Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

11 Kasteelovernachtingen in Nederland

11 Kasteelovernachtingen in Nederland

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Heb je iets speciaals te vieren, wil je met de familie erop uit of wil je heerlijk met zijn tweeën romantisch genieten? Dan is het uiteraard erg leuk om dit op een bijzondere locatie te doen. Een kasteelovernachting is een onvergetelijke ervaring voor het vieren van deze mooie momenten of het koesteren van mooie herinneringen. Waan je in een omgeving met pure luxe, een rijke geschiedenis en een prachtig landschap. Hieronder hebben we voor jou de mooiste kastelen verspreid door heel Nederland voor je opgenoemd.


1. Landgoed Duin en Kruidberg - Noord-Holland

blankBekijk prijzen & beschikbaarheid
Pluspunten
  • Prachtige authentieke steden als Haarlem en Alkmaar op een steenworp afstand
  • Fijne bosrijke omgeving
  • Michelin sterren restaurant bij het kasteel
  • Betaalbaar en gastvrij
  • Ook af te huren voor bruiloften en feesten
Minpunten
  • Niet alle kamers zijn even mooi en sommige niet in het kasteel maar de kelder

In Noord-Holland ligt in het prachtige natuurgebied ‘Nationaal Park Zuid-Kennemerland’ vlakbij Amsterdam een waanzinnig kasteel. Omringd door groene bomen, stille wateren, fluitende vogels en een prachtige Engelse landschapstuin kun jij hier overnachten. Het kasteel ligt op Landgoed Duin en Kruidberg en is sinds 1948 omgetoverd tot bijzonder hotel. Je hebt de keuze uit verschillende kamers oplopend in luxe en prijsklasse. Niet alleen in het kasteel zelf kun je genieten van alle luxe en de gastvrijheid. Ook rondom het kasteel kun je heerlijk tussen de bossen lopen en je laten verwennen in het met een Michelinster bekroonde restaurant ‘De vrienden van Jacob’.

Steden en strand in de omgeving

Heb je wat langer de tijd, dan kun je ook zeker een bezoek brengen aan de leuke steden en plaatsen rondom het landgoed. Het strand van Bloemendaal en Zandvoort is namelijk binnen een kwartier te bereiken en de steden Haarlem en Alkmaar liggen erg dichtbij. Liever een sportieve dag op de planning? Dan vind je rondom het kasteel ook prachtige fiets- en wandelroutes om heerlijk de rust op te zoeken of kun je een balletje slaan op een van de golfbanen in het park.

Kamers in Duin & Kruidberg zijn beschikbaar vanaf € 129 per nacht.

Bekijk prijzen & beschikbaarheid

2. Kasteel Oud-Poelgeest - Zuid-Holland

blankBekijk prijzen & beschikbaarheid
Pluspunten
  • Klassiek kasteel met prachtige uitstraling
  • Dichtbij strand en zee
  • Op fietsafstand van Leiden
  • Gelegen in een prachtig park
Minpunten
  • Sommige kamers zijn wat klein
  • Niet alle kamers in het kasteel, sommige in het koetshuis

Kasteel Oud-Poelgeest is het huis van de voormalige professor Boerhaave. In het veertiende eeuwse kasteel kun je nu terecht in het voormalige koetshuis voor een unieke kasteelovernachting. Het kasteel ligt er verscholen en prachtig bij en is misschien wel het mooiste plekje om te overnachten in Zuid-Holland. Je vindt op het landgoed vijf historische monumenten die elk hun eigen verhaal hebben.

Betaalbaar cultureel erfgoed

De kamers in het kasteel zijn eigentijds ingericht en zijn voorzien van alle luxe. Een nacht op het kasteel breng je door vanaf € 89,-. Verder kun je heerlijk bijkomen met een kopje koffie of een wijntje in de groene kasteeltuin. Door een verblijf te boeken in dit prachtige kasteel draag je meteen een steentje bij aan het onderhoud en herstel van het culturele erfgoed. Vanuit het kasteel kunt u op Johnny Loco fietsen de omgeving verkennen en fietsen door de prachtige bollenstreek. Ook is het strand van Katwijk aan Zee of zijn de steden Den Haag, Leiden en Wassenaar makkelijk te bereiken vanaf het Landgoed.

Bekijk prijzen & beschikbaarheid

3. Kasteel Sterkenburg - Utrecht

blankBekijk prijzen & beschikbaarheid
Pluspunten
  • Romantische, mooie suites
  • Mooie kasteeltuin
  • In prettig natuurgebied rondom de Maarsseveense Plassen
  • Dineren op het landgoed
  • Middeleeuws kasteel met mooie toren
Minpunten
  • Iets duurder dan andere kastelen
  • Goedkopere kamers in het koetshuis of tuinmanshuis

In kasteel Sterkenburg kun je even helemaal bijkomen en op en top genieten van de luxe en de ontspannende omgeving. Het kasteel ligt in Driebergen-Rijsenburg en heeft alles in huis voor een romantische overnachting, familiefeest, bed & breakfast of een andere gelegenheid. Je hebt in het kasteel de keuze uit zeven verschillende suites en een romantische bruidssuite. Elke kamer is ingericht in een unieke eigen stijl en heeft een prachtige historische en chique uitstraling.

Omgeving van het kasteel

Heb je heerlijk uitgeslapen dan kun je vervolgens genieten van een uitgebreid ontbijt op het zonnige buitenterras of een van andere vertrekken. Na een goed begin van de dag kun je vervolgens op pad om de mooie omgeving van het kasteel te verkennen. Maak een wandeling door de indrukwekkende kasteeltuin, volg een van de vele fietsroutes, ga naar de nabijgelegen sauna aan de Maarsseveense Plassen of ga op pad naar Utrecht. ‘s Avonds staat er natuurlijk een smakelijk diner op het landgoed op je te wachten of kun je gezellig borrelen bij de vijver van de kasteeltuin.

Een overnachting in één van de iconische kamers in het kasteel is beschikbaar vanaf € 195,-. Voor een iets goedkopere prijs kun je overnachten in het koetshuis of tuinmanshuis van het landgoed.

Bekijk prijzen & beschikbaarheid

4. Landgoed Moermond - Renesse, Zeeland

blankBekijk prijzen & beschikbaarheid
Pluspunten
  • Een van de goedkoopste kastelen om te overnachten
  • Dichtbij het strand van Renesse
  • Fijne natuuromgeving
Minpunten
  • Een van de kleinere kastelen

Wil je genieten van een kasteelovernachting aan de prachtige Zeeuwse kust? Dan zit je zeker weten goed in dit prachtige kasteel op landgoed Moermond in Renesse dat aangesloten zit bij de Fletcher Hotel Group. Of je nou romantisch met z’n tweeën wilt genieten of met het hele gezin erop uit wil, het kasteel biedt alles voor een geweldige overnachting. Vanaf het landgoed stap je zo de groene bossen in of kun je doorlopen naar het strand voor een heerlijke strandwandeling. Ook zijn de leuke stadjes Zierikzee of Renesse goed te bereiken vanaf het kasteel.

Luxe kamers en goed restaurant

Na een heerlijke dag in de buitenlucht kun je even lekker bijkomen in jouw rustgevende kamer of genieten van een welverdiend diner in de Orangerie. De luxere kamers van het kasteel beschikken zelfs over een groot balkon waar je kunt genieten van het bijzondere uitzicht en de ondergaande zon.

Overnachtingen op het landgoed zijn in de winter al beschikbaar vanaf €56,-

Bekijk prijzen & beschikbaarheid

5. Kasteel de Essenburgh - Hierden op de Veluwe, Gelderland

blankBekijk prijzen & beschikbaarheid
Pluspunten
  • Ligging in een bosrijke omgeving op de Veluwe
  • Goedkoper dan andere kastelen
  • De kasteelvijver is een mooie toevoeging
  • Heerlijk restaurant met fijne, lokale gerechten
  • Rijke historie waar het personeel graag over verteld
Minpunten
  • Gasten zijn minder te spreken over kamers in het bijgebouw

Middenin het prachtige landschap van de Veluwe ligt het kasteel de Essenburgh. Dit kasteel, gelegen in het plaatsje Hierden is een monumentaal pand met prachtige kasteelkamers. Vanaf jouw kamer heb je een mooi uitzicht op de kasteeltuin, de vijver en de groene omgeving van het kasteel. Kom heerlijk tot rust in het kasteel en laat de indrukwekkende en historische omgeving op je inwerken.

Veelzijdig op de Veluwe

In kasteel de Essenburgh bevindt zich ook een gezellig restaurant waar je kunt genieten van een lekker diner en een ontbijt met verse en huisgemaakte producten. Uiteraard mag tijdens het verblijf in het kasteel een wandel- of fietstocht door de omgeving niet ontbreken. Snuif de heerlijke buitenlucht op van de Veluwe, wandel door de Engelse landschapstuin, breng een bezoek aan Harderwijk of ga naar een ontspannen Saunabezoek in de nabijgelegen Zwaluwhoeve.

Kasteel de Essenburgh maakt deel uit van de Hampshire Hotels keten. Overnachtingen in een kasteelkamer zijn beschikbaar vanaf € 66,-, daarnaast zijn er diverse arrangementen te boeken.

Bekijk prijzen & beschikbaarheid

6. Kasteel Vaalsbroek - Limburg

blankBekijk prijzen & beschikbaarheid
Pluspunten
  • Veel faciliteiten (sauna, zwembad, fitness)
  • Restaurant in Franse stijl
  • Vlakbij de grens met Duitsland
Minpunten
  • Een minder traditioneel kasteel

Het 15e eeuwse Kasteel Vaalsbroek ligt middenin de heuvels bij Limburg en heeft alles in huis voor een bijzondere kasteelovernachting. In het kasteel is het heerlijk vertoeven in een van de sauna’s, het binnenzwembad, de fitnessruimte of in de kasteeltuin. ‘s Ochtends kun je heerlijk wakker worden met een uitgebreid ontbijt en s’ avonds kun je je buik vol eten van de kaart in Franse stijl. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften zijn er veel verschillende arrangementen te boeken. Zo kun je een enkele overnachting boeken, maar kun je ook terecht voor een meerdaags verblijf inclusief bourgondisch arrangement.

Omgeving van het kasteel

Als je overnacht in Kasteel Vaalsbroek is het ook leuk om de omgeving van het kasteel te verkennen. Er is namelijk van alles te doen, zoals fietsen, wandelen, boogschieten, golfen, het drielandenpunt bezoeken of een stedenbezoek brengen aan Düsseldorf, Aken of Maastricht.

Kasteel Vaalsbroek is onderdeel van de Bilderberg hotel keten. Overnachtingen zijn beschikbaar vanaf €98,- per nacht.

Bekijk prijzen & beschikbaarheid

7. Landgoed Ekenstein - Appingedam, Groningen

blankBekijk prijzen & beschikbaarheid
Pluspunten
  • Kamers in traditionele inrichting
  • Nabij het historische plaatsje Appingedam
Minpunten
  • Geen kasteel, maar een borg

Het landhuis van Ekenstein in Appingedam ligt in een prachtig landschap van 13 hectare waar je de Engelse landschapsstijl goed kunt herkennen. Je kunt heerlijk kanoën of bootje varen in het Damsterdiep dat erlangs stroomt of genieten van een wandeling in de groene natuur. Ook kom je met de fiets langs allerlei pittoreske dorpjes in de omgeving en zie je onderweg kleine Middeleeuwse kerkjes opdoemen. Bij het kasteel zelf is het heerlijk vertoeven in de kasteeltuin of een van de andere historische ruimtes.

28 kamers met traditionele inrichting

De ‘borg’ telt in totaal 28 kamers die elk zijn voorzien van alle gemakken en traditionele inrichting. De kamers bevinden zich deels in het historische kasteel of in de nieuwbouw vleugel van het landgoed. Er zijn allerlei verschillende arrangementen te boeken, zoals een arrangement inclusief ontbijtbuffet en driegangendiner of een speciaal fietsarrangement.

Overnachten op het landgoed kan vanaf €99,00 per nacht.

Bekijk prijzen & beschikbaarheid

8. Landgoed Lauswolt - Beetsterzwaag, Friesland

blankBekijk prijzen & beschikbaarheid
Pluspunten
  • Zeer luxe overnachten
  • Prachtige fiets en wandelroutes in de omgeving
  • Golfbaan op het landgoed
  • Mooie kasteeltuin

Wil je je helemaal onderdompelen in luxe en op een unieke locatie overnachten? Dan maakt een vijfsterren kasteelovernachting op Bilderberg landgoed Lauswolt in Friesland al je dromen waar. Het kasteel is voorzien van allerlei luxe faciliteiten, zoals een overdekt zwembad met panorama uitzicht, een zonneterras, een fitnesscentrum en een wellnesscentrum. In het kasteel bevinden zich 65 kamers die allemaal zijn voorzien van onder andere een minibar, badjas, slippers, airco en een televisie.

Kasteeltuin en sfeer

In het restaurant ‘De Heeren van Harinxma’ kun je s’ avonds genieten van gerecht uit de Franse en Nederlandse keuken. Wil je erop uit? Dan ligt het kasteel middenin de bossen voor een heerlijke fiets- of wandeltocht. Ook vind je de rust in de grote en indrukwekkende kasteeltuin of in een van de andere sfeervolle vertrekken. Bekijk alle arrangementen en vraag gerust naar de mogelijkheden van deze kasteelovernachting in Friesland.

Kamers zijn beschikbaar vanaf € 159,- per nacht in het laagseizoen.

Bekijk prijzen & beschikbaarheid

9. Kasteel van Oijen - Noord Brabant

blank
Pluspunten
  • Leuke activiteiten in de omgeving
  • Bed & breakfast
  • Gelegen aan de maas
Minpunten
  • 3 sterren en dus minder luxe dan alternatieven

Kasteel van Oijen is een prachtig rijksmonument aan de Maas in Noord-Brabant. Het kasteel biedt allerlei ruimtes aan en is een unieke locatie voor een bed & breakfast. Het kleine hotel biedt ruimte aan zes kamers die allemaal eigentijds zijn ingericht. ‘s Avonds kun je met een boek heerlijk vertoeven in de woonkamer met knisperende openhaard en historisch torentje. Ook kun je de rust even opzoeken in de grote kasteeltuin waar je omringd wordt door flora en fauna.

Wat te doen in de omgeving?

Overdag heeft de omgeving van het kasteel van Oijen veel te bieden. Zo kun je een traditionele bierbrouwerij bezoeken, genieten van een high tea en kun je heerlijk wandelen of sporten in het grote natuurgebied tussen Den Bosch en Grave. Kijk op de website om te zien welke arrangementen er allemaal worden aangeboden.

Een overnachting in een tweepersoonskamer in het kasteel kost je € 125,-

10. Landgoed Oldruitenborgh - Vollenhove, Overijssel

blankBekijk prijzen & beschikbaarheid
Pluspunten
  • Nabij natuurgebied de weerribben
  • Mooi Hanzesteden in de buurt
  • Prachtig behouden details uit de 15e eeuw

Landgoed Oldruitenborgh ligt in het puntje van Overijssel en prijkt op het prachtige 15e eeuwse landgoed. Er zijn in totaal twintig kamers verspreid over het indrukwekkende landgoed. De kamers zijn te vinden in het Landhuis, het Koetshuis en het Benthuis. Door de historische details en de karakteristieke indeling is een overnachting op dit landgoed een echte romantische beleving. Alle kamers hebben een luxe badkamer en hebben een prachtig uitzicht op de Engelse landschapstuin.

Nationaal park de Weerribben

Wil je overdag graag de omgeving verkennen? Dan zijn de mooie hanzesteden Zwolle, Kampen, Steenwijk en Meppel te bezoeken. Ook ben je binnen een kwartier op de wateren van Giethoorn voor een schitterende vaartocht. Tot slot kun je helemaal tot rust komen in de groene omgeving van het kasteel. Het landgoed ligt namelijk aan de rand van het Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Ideaal voor wandelaars, sporters, fietsers en natuurliefhebbers.

Overnachten op het landgoed kan vanaf €134,- per nacht

Bekijk prijzen & beschikbaarheid

11. Kasteel van Coevorden - Drenthe

blankBekijk prijzen & beschikbaarheid
Pluspunten
  • Gelegen binnen de vestingsstad Coevorden
  • Luxe kamers in het voormalige pakhuis
  • Uitgebreid hotel met bar, restaurant en vergadermogelijkheden
  • Betaalbaar en sfeervol
Minpunten
  • Geen overnachting in het kasteel, enkel in het pakhuis (100m)

Kasteel van Coevorden ligt middenin het oude vestingstadje in Drenthe. Het kasteel ligt aan het oude haventje van Coevorden en is een prachtige locatie voor een bijzondere kasteelovernachting. Het kasteel is een hotel, biedt ruimte voor vergaderingen, heeft een kookstudio en een eigen restaurant. De kamers van het hotel bevinden zich in het voormalige pakhuis van het kasteel waar alle authentieke details bewaard zijn gebleven. Je hebt een ruime keuze uit kamers, waarbij de meest luxe kamers voorzien zijn van een regendouche en bubbelbad.

Culinair dineren

Voor een culinair diner kun je terecht in het romantische en sfeervolle restaurant van het kasteel. Vervolgens kun je nog een afzakkertje doen in de gezellige loungebar. Het kasteel is niet alleen een romantische bestemming voor jullie tweeën, maar is ook erg leuk voor kinderen. Daarnaast zijn er veel fietsroutes, speeltuinen of pretparken te vinden in de omgeving voor de kinderen. Je kunt zowel een enkele overnachting boeken in kasteel van Coevorden of genieten van een van de speciale arrangementen.

Kasteel van Coevorden is onderdeel van de H Design Hotel group. Overnachtingen zijn beschikbaar vanaf € 74,-

Bekijk prijzen & beschikbaarheid


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag