Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Tunnelbear

TunnelBear is een erg bekende VPN-dienst. Dit komt vooral door de goede gratis service die deze provider aanbiedt. Het thema van deze dienst is een beer, die je overal op de website ziet verschijnen.

De software van deze VPN-provider heeft een gebruiksvriendelijke interface. Bovendien is de prijs zeer aantrekkelijk en de service goed. Om deze reden is het dan ook een veelgebruikte VPN. Een klein nadeel is, dat de website van TunnelBear enkel in het Engels beschikbaar is.

Ga naar de website van Tunnelbear

Pluspunten

  • Gratis proefversie
  • 5 verschillende connecties
  • Geen logs
  • Sterke encryptie

Wat kun je lezen in deze review?


Functies & kenmerken

De overzichtelijke interface en de betaalbare prijs zijn de twee grootste kenmerken van de VPN-dienst.

IP-adressen en connecties
De software en apps van TunnelBear kun je op diverse apparaten installeren. Met één account is het mogelijk om vijf connecties tegelijkertijd te maken op diverse devices. Het is niet mogelijk om meer dan vijf connecties tegelijkertijd te maken.

Als je een account hebt bij TunnelBear en verbinding maakt met een server in een bepaald land, krijg je een IP-adres toegewezen uit het land waar de server staat. Dit is dus elke keer een ander IP-adres.

Inschrijven
Het inschrijven voor een gratis proefversie gaat vrij eenvoudig. De enige gegevens die je hoeft op te geven zijn je e-mailadres en een zelfverzonnen wachtwoord. Vervolgens wordt de software direct gedownload en kun je deze gelijk gebruiken.

Als je een betaalde VPN-versie wilt, gaat dit ook eenvoudig. Nadat je je e-mailadres en wachtwoord hebt ingevuld, word je doorgeleid naar de betaalpagina. Hierbij dien je enkele gegevens in te vullen, zoals je kaartnummer en je naam. Nadat je het abonnement hebt betaald, wordt de software automatisch gedownload en kun je deze direct gebruiken.

Software
TunnelBear is niet alleen bekend om de gratis mogelijkheid, maar ook vanwege de gebruiksvriendelijke software die ze hebben ontwikkeld. Ook als je weinig technische kennis hebt, kan je gebruikmaken van deze dienst. De interface ziet er overzichtelijk en eenvoudig uit. Alles werkt heel gemakkelijk en goed.


Veiligheid & privacy

TunnelBear gebruikt de standaard encryptie AES-256-bit. Met deze sterke encryptie is je veiligheid gewaarborgd. De VPN-dienst maakt gebruik van twee protocollen. Als je Windows, Android en Mac OS X gebruikt, is je verbinding beveiligd via het OpenVPN protocol. Als je TunnelBear op je iPhone of iPad wilt gebruiken, wordt je internetverkeer beveiligd via IPSec/IKEv2. Aangezien de VPN-dienst slechts 2 protocollen gebruikt, kun je niet switchen.

Waar staan de servers?
TunnelBear heeft de beschikking over 20 servers die in 20 verschillende landen staan. Zo staat er een server in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Als je een server hebt geselecteerd in een land, maar toch liever een server in een ander land wilt gebruiken, dan kun je gemakkelijk switchen. Hiervoor hoef je niet eerst uit te loggen. Vergeleken met andere VPN-providers, heeft TunnelBear een klein aanbod van servers. Als het heel druk op de Amerikaanse of Nederlandse server, zijn er dus geen alternatieven. TunnelBear is eigendom van een Canadees bedrijf. De VPN-dienst wordt dan ook beheerd vanuit Canada.

Geen logs
TunnelBear houdt geen logs bij. Op de website staan de gebruikersvoorwaarden, waarin duidelijk staat omschreven welke gegevens ze wel en niet bewaren. Zo slaat de provider wel Creditcard-transacties op, maar dit doen ze om creditcard fraude tegen te gaan. Verder bewaart de provider geen andere data. Er wordt dus niet bijgehouden welke websites je bezoekt.

Met een abonnement bij TunnelBear is het niet mogelijk om een eigen, dedicated IP-adres te nemen. De VPN-service gebruikt enkel gedeelde IP-adressen. Hierbij gebruiken meerde leden een IP-adres dat met dezelfde cijfers eindigt. Met dit IP-adres is het onmogelijk om te zien wie welke website heeft bezocht en informatie heeft verstuurd of ontvangen.

Kill Switch
De software van TunnelBear beschikt over een Kill Switch functie, welke je beschermt als het internet wegvalt. Deze Kill Switch functie heet Vigilant. De functie is vooral erg handig als je in een openbare gelegenheid verbinding. Als je gebruik wilt maken van Vigilant, kun je dit aanklikken in het menu.


Snelheid & stabiliteit

De snelheid van TunnelBear is redelijk. De verbindingen van de VPN-provider zijn prima als je wilt surfen. Echter, als je video’s wilt bekijken, is de verbinding soms erg traag en moet je lang bufferen.


Streaming & torrents

Het downloaden van torrents is niet mogelijk via TunnelBear. De provider heeft dit geblokkeerd. TunnelBear heeft het torrent-protocol geblokkeerd, omdat het bedrijf veel klachten kreeg van producenten.

Netflix
Netflix is op dit moment erg actief in het blokkeren van VPN’s. Dit is helaas ook het geval bij Netflix. Het is niet meer mogelijk om video’s te streamen via Netflix. Als je de Amerikaanse Netflix wilt gebruiken of vanuit het buitenland de Nederlandse Netflix, gaat dit dus niet.


Abonnementen

TunnelBear biedt twee betaalde abonnementen aan. Dit zijn het maandabonnement Giant en het jaarabonnement Grizzly. De twee abonnementen bieden dezelfde mogelijkheden. Het enige verschil is de prijs. Voor een maandabonnement betaal je $9,99 en voor een jaarabonnement $4,99 per maand.

Gratis versie
Naast de twee betaalde abonnementen, biedt TunnelBear een gratis versie aan, iets dat een groot pluspunt is. Natuurlijk zitten hier wel wat beperkingen aan. Met deze gratis versie kun je maximaal 500mb gebruiken. Eigenlijk is deze gratis versie een prima optie als je TunnelBear wilt testen. Je komt er dan achter hoe de provider werkt. De gratis versie van TunnelBear heet Little en kun je onbeperkt gebruiken.

Als je regelmatig gebruik wilt maken van TunnelBear is een betaald abonnement de beste optie. De provider maakt geen gebruik van een niet-goed-geld-terug-garantie.

Betalingsmogelijkheden
Een betaald abonnement (premium account) kun je enkel betalen met je creditcard. De provider biedt geen andere betalingsmogelijkheden.


Support

Het hoofdkantoor van TunnelBear is gevestigd in Toronto, Canada. Het adres is: 141 Bathurst Street, Suite 101, Toronto, Ontario, M5V 2R2.

Support
TunnelBear biedt 24/7 support via het contactformulier. Dit is de enige klantensupport die de provider biedt. Doorgaans wordt je vraag binnen enkele uren beantwoord.


Software

De software van TunnelBear kan gebruikt worden met de browsers Google Chrome en Opera. De software voor Chrome is beschikbaar voor devices met Windows, Linux en Chrome OS. De software voor Opera is beschikbaar voor devices met Windows of OSX. Verder heeft de VPN-provider applicaties ontwikkeld voor iOs en Android. Het is niet mogelijk om TunnelBear op je router te installeren.


Conclusie

TunnelBear is eenvoudig in gebruik. Er is software beschikbaar voor de meest gebruikte besturingssystemen. Bovendien heeft de dienst een sterke encryptie en werkt deze met veilige protocollen. Een groot pluspunt is, dat de dienst het veiligheidsbeleid duidelijk op de website heeft vermeld.

Het grootste voordeel van TunnelBear is het gratis abonnement. Hiermee kun je ervaren hoe de VPN-dienst werkt. Helaas is het niet mogelijk om content te downloaden via TunnelBear. De provider heeft alle P2P-poorten geblokkeerd.

Verder is de service snel genoeg om anoniem te surfen. De prijs voor een abonnement is iets aan de hoge kant, voor de mogelijkheden die een abonnement je biedt.


8.0


Snelheid
7,4
Veiligheid
9,4
Gebruik
8,2
Support
7
Kosten
8
Bezoek Tunnelbear

Specificaties

TaalTaal: Engels
BetalenCreditcard
SoftwareWindows, Android, Linux, macOS, iOs
ProtocollenOpenVPN, L2TP/IPsec
Connecties5
Torrentsnee
Kodi streamingnee
Netflixnee
Dedicated IPnee
Router optiesnee
Bezoek Tunnelbear
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag