Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review HideMyAss

HideMyAss (HMA) is een van de meest bekendste en oudste VPN services. HMA is al heel wat jaren actief en is op dit moment een van de marktleiders in VPN-diensten. Met hun humor en gebruiksvriendelijke software probeert HideMyAss zich te onderscheiden van andere VPN-diensten. De website en de software van de VPN-dienst is beschikbaar in diverse talen, waaronder Engels, Duits en Frans. Er is geen Nederlandse website versie of software.

Ga naar de website van HideMyAss

Pluspunten

  • Voor desktop, tablet & mobiel
  • Meer dan 190 Landen
  • Geen opzegtermijn
  • PPTP & L2TP

Wat kun je lezen in deze review?


Functies & kenmerken

Aangezien HMA (HideMyAss) software beschikbaar heeft voor diverse besturingssystemen, weet je zeker dat je altijd een connectie kunt maken met een beveiligd vpn-netwerk. Met 1 account kun je met twee devices tegelijk een vpn-connectie opzetten. Dit kan bijvoorbeeld een verbinding zijn met je laptop en een met je tablet.

HideMyAss heeft ruim 770 servers in 190 landen. Dit betekent dat er meer dan 98000 IP-adressen worden aangeboden. In de praktijk komt het erop neer dat je toegang hebt tot heel veel geblokkeerde websites. Hierdoor kun je geografisch geblokkeerde websites toch prima bekijken. Geen enkele andere vpn-service biedt een dekking aan van zo’n omvang. Verder staat er altijd wel een server bij je in de buurt. Bij HMA heb je dan ook de garantie dat je altijd kunt profiteren van een snelle vpn-verbinding.

Afsluiten account
Het afsluiten van een account gaat heel makkelijk. Na het selecteren van een abonnement, vul je je e-mailadres in. Vervolgens word je doorgeleid naar de betaalpagina. Nadat je de betaling succesvol hebt afgerond, ontvang je twee e-mails. Een met je betalingsbewijs en een met je klantnummer. Vervolgens kun je de software downloaden.


Veiligheid & privacy

HideMyAss maakt gebruik van de 3 bekendste protocollen. Dit zijn Open VPN (256-bit encryptie), L2TP (256-bit encryptie) en PTPP (128-bit encryptie). Je kunt heel makkelijk aangeven welk protocol je wilt gebruiken. Voor een maximale veiligheid adviseert HMA om gebruik te maken van OpenVPN en L2TP. OpenVPN is sneller dan L2TP. Als je internet gebruikt over een VPN-connectie van HMA wordt je internetverkeer dus versleuteld. Hiermee kun je veilig gebruikmaken van een openbare Wifi. De vpn-service werkt minimaal met een 160-bit OpenVPN encryptie en een 128-bit PPTP encryptie.

Servers overal ter wereld
De servers staan verdeeld op meer dan 340 locaties overal ter wereld. De HMA Pro vpn-software applicatie van HideMyAss stelt je in staat makkelijk en snel tussen de verschillende servers (en landen) te switchen. De protocollen wisselen per server, dus kun je de lijst ook per protocol laten sorteren.

Servers switchen
Met de HMA software kun je gemakkelijk en snel tussen de verschillende servers switchen. De protocollen wisselen per server. Je kunt de serverlijst ook per protocol laten sorteren. Zo kan het zijn dat je eerst verbinding had met een Spaanse server om de Spaanse versie van Netflix te zien, maar nu wil inloggen op de Amerikaanse Netflix. Je moet dan de verbinding met de server in Spanje verbreken en verbinding maken met een server in Amerika. Dit kan bij HideMyAss heel eenvoudig.

Bijhouden van logs
Het hoofdkantoor van HideMyAss is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Een klein minpuntje, want dit betekent dat het bedrijf de verplichting heeft om logs bij te houden van het internetverkeer over hun vpn-service. Als de overheid om logs vraag, moet HMA deze afgeven.

Secure IP Bind
De software van HMA bevat de functie ‘secure IP bind’. Dit is een alternatief op het Kill Switch systeem. Met de ‘IP bind functie’ kun je regels opgeven, waarmee je specifieke toepassingen alleen kunt gebruiken als je een online verbinding maakt via HideMyAss. Je bepaalt zelf welke toepassingen alleen werken als er de HMA software actief is. Je kunt secure IP bind bijvoorbeeld inzetten als je verbinding maakt met een torrentsite. Je provider ziet dan niet wat je aan het downloaden bent.

Dedicated IP-adres
Bij HideMyAss heb je niet de mogelijkheid om een dedicated IP-adres aan te vragen. Wel geeft de vpn-dienst je de mogelijkheid om je IP-adres willekeurig te laten veranderen. Hierbij kun je zelf het moment instellen waarop het IP-adres van de server die je gebruikt wordt gewijzigd. Met deze functie wordt het voor derden nog lastiger om jou te traceren.


Snelheid & stabiliteit

Als je veilig wil surfen, is de snelheid en stabiliteit zeer goed. Voor mensen die veel willen downloaden en uploaden is een vpn-service met een hogere snelheid een betere optie. HideMyAss heeft honderden servers over de hele wereld staan en heeft het internetverkeer goed verdeeld over de verschillende servers. De snelheid is dan ook constant en stabiel.

Niet alle servers bieden dezelfde verbindingssnelheid. De software van HideMyAss beschikt over een handige functie, waarmee je de snelste servers kunt vinden. Deze functie heet de ‘Speed Guide’. Hiermee kun je de snelheid van de verschillende servers testen en zo de snelste server selecteren. Met een abonnement bij HMA geniet je van een onbeperkte datalimiet.


Streaming & torrents

Met HideMyAss is het mogelijk om torrents te downloaden. Aangezien de service logs bijhoudt van 2 tot 3 maanden, is het voor derden niet helemaal onzichtbaar dat je torrents download. Zo zijn er HMA-gebruikers geweest die online lieten weten dat ze advocatenbrieven hadden ontvangen, omdat ze torrents hadden gedownload met HMA. Het is dan ook een advies om geen torrents te downloaden met HideMyAss.

Kodi
HideMyAss biedt bekende protocollen aan, zoals OpenVPN. Hiermee kun je de mediaspeler Kodi gebruiken. Helaas staat er op de website van de VPN-service niet uitgelegd hoe je Kodi kunt instellen via de VPN. Met je VPN-abonnement kun je gebruikmaken van Kodi, door eerst een server te selecteren. Open daarna de Kodi-player. Vervolgens is het mogelijk om video’s te streamen.

Netflix
Netflix is actief bezig met het weren van VPN-gebruikers. Dit betekent dat de meeste IP-adressen van HideMyAss geblokkeerd zijn door de streaming dienst. Aangezien de VPN-dienst nog steeds investeert in nieuwe servers en er steeds meer IP-adressen bijkomen, zijn er nog wel servers te vinden in de software die niet door Netflix zijn geblokkeerd. Het is wel lastig dat je hier even naar moet zoeken.


Abonnementen

HideMyAss biedt drie abonnementen aan. Dit is een abonnement voor een jaar, half jaar of een maand. Elk abonnement heeft dezelfde mogelijkheden. Een jaarabonnement is het meest voordeligst. Hier betaal je €5,99 per maand voor. Een maandabonnement kost je €10,99.

De VPN-dienst biedt diverse betaalmogelijkheden aan. Zo kun je een abonnement betalen met je Creditcard, via PayPal, Bank/Wire transfer, Diners Club, WebMoney en UnionPay

30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie
De vpn-dienst biedt een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Je moet dan eerst een betaald abonnement afsluiten. Als blijkt dat de dienst toch niets voor jou is, kun je binnen 30 dagen je geld terugvragen. Deze periode van een maand is lang genoeg om HideMyAss goed te testen.


Bedrijfsinformatie

Het hoofdkantoor van HideMyAss staat in Londen aan High Holborn 110. De klantenservice is 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar via e-mail en de live chat. De live chat is 12 uur per dag beschikbaar. Verder streeft de vpn-dienst ernaar om e-mails binnen 12 uur na ontvangst te beantwoorden. Er is helaas geen Nederlandse klantenservice. Je kunt deze bereiken in onder meer Engels, Duits en Frans.


Software

HMA bestaat al heel wat jaren en heeft haar software dan ook goed kunnen ontwikkelen. Voor elke device en elk besturingssysteem is er dan ook eenvoudig te installeren software beschikbaar. Dit is software voor Windows, Android, iOs, Linux en OSx(mac). De ontwikkelde software is heel erg goed. Alles werkt makkelijk en het menu is zeer overzichtelijk. Verder heeft de vpn-dienst apps die je kunt downloaden voor je tablet, smartphone, iPad of iPhone.

Router
Het is mogelijk om de vpn-dienst ook op je router installeren. Op de website van HMA staan diverse handleidingen voor de verschillende routers. Verder vind je er ook overzicht van de routers die de vpn-dienst aanbeveelt.


Conclusie

HideMyAss is een goede vpn-service als je eenvoudig en veilig gebruik wilt maken van internet op een publieke hotspot, zoals een hotel, strand of restaurant. Verder biedt HMA een enorme keuze uit veel servers in tal van landen en een onbeperkte bandbreedte. Iets dat natuurlijk ideaal is. Het is dan ook een perfecte vpn-service voor het omzeilen van landblokkades. Een klein nadeel is wel dat er logs worden bewaard.


8.6


Snelheid
9
Veiligheid
8
Gebruik
8
Support
8,5
Kosten
9,5
Bezoek HideMyAss

Specificaties

TaalTaal: Engels
BetalenCreditcardPaypalBankoverschrijving
SoftwareWindows, Android, Linux, macOS, iOs
ProtocollenOpenVPN, PPTP, L2TP/IPsec
Connecties2
Torrentsja
Kodi streamingja
Netflixnee
Dedicated IPnee
Router optiesnee
Bezoek HideMyAss
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag