Hoe duur is Netflix?

Hoe duur is Netflix?

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

Netflix is een online streamingdienst waarmee je honderden series, films en documentaires kunt kijken. Het handige aan een streamingdienst is dat je onbeperkt kunt kijken. Nooit meer verplichte pauzes door reclameblokken dus! Maar wat kost Netflix nu precies en welk abonnement is voor jou het slimst om te nemen? Netflix heeft drie verschillende soorten abonnementen variërend van €7,99 tot €13,99. We bespreken de verschillen hiertussen en leggen uit wanneer welk pakket het handigst is.


Wat kost Netflix?

Bij Netflix zijn er drie verschillende soorten abonnementen: Basic, Standaard en Premium. Met het Basic-abonnement kun je op één scherm tegelijkertijd series of films kijken, hiervoor betaal je €7,99 per maand. Met het Standaard-abonnement kun je op twee schermen tegelijkertijd kijken en is het mogelijk om in HD te kijken, voor €10,99 per maand. Met het Premium-abonnement kijk je met 4 schermen tegelijkertijd en is het mogelijk om zowel in HD als Ultra-HD te kijken. Hiervoor betaal je €13,99 per maand. Hier vind je de actuele prijsinformatie.


Geld besparen op Netflix

Als jij de enige bent in je omgeving die Netflix wil kijken, dan is het Basic-abonnement het verstandigst (en goedkoopst) om af te sluiten. Ken je echter meer mensen die ook graag een abonnement zouden willen? Dan kan het slim zijn om 1 betaald account met elkaar te delen en een Premium-abonnement af te sluiten. Zo kun je de kosten spreiden. Doe je dit met vier mensen dan betaal je slechts €3,50 per maand. Wellicht ken je nog meer mensen die graag af en toe Netflix willen kijken, dan kun je de kosten nog over meer mensen verdelen. Je kunt echter wel maar met maximaal vier schermen tegelijkertijd kijken, dus hier zul je rekening mee moeten houden.

Wanneer je de kosten verdeelt zul je wel goede afspraken moeten maken over de betaling en zal iemand de administratie ervan moeten bijhouden. Deze manier bespaart je dus geld, maar is wel meer gedoe. Je kunt zelf afwegen wat jij het fijnst vindt.

Tenslotte is de eerste maand Netflix altijd gratis. De proefperiode wordt echter automatisch verlengd, dus mocht je na de eerste maand het abonnement willen beëindigen, dan dien je dit handmatig op te zeggen.


Hoe kun je Netflix opzeggen?

Wanneer je Netflix wilt opzeggen dan kun je dat doen door via de pagina Account op Lidmaatschap Opzeggen te klikken. Hier kun je je aanklikken dat je je abonnement wilt beëindigen. Zeg je het op voor het einde van je factureringsperiode dan kun je nog gewoon blijven kijken totdat de periode afgelopen is. Opzeggen kan dus altijd, maar je betaalt wel tot het eind van de factureringsperiode. Netflix brengt geen extra kosten in rekening als je opzegt voor het einde van de factureringsperiode.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag