Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review NordVPN

NordVPN is ruim tien jaar geleden opgericht en is een van de marktleiders op het gebied van VPN diensten. De provider richt zich voornamelijk op de privacy van de gebruikers. Zo is het hoofdkantoor gevestigd in Panama en hoef je geen persoonlijke gegevens te vermelden bij de registratie. NordVPN is een internationaal bedrijf en de website is in meerdere talen beschikbaar, waaronder het Nederlands.

Ga naar de website van NordVPN

Pluspunten

  • Betalen met Ideal
  • Nederlandse website
  • Volledig gericht op privacy
  • 10+ jaar evaring

Wat kun je lezen in deze review?


Functies & kenmerken

Met een account bij NordVPN heb je toegang tot veilige en snelle VPN protocollen. Per account is het mogelijk om 6 gelijktijdige verbindingen te maken. Dit betekent dus dat je diverse devices tegelijkertijd kunt verbindingen met de VPN.

NordVPN is zeer goed in het beschermen van je veiligheid. Om deze reden heeft de provider DoubleVPN ontwikkeld. Dit unieke dubbele coderingssysteem vergrendelt alle inkomende en uitgaande gegevens met behulp van een codering op hoog niveau. Deze codering wordt tweemaal toegepast. Je bent er dus zeker van dat je datagegevens hier beveiligd zijn.

Account afsluiten
Het afsluiten van een account gaat vrij makkelijk. Een groot pluspunt is, dat je hierbij niet veel gegevens hoeft te vermelden. Het enige waar NordVPN om vraagt is je e-mailadres. Nadat je het abonnement hebt betaald, kun je de software van VPN direct downloaden en installen. De makkelijkste manier om dit te doen is door de NordVPN app te downloaden. Deze is beschikbaar voor Windows, iOs, Android en Mac.

Met de app maak je eenvoudig verbinding met de servers van NordVPN. Het menu is er overzichtelijk, waardoor je gemakkelijk een server kunt selecteren. Je ziet hoe zwaar een server is belast en wat de snelheid naar een server is. Hierdoor weet je dus welke server je het beste kunt gebruiken voor een stabiele VPN verbinding.

Zeer uitgebreide software
De software is zeer uitgebreid. Naast de optie om te kiezen welke server je wilt gebruiken, zijn er nog meer functionaliteiten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om automatisch verbinding te maken als je je apparaat opstart. Via de Quickconnect maakt de software verbinding met de dichtstbijzijnde server. Dit is weer erg handig als je op een openbaar netwerk zit. Je bent dan toch goed beveiligd. Een andere fijne optie is, dat je de mogelijkheid hebt om zelf een alternatieve DNS server in te stellen.


Veiligheid & privacy

Privacy heeft de hoogste prioriteit bij NordVPN. Naast de Double VPN mogelijkheid, is het ook mogelijk om TOR over VPN te gebruiken. Via het TOR-netwerk wordt je internetverkeer omgeleid over verschillende TOR-servers. Hiermee wordt je identiteit vervormd. Je internetverkeer wordt versleuteld en niets kan naar jou worden herleid.

Ondersteuning verschillende protocollen
NordVPN ondersteunt verschillende protocollen, zoals OpenVPN, L2TP, IKEv2/IPSec en L2TP. De provider raadt de protocollen IKEv2/IPSec en OpenVPN het meest aan. In de applicatie kan je de protocollen zelf selecteren. OpenVPN is de meest veilige optie.

Firewall en encrypties
Een firewall beveiligd de servers van NordVPN en er worden verschillende poorten gebruikt voor SSH-verbindingen. Het dataverkeer wordt versleuteld met verschillende encrypties. OpenVPN is op alle servers beschikbaar met een 2048 bit SSL encryptie. Voor het protocol L2TP/IPSec wordt gebruikgemaakt van de AES 256 bit encryptie. Voor de is minder veilige optie PTPP wordt de 128 bit encryptie gebruikt.

Geen logs
Het hoofdkantoor van NordVPN is gevestigd in Panama. Er zijn hier geen wetten voor het vastleggen van logs en gebruikersgegevens. Om deze reden hoeft NordVPN dus niets te loggen. Je bent er dan ook zeker van dat de provider absoluut geen logs bijhoudt.

Kill Switch
De VPN verbinding beschikt over Kill Switch. Hiermee wordt voorkomen dat je datagegevens en je IP-adres uitlekken als de verbinding uitvalt. De Kill Switch sluit onmiddellijk alle websites en software af als de connectie onverhoopt wordt afgebroken. Je bent er dan ook zeker van dat gevoelige gegevens niet in handen komen van anderen.

Servers op alle continenten
Het NordVPN netwerk bestaat op dit moment uit 735 servers in 57 verschillende landen. Eigenlijk heeft de provider servers staan op alle continenten ter wereld. Als je verbonden bent met de VPN kun je gemakkelijk switchen naar een andere server. Dit kan door een gewenste server te selecteren.

Dedicated IP-adres
Een groot pluspunt van een abonnement bij NordVPN is, dat je de mogelijkheid hebt om een dedicated IP-adres aan te nemen. Dit kan bijvoorbeeld als je slechts 1 IP-adres wilt voor je thuisnetwerk of als je wilt voorkomen dat Netflix jouw IP-adres blokkeert. Voor een eigen IP-adres betaal je ongeveer $70.


Snelheid & stabiliteit

Over de snelheid van de VPN zijn we zeer te spreken. Als je connectie maakt met een server in het buitenland, heb je een prima verbinding. Zo kun je gemakkelijk films streamen zonder haperingen. Ook gaat het downloaden snel en is het netwerk zeer stabiel. We zijn een hele avond online geweest met de service en de verbinding is geen enkele keer verbroken.


Streaming & torrents

Aangezien NordVPN P2P-verkeer toestaat op alle servers, is het heel makkelijk om torrents te downloaden en video’s te streamen. Dit kan via de VPN verbinding. Hier zitten ook geen beperkingen aan. Tevens is het ook mogelijk om anoniem torrents te downloaden met socks5 proxy. De VPN dienst ondersteunt het gebruik van deze proxy service.

Kodi
NordVPN biedt OpenVPN aan. Hiermee is het mogelijk om de mediaplayer Kodi te gebruiken. Op de website van NordVPN staat uitgelegd hoe je Kodi gemakkelijk kunt instellen, zodat er altijd een verbinding wordt gemaakt via de VPN provider als je Kodi wilt gebruiken.

Netflix
NordVPN biedt je twee mogelijkheden om Netflix te kijken. Dit kan via de gewone VPN verbinding van de provider. Je kunt dan niet alle landelijke Netflix websites openen, maar wel de belangrijkste, zoals de Amerikaanse. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de service Smartplay. Je kunt deze service aanzetten via de software van NordVPN. Met Smartplay kun je onder meer het Amerikaanse aanbod van Netflix kijken.

Netflix probeert VPN gebruikers te blokkeren. Gelukkig, kan je met een abonnement van NordVPN wel gewoon ongestoord Netflix kijken. De VPN provider heeft tips op haar website staan, die je kunt toepassen als Netflix je toch blokkeert.


Abonnementen

NordVPN biedt één soort abonnement aan. De prijs hangt weer af van de tijdsduur waarvoor je het abonnement afsluit. Zo heb je de keuze uit een maandcontract, halfjaarcontract en jaarcontract. Een maandcontract kost $11,95 voor een maand, een halfjaarcontract kost $5,75 per maand en voor een jaarcontract betaal je maandelijks $7,00. Voor een jaarcontract betaal je maandelijks dus het minst. Met elke abonnementsvorm heb je toegang tot alle servers van NordVPN.

Gratis proefperiode
De VPN dienst biedt je een gratis proefperiode aan van drie dagen. Dit kan door Bitcoin te selecteren als betaaloptie, maar geen betaling te doen. Vervolgens kun je je gratis account activeren en de software downloaden. Meer informatie over de gratis proefperiode vind je door in het support menu ‘free trial’ in te toetsen.

30 dagen niet goed geld terug garantie
Naast de gratis proefperiode van 3 dagen heb je een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Hierbij moet je eerst een betaald abonnement afsluiten. Als je toch niet helemaal tevreden bent over de dienst, dan kun je binnen 30 dagen je geld terugvragen. Deze betaalde periode van 30 dagen is lang genoeg om de VPN dienst uitgebreid te testen.

NordVPN biedt diverse betaalopties om een abonnement te betalen. Zo kun je dit doen via iDeal, PayPal, met een creditcard en Bitcoin. Als je een abonnement met Bitcoin betaald heb je nog meer privacy. Hiermee kun je namelijk anoniem betalen.


Bedrijfsinformatie

Bedrijfsinformatie
NordVPN is gevestigd in Panama Stad. Het postadres van het bedrijf is Tefincom S.A., 50th Street Global Plaza Tower, Panama City, Panama.

Support
De supportafdeling is 24/7 bereikbaar via e-mail, de chat, Facebook en Twitter. Doorgaans krijg je binnen 5 tot 10 minuten een antwoord terug op een vraag. Een klein minpuntje is, dat je de supportafdeling alleen in het Engels kunt contacteren.


Software

NordVPN heeft software ontwikkeld voor diverse devices. Dit betekent dat je de software en apps dus kunt downloaden voor je laptop, tablet en smartphone.

De apps voor de mobiele devices werken prima. Het enige nadeel is, dat deze niet beschikken over Kill Switch en een automatische startfunctie. Als je gebruikmaakt van de mobiele app, dan is het een advies om gebruik te maken van de functie Connect on Demand. Hiermee herstelt de app automatisch de VPN verbinding als de internetverbinding na het wegvallen van de internetverbinding.

Als je gebruikmaakt van de VPN-app op je mobiele apparaat, dan blokkeert de VPN dienst je internetverbinding als je op zoek gaat naar een nieuwe server. Zo wordt voorkomen dat je eigen IP-adres uitlekt.

Router
Het is mogelijk om NordVPN ook op je router te installeren. Op de website van de VPN dienst staan diverse handleidingen voor de verschillende routers. Hier vind je ook meer uitleg hoe je NordVPN kunt instellen op een Tomato-routers of routers met de DD-RWT firmware. Deze open-source firmware kan op diverse routers worden geïnstalleerd.


Conclusie

NordVPN is een goede VPN dienst voor mensen die er echt zeker van willen zijn dat hun privacy volledig is beschermd. Je kunt een abonnement anoniem registreren en betalen.

De prijs van NordVPN is gemiddeld. Bij veel andere VPN diensten ligt de prijs iets lager, maar die bieden je wel minder mogelijkheden. Zo kun je bij NordVPN 6 gelijktijdige connecties maken met 1 account. Verder is de server verbinding prima en erg snel. NordVPN is continu bezig met het verbeteren en vernieuwen van haar diensten. Je profiteert dan ook altijd van een stabiele connectie.


8.8


Snelheid
9,1
Veiligheid
9,3
Gebruik
8,2
Support
8,6
Kosten
8,6
Bezoek NordVPN

Specificaties

TaalTaal: Nederlands
BetaleniDealCreditcardPaypalBitcoinBankoverschrijving
SoftwareWindows, Android, Linux, macOS, iOs
ProtocollenOpenVPN, SSTP, PPTP, IKEv2
Connecties10
Torrentsja
Kodi streamingja
Netflixja
Dedicated IPja
Router optiesja
Bezoek NordVPN
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag