Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review IPVANISH

IPVanish is een grote speler in de wereld van de VPN. Deze VPN-dienst bestaat al sinds 2012 en werkt vanuit Amerika. Sinds de oprichting heeft dit bedrijf een goede naam opgebouwd. Dit komt vooral vanwege het grote dekkingsgebied en de perfecte beveiligingsfuncties. De oprichters hebben zelf al meer dan 20 jaar ervaring in de IT.

Ga naar de website van IPVANISH

Pluspunten

  • Handige app voor al je apparaten
  • 7 dagen Niet goed Geld terug
  • 700+ VPN servers in 60+ landen
  • OpenVPN, PPTP & L2TP/IPsec VPN

Wat kun je lezen in deze review?


Functies & kenmerken

IPVanish richt zich vooral op gebruikers die een perfecte dienstverlening verwachten en het geen probleem vinden om hier wat meer voor te betalen. De VPN-dienst staat bekend om de perfecte snelheid, stabiliteit en goede, gebruiksvriendelijke software. IPVanish gebruikt een Tier 1-netwerk. De servers zijn direct aan het internet gekoppeld en maken geen verbinding met nog een andere server. Hierdoor profiteer je altijd van een optimale snelheid.

Aantal connecties
Als je een account hebt bij IPVanish, kun je met 5 devices tegelijk een connectie maken. Voor de meeste mensen is dit voldoende. Vooral als je thuis gebruikmaakt van de VPN. Het is niet mogelijk om met meer apparaten een connectie te maken.

Aantal IP-adressen
IPVanish beschikt over meer 40.000 gedeelde IP-adressen en 750 servers. Deze servers staan wereldwijd verdeeld over meer dan 60 landen. De servers staan in Europa, Noord-Amerika, Azië, Zuid-Amerika, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Er staat dus altijd wel een server bij je in de buurt. Dit betekent dus dat je altijd een goede snelheid behaalt en geblokkeerde content kunt bekijken.

Inschrijven, betalen en downloaden
Wil je een account afsluiten bij IPVanish? Dan gaat dit vrij eenvoudig en anoniem. Zo hoef je enkel je e-mailadres te vermelden en de betalingsmethode te selecteren. IPVanish ondersteunt alle bekende betaalmethoden. Je kunt hier onder meer betalen met iDeal, PayPal en een Creditcard. Voor nog meer anonimiteit is betalen met Bitcoin de beste optie. Als de betaling is afgerond, kun je de software direct downloaden, installeren en gebruiken. Je kunt de software vanaf de website van de VPN-dienst downloaden.

Eenvoudig te gebruiken Software
IPVanish biedt eenvoudig te gebruiken software voor Windows, MacOSX, en Linux. Verder heeft de VPN-dienst apps ontwikkeld voor Android, iOs, Windows Phone en Chromebook. Als je de software opent, dien je eerst je inloggegevens in te voeren. Daarna krijg je direct een overzichtelijk menu te zien. Hierin kun je makkelijk een server kiezen. Het land van de server staat er natuurlijk bij vermeld. Het menu beschikt ook over een button waarmee je de snelst beschikbare server kunt uitkiezen en gebruiken. Een andere, super handige functie is dat de software over een interactieve wereldkaart beschikt. Je kunt hierop aanklikken via welk land je een veilige verbinding wilt. De Windows software beschikt over een optie waarmee je automatisch verbinding maakt met een server zodra je je computer opstart. De andere software heeft deze functie niet.

Apps voor Android en iOS
Ook de apps voor Android en iOS (iPhone) werken prima en zijn zeer duidelijk. De Android-app download je eenvoudig in de Google Play Store of via de website van de VPN-dienst. De iOs-app download je in de Apple app store. De eerste keer wordt er om je inloggegevens gevraagd. Vervolgens kun je de app altijd openen en een server selecteren.


Veiligheid & privacy

Snelheid en veiligheid hebben een hoge prioriteit bij IPVanish. De VPN-dienst hanteert een no-log policy. Je privacy is hier dan ook gewaarborgd. Iets dat vooral erg fijn is als je veel download en upload.

Protocollen
De VPN-dienst ondersteunt de meest bekende protocollen: PTPP, L2TP en OpenVPN. Het is een aanrader om altijd te kiezen voor L2TP of OpenVPN. Hiermee maak je een beveiligde verbinding. Aangezien IPVanish gebruikmaakt van gedeelde IP-adressen is het haast onmogelijk om het dataverkeer aan een gebruiker of IP-adres te koppelen.

Encryptie
IPVanish maakt gebruik van een 256-encryptie, waarmee het dataverkeer versleuteld wordt. Dit betekent dus dat je met de VPN-service altijd een veilige en versleutelde verbinding maakt. Dit is vooral fijn als je gebruikmaakt van een openbare Wifi-verbinding in bijvoorbeeld een hotel, restaurant of op een vliegveld.

Automatische reconnect functie
Alle software van IPVanish heeft een automatische reconnect functie. Als de serververbinding wegvalt, probeert de software automatisch opnieuw verbinding te maken, zodat je altijd beveiligd bent.

Killswitch
De software van IPVanish heeft een killswitch functie. Deze functie zorgt ervoor dat al je internetverkeer wordt geblokkeerd als de VPN-verbinding verbroken wordt. Je bent er dus zeker van dat je datagegevens en IP-adres niet uitlekken.

IP-adres vernieuwen
De VPN-dienst biedt geen dedicated IP-adressen aan. Wel beschikt de software over een functie, waarmee je kunt instellen dat je IP-adres om de paar minuten veranderd. Je vernieuwt dan dus je IP-adres. Hiermee kun je nog anoniemer surfen.


Snelheid & stabiliteit

Op de website van IPVanish staat dat ze een snelle verbinding aanbieden. Dit klopt ook. Het hangt er natuurlijk vanaf in welk land de server staat. Uit onze test is gebleken dat IPVanish een van de snelste VPN-services is die we hebben getest. De VPN-dienst biedt dan ook een uitstekende snelheid. Bovendien is de connectie constant, zonder stops en haperingen.


Streaming & torrents

Alle servers van IPVanish zijn geschikt voor het delen van P2P files, zoals Bittorrent. Het is dus mogelijk om torrents te downloaden en video’s te streamen. Aangezien de VPN-dienst een zero-logging policy heeft, hoef je ook niet bang te zijn voor boetes, omdat je torrents hebt gedownload.

Socks5 proxies
Voor nog meer anonimiteit kun je gebruikmaken van de Socks5 proxies. Deze biedt de VPN-dienst binnen een abonnement aan. Deze proxyservers zijn geschikt voor het downloaden van torrents. Hiermee is het IP-adres niet zichtbaar. Het downloaden en uploaden verloopt dan via de Socks5 proxy.

Kodi
Met het protocol OpenVPN is het mogelijk om de mediaplayer Kodi te gebruiken. Op de website van IPVanish staat stap-voor-stap uitgelegd hoe je Kodi kunt downloaden en installeren.

Netflix
Netflix is erg actief met het blokkeren van VPN-verbindingen. Helaas is IPVanish ook geblokkeerd. Het is niet mogelijk om met een IPVanish server in Amerika content te bekijken op de Amerikaanse Netflix. De VPN-dienst is er wel aan bezig om een oplossing te vinden voor dit probleem.


Abonnementen

IPVanish biedt een abonnement aan, zonder databeperking. De prijs ervan hangt weer af van de tijdsduur van het abonnement. Zo heb je de keuze uit een abonnement van een maand, drie maand of een jaarabonnement. Voor een maandabonnement betaal je $10.00, een abonnement voor drie maanden kost $8,99 per maand. Voor een jaarabonnement betaal je $6,49 per maand. Een jaarabonnement is dan ook het meest voordelig.

7-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie
De VPN-dienst biedt geen gratis versie aan. Wel is er een 7-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Hierbij dien je eerst te betalen voor een abonnement. Als binnen 7 dagen blijkt dat je toch niet helemaal tevreden bent over de VPN-service, kun je je geld terugvragen.


Bedrijfsinformatie

Het bedrijf achter IPVanish is Mudhook Marketing. Het hoofdkantoor van dit bedrijf staat in Amerika, Florida. Op de website van IPVanish vind je een uitgebreide FAQ-pagina. Hier staan ook de handleidingen voor Windows, Mac Ox, mobiele devices en routers.

Support
Verder kun je vragen ook aan de helpdesk stellen. Deze is 24/bereikbaar per e-mail, live chat en via het forum van IPVanish. De VPN- dienst wil de responsetijd onder de 7 minuten houden. Vaak krijg je al binnen een minuut een antwoord op je vraag. Een nadeel is, dat de helpdesk enkel bereikbaar is in het Engels.


Software

De VPN-dienst heeft software ontwikkeld voor alle bekende besturingssystemen. De software wordt geregeld geüpdatet en werkt prima.

Cross browser
Je kunt de software van IPVanish is verschillende browsers gebruiken, zoals Internet Explorer en Google Chrome.

Routers
Als je in het bezit bent van een DD-WRT router of een Tomato router, is het mogelijk om de IPVanish op je router te installen. Op de website van IPVanish staat stap-voor-stap beschreven hoe je de VPN-dienst op je router installeert.


Conclusie

IPVanish is een betrouwbare VPN-dienst, die een snelle en stabiele VPN-verbinding biedt. Het downloaden en instellen van de software gaat vrij gemakkelijk. Bovendien zijn de software en de apps zeer gebruiksvriendelijk. Een ander pluspunt is, dat je met deze VPN-service verbinding kunt maken met vijf devices tegelijkertijd. Bij veel VPN-diensten zijn dit er maar twee of drie. Ook wat betreft je privacy zit je goed bij IPVanish. Het bedrijf houdt geen logs bij. Je bent er dus zeker van dat er geen gegevens van je worden bijgehouden.

Een abonnement bij IPVanish is wel wat prijziger dan bij andere aanbieders. Echter, je krijgt hier wel een hoge kwaliteit en een goede service voor terug. De prijs/kwaliteitsverhouding is dan ook prima.


9.2


Snelheid
9,6
Veiligheid
9,6
Gebruik
10
Support
8
Kosten
8,8
Bezoek IPVANISH

Specificaties

TaalTaal: Nederlands
BetaleniDealCreditcardPaypalBitcoinMistercash
SoftwareWindows, Android, Linux, macOS, iOs
ProtocollenOpenVPN, PPTP, L2TP/IPsec
Connecties5
Torrentsja
Kodi streamingja
Netflixja
Dedicated IPja
Router optiesja
Bezoek IPVANISH
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag