Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Waar kun je het best een matras op maat bestellen?

Waar kun je het best een matras op maat bestellen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wanneer je een gewoon bed hebt is het natuurlijk helemaal niet lastig om daar een nieuw matras voor te kopen. Gewone bedden hebben in de regel namelijk standaard maten waar altijd een ruime keus aan verschillende matrassen voor beschikbaar is. Dat is heel anders wanneer je het hebt over een bed in een caravan, camper of boot, want die hebben vaak heel afwijkende afmetingen en in veel gevallen ook een bijzondere vorm.

Dat maakt het vinden van een geschikt matras een stuk moeilijker, vaak zelfs onmogelijk. Een dergelijk matras kun je echter prima op maat laat maken en dit hoeft zelfs helemaal niet zo duur te zijn. In dit artikel laten we je zien waar je het beste een nieuw matras op maat kunt laten maken.


Welke vormen matrassen zijn er allemaal?

Voor bedrijven die matrassen op maat maken is vaak geen vorm te gek en je kunt er dus altijd terecht, welke vorm je bed ook heeft. De meeste van die matrassen zijn bedoeld voor in vervoersmiddelen waar ook in geslapen kan worden, zoals campers, boten en caravans. Bepaalde vormen komen daarbij vaak terug. Zo zijn driehoekige matrassen met verschillende afmetingen veel in gebruik op boten, omdat het bed vaak in de punt aan de voorkant van de boot is verwerkt. Bij caravans en campers kom je veel rechte matrassen tegen waar een hoek uit is weggelaten of waarvan een kant is afgeschuind. Dat is slim, want op die manier wordt er het meeste gedaan met de ruimte die beschikbaar is. Het maakt het vinden van een geschikt matras echter wel erg lastig. Natuurlijk kun je ook in een woonhuis een vreemd gevormd bed hebben, zoals een rond bed. Ook daar kun je prima een matras op maat voor laten maken door een matrasfabrikant.


Voordelen van een matras op maat

Dat je een matras precies in de vorm kunt laten maken die je nodig hebt is niet het enige voordeel van een matras op maat laten maken. Want zelfs in het uitzonderlijke geval dat je een standaardmatras vindt in de juiste vorm is de keuze voor wat betreft de dikte en het soort vulling vaak beperkt. Dat nadeel heb je niet met een matras op maat, want daarbij kun je ook zelf bepalen waar de vulling uit moet bestaan, hoe dik of juist dun het matras moet worden en welke eigenschappen deze nog meer moet hebben. Zo bepaal je dus niet alleen de vorm maar ook de kwaliteit en daarmee ook de levensduur van je nieuwe matras op maat. Een ander voordeel is dat je ook de prijs goed zelf in de hand kunt houden door de eigenschappen van het matras aan te passen. Let natuurlijk wel op dat je daarbij niet teveel op het slaapcomfort inboet.


Bij een winkel bestellen of gewoon online?

Voor het op maat maken van een matras hoef je tegenwoordig heus niet meer naar een beddenspeciaalzaak, want de grootste experts op het gebied van matrassen op maat zijn natuurlijk ook gewoon online te vinden. Sterker nog, online bestellen is tegenwoordig de makkelijkste manier om een matras met een aparte vorm of afwijkende afmetingen te laten maken. Via internet vind je al snel heel veel verschillende producenten van matrassen die deze ook helemaal op maat kunnen leveren. De beste daarvan bespreken we in het vervolg van dit artikel. De fabrikanten die we hier noemen zijn uitgekozen omdat ze het hele proces zo makkelijk mogelijk hebben gemaakt, bijvoorbeeld met een interactieve matrasontwerper. Bovendien worden ze stuk voor stuk uitstekend beoordeeld door hun klanten. Daardoor is het voor jou vooral een kwestie van checken dat jouw vorm en/of formaat matras ondersteund wordt en vervolgens op prijs te vergelijken. Als je een keus hebt gemaakt kan ook het bestellen daarna natuurlijk gewoon heel handig via internet.


Matt

Matt

Hoewel deze matrasfabrikant geen matrassen op maat aanbiedt, vind je hier wel heel veel verschillende formaten matrassen. Grote kans dus dat het formaat van het matras waar jij naar op zoek bent, wordt aangeboden bij Matt. Bekijk hier alle afmetingen.

Meer info over Matt

 

blankZelf prijs berekenen bij De Fabriekswinkel

Wanneer je graag direct kunt zien wat je nieuwe matras precies zal kosten is de website van De Fabriekswinkel een goede keus. Daar wordt namelijk gebruik gemaakt van een matrasmodule waarbij je in een aantal stappen precies de vorm, de maten en de vulling van je matras kunt bepalen. Door de maten in te voeren voor het matras dat het beste bij je bed past kun je direct zien wat de totaalprijs zal worden. Ook de dikte kun je zelf instellen, net als de soort vulling en de stevigheid. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende soorten vulling, zoals koudschuim, pocketvering, traagschuim, enz. Je kunt standaard al uit heel veel verschillende vormen kiezen waar ook de vorm van jouw bed al snel bij zal zitten, maar lukt het toch niet die vorm te vinden dan kun je ook een speciale maat uploaden of gratis advies inwinnen via de website. Wij vinden deze website daarom een echte aanrader als je meteen wilt weten waar je aan toe bent.


blankOpmeten en direct bestellen bij de Matrassenman

Ook bij de Matrassenman kun je meteen op de website al gebruikmaken van een prijscalculator. Wederom selecteer je eerst op basis van de algemene vorm een type matras, zoals een rechthoekig, Frans (met schuine hoek) of trapezium matras. Vervolgens maak je een keuze uit een van de vele soorten vullingen die beschikbaar zijn. Je hebt onder meer de keuze uit koudschuim, pocketvering, micro pockets, gelvulling en traagschuim. Let wel even op, want bij de Matrassenman kies je in dit stadium ook alvast een dikte uit. Door daarna de maten in te vullen in de calculator wordt er meteen een prijs voor je berekend. Zo heb je dus direct een goede indicatie van de kosten. Wanneer het totaalplaatje je goed bevalt kun je ook meteen bestellen.


blankGeen vorm te gek voor de Matras Factory

De Matras Factory voorziet in alle wensen voor matrassen op maat. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor bootmatrassen, caravanmatrassen en campermatrassen, maar ook voor een matras dat is bedoeld voor het slaapcompartiment van een vrachtwagen. De website is voor elk van die keuzes voorzien van een aparte calculator waarin je alle details van het nieuwe matras heel precies in aan kunt geven, zoals vorm, afmetingen en dikte. Dit vertaalt zich niet direct naar een prijs, maar je kunt wel je gegevens achterlaten om per ommegaande een offerte te ontvangen met daarin alle verschillende opties. Naast heel veel verschillende vormen kun je bij de Matras Factory ook kiezen uit diverse vullingen zoals pocketvering, binnenvering, koudschuim en traagschuim.


Waar op letten bij een matras op maat?

Naast het kiezen van de juiste matrasvorm en de fijnste vulling zijn er nog een aantal dingen van belang wanneer je een matras op maat wilt laten maken. Waar moet je dus nog meer op letten:

  • Het fijne van bestellen via internet is dat je vaak meteen al de maten van je nieuwe matras kunt invullen om een matras direct te bestellen. Zorg er daarom wel voor dat die afmetingen 100% kloppen. Neem even goed de tijd om het bed op te meten (let op: meet de binnenmaten!) en check de door jou ingevulde waarden een paar keer goed voor je op verzenden drukt. Een kleine vergissing kan anders duur uitvallen want de kans dat je een op maat gemaakt matras dat toch niet blijkt te passen kunt doorverkopen is erg klein.
  • Wanneer je een nieuw matras op maat wilt bestellen omdat het bestaande matras niet comfortabel genoeg is kun je ook kiezen voor alleen een topmatras. Dat kan het comfort meteen aanzienlijk vergroten en alleen een topmatras op maat laten maken is een stuk voordeliger. Dit kan de ideale oplossing zijn als het matras van je nieuwe boot of camper te hard is. Vrijwel alle producenten zijn in staat om een topmatras te maken.
  • Twijfel je over een bepaalde soort vulling ga dan eerst eens proef liggen op een normaal matras met die vulling in een gewone beddenzaak. Het op maat gemaakte matras zal als het goed is heel goed vergelijkbaar zijn met het comfort van het standaard matras.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Matras Woning

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Emma
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag