Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

VPN voor Android

VPN voor Android

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

De smartphones en tablets, met daarop het Android besturingssysteem, worden tegenwoordig voor allerlei zaken gebruikt. Eén van deze zaken is het bekijken van bijvoorbeeld series op Netflix. Als je in het buitenland Netflix wilt bekijken, heb je echter met de geoblokkade van Netflix te maken. Gelukkig biedt Android, in combinatie met verschillende VPN providers, een oplossing. Je kan specifieke apps in de Google App Store downloaden. Via een dergelijke app kan je gebruik maken van een VPN server op je Android toestel. Met behulp van een VPN server kan je bijvoorbeeld de geo blokkade van Netflix omzeilen, maar je kan ook geblokkeerde websites op bijvoorbeeld je werk op school bezoeken.

Als gebruiker van een Android toestel heb je in ieder geval genoeg keus. Op dit moment zijn er vier grote VPN-providers die allemaal een eigen Android app aanbieden. Het is voor een gebruiker van een Android toestel erg makkelijk geworden; men hoeft alleen de app te installeren, een abonnement af te sluiten en men kan er al gebruik van maken. In dit artikel vertellen we jou meer over de verschillende VPN-providers die een Android app aanbieden. Daarnaast vertellen we waar op de belangrijkste criteria als je een VPN app wilt gaan downloaden.

Welke mogelijkheden heb je voor een Virtual Private Network op android?

Hierboven gaven we al aan dat er op dit moment veel VPN-providers zijn die een Android app aanbieden. Wij hebben de vier belangrijkste en beste providers voor jou op een rijtje gezet:

 


NordVPN

NordVPN

Heb je een Android toestel en wil je gebruik maken van een VPN-server? NordVPN is dan een geschikte partij voor jou! Deze VPN-provider biedt een zeer fijne app aan, maar je kan de website ook via de browser op je Android toestel raadplegen. De app geeft jou in ieder geval de mogelijkheid tot het omzeilen van geoblokkades of het raadplegen van geblokkeerde websites op bijvoorbeeld het netwerk van je school of werk. Deze VPN-provider biedt sowieso vele voordelen. De website is in het Nederlands beschikbaar en deze VPN-provider heeft zeer stabiele en veilige verbindingen. Op dit moment heeft NordVPN ruim 735 servers in werking, verspreid over 57 verschillende landen. Dankzij NordVPN kan je op veel verschillende locaties op de wereld naar Netflix kijken. NordVPN heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van de andere VPN-providers. Het hoofdkantoor van NordVPN is namelijk gevestigd in Panama. Dit betekent dat deze VPN-provider zich dient te houden aan de plaatselijke wetgeving. In Panama bestaan er geen wetten die bedrijven dwingen om inzage in internetdata af te geven. Mede hierdoor is het surfen op het internet via een VPN-server van NordVPN erg veilig.

Bezoek NordVPN
ExpressVPN

ExpressVPN

Als grootste premium VPN-Provider op de wereld kon ExpressVPN uiteraard niet achterblijven met het ontwikkelen van een app voor Android. Deze VPN-provider heeft een zeer uitgebreide gelanceerd voor gebruikers van Android smartphones of tablets. De app is te downloaden in de Google App Store. Deze app biedt een makkelijke en fijne mogelijkheid tot bijvoorbeeld het kijken naar Netflix in het buitenland. Overigens kan je de VPN-servers van ExpressVPN ook benaderen via de brower op je Android toestel. Met ruim 1000 servers is deze VPN-provider goed vertegenwoordigd. Als gebruiker van een Android toestel kan je dus op vele plekken op de wereld gebruik maken van deze provider en bijbehorende Android app. Tevens maakt deze VPN-provider gebruik van het zogeheten zero-logs beleid. Dit betekent dat ExpressVPN niks registreert van datgene wat jij doet als je gebruik maakt van de server.

Bezoek ExpressVPN
IPVANISH

IPVANISH

In 2016 toonde een onderzoek aan dat zo’n 85% van alle smartphones op het besturingssysteem van Android draait. Dat is een gigantisch aantal en dat is ook IPVANISH niet onopgemerkt gebleven. Deze Amerikaanse VPN-provider IPVANISH heeft zich toegelegd op een speciale Android app. Met behulp van deze app kunnen Android gebruikers gemakkelijk gebruik maken van een VPN-server van IPVANISH. Deze app kenmerkt zich door veel bedieningsgemak en een fraaie interface. Als gebruiker van een Android app heb je bij deze provider een hoop keus; men heeft ruim 750 servers in zo’n zestig landen staan. De Android app staat erg goed aangeschreven en wordt door een hoop mensen gebruikt. Mocht de app niks voor jou zijn, kan je ook gebruik maken van de reguliere browser op je Android smartphone of tablet. Deze Amerikaanse provider blinkt verder uit in de snelheid van hun servers en tevens hebben ze een zeer uitgebreide en goede klantenservice. Mocht je problemen met je Android app krijgen, kan je dit snel en vakkundig op laten lossen.

Bezoek IPVANISH
PureVPN

PureVPN

Gebruikers van een Android toestel zijn gewend aan bedieningsgemak en een fraaie interface. Daar is PureVPN zich ook van bewust; deze VPN-provider heeft een zeer fijne Android app ontwikkeld. Dankzij deze app kan een gebruiker van een Android smartphone of tablet zeer gemakkelijk gebruik maken van een VPN-server. Voor een gebruiker is het een kwestie van de app en installeren en een abonnement afsluiten. Men kan dan direct gebruik maken van de betrouwbare en snelle VPN-servers van PureVPN. Mocht je onverhoopt problemen krijgen met de Android app van PureVPN, kan je via het internet direct hulp inschakelen. PureVPN heeft speciale support programma’s gemaakt, zodat je optimaal kan genieten van de Android app.

Bezoek PureVPN

VPN app op je Android toestel

Hierboven gaven we meerdere voorbeelden van goede VPN-providers voor je Android besturingssysteem. We gaven hierbij aan dat deze VPN-providers veilige en stabiele verbindingen hebben. Een ander groot voordeel van deze VPN-providers zijn de apps. De bovenstaande VPN-providers hebben een eigen app die je kan installeren op een Android toestel. Dankzij deze app kan je nog gemakkelijker en sneller naar Netflix kijken.

Met behulp van deze apps is het erg makkelijk om je lievelingsfilm en series te bekijken. Kijk daarom dus direct in Google App store om de apps van bovenstaande VPN-providers te bekijken en te downloaden.

Waar moet je goed op letten bij het kiezen van de juiste VPN applicatie?

Als gebruiker van een Android toestel ben je gewend aan het bedieningsgemak en de lay-out. Het besturingssysteem is simpel, maar doeltreffend. Men is daarom ook gewend om met behulp van weinig handelingen de gewenste pagina’s of apps te bereiken. Mocht je één van de bovenstaande VPN-providers apps willen downloaden, is het aan te raden om deze apps te vergelijken.

Allereerst is het aan te raden om te kijken naar het aantal downloads in de Google App Store. Het aantal downloads is een goed referentiekader. Indien een app veel downloads heeft, kan je er min of meer van uitgaan dat de app kwalitatief goed is. Een ander belangrijke indicator is de prijs die je voor de app moet betalen. De meeste apps zullen gratis zijn, maar je moet dan wel betalen voor het abonnement. Welke app kan het goedkoopste abonnement aanbieden en welke apps heeft daarbij de beste voorwaarden?

Bovenal is het aan te raden om op internet diverse reviews over de verschillende apps te lezen. Deze reviews geven vaak een betrouwbaar beeld van de functionaliteiten van de apps. Op basis daarvan kan je de keuze maken voor de juiste app. Let in deze reviews ook goed op de snelheid van de apps; dat is een zéér belangrijke indicator. Maak je leven nog gemakkelijker en download één van de VPN-apps voor op je Android toestel. Het kijken naar je favoriete series op Netflix wordt dan nóg leuker.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): VPN

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

NordVPN
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag