Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review PureVPN

PureVPN bestaat al sinds 2007 en heeft de afgelopen jaren een vernieuwing ondergaan. Tot een aantal jaren geleden was deze VPN-service redelijk prijzig. Echter, sinds het bedrijf vernieuwd is, heeft het de prijs flink verlaagd. De website van de VPN-dienst is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Turks.

Ga naar de website van PureVPN

Pluspunten

  • Meer dan 140 landen
  • 7 dagen Niet goed Geld terug
  • Meer dan een miljoen gebruikers
  • OpenVPN protocol

Wat kun je lezen in deze review?


Functies & kenmerken

Functies en kenmerken
PureVPN is een van de grootste en bekendste VPN providers ter wereld. Het bedrijf heeft in elk werelddeel servers staan. PureVPN staat bekend om zijn degelijkheid, betrouwbaarheid en de snelle servers.

Aantal connecties tegelijkertijd
Als je een account hebt bij PureVPN, dan is het mogelijk om connectie te maken met vijf devices tegelijkertijd. Zo kun je de service dus tegelijkertijd openen op je laptop, tablet en smartphone. Vanaf elk apparaat dat je gebruikt, heb je dan hetzelfde IP-adres.

Verder biedt de dienst een bijzonder virtuele router-functie. Hiermee is het mogelijk om je Windows laptop of desktop te transformeren in een router met VPN waarop je 10 apparaten tegelijk kunt aansluiten. 

IP-adressen
Aangezien de provider een uitgebreid serverpark heeft, zijn er duizenden IP-adressen beschikbaar. Op dit moment zijn dat er meer dan 80.000. Elke keer als je inlogt en een server selecteert, krijg je weer een ander IP-adres toegewezen.

Inschrijven, betalen, downloaden, installeren en gebruiken
Een abonnement afsluiten gaat heel eenvoudig. Als je klikt op het abonnement van je keuze, krijg je een overzicht met de betalingsmogelijkheden. Vervolgens selecteer je een betaaloptie. PureVPN hecht veel waarde aan het waarborgen van je anonimiteit. Je hoeft dan ook alleen je e-mailadres en naam in te vullen. Nadat je betaald hebt, krijg je een link gemaild om de software te downloaden en te installeren. Je kunt hier dus gelijk gebruik van maken.

Software en apps
De software van de VPN-dienst is makkelijk te gebruiken en beschikbaar voor meerdere platformen, zoals Windows, Mac, iOS, Android en DD-WRT routers. Ook voor beginners is het gelijk duidelijk wat de mogelijkheden zijn. Het menu ziet er eenvoudig uit. Bovendien bieden de software en apps tal van mogelijkheden voor gebruikers die meer eisen hebben. Zo beschikt deze over alle instelling die er voor een VPN-verbinding mogelijk zijn. Je kunt de software heel eenvoudig via de website downloaden. PureVPN ondersteunt het OpenVPN protocol. Hierdoor kun je ook een connectie maken met andere devices en besturingssystemen, zoals Ubuntu of Linux.


Veiligheid & privacy

Net als veel professionele VPN-diensten ondersteunt PureVPN de volgende bekende protocollen:

  • OpenVPN
  • PPTP
  • L2TP
  • SSTP
  • IKEv2

Voor de meeste veiligheid, is het een advies om altijd gebruik te maken van OpenVPN en PPTP te vermijden. SSTP is de meest veilige optie, maar deze vertraagt het internetverkeer.

Switchen protocol
Het switchen naar een ander protocol gaat heel makkelijk. Als je de software of een app hebt geopend, kun je altijd een ander protocol selecteren.

Waar staan de servers?
PureVPN heeft de beschikking over meer dan 750 servers verdeeld over 180 locaties in 141 landen. De servers staan in Noord-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Afrika. Het maakt dus niet uit waar je verblijft, met PureVPN heb je altijd de beschikking tot de content die je wilt zien.

Verder biedt de software van PureVPN virtuele servers. Hierbij wordt de server van een ander land nagebootst in een ander land. Zo doet een server in Duitsland zich voor als een Amerikaanse server. Hierdoor blijft de bandbreedte optimaal. Een virtuele server is vooral erg handig als je verbinding wilt maken met een server die te ver weg staat. De internetverbinding wordt dan te traag. Met een virtuele server wordt dit probleem verholpen.

Switchen
Heb je een Amerikaanse server geselecteerd, omdat je de Amerikaanse versie van Netflix wilt bekijken, maar wil je toch liever de Nederlandse versie zien? Dan kun je gelijk switchen van server. Bij PureVPN kun je dus gemakkelijk van server switchen, terwijl je de VPN gebruikt.

Encryptie
PureVPN versleuteld het dataverkeer standaard met een AES-256 encryptie. Hiermee is al je internetverkeer beveiligd. Zo kan niemand bij jouw persoonlijke en financiële gegevens. AES-256 is een standaard encryptie waar alle VPN-providers gebruik van maken. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat deze sterk genoeg is.

Firewall
Als je nog meer zekerheid wilt dat je gegevens veilig zijn of dat er geen virus in je apparatuur terechtkomt, biedt PureVPN je de mogelijkheid om de NAT-firewall aan te schaffen. Deze biedt bescherming aan alle apparaten. NAT firewall onderschept virussen en beschermt je tegen hackers en chatbots.

Zero-logging beleid
PureVPN zegt er een zero-logging beleid op na te houden. Hiermee bedoelen ze dat ze geen logs bijhouden van de sites die je bezoekt, de verzoeken die je naar de DNS server stuurt, welke mails je verstuurt, enz. Er wordt dus geen data gelogd. Wel houdt de provider bij hoeveel pogingen je onderneemt om verbinding met een VPN-server te maken. De provider houdt dit bij om je veiligheid nog meer te waarborgen en de technische prestaties te verbeteren.

Dedicated IP-adres
Wil je verbinding maken met een server vanaf een ander IP-adres? Dan is een dedicated IP-adres de oplossing. PureVPN is een van de weinige providers die je deze mogelijkheid biedt. Voor een meerprijs krijg je een dedicated IP-adres.

Kill Switch
De software en apps van PureVPN zijn uitgerust met een kill switch-functie. Deze zorgt ervoor dat je datagegevens worden geblokkeerd als de internetverbinding wordt onderbroken. Buitenstaanders kunnen dus niet zien welke sites je hebt bezocht en wat je gegevens zijn. De kill switch functie wordt automatisch in werking gezet zodra de verbinding wegvalt.


Snelheid en stabiliteit

De snelheid en stabiliteit die je met PureVPN kunt halen zijn prima. Natuurlijk hangt de snelheid die je behaalt ook weer af van een aantal factoren, zoals je eigen verbinding, het type encryptie dat je gebruikt, de serverlocatie, jouw eigen locatie en de afstand vanaf jouw locatie tot de server. Met een internetverbinding van 150mbit haal je een snelheid van rond de 100 mbit. Dit is zo als je verbinding maakt met een van de server in Europa. Wanneer je verbinding maakt met een Amerikaanse server ligt de snelheid rond de 70mbit. Dit zijn dus gangbare snelheden die voor de meeste gebruikers voldoende zijn. Hiermee kun je zonder vertraging surfen, video’s streamen, series bekijken op Netflix en torrents downloaden. Een abonnement heeft geen snelheidsbeperkingen of datalimiet beperkingen.


Streaming & torrents

Als gebruiker van PureVPN is het toegestaan om video’s te streamen en torrents te downloaden via het netwerk. Wel moet je hier een server voor gebruiken die in een land is gevestigd waar PureVPN het downloaden van torrents toestaat. Dit zijn heel veel landen. Door torrents te downloaden of video’s te streamen via een VPN-netwerk blijf je anoniem.

Kodi
Aangezien PureVPN het protocol OpenVPN aanbiedt, is het mogelijk om via Kodi te streamen. Op de website van de provider staat heel duidelijk uitgelegd hoe je Kodi in de VPN kunt installeren. Als je toegang hebt tot Kodi, kan je al je favoriete series en films aan de Kodi-mediatheek toevoegen.

Netflix
Netflix gaat een harde strijd aan met VPN gebruikers. Hierdoor is het bijvoorbeeld lastig om gebruik te maken van de Amerikaanse Netflix. PureVPN is heel creatief in het bedenken van oplossingen. Zo creëert de provider geregeld nieuwe Amerikaanse IP-adressen, zodat gebruikers de Netflix-blokkades kunnen omzeilen.


Abonnementen

PureVPN biedt één soort abonnement aan, waarbij je de keuze hebt uit drie periodes: een abonnement voor een maand, 6 maanden of een jaar. Het jaarabonnement is het meest voordelig.

Voor een maandabonnement betaal je $10,95 (€9,80). Een abonnement voor 6 maanden kost je $8,95 (€8,01) per maand en voor een jaarabonnement betaal je per maand $5,90 (€5,28)

7-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie
PureVPN heeft geen gratis versie. Wel biedt de provider je een 7-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Als je een abonnement hebt afgesloten en het je toch niet bevalt, dan kun je binnen 7 dagen je geld terugvragen.

Betalingsmogelijkheden
Wil je een abonnement afsluiten bij PureVPN? Dan biedt de provider je tal van betalingsmogelijkheden. Zo kun je een abonnement onder meer betalen via PayPal, iDeal en een creditcard. Ook is het mogelijk om met bitcoins of een giftcard te betalen. Helaas zijn dit wel alleen Amerikaanse giftcards.


Bedrijfsinformatie

Het hoofdkantoor van PureVPN staat in Hong Kong in China. De dienst wordt dus vanuit China beheerd. Het bedrijf achter de VPN-dienst is GZ Systems Limited. Het adres van dit bedrijf is 36/F, Tower Two, Times Square, 1 Matheson Street, Causeway Bay, Hong Kong.


Support

Sinds de vernieuwing van PureVPN is de klanten support ook flink verbeterd. Naast tickets en e-mailsupport, is er 24/7 chat support. Als je via het chatmenu een vraag stelt, wordt deze vaak al binnen een minuut beantwoord. De klantenservice van PureVPN is dus goed. Een klein minpuntje is, dat deze enkel in het Engels beschikbaar is.


Software

PureVPN heeft software ontwikkeld die compatibel is met meer dan 20 devices, zoals een laptop, desktop, router, smart tv, tablet, smartphone en Chromecast.

Cross browser
PureVPN heeft apps beschikbaar voor Android en iOs. Deze apps worden goed weergegeven. Bovendien beschikken de apps over een kill switch functie en een goede beveiliging.

Router
Je kunt PureVPN op een PPTP of DDWRT router installeren. Op de website van de VPN-dienst staan handleidingen hoe je dit kunt doen.


Conclusie

PureVPN biedt tal van mogelijkheden en behoort dan ook tot een van de beste VPN-diensten. Een abonnement biedt veel kwaliteit en beschikt dan ook over een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Een ander groot pluspunt is de zeer overzichtelijke software. Deze is niet alleen geschikt voor ervaren gebruikers, maar ook voor mensen die voor het eerst een VPN-abonnement hebben afgesloten. Ook wat betreft de privacy zit het goed.


8.2


Snelheid
8,5
Veiligheid
8,2
Gebruik
9,2
Support
7
Kosten
8
Bezoek PureVPN

Specificaties

TaalTaal: Engels
BetaleniDealCreditcardPaypal
SoftwareWindows, Android, Linux, macOS, iOs
ProtocollenOpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP/IPsec, IKEv2
Connecties10
Torrentsja
Kodi streamingja
Netflixja
Dedicated IPja
Router optiesnee
Bezoek PureVPN
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag