Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Goose VPN

Goose VPN is een nieuwe VPN service. Het unieke aan deze dienst is, dat het de allereerste echte Nederlandse VPN service is. Goose richt zich op de internationale markt en de website van de dienst is beschikbaar in meerdere talen, waaronder Nederlands. Wij waren erg benieuwd naar deze nieuwe service en hebben de VPN diensten van Goose eens uitgebreid onderzocht. In deze review lees je meer over de ervaringen met Goose VPN.

Ga naar de website van Goose VPN

Pluspunten

  • Nederlandse VPN dienst
  • Geen logs dus volledig anoniem
  • Eerste maand gratis
  • 24/7 support

Wat kun je lezen in deze review?


Functies & kenmerken

Bij Goose VPN kun je met één abonnement gebruikmaken van al je devices. Je kunt dus met meerdere apparaten tegelijkertijd connectie maken, zoals je laptop, tablet en smartphone. Je hebt vanaf elke device die je gebruikt hetzelfde IP-adres. Dit is een lokaal IP-adres. Als je dus verbinding maakt met de server in Amerika, krijg je een Amerikaans IP-adres. Hiermee kan je profiteren van diverse lokale voordelen, zoals het kopen van lokale producten met het lokale IP-adres of het boeken van een vakantie via een lokale website. Dit kan je al snel veel geld besparen.

Wil je een abonnement afsluiten bij Goose VPN? Dan gaat dit heel eenvoudig. Hier is geen technische kennis voor vereist. Binnen 1 minuut en in 3 stappen, kun je je inschrijven en het abonnement betalen. Vervolgens kun je de software downloaden, installeren en direct gebruiken. Het is mogelijk om je aan te melden via je e-mailadres of via Facebook.

Software voor diverse besturingssystemen
Op de website van Goose VPN is er gratis software beschikbaar voor diverse besturingssystemen. Zo is er software beschikbaar voor Windows, Android, iOs en Mac computers. Dit betekent dus dat je de VPN dienst op veel verschillende devices kunt gebruiken.

Installeren van de software
Het installeren van de software is zeer eenvoudig en wijst zich eigenlijk vanzelf. Na de installatie klik je op ‘verbinden’ en je bent direct online met de nieuwe VPN. Hierna kun je heel gemakkelijk verbinding maken met een server van jouw keuze. Een pluspunt is, dat er per server staat aangegeven of p2p downloaden en uploaden is toegestaan op de desbetreffende server. Het klanten menu ziet er eenvoudig en overzichtelijk uit. Het gebruiksgemak is dan ook erg groot. Het menu geeft je ook direct inzicht in de gebruikte en resterende data. Verder kun je er ook voor kiezen om automatisch verbinding te maken, zodra je de software opstart.


Veiligheid & privacy

Goose VPN maakt gebruik van twee protocollen. Via het instellingenmenu kun je zelf kiezen van welk protocol je gebruik wilt maken: OpenVPN of IKEv2. Een groot voordeel van OpenVPN is dat het gebaseerd is op OpenSSL. Hierdoor kan OpenVPN gebruikmaken van de vele versleuteling technieken van OpenSSL. Verder wordt dit protocol continu geüpdate. IKEv2 is weer sneller en eenvoudiger in gebruik. Ook maakt dit protocol weer sneller connectie als je je internetverbinding verliest. Dit kan bijvoorbeeld als je een tunnel inrijdt. Voor je smartphone is IKEv2 dan ook de beste keuze.

Switchen
Via de applicatie kun je heel gemakkelijk van server switchen. Dit kan alleen als je Goose hebt uitgeschakeld. Als je bijvoorbeeld online bent op een Amerikaanse server, maar je wilt Netflix kijken met Nederlandse ondertiteling, dan schakel je Goose uit en switcht naar de Nederlandse server. Hierna schakel je Goose weer in. Je bent dan direct verbonden met de server die je hebt gekozen.

Waar staan de servers?
Goose VPN wordt vanuit Nederland beheerd. De VPN dienst heeft ruim 50 servers staan in Europa, Australië, Azië en Amerika. Hiermee is het server aanbod kleiner dan bij veel andere VPN-diensten. Hier is een simpele verklaring voor: Goose VPN is een beginnende provider die nog volop in ontwikkeling is. Het aantal servers groeit elke week. Op de website van de VPN dienst wordt de lijst met server locaties wekelijks vernieuwd.

Encryptie
Het onderliggende besturingssysteem van de servers van Goose is Linux met 256-bit encryptie technologie. Hierbij wordt ook gebruikgemaakt van firewalls en speciale software waarmee virussen, spam en DDOS-aanvallen worden geweerd en voorkomen. Als je een connectie maakt met een van de servers van Goose, dan is je verbinding versleuteld.

Zit je op een open Wifi-netwerk, in bijvoorbeeld een hotel, vliegveld of winkel? Dan kunnen andere gebruikers die op hetzelfde netwerk zitten op geen enkele manier bij jouw gegevens komen. Deze gegevens worden versleuteld met de encryptiesleutel. Dit betekent dat er dus altijd een veilige verbinding is tussen jouw apparaat, de Goose VPN-server en andersom. Zorg ervoor dat je de applicatie van de VPN dienst altijd aan hebt staan als je op een onbekend, open netwerk zit. Je weet dan zeker dat niemand bij jouw gegevens kan.

100% no-log beleid
Goose hanteert een 100% no-log beleid. Er worden geen IP-adressen opgeslagen. Hierdoor ben je altijd veilig en onbegrensd online, ook wanneer je iets wilt downloaden. De dienst houdt dus geen logs bij van gebruikers. Dit betekent dat het niet bijhoudt welke data je verstuurt en ontvangt. Er kan dan niet worden nagegaan welke websites je bezoekt en welke bestanden je download. Een groot pluspunt.

Dedicated IP-adres
Elke server van de VPN dienst heeft zijn eigen IP-adres. Als je van server wisselt, heb je dus ook weer een andere IP-adres. Je krijgt elke keer een ander IP-adres, zodat je online in het land bent van de server die je hebt uitgekozen. Het is niet mogelijk om een eigen, dedicated, IP-adres aan te nemen. Een minpunt is dat de van dienst geen killswitch functie heeft.


Snelheid & stabiliteit

De snelheid van de servers van Goose VPN is goed. De snelheden via de Nederlandse en Amerikaanse servers zijn prima. Via de Amerikaanse servers heb je een goede toegang tot Netflix. Je kunt probleemloos series kijken. De snelheid van het netwerk is ook weer afhankelijk van je eigen provider en de routers.

Een opvallend en goed punt is, dat er een zeer snelle server verbinding wordt gemaakt, als je op ‘verbinden’ klikt. Zo ben je binnen 1 tot 3 seconden verbonden met een buitenlandse server. In vergelijking met veel andere VPN-diensten, is Goose echt een uitblinker in het maken van een snelle verbinding.

Bovendien doet de dienst er echt alles aan om trage verbindingen te beperken. Zo testen ze een server eerst op de internetsnelheid voordat ermee gewerkt wordt. Je kunt ervan uitgaan dat iedere server van de VPN dienst rond de 50mb/s zit.


Streaming & torrents

Het is mogelijk om op verschillende servers te downloaden. Achter elk server staat aangegeven of je wel (P2P) of niet (No P2P) torrents kunt downloaden. Als je een van de P2P servers selecteert om torrents te downloaden, ben je gewoon veilig en niet te achterhalen. Ook voor het streamen van video’s op bijvoorbeeld Popcorn Time of Netflix, is het een aanrader om altijd Goose in te schakelen.

Netflix
Er zijn altijd servers beschikbaar waarmee je Netflix kunt kijken. Hiermee kun je zowel de Amerikaanse Netflix openen, als de Nederlandse Netflix vanuit een ander land. Netflix probeert IP-adressen van VPN-aanbieders te blokkeren. Het is dus heel fijn dat deze kleinere VPN dienst wel goed werkt. Verder heeft Goose servers in Amerika, waarmee je de Amerikaanse Netflix goed kunt bekijken.

Kodi
Gebruik je liever Kodi in plaats van Netflix? Dan werkt Goose VPN prima. Via de software van Goose is het mogelijk om probleemloos films en series te bekijken via Kodi. Er treden geen haperingen op.


Abonnementen

Goose VPN vraagt een lage prijs voor de service die ze aanbieden. Je hebt de keuze uit twee abonnementen. Dit zijn het basisabonnement en het unlimited abonnement. Voor het basisabonnement betaal je maar €2,99 per maand. Je hebt dan wel een beperkte datalimiet van 50 GB. Met het duurdere pakket kun je onbeperkt data gebruiken. Dit pakket kost € 6,99 per maand. Je kunt er ook voor kiezen om het unlimited pakket jaarlijks te betalen. Het pakket kost dan slechts €5,83 per maand.

Als je de VPN service vooral wilt gebruiken om films en series te kijken via Kodi, Netflix of Popcorn Time, dan is het een aanrader om te kiezen voor het unlimited abonnement. Je loopt dan geen risico om de datalimiet van 50GB van het basispakket te overschrijden. Als je deze overschrijdt, dan worden er extra kosten in rekening gebracht.

Gratis proefperiode

Een heel groot voordeel van Goose VPN is dat je de dienst eerst gratis kunt uitproberen. De eerste maand hoef je helemaal niets te betalen en profiteer je wel van de volledige service. In deze proefperiode kun je direct gebruikmaken van het Unlimited of 50 GB pakket. Je kunt de software gelijk downloaden op je laptop, tablet of smartphone. Na deze maand wordt je abonnement automatisch verlengd. In de proefperiode kun je ontdekken of je Goose VPN iets voor jou is. Als je geen gebruik meer wilt maken van de VPN dienst, dan kun je dit eenvoudig aangeven via het klantenmenu.

Betalingsmogelijkheden
Voor de activatie van je abonnement vraagt Goose VPN eenmalig €0,45 om je betaalgegevens te verifiëren. Je kunt deze betaling voldoen via iDeal, PayPal, GiroPay of met je Creditcard. Daarna gaat de proefperiode van een maand direct in. Na deze proefperiode worden de abonnementskosten elke maand, als incasso, van je rekening afgeschreven. Je kunt het abonnement altijd opzeggen. Hiervoor geldt geen opzegtermijn.

Als je in de eerste proefmaand toch niet tevreden bent over de VPN dienst, dan kun je contact opnemen met de klantenservice. De verificatiekosten van €0,45 worden dan op je rekening teruggestort.


Bedrijfsinformatie

Zoals al eerder vermeldt is Goose VPN een product van Hollandse bodem. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam, aan de Kreeksehaven 61.

Support
Een groot pluspunt van Goose is, dat het een Nederlandse dienst is. Je kunt dus in het Nederlands met de klantenservice communiceren. Bovendien is de ondersteuning van de support goed en snel. Je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week contact opnemen met de afdeling support. Dit kan via het contactformulier op de website, Facebook, Twitter of per e-mail. De website heeft geen direct chatfunctie. Er wordt redelijk snel gereageerd op vragen. Doorgaans krijg je binnen een paar uur een antwoord terug.


Software

De VPN dienst heeft software ontwikkeld voor meerdere apparaten, welke je eenvoudig via de website van Goose kunt downloaden.

Cross browser
De software van de VPN dienst wordt in vrijwel iedere browser goed weergegeven. Het maakt dus niet uit of je gebruikmaakt van Google Chrome, Internet Explorer of Firefox.

Router
Op bijna alle routers is het mogelijk om een VPN, zoals Goose te installeren. De VPN dienst raadt dit zelfs aan. Dit kun je doen door in te loggen in je klanten menu. Hier vind je de gebruiksaanwijzingen voor de verschillende routers. In iedere gebruiksaanwijzing staat stap voor stap uitgelegd hoe je de VPN op je router kunt installeren. Als je router er niet tussenstaat, dan kun je contact opnemen met de afdeling support. Er wordt dan een gebruiksaanwijzing voor je gemaakt.


Conclusie

Wij hebben Goose VPN in de proefperiode getest en alles werkte prima. De VPN service heeft een gemakkelijk en gebruiksvriendelijk menu. De interface geeft alleen de nodige, bruikbare informatie en instellingen weer. Dit zorgt weer voor veel overzicht.

De verbinding is zeer betrouwbaar. Iets dat natuurlijk heel belangrijk is als je een VPN dienst gebruikt. Verder zijn de servers redelijk snel. Bovendien kun je op heel wat servers torrents downloaden en uploaden. Ook kun je series en films op Netflix probleemloos bekijken.

Verder is het natuurlijk erg leuk dat Goose VPN een Nederlands bedrijf is. Deze VPN service is zeker een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en simpele VPN service. Je kunt er veilig en anoniem mee surfen.


9.7


Snelheid
9,6
Veiligheid
9,6
Gebruik
9,4
Support
10
Kosten
10
Bezoek Goose VPN

Specificaties

TaalTaal: Nederlands
BetaleniDealCreditcardPaypalBitcoinBankoverschrijving
SoftwareWindows, Android, Linux, macOS, iOs
ProtocollenOpenVPN, IKEv2
Connecties10
Torrentsja
Kodi streamingja
Netflixja
Dedicated IPja
Router optiesja
Bezoek Goose VPN
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag