Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Matt Matras

Matt is een hippe Nederlandse matrasproducent. Ze beweren zelf het perfecte matras te hebben uitgevonden die ze zelf produceren in Nederland. Het doel van Matt is om iedereen de mogelijkheid te geven om op een goed matras te slapen door deze aan te bieden zonder hiervoor ontzettend diep in de buidel te hoeven tasten. Daarnaast willen ze transparantie bieden in prijzen, materialen en gebruikerservaringen. Ze zijn zelf zo overtuigd van hun eigen kwaliteit dat je je matras 120 dagen kunt uitproberen. Besluit je hierna om het matras toch niet te nemen? Dan krijg je gewoon je geld terug.

Het Matt matras is duurzaam en samengesteld uit de beste materialen die bijdragen aan jouw slaapcomfort. Via de website kun je kijken welke configuratie het beste bij jou past en heb je de mogelijkheid om te kiezen uit diverse formaten matras. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk draait het toch voornamelijk de kwaliteit van het matras en het slaapcomfort. Dat behandelen we in dit artikel.

Meer info over Matt

Pluspunten

 • Vandaag besteld morgen in huis
 • 120 dagen op proef(!)
 • Volledig recyclebaar
 • 7 unieke comfortzones

Wat kun je lezen in deze review?


Bouwkwaliteit en materialen

Via de website kun je ontdekken hoe het Matt matras is opgebouwd. Door hier doorheen te bladeren krijg je een goed beeld van de zorgvuldigheid die de ontwikkelaars erin hebben gestoken om Matt te ontwikkelen.


Basis; koudschuim

De basis van het matras is koudschuim. Dit zorgt ervoor dat het matras niet te zwaar is en flexibel en luchtig blijft onder druk. Enkele andere voordelen van koudschuim matrassen;

 • Duurzaamheid
 • Minimaal geluidsniveau
 • Isolerend
 • Handzaam

Koudschuim is het meest gebruikte materiaal in kwalitatieve matrassen en heeft verschillende voordelen t.o.v. bijvoorbeeld een latex matras.

Het matras beschikt over een zachte kant (blauw) of een hardere kant (wit). Aan de hand van jouw slaapvoorkeur, gewicht en slaapstijl kies je welke kant je het beste boven kunt doen. Hiervoor kun je de matrasconfigurator gebruiken op de website van Matt.


Tussenlaag; Traagschuim

Bovenop de basislaag van het matras ligt traagschuim. Dit wordt ook wel NASA matras of memory foam genoemd. Dit onderdeel van het matras zorgt ervoor dat het matras goed om de vorm van je lichaam past. Het ‘onthoud’ de vorm van je lichaam en vormt om je lichaam heen wanneer je erop gaat liggen. Traagschuim is tevens een veel gebruikt materiaal voor matrastoppers.


Tussenlaag; Latex

Bovenop het traagschuim ligt een dunne laag latex. Dit zorgt ervoor dat het matras elastisch blijft en blijft het matras tevens beschermd tegen bacteriën en vocht.


Matrastopper en matrashoes

Matrashoes; cool design van textiel

Alles wordt samengevoegd in de matrashoes van Matt. Deze is iets anders dan traditionele matrassen, door het unieke design. Een klein detail natuurlijk, aangezien je waarschijnlijk toch een matrashoes om je matras heen doet.

Ook de matrashoes kun je gewoon uitwassen in de wasmachine.


Toplaag; Tencel

Het Matt matras wordt tevens geleverd met een bijgevoegd topmatras.

De bovenste laag van het matras wordt gemaakt van Tencel. Dit is een materiaalsoort die erg natuurlijk aanvoelt wanneer je erop ligt. Het heeft diverse voordelen t.o.v. traditionele matrastoppers, zoals bijv;

 • Grotere vochtopname
 • Voelt natuurlijker aan
 • Biologisch afbreekbaar
 • Anti bacterieel

Uiteraard kun je Tencel net als bijvoorbeeld katoen gewoon wassen in de wasmachine.


Slaapcomfort en stevigheid

Dit matras is zo opgebouwd dat het voor de meeste mensen optimaal slaapcomfort kan bieden door het matras naar wens te configureren. Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de harde of zachte kant in het matras boven te doen. Ook het topmatras kun je naar eigen wens omdraaien om de juiste configuratie samen te stellen.

Bij sommige gebruikers is het wel even zoeken naar de juiste configuratie, maar gezien het feit dat je 120 dagen mag proefslapen, heb je meer dan genoeg tijd om verschillende configuraties te testen. Daarnaast biedt de Matt klantenservice voldoende ondersteuning wanneer je zelf moeite hebt om de juiste configuratie te vinden.

Door de juiste configuratie van het matras toe te passen, verzeker je jezelf ervan dat het matras je in een ergonomische houding laat slapen.


Matras afmetingen

Dit matras wordt in diverse formaten aangeboden. In totaal is het Matt matras is 18 formaten te bestellen. Elk formaat kent zijn eigen prijs. In het onderstaande overzicht vind je het complete overzicht van formaten en prijzen;

↔️ Breedte / Lengte ↕️ ↕️ 200 cm ↕️ 210 cm  ↕️ 220 cm
↔️ 180 cm  € 895 € 985 € 1015
↔️ 160 cm € 795 € 875 € 895
↔️ 140 cm € 695
↔️ 120 cm € 595
↔️ 100 cm € 495 € 560 € 580
↔️ 90 cm € 448 € 515 € 535
↔️ 80 cm € 400 € 455 € 475
↔️ 70 cm € 350

Kosten

In de bovenstaande tabel hebben we de prijzen voor de verschillende matrassen van Matt al uiteengezet. Over het algemeen zijn de matrassen van Matt scherper geprijsd dan concurrerende matrassen en biedt het matrassen merk een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast biedt Matt diverse garantieregelingen;

 • 120 dagen proefslapen: bevalt het matras binnen 120 dagen niet? Dan krijg je je geld terug en wordt het matras bij je opgehaald.
 • Gratis verzending; Je matras wordt gratis (binnen 1 werkdag) bij je thuisbezorgd
 • 10 jaar garantie; bij aanschaf van een matras heb je recht op 10 jaar fabrieksgarantie. Onder deze garantie valt onder andere
  • Doorligplekken
  • gebreken aan de materialen of de constructie

Korting op je Matt matras

Regelmatig zijn er kortingsacties beschikbaar voor de matrassen van Matt. Zo bespaar je soms tot € 150,- op je matras. Voor de huidige kortingsdeals bekijk je de balk bovenaan de website. Daar kun je tevens je matras bestellen, configureren en meer informatie opvragen.


Bezoek Matt
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag