Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review CyberGhost

CyberGhost is een VPN-service die opereert vanuit Roemenië. In Duitsland is het de meest gebruikte VPN-service. CyberGhost richt zich voornamelijk op het aanbieden van een gebruiksvriendelijke VPN-dienst. Met de gratis VPN-service onderscheidt CyberGhost zich van andere VPN-diensten. De website is niet beschikbaar in het Nederlands.

Ga naar de website van CyberGhost

Pluspunten

  • Gratis trial
  • In te stellen op router
  • Torrents downloaden
  • Gedeelde Ip-adressen

Wat kun je lezen in deze review?


Functies & kenmerken

CyberGhost staat vooral bekend om het gratis abonnement en de gebruiksvriendelijke software. Als je gebruikmaakt van de gratis service of de goedkoopste service kun je slechts met één device een connectie maken. Wanneer je gebruikmaakt van het duurste abonnement is het mogelijk om een connectie te maken met vijf devices tegelijkertijd.

Gedeelde IP-adressen
CyberGhost heeft meer dan honderd servers. Er zijn dan ook honderden IP-adressen, die regelmatig veranderen. De service maakt gebruik van gedeelde IP-adressen. Dit betekent dus dat gebruikers die verbinding maken met een server, hetzelfde IP-adres gebruiken. Hierdoor valt er niet te herleiden welke websites je hebt bezocht.

Inschrijven, betalen, downloaden, installeren en gebruiken
Het afsluiten van een abonnement is heel gemakkelijk. Als je eerst de gratis versie wilt proberen, kun je deze downloaden door erop te klikken. Vervolgens installeer je de software en is deze direct klaar voor gebruik. Als je gebruik wilt maken van de uitgebreidere, betaalde service dien je enkele gegevens in te vullen, zoals je naam en e-mail. Vervolgens kun je een betaalmethode selecteren. Na je betaling wordt de software gedownload en kun je deze installeren en gebruiken.

Gebruikersvriendelijke software en apps
De software van CyberGhost is heel gebruiksvriendelijk en heeft een overzichtelijke interface. Deze is dus ook goed te gebruiken voor beginnende VPN-gebruikers. Ditzelfde geldt voor de apps die betalende gebruikers kunnen downloaden.


Veiligheid & privacy

Ook wat betreft de technische veiligheid en je privacy zit het goed bij CyberGhost. In de software van de provider wordt standaard OpenVPN gebruikt. Dit protocol staat wereldwijd bekend als zeer veilig. Verder maakt de VPN-provider gebruik van de encryptie 256-bit AES. Dit betekent dus dat niemand je dataverkeer kan onderscheppen. Naast OpenVPN heb je de keuze uit de protocollen PTPP en L2TP. Deze zijn echter minder veilig.

Aantal servers en switchen
CyberGhost heeft de beschikking over 805 servers die verdeeld staan over 27 landen. De servers staan onder meer in de Verenigde Staten, Singapore, Nederland, Australië, Frankrijk, België, Nederland en Duitsland. Op het moment dat je de VPN gebruikt, kun je gemakkelijk switchen van een server.

Zero-logging beleid
Het hoofdkantoor van CyberGhost staat in Roemenië. In dit land zijn de regels voor het bewaren van data veel minder streng dan in de meeste andere landen. Bovendien hanteert de VPN-dienst een zero-logging beleid. Er worden dus geen data gelogd. De dienst bewaart geen datagegevens, zodat er niet kan worden nagegaan welke websites je hebt bezocht. Hierdoor ben je dus zeker van je privacy.

NAT-firewall
De software van CyberGhost is uitgerust met een NAT-firewall. Hiermee worden hackers, virussen en andere ongewenste gasten dus geweerd.

Geen dedicated IP-adres
Het is bij CyberGhost niet mogelijk om een dedicated IP-adres te krijgen, maar door het gebruik van een gedeeld IP-adres ben je wel zeker van je veiligheid en privacy online.

Kill Switch
De software van CyberGhost is uitgerust met een Kill Switch, waarmee al het internetverkeer wordt geblokkeerd als de VPN-verbinding wegvalt. De Kill Switch optie heet connection guard.


Snelheid & stabiliteit

De snelheid van CyberGhost is redelijk. Als je gewoon wilt surfen is deze prima. Hoe snel de verbinding is, hangt ook weer af van de serverlocatie en hoeveel servers er in een land staan. Zo staan er in Duitsland 129 servers en Amerika 165. Door dit ruime aanbod, zal het dus niet vaak voorkomen dat het te druk is op een Duitse of Amerikaanse server. Hierdoor profiteer je dan ook van een snelle en stabiele verbinding. Als je verbinding maakt met een server in een land waar CyberGhost minder servers heeft staan, zoals Nederland, België of Spanje, is de kans groter dat het te druk is op de servers. De verbinding is dan trager en minder stabiel. De betaalde abonnementen bieden een onbeperkte snelheid. Het is dus niet mogelijk om de snelheid te updaten naar een duurder abonnement.


Streaming & torrents

Als je torrents wilt downloaden of content wilt streamen, dan kan dit met CyberGhost. Betalende leden kunnen het netwerk van de VPN-service gebruiken om Torrents te downloaden. Dit kan echter niet met alle servers van de provider. In het menu zie je achter de server staan of het hiermee is toegestaan om torrents te downloaden of niet.

Kodi
Met een betaalde CyberGhost abonnement kun je gebruikmaken van Kodi. Op de website van de VPN-provider staat uitgelegd hoe je de software in Kodi kunt integreren. 

Netflix
Netflix is steeds actiever in het blokkeren van VPN’s. Op dit moment is het nog mogelijk om Netflix te gebruiken met CyberGhost. Als je verbinding maakt met een server en Netflix heeft de VPN-verbinding geblokkeerd, dan kun je het nog een keer proberen door verbinding te maken met een andere server.


Abonnementen

CyberGhost biedt twee betalende abonnementen aan. Dit zijn het Premium abonnement en het Premium Plus abonnement. Het grootste verschil tussen deze twee abonnementen is het aantal connecties dat je tegelijkertijd kunt maken. Met een premium abonnement kun je slechts met één apparaat verbinding maken. Met het Premium Plus abonnement zijn dit vijf apparaten tegelijkertijd. Bovendien heb je met dit abonnement ook toegang tot de allerbeste servers. Een Premium jaarabonnement kost €1,79 per maand. Voor een Premium Plus jaarabonnement betaal je €2,86 per maand.

Gratis versie
Naast de twee betaalde varianten, biedt CyberGhost nog een gratis versie aan. Deze kun je onbeperkt gebruiken. Het verschil tussen de gratis versie en de betaalde versies is redelijk groot. Per sessie kun je de gratis versie slechts 3 uur gebruiken. Bovendien zijn de prestaties iets minder. Zo profiteer je niet van een optimale snelheid en stabiliteit. Verder zijn er niet altijd servers beschikbaar in het land van je keuze. Ook komt er na 120 minuten een aanbieding van CyberGhost in beeld om je gratis abonnement te upgraden naar een betaalde versie. De gratis versie is vooral een goede optie als je CyberGhost wilt testen, voordat je een keuze maakt voor een betaald abonnement.

Refund policy
CyberGhost hanteert een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Als je een abonnement hebt afgesloten en hier toch niet tevreden over bent, kun je binnen 30 dagen je geld terugvragen aan de VPN-service. Binnen deze periode kun je de betaalde versie dus goed testen.

Betalingsmogelijkheden
CyberGhost biedt verschillende betalingsmogelijkheden om een abonnement te betalen. Dit kan onder meer via iDeal, PayPal of een CreditCard. Daarnaast is het ook mogelijk om met Bitcoin te betalen. Zo ben je zeker van nog meer anonimiteit.


Bedrijfsinformatie

Het bedrijf achter CyberGhost is gevestigd in Boekarest in Roemenië. De support service is prima. Zo vind je, tussen de veelgestelde vragen, vaak al snel een antwoord op je vraag. Daarnaast biedt de VPN-service live support aan via live chat. Hiermee krijg je binnen enkele minuten een antwoord. Deze live support is enkel beschikbaar tijdens kantooruren. Als betalende klant kun je gebruikmaken van het ticketsysteem. Doorgaans krijg je binnen 1 dag een antwoord terug.


Software

De software van CyberGhost is beschikbaar voor Windows en Mac. Bovendien heeft de VPN-service apps ontwikkeld voor Chrome OS, Android en iOs. De apps kunnen alleen gebruikt worden door betaalde gebruikers. De betaalde versie van VPN-dienst is dus ook beschikbaar op mobiele devices.

Router
Met een betaald Premium of Premium Plus abonnement is het mogelijk om CyberGhost aan je router toe te voegen. Dit kan met een DD-WRT of Tomato USB router. Op de website van de provider staan handleidingen hoe je dit kunt doen.


Conclusie

De dienstverlening die CyberGhost is prima. Vooral de gratis versie is een groot pluspunt. Het is een goede manier om de mogelijkheden van CyberGhost te ontdekken.

Ook wat betreft de veiligheid en je privacy is het goed geregeld. Het is vooral een pluspunt dat CyberGhost vanuit Roemenië opereert, waar de regels omtrent het bijhouden van logs veel minder streng zijn. Bovendien zijn de prijzen in verhouding met de kwaliteit die ze bieden. CyberGhost is dan ook een aanrader.


8.1


Snelheid
8,4
Veiligheid
8
Gebruik
8,5
Support
6
Kosten
9,8
Bezoek CyberGhost

Specificaties

TaalTaal: Engels
BetaleniDealCreditcardPaypal
SoftwareWindows, Android, Linux, macOS, iOs
ProtocollenOpenVPN, PPTP, L2TP/IPsec
Connecties
Torrentsja
Kodi streamingja
Netflixnee
Dedicated IPnee
Router optiesja
Bezoek CyberGhost
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag