Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Hide.me

De Duitse VPN aanbieder Hide.Me staat bekend om de veiligheid, anonimiteit en privacy. Naast privacy vindt Hide.Me snelheid en gebruiksgemak belangrijk. We wilden de VPN service graag eens proberen en gingen op onderzoek uit.

De website van Hide.Me is ook in het Nederlands beschikbaar. Iets dat een groot pluspunt is. Er is ook een gratis variant van de VPN-dienst beschikbaar. Hierdoor is Hide.Me in een korte tijd erg populair geworden. Deze review gaat echter over de betaalde, meest uitgebreide, variant.

Ga naar de website van Hide.me

Pluspunten

  • Website ook in Nederlands
  • Gratis variant beschikbaar
  • Software voor alle apparaten
  • Torrents te downloaden via VPN

Wat kun je lezen in deze review?


Functies & kenmerken

Hide.Me biedt drie VPN-pakketten aan: Free, Plus en Premium. Met de gratis variant en de Plus variant is het mogelijk om slechts met één device een connectie te maken. Met het populaire Premium pakket zijn vijf connecties tegelijkertijd mogelijk. Hide.Me biedt geen mogelijkheid om met meer dan vijf devices tegelijkertijd connectie te maken.

Hoeveel IP adressen?

Hide.Me heeft een uitgebreid serverpark. De servers van de VPN-aanbieder staan in meer dan 30 landen. Dit betekent dat de dienst meer dan honderd IP-adressen beschikbaar heeft. Met een betaald pakket profiteer je dus altijd van een anoniem IP-adres.

Hide.Me richt zich vooral op de privacy van de gebruikers. De dienst houdt geen gegevens bij. Dit betekent dan ook dat je anonimiteit gewaarborgd is. Iets dat een groot voordeel is. Verder is de snelheid van de VPN perfect. Je maakt snel verbinding met een zelf geselecteerde server.

Inschrijven, betalen, downloaden, installeren en gebruiken

Als je een Plus of Premium pakket wilt afsluiten bij Hide.Me dan gaat dit vrij eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen, is de gewenste betaalmethode selecteren en je e-mailadres in te vullen. Nadat je het pakket hebt betaald, kun je deze gelijk downloaden en installeren. Hide.Me heeft ‘one-click’ apps ontworpen voor elk besturingssysteem. Het overzicht vind je op de website. Door op een besturingssysteem te klikken, kun je de app direct downloaden, inschakelen en gebruiken op je device.

Verder staat er ook duidelijk omschreven hoe je Hide.Me manueel kunt instellen. Voor alle besturingssystemen is er een uitgebreide stap-voor-stap-gids verkrijgbaar. Door de stappen te volgen, kun je de VPN binnen enkele minuten installeren.

Gebruiksvriendelijkheid apps en andere software

Hide.Me heeft apps en software ontwikkeld voor alle denkbare besturingssystemen, waaronder iOs, Windows, Mac OS X en Android. Verder staat er op de website een handleiding over hoe je de VPN kunt instellen op het besturingssysteem Windows Phone.

De interface van de apps en software is erg gebruiksvriendelijk. Ook al zien de apps er vrij eenvoudig uit, toch bieden deze heel veel opties. Iets dat bijzonder is voor een gespecialiseerde VPN aanbieder. Met een klik, kun je heel makkelijk een server selecteren en snel een verbinding maken.

Windows
De software van Hide.Me voor Windows biedt je tal van opties. Zo kun je gemakkelijk het protocol kiezen en de DNS leak bescherming selecteren.

MAC OS X
De software voor Mac OS X biedt dezelfde opties als die voor Windows. Het enige verschil is de vormgeving. De software voor MAC OS X is nog iets meer basic.

Android
De Android app kun je eenvoudig via de Playstore of via de website van Hide.Me downloaden en installeren. De Android app maakt standaard gebruik van het IKEV2 protocol. Je maakt dus een veilige verbinding en kunt anoniem internetten. Vergeleken met Android apps van andere VPN-providers, is de Android app van Hide.Me zeer overzichtelijk.

iOs
De iOs app voor de iPhone en iPad is eenvoudig te downloaden via iTunes en via de website van Hide.Me. Ook deze app is erg gebruiksvriendelijk. De iOs app maakt gebruik van het minder veilige IKEv1 IPSec protocol. Toch is dit protocol ook nog veilig genoeg. Je kunt met een gerust hart anoniem surfen.


Veiligheid & privacy

Hide.Me vindt de privacy en anonimiteit van de gebruikers erg belangrijk. Wat betreft de veiligheid is het ook dik in orde. Elke server van de provider ondersteunt alle bekende protocollen, zoals LT2P, PPTP, IPsec (IKEv1 en IKEv2), SoftEther, OpenVPN, SSTP en SOCKS. De meeste protocollen zijn versleuteld via de AES 256 bit encryptie. Iets dat natuurlijk prima is. Aangezien iedere server meerdere protocollen ondersteunt, heb je ook de mogelijkheden om van protocol te switchen.

Servers
Hide.Me heeft 33 servers die in diverse werelddelen staan. Zo staan er 7 servers in Amerika, 1 in Zuid-Amerika. In Europa staan er 17 servers, waaronder 2 in Nederland (Haarlem en Roosendaal). Verder staan er servers in Australië, Hong Kong, Indië, Japan, Korea, Marokko en Singapore. Als je bent ingelogd op de VPN en van server wilt veranderen, kun je dit eenvoudig doen.

Maleisië
Hide.Me heeft een Duitse achtergrond, maar wordt beheerd vanuit Maleisië. Hierdoor heeft de provider niets te maken met de Amerikaanse of Europese wetgeving. Iets dat een voordeel is, want Hide.Me heeft nu dus geen verplichting om gebruikersgegevens bij te houden. Ze weten niet wat hun gebruikers doen, omdat al het internetverkeer versleuteld is.

Geen logs
Hide.Me beweert geen logs bij te houden. Het is natuurlijk heel lastig om te achterhalen of ze dit echt niet doen. In ieder geval vonden wij hier online geen reviews over waarin werd gezegd dat Hide.Me wel logs bijhoudt.

DNS leak beveiliging
Windows en MAC OS X gebruikers hebben een DNS leak beveiliging. Als je deze optie gebruikt, ben je er zeker van dat je verbonden bent met een dns server van Hide.Me.

Kill switch
De software voor Windows en MAC OS X bevat een kill switch functie. Als je deze selecteert, wordt de internetverbinding automatisch verbroken als je VPN-verbinding onverhoopt wegvalt. Met de kill switch functie heb je de zekerheid dat je gegevens niet via je eigen internetprovider worden verstuurd. De Android en iOS app hebben geen kill switch mogelijkheid.


Snelheid & stabiliteit

Hide.Me zegt zelf gigabit snelheden aan te bieden. Bij de betaalde pakketten profiteer je altijd van de beste snelheid. Het Plus en Premium pakket bieden allebei een onbeperkte snelheid en een stabiele verbinding. Als je gebruikmaakt van de gratis variant, merk je soms een lichte vertraging bij het streamen van video’s of het downloaden van bestanden.


Streaming & torrents

Veel mensen gebruiken een VPN niet alleen om anoniem te surfen, maar ook om torrents te downloaden. Met een VPN word je niet in de gaten gehouden en kun je dus anoniem downloaden.

Torrents
Met de Hide.Me VPN is het mogelijk om torrents te downloaden. De provider staat het toe om p2p diensten te gebruiken via bijna al hun servers. Sommige landen voeren strenge controles uit op het torrent verkeer. Om deze reden is het met servers in bepaalde landen niet mogelijk om torrents te downloaden met de VPN van Hide.Me. in de software en apps staat het duidelijk vermeld met welke servers het is toegestaan.

Kodi
Met de VPN van Hide.Me is het mogelijk om te streamen via Kodi. Op de website van de provider staat zelfs een uitgebreide stap-voor-stap handleiding hoe je Kodi kunt instellen via je VPN.


Abonnementen

De prijs van de twee betaalde abonnementen is gemiddeld te noemen. Het Plus pakket is goedkoopste abonnement. Hiermee heb je een datalimiet van 75 GB en profiteer je van een onbeperkte snelheid. Deze limiet is te weinig als je torrents wilt downloaden. Het Premium pakket is uitgebreider. Dit pakket biedt een onbeperkte datalimiet en snelheid.

Prijs abonnementen
Het Plus pakket kost $4,99 per maand. Een nadeel is wel, dat dit alleen zo is als je het pakket direct voor een jaar afsluit en betaald. Als je dit niet wil, dan kost het Plus pakket voor een maand $9,99. Bij het Premium pakket is dit ook zo. Als je dit pakket voor een jaar afsluit, betaal je $9,99 per maand. Wanneer je dit slechts voor een maand afsluit kost het je $19,95.

Gratis versie
Wil je Hide.Me eerst ontdekken? Probeer dan eerst de gratis variant. Hiermee kun je verbinding maken met drie servers. Met het gratis pakket krijg je 2 gigabyte per maand. De bandbreedte is wel veel lager en de verbinding is dus trager.

14-dagen-geld-terug-garantie
Heb je een abonnement afgesloten, maar ben je toch niet tevreden? Dan kun je binnen 14 dagen je geld terug vragen. Dit staat ook duidelijk op de website van Hide.Me vermeld.

Betalingsmogelijkheden
Hide.Me biedt diverse betaalmogelijkheden. Iets dat een zeer groot voordeel is. Zo kun je er betalen met een creditcard, iDeal of via Paypal. Voor nog meer anonimiteit is het mogelijk om te betalen met Bitcoin.


Bedrijfsinformatie

Hide.Me is een van oorsprong Duits bedrijf dat dus vanuit Maleisië werkt. Het bedrijf achter de VPN dienst het eVenture Limited. Het is gevestigd in het Lazenda  Commercial Centre, Office 2.19, 87007 Federal Territory of Labuan.

Support
De support is prima geregeld. De website beschikt over een live chatfunctie, zodat je een vraag direct kunt stellen. Verder kun je Hide.Me ook bereiken via een support ticket. Of stel je vraag in de community. Deze is enkel in het Engels beschikbaar. Doorgaans worden vragen binnen 24 uur beantwoord.


Software

Hide.Me heeft goedwerkende en gebruiksvriendelijke software ontwikkeld voor haast alle  besturingssystemen. Als je de VPN op je tablet of smartphone wil gebruiken, kun je een app downloaden in de Play Store of via iTunes. Aangezien de app van Hide.Me erg populair is, zijn er helaas veel namaak applicaties ontwikkelt. Deze kunnen een virus bevatten. Controleer dus eerst goed het logo, de merknaam en de kleuren voordat je een app download.

Router
Je kunt de Hide.Me VPN ook op je router installeren. Op de website staan diverse stap-voor-stap-handleidingen voor de verschillende routers. Hierin staat dus heel duidelijk uitgelegd hoe je de VPN op je router installeert.


Conclusie

Hide.Me is een betrouwbare en goede VPN. De software is heel gemakkelijk te gebruiken, waardoor deze bruikbaar is voor een groot publiek. Wat betreft de privacy en beveiliging is het perfect geregeld.

De snelheid en stabiliteit van de servers is ook prima. Verder beschikt Hide.Me over voldoende servers, zodat je altijd wel een verbinding kunt maken met een server.

Een klein nadeel is de prijs. Deze is, vergeleken met andere VPN-aanbieders, redelijk hoog. Wel heeft Hide.Me weer zeer overzichtelijke software met uitgebreide mogelijkheden.  Daarnaast biedt de provider een goede mogelijkheid om de VPN eerst gratis uit te proberen.


9.0


Snelheid
9
Veiligheid
9,1
Gebruik
8,4
Support
9,2
Kosten
9,2
Bezoek Hide.me

Specificaties

TaalTaal: Nederlands
BetalenCreditcardPaypalBitcoin
SoftwareWindows, Android, Linux, macOS, iOs
ProtocollenOpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP/IPsec, IKEv2
Connecties5
Torrentsja
Kodi streamingja
Netflixja
Dedicated IPja
Router optiesja
Bezoek Hide.me
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag