als je verbinding maakt met een Nederlandse server van PIA kun je probleemloos torrents downloaden.

Bezoek Private Internet Access
Hide.me

Hide.me

Hide.Me is een Duitse VPN-aanbieder. Deze aanbieder staat bekend om de veiligheid, privacy en anonimiteit. Bij Hide.Me is het toegestaan om gebruik te maken van P2P-netwerken om torrents te downloaden. Een aantal landen voert strenge controles uit op het torrentverkeer. Met sommige servers van Hide.Me is het dan ook niet mogelijk om torrents te downloaden. In de software van de VPN-dienst staat achter de servers vermeld of de server P2P verkeer ondersteund. Bij de meeste Europese servers is dit het geval.

Bezoek Hide.me

Kiezen van een VPN voor het downloaden van Torrents.

Wil je gebruik gaan maken van een VPN, zodat je onder meer anoniem torrents kunt downloaden? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan in welk land het bedrijf gevestigd is en of het een no log beleid hanteert.

Het vestigingsland
Sommige VPN-diensten bieden je niet de mogelijkheid om torrents te downloaden. Dit komt, omdat ze dan problemen krijgen met de overheid. Vaak zie je ook dat VPN-providers op een deel van hun servers het downloaden van torrents wel toestaat en op een ander deel van de servers niet. Dit heeft te maken met de locatie waar de desbetreffende servers staan en de wetgeving in dat land. Bij de meeste VPN-aanbieders is downloaden gewoon toegestaan. Je kunt ervan uitgaan dat je dit meestal veilig en anoniem kunt doen.

No log beleid
Sommige VPN-diensten houden ‘logs’ bij. Hierbij bewaren ze je IP-adres. Dit doen ze, omdat het verplicht is in het land waar ze gevestigd zijn of voor het bijhouden van de administratie van hun bedrijf. Bij sommige bedrijven worden de logs na 24 uur verwijderd. Er zijn er echter ook die de gegevens maandenlang bewaren.

Als je torrents wilt dowloaden via een VPN is het natuurlijk een vereiste dat de VPN-provider helemaal geen logs bijhoudt. Je gegevens zijn dan niet te achterhalen. Geen enkele autoriteit kan dan zien welke bestanden je hebt gedownload. Kies dan ook altijd voor een VPN dat een no log beleid hanteert. Hier blijft je IP-adres verborgen en zijn je gegevens maximaal beschermd. De eerder genoemde VPN-diensten hanteren allemaal een no log beleid. GooseVPN, IPVanish, PureVPN, PrivateInternetAccess en Hide.Me zijn dus allemaal zeer geschikte VPN-diensten om anoniem torrents te downloaden.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): VPN

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

NordVPN
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag