Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Private Internet Access

PrivateInternetAccess (PIA) is een van de grotere VPN-providers op de VPN-markt. Het bedrijf achter PIA, is LondonTrustMedia. Anders dan de naam doet vermoeden, is de VPN-dienst gevestigd in Amerika, in plaats van in Londen in Engeland. De website van PIA is deels in het Nederlands beschikbaar.

Ga naar de website van Private Internet Access

Pluspunten

  • Onbeperkte bandbreedte
  • 5 apparaten tegelijk verbinden
  • Blokkeert automatisch advertenties
  • PPTP, OpenVPN and L2TP/IPSec

Wat kun je lezen in deze review?


Functies & kenmerken

PrivateInternetAccess staat vooral bekend om de zero-log policy en de hoge mate van privacy. Dit zijn dan ook dé selling points van de VPN-dienst. PIA logt helemaal niets. Achteraf kan niemand dus achterhalen welke websites je hebt bezocht en welke bestanden je hebt gedownload of geüpload. Vanwege deze kenmerken is de VPN- service erg populair bij torrent gebruikers.

5 verschillende connecties
Een ander pluspunt van PIA is, dat je met slechts 1 account 5 verschillende connecties tegelijkertijd kunt maken. Dit betekent dus dat je met 5 apparaten veilig en anoniem kunt internetten. Zo kun je tegelijkertijd verbinding maken met je smartphone, tablet en laptop.

Servers
PIA heeft meer dan 3251 servers staan in meer dan 25 landen. De dienst heeft onder meer servers staan in Amerika, Engeland, Nederland, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Hongkong, Scandinavië, Brazilië en Turkije. Het aantal servers groeit nog steeds. Dit betekent dat er altijd wel een server bij jou in de buurt staat, waarmee je een veilige verbinding kunt maken.

Inschrijven, betalen, downloaden en installeren
Het afsluiten van een abonnement gaat heel makkelijk en laat direct zien waar PIA voor staat: privacy en anonimiteit. Als je een abonnement afsluit, hoef je enkel je e-mailadres op te geven. Vervolgens selecteer je een betaalmethode. Nadat je het abonnement hebt betaald, kun je de software direct downloaden en installeren.

Software en apps
Met een beetje internetkennis kun je de VPN-service van PIA makkelijk gebruiken. De dienst heeft software ontwikkeld voor verschillende Windows versies, waaronder Windows 10. Verder is er ook software beschikbaar voor de MAC computers. De software van PIA is heel eenvoudig te installeren. Na de installatie doorloop je een aantal stappen en ben je snel verbonden met het VPN-netwerkt.

Er zijn ook apps beschikbaar voor Android en iOs. Deze kun je dus op je smartphone, tablet, iPhone of iPad installeren. Ook met de apps kun je een gemakkelijke en snelle verbinding maken met een PIA-server. Zo kun je altijd en overal veilig en anoniem internetten.


Veiligheid & privacy

Je kunt deze VPN-service op een veilige manier gebruiken. Dit komt, omdat PIA alle bekende, veilige protocollen ondersteunt: PPTP, L2TP/IPSec, OpenVPN en OpenSSL. De dienst ondersteunt zelfs een aantal minder bekende protocollen. Je kunt zelf een protocol kiezen. Meestal is dit echter niet nodig, want de standaard instelling van PIA is zeer veilig. Voor de protocollen wordt er gebruikgemaakt van een AES 128 en een AES 256 encryptie.

Firewall
De VPN-dienst heeft een zeer sterke firewall, welke gebaseerd is op het Netfilter-project. Hiermee wordt het voor indringers haast onmogelijk om toegang te krijgen tot de VPN.

Kill switch
Voor nog meer veiligheid beschikt de software van PIA over een kill switch optie. Hiermee stopt het internetverkeer direct als de VPN-verbinding wegvalt. Zo wordt voorkomen dat je datagegevens lekken.

Gedeelde IP-adressen
PrivateInternetAccess biedt alleen gedeelde IP-adressen aan. Het is dus niet mogelijk om een eigen IP-adres te nemen.


Snelheid & stabiliteit

Veel torrent gebruikers kiezen voor PrivateInternetAccess vanwege de perfecte snelheid. Daarnaast is de stabiliteit ook prima in orde. De verbinding valt haast nooit weg. Mocht een verbinding wegvallen, dan merk je hier haast niets van. De software is namelijk in staat om snel weer verbinding te maken.


Streaming & torrents

De VPN-dienst houdt geen logs bij. Je kunt dus anoniem torrents downloaden via de servers. Het downloaden van torrents is niet over alle servers toegestaan. Als je verbinding maakt met een van de Nederlandse servers, kun je trouwens wel torrents downloaden en content streamen.

Socks5 proxies
Eventueel kun je gebruikmaken van de Socks5 proxies. Deze biedt PIA binnen een abonnement aan. De Socks5 proxyservers zijn geschikt om torrents te downloaden. Je IP-adres is dan helemaal onzichtbaar.

Kodi
Aangezien PIA ook OpenVPN aanbiedt, is het mogelijk om de Kodi-player te gebruiken. Dit kan je doen door eerst de software van PIA te downloaden en te installeren. Selecteer vervolgens een server en open de Kodi-player. Op de website van PIA is geen informatie te vinden over Kodi en de VPN.

Netflix
De servers van PIA kunnen helaas geen verbinding maken met Netflix. Helaas heeft Netflix deze VPN-dienst geblokkeerd.


Abonnementen

PIA biedt een abonnementssoort aan, waarbij je de keuze hebt uit drie verschillende tijdsduren. Je kunt kiezen voor een maandabonnement, een halfjaarabonnement en een jaarabonnement. Het maandabonnement kost $6,95. Een halfjaarabonnement kost $5,99 per maand en voor een jaarabonnement betaal je $3,33 per maand. De abonnementen bieden dezelfde mogelijkheden en hebben geen snelheids- of datalimiet beperkingen. Vergeleken met de prijzen van veel andere VPN-providers, zijn de abonnementsprijzen van PIA erg voordelig.

De VPN-dienst biedt diverse betaalmethodes aan, zoals betalen met iDeal, PayPal, Creditcard of Bitcoin. Met een cadeaubon kun je zelfs nog anoniemer betalen. PIA accepteert honderden cadeaubonnen. Een minpuntje is wel, dat dit bijna alleen maar bonnen zijn van Amerikaanse winkelketens.

Niet-goed-geld-terug
De VPN-dienst heeft geen gratis probeerversie of een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Als je niet tevreden bent over de VPN, dien je binnen 7 dagen na de betaling je geld terug te vragen.


Support

De supportafdeling is 24/7 bereikbaar via e-mail, social media en een ticketsysteem. Meestal krijg je binnen 5 tot 10 minuten een antwoord op je vraag. De helpdesk is dus redelijk goed bereikbaar, al missen wij wel een chat-optie. De supportafdeling is enkel in het Engels bereikbaar.


Software

De software voor Windows, OS x en de Android-app kunnen automatisch verbinding maken met een VPN-server als je verbinding maakt met het internet. Dit is vooral erg handig als je een verbinding maakt met een openbaar netwerk. Als je gebruikmaakt van de iPhone app, zal je zelf handmatig verbinding moeten maken met een PIA-server.

Router
Wil je al het internetverkeer vanuit huis versleutelen? Dan is de mogelijkheid om je router met te configureren met PrivateInternetAccess. Op de website van PIA staat heel duidelijk omschreven hoe je met je router verbinding maakt met een PIA-server.


Conclusie

Als je privacy extra belangrijk vindt of veel torrents download, dan is PrivateInternetAccess een goede optie. De VPN-dienst hecht veel waarde aan privacy. Verder is een abonnement voordelig en is de software gebruiksvriendelijk. Ook wat betreft de snelheid en stabiliteit zit het goed.


7.8


Snelheid
8
Veiligheid
7,8
Gebruik
8,5
Support
7,2
Kosten
7,6
Bezoek Private Internet Access

Specificaties

TaalTaal: Engels
BetaleniDealCreditcardPaypalBitcoin
SoftwareWindows, Android, Linux, macOS, iOs
ProtocollenOpenVPN, SSTP, PPTP
Connecties5
Torrentsja
Kodi streamingnee
Netflixja
Dedicated IPnee
Router optiesnee
Bezoek Private Internet Access
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag