Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Paleo voor beginners dieet

Het EetPaleo dieet gaat uit van het voedingspatroon van de ‘oermens’. Met het EetPaleo dieet ga je terug naar de basis, waardoor bewerkte voedingsmiddelen worden vermeden en voedingsmiddelen uit de natuur centraal staan.

Het EetPaleo dieet is niet alleen een dieet, maar vooral een levensstijl waaraan je langzaam leert wennen en waar je de vele voordelen van zult inzien. Zo zul je al snel merken dat je lekkerder in je vel zit, energieker bent en dat je lichaam in staat is om af te vallen. Elk dieetboek staat vol met lekkere en gezonde recepten en handig tips en advies om je goed op weg te helpen.

 

Bekijk alle Paleo producten

Pluspunten

 • Leer je levensstijl aanpassen en verbreed je kennis over gezonde voeding
 • Lekker eten met veel verse producten
 • Niet alleen afvallen maar ook fitter voelen
 • Boordevol recepten en ideeën

Minpunten

 • Geen zuivel en granen
 • Ingrijpend in veel bestaande voedingspatronen
 • Verse ingrediënten zijn misschien duurder dan je huidige boodschappen

Wat kun je lezen in deze review?


Hoe werkt het dieet?

De Paleo levensstijl is gebaseerd op het voedingspatroon van onze voorouders. Er wordt vanuit gegaan dat de genen van ons lichaam namelijk ingesteld zijn op deze ‘oervoeding’. Helaas bevat het eten vandaag de dag veel bewerkte voedingsmiddelen, waardoor mensen steeds vaker last hebben van overgewicht en een tekort hebben aan vitaminen en mineralen. Met het EetPaleo dieet wordt dus teruggegaan naar de basis waarbij de aandacht uitgaat naar pure ingrediënten uit de natuur.

De bedenker achter het EetPaleo dieet is Marinka. Ze is een echte kookfanaat en is geïnteresseerd in alles wat met een gezonde levensstijl te maken heeft. Toen ze begon met de Paleo levensstijl merkte ze al snel dat ze energieker werd, gewicht begon te verliezen en lekkerder in haar vel zat. Inmiddels heeft ze nu zelf verschillende boeken ontwikkeld die jou helpen aan een Paleo levensstijl.

In het EetPaleo dieet gaat het vooral om de keuze voor de juiste voedingsstoffen in plaats van te letten op hoeveel je binnenkrijgt. Alle bewerkte voedingsmiddelen worden zoveel mogelijk vermeden en het eten van voldoende groenten, fruit, noten, vlees, vis, noten en zaden staat centraal. Het EetPaleo dieet laat zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar dat het ook leuk en lekker kan zijn. In het EetPaleo kookboek staan meer dan 160 recepten die vrij zijn van zuivel, glutenvrij zijn en waarin geen toegevoegde suikers zitten. Daarnaast leer je in het kookboek over de nieuwe levensstijl en krijg je tips en waardevol advies.

Met de honderden recepten heb je altijd voldoende inspiratie om iets lekkers op tafel te zetten. Daarnaast zit er voldoende afwisseling in de recepten. Zo heb je recepten die gemakkelijk klaar te maken zijn in een drukke werkweek, maar ook recepten waarmee je indruk kan maken op je gasten tijdens een etentje. Alle recepten worden stap-voor-stap uitgelegd en bij alle recepten staan mooie foto’s. Zo zijn de recepten voor iedereen goed te volgen en weet je precies wat je kunt verwachten.


Wat ontvang je als je dit pakket bestelt?

Als je kiest voor het EetPaleo dieet dan heb je de keuze uit verschillende kookboeken. Het bekendste en meest verkochte boek is het ‘EetPaleo in 7 stappen’ boek. Daarnaast zijn er nog andere boeken verkrijgbaar, zoals EetPaleo Suikervrij of Paleo Ontbijt of Paleo Traktaties.

Bestel je het EetPaleo in 7 stappen boek dan zit er het volgende inbegrepen:

 • De EetPaleo dieetmethode
 • Vijf verschillende maaltijdplanners voor 30 dagen
 • Meer dan 160 verschillende recepten
 • Tips, trucks en handige weetjes om de Paleo levensstijl makkelijk vol te houden
 • Inspiratie voor andere Paleo maaltijden

Beloftes van het Paleo Dieet

EetPaleo is geschikt voor iedereen die wil afvallen, zijn gezondheid wil verbeteren of meer energie wil. In het boek houdt Paleo rekening met iedereen. Of je nou vegetarisch bent, een drukke baan hebt of bijvoorbeeld veel sport; de recepten worden op iedereen afgestemd. Als je het EetPaleo dieet volgt dan heb je meer houvast door de opgestelde maaltijdplannen. Daarnaast hoef je ook niet lang in de keuken te staan om de Paleo recepten te bereiden en heb je altijd voldoende inspiratie.


Hoe moeilijk is het om dit dieet te volgen?

Bij het EetPaleo dieet moet je niet alleen stilstaan bij wat je niet mag hebben, maar vooral wat je wel mag hebben. Je zult merken dat je met een Paleo levensstijl ook gezond en Paleo-verantwoord kunt blijven eten zonder dat het saai wordt.

Op het begin zal het misschien even wennen zijn aan deze nieuwe levensstijl, maar je krijgt al gauw door welke producten en recepten geschikt zijn en wat de voordelen zijn. Er worden helaas wel wat beperkingen gesteld aan het EetPaleo dieet, omdat je bepaalde voedingsmiddel niet mag eten. Zo worden granen en zuivelproducten bijvoorbeeld vermeden en wordt er aangeraden om geen alcohol te drinken. Daarnaast zijn de kosten voor het volgen van het EetPaleo dieet ook wat hoger dan de kosten voor een gemiddeld voedingsschema. Dit komt met name door de toevoeging van verse ingrediënten.


EetPaleo kosten

Er zijn verschillende boeken te bestellen van het EetPaleo dieet. Hieronder vind je de bijbehorende kosten.

 • EetPaleo in 7 stappen: € 29,95
 • EetPaleo kookboek: € 29,95
 • Paleo Traktaties: € 24,95
 • EetPaleo Suikervrij (e-Book): € 27,00
 • Paleo Ontbijt: € 18,95
 • Paleo Slowcooker: € 18,95

De boeken zijn aan te schaffen via iDeal, Maestro, Mastercard, Mistercash, PayPal, Sofort en Visa. Er worden verzendkosten in rekening gebracht onder een totaalbedrag van €60,00.


Hoe succesvol is dit dieet?

EetPaleo is niet een dieet om snel wat kilo’s af te vallen, maar is vooral het volgen van een bepaalde levensstijl. Met de Paleo levensstijl leer je gezonder te leven, meer fruit en groenten te eten, zit je lekkerder in je vel en kun je kilo’s verliezen.

Uiteraard moet je wel wat opgeven voor het volgen van de Paleo levensstijl, maar als je gemotiveerd bent en met name de voordelen wil ontdekken dan is EetPaleo een goede keuze voor jou. Helaas is er niet bekend hoeveel mensen daadwerkelijk zijn afgevallen met EetPaleo en hoeveel kilo je er gemiddeld mee kunt verliezen.


Voordelen en nadelen

Een voordeel van het EetPaleo dieet is dat je leert om je gehele levensstijl aan te pakken. Gedurende het dieet leer je meer over gezonde voeding, weet je beter wat Paleo-verantwoord is en doe je inspiratie op voor nieuwe gerechten.

Andere voordelen zijn, dat je door het dieet niet alleen overtollige kilo’s kunt verliezen, maar je je ook fitter kunt gaan voelen en dat je letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel gaat zitten. Tot slot is een pluspunt dat in de kookboeken maaltijdplanners staan, honderden recepten en andere tips en advies om het dieet vol te houden.

Een nadeel aan het EetPaleo dieet is, dat er behoorlijk wat alledaags voedsel wordt vermeden. Sommige mensen vinden het vooral lastig dat je geen zuivel en granen mag eten. Je kunt dus niet zomaar alles meer eten, waardoor je misschien een gebrek krijgt aan variatie en inspiratie. Een ander nadeel is, dat de kosten voor het volgen van het dieet misschien hoger zijn dan je normaal gewend bent, omdat er vooral gebruik wordt gemaakt van verse ingrediënten.


7.3


Korte termijn
7,2
Lange termijn
7,6
Variatie
6,7
Gemak
6,2
Gezond
8,1
Kosten
7,8
Bezoek Paleo voor beginners
Bezoek Paleo voor beginners
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag