Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review ZenMate

Met ruim 41 miljoen gebruikers is het Duitse ZenMate een grote speler op de markt van VPN-diensten. Het bedrijf heeft een gratis app voor Android en Iphone ontwikkeld en een gratis extension voor Firefox en Chrome. Hiermee kan je de dienst goed ontdekken. Wil je echter optimaal gebruikmaken van de VPN-dienst, dan is een Premium account een vereiste. In deze review bespreken we ZenMate Premium. De website van ZenMate is slechts voor een deel in het Nederlands beschikbaar.

Ga naar de website van ZenMate

Pluspunten

  • Gratis versie beschikbaar
  • Online VPN Academy
  • Grootste VPN dienst van Duitsland
  • Browser extensies

Wat kun je lezen in deze review?


Functies & kenmerken

Met een ZenMate Premium account kun je gebruikmaken van vijf verschillende devices tegelijkertijd. Op hetzelfde tijdstip kun je met één account dus connectie maken met je laptop, tablet en smartphone. Meer dan vijf connecties tegelijkertijd is niet mogelijk.

Software zonder poespas
Een groot pluspunt van ZenMate is de gebruiksvriendelijke software. Dit is software zonder al te veel poespas, waardoor deze beschikbaar is voor een groot publiek.

Het aantal mogelijkheden dat de software biedt, is wat beperkt. Voor mensen die enkel gebruik willen maken van een VPN-verbinding is dit prima. Als je wat meer mogelijkheden zoekt, zijn de opties beperkt. Zo is het niet mogelijk om zelf de encryptie in te stellen. Ook bevat de software geen andere geavanceerde instellingen

Inschrijven, betalen, downloaden, installeren en gebruiken
Het gaat aanmaken van een ZenMate account gaat vrij makkelijk. Selecteer eerst het abonnement van je keuze. Vul daarna je e-mailadres en klik de gewenste betaaloptie aan. Vervolgens wordt je doorgeleid naar de betaalomgeving. Nadat je het abonnement hebt betaald, kun je de software en apps direct downloaden, installeren en gebruiken.

Wil je eerst de gratis ZenMate variant proberen? Dan kun je deze via de website van de VPN-dienst downloaden. Dit kan via de pagina ‘sign up’. Hier heb je de keuze uit de Premium en de gratis Limited variant. Klik hierbij op de laatste en wacht een paar seconden. Vervolgens kun je de gratis versie downloaden. Hierbij dien je eerst je e-mailadres en een veilig, zelfbedacht paswoord in te vullen.


Veiligheid & privacy

Op de website heeft ZenMate vermeld dat ze gebruikmaken van hoog kwalitatieve encrypties, waardoor je persoonlijke gegevens veilig blijven. De dienst geeft aan dat je persoonlijke data niet worden opgeslagen. Dit betekent dus dat er geen logs worden bijgehouden. ZenMate checkt dus niet welke sites je bezoekt of welke gegevens je verstuurt via de VPN-verbinding. Verder wordt er op de website aangegeven dat je privacy onder de Duitse wetgeving beschermd is.

Protocollen en encrypties
ZenMate ondersteunt de meest gebruikte protocollen. Dit zijn OpenVPN, PPTP en L2TP–protocollen. Het dataverkeer wordt standaard ondersteund met de AES 128 encryptie. ZenMate heeft eerst onderzocht of de AES 256 encryptie niet veiliger was, maar dit bleek niet het geval. Voor deze VPN-dienst wordt de encryptie AES 128 aangeraden. Deze biedt een goede veiligheid, is snel en onderschept aanvallers snel.

Servers
ZenMate heeft servers staan in meer dan dertig landen en beschikt dan ook over een redelijk serverpark. De provider heeft dan ook honderden IP-adressen beschikbaar. De servers van ZenMate bevinden zich in veel Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en België. Verder staan er servers in Amerika, Singapore, Canada, Rusland, Israël, Hong Kong en Australië. Zodra je een server in een land kiest, krijg je een IP-adres toegewezen uit dat land. Dit adres verandert weer als je een server in een ander land selecteert. Een voordeel is, dat je eenvoudig van server kunt switchen. In de browser kun je dit doen via het ZenMate-icoontje. Hiervoor hoef je dus niet eerst uit te loggen.

NAT-firewall
De software bevat een geïntegreerde NAT-firewall. Deze onderschept virussen en biedt weerstand tegen hackers. Hiermee is je veiligheid dus nog meer gegarandeerd.

Dedicated IP-adres
Met een ZenMate account is het niet mogelijk om een dedicated IP-adres te nemen. Wel krijg je iedere keer een ander IP-adres toegewezen als je een server in een ander land selecteert.

Kill Switch
Je wilt natuurlijk profiteren van een optimale veiligheid en altijd verbonden zijn met de VPN-server wanneer je sites bezoekt en data verstuurd. Als de VPN-verbinding wegvalt, dan kiest een device direct een andere actieve verbinding. Doorgaans is dit de reguliere verbinding. Als je hiermee verbonden bent, dan heb je geen zekerheid dat je dataverkeer versleuteld is en dat je gegevens dus veilig zijn. Met de kill switch optie is dit probleem voortaan verleden tijd. Als de VPN-verbinding wegvalt, dan zorgt deze optie ervoor dat er geen dataverkeer verstuurd wordt. De software van ZenMate beschikt over een Kill Switch optie, welke “Ever Secure” heet.


Snelheid & stabiliteit

Zoals al eerder vermeld biedt ZenMate de Free en Premium versie aan. De snelheid van de gratis versie is soms wat beperkt. ZenMate geeft zelf aan dat ze betaalde klanten willen laten profiteren van een optimale snelheid. Met de betaalde Premium versie heb je dus geen last van snelheidsbeperkingen. De snelheid is prima en je kunt gewoon lekker surfen, snel je e-mail lezen en films kijken. Hierbij maakt het niet uit of je met je account bent ingelogd op één device of meerdere apparaten.


Streaming & torrents

Aangezien ZenMate in Duitsland is gevestigd, heeft het bedrijf te maken met de Duitse wetgeving. Er gelden zeer strenge regels in Duitsland voor het downloaden van torrents en P2P gebruik. VPN-aanbieders zijn het nog niet verplicht om logs te bewaren, maar ZenMate raadt het wel af om torrents te downloaden. Als je op zoek bent naar een VPN om torrents te downloaden, dan kun je beter gebruikmaken van een andere VPN-dienst.

Kodi
ZenMate biedt OpenVPN aan, waardoor het dus mogelijk is om Kodi te gebruiken. Het hangt er wel vanaf welke device en welk platform je gebruikt. Als je gebruikmaakt van Android of Windows is het in ieder geval mogelijk om Kodi met ZenMate te gebruiken. Op de website van de VPN-dienst staat aangegeven hoe dit kan.

Netflix
ZenMate werkt prima als je series of films wilt streamen via Netflix. Door een buitenlandse server te selecteren, zoals een Amerikaanse, kun je de hele Netflix bibliotheek uit dat land zien. Helaas strijdt Netflix heel hard tegen VPN-gebruikers. Het is nu dus nog maar de vraag hoe lang je via ZenMate naar Netflix kunt kijken.


Abonnementen

ZenMate biedt éénzelfde abonnement aan, met drie verschillende tijdsopties. Zo kun je kiezen voor een maandabonnement, halfjaar abonnement of een jaarabonnement. Met dit abonnement profiteer je van een onbeperkte snelheid en een veilige verbinding.

Voor een maandabonnement betaal je €7,99. Een halfjaarabonnement is €7,49 per maand. Met €4,99 per maand is een jaarabonnement het voordeligst. Hierbij betaal je het totale jaarabonnement in een keer voor €59,99.

Gratis versie
Je kunt ervoor kiezen om de gratis versie te downloaden. Hier zitten echter wel een aantal beperkingen aan. Zo profiteer je niet van een optimale snelheid en kun je slechts gebruikmaken van de servers in Duitsland, Amerika, Roemenië en Hong Kong. Wel is deze gratis versie een ideale manier om ZenMate te ontdekken.

Niet-goed-geld-terug-garantie
Als je een Premium abonnement hebt afgesloten en hier niet tevreden over bent, dan heb je het recht om binnen veertien dagen je geld terug te vragen. Dit kan via de klantenservice met het e-mailadres dat bij ZenMate bekend is.

Betalingsmogelijkheden
Wil je een Premium abonnement afsluiten? Dan kun je deze op diverse manieren betalen. ZenMate accepteert verschillende betalingsmethodes, waaronder creditcards, PayPal en iDeal.


Bedrijfsinformatie

ZenGuard GmbG is het bedrijf achter ZenMate. Dit bedrijf is gevestigd in Berlijn. Het adres van ZenGuard is Ritterstraat 12-14, 10969.

Support
ZenMate biedt een minimale support. Je kunt de klantenservice enkel bereiken via e-mail. Meestal duurt het een paar uur voordat je vraag wordt beantwoord. Wel worden vragen doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Via de pagina ‘help’ kun je ook eerst op zoek gaan naar het antwoord op je vraag.

Een groot pluspunt is de online Academy. Hierin vind je tal van artikelen over het gebruik van VPN’s. De artikelen geven antwoord op de meest gestelde vragen.

 


Software

De software die ZenMate heeft ontwikkeld, is geschikt voor diverse browsers zoals FireFox, Chrome en Opera. Om de software op je desktop te installeren, heb je minimaal Windows 7 of Mac OSX 10.10 nodig.

Cross browser
Aangezien ZenMate ook apps heeft ontwikkeld voor iOs en Android, is de dienst ook bruikbaar op je smartphone of tablet. Voor Android is er de speciale ZenMate Sense app beschikbaar. Deze kun je downloaden in de Play Store. Je kunt ZenMate Sense een week lang gratis uitproberen.

Router
Het is niet mogelijk om ZenMate op iedere router te installeren. De dienst biedt deze mogelijkheid enkel voor routers van het merk DrayTrek.


Conclusie

ZenMate is een VPN-service die heel eenvoudig is in gebruik. Bovendien zijn de software en apps zeer gebruiksvriendelijk. Een minpunt is, dat de dienst slechts een beperkt aantal servers beschikbaar heeft. Verder is deze VPN-dienst niet geschikt om torrents te downloaden. Als je echter gebruik wilt maken van een eenvoudige VPN om veilig te kunnen surfen of om series te kijken in het buitenland, is ZenMate zeer geschikt. De prijs/kwaliteitverhouding is prima in orde.


7.8


Snelheid
8
Veiligheid
7,2
Gebruik
7,2
Support
7,6
Kosten
9,2
Bezoek ZenMate

Specificaties

TaalTaal: Engels
BetalenCreditcardPaypal
SoftwareWindows, Android, Linux, macOS, iOs
ProtocollenOpenVPN, PPTP, L2TP/IPsec
Connecties5
Torrentsnee
Kodi streamingja
Netflixnee
Dedicated IPnee
Router optiesnee
Bezoek ZenMate
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag