Review Herbalife dieet

Het Amerikaanse Herbalife is in 1980 opgericht en inmiddels actief in meer dan 90 landen. Hun ruime assortiment richt zich op meerdere gezondheidsdoelen, maar de meeste mensen gebruiken Herbalife om af te vallen.

Herbalife draait volledig om de gezondheidsproducten. Het assortiment bevat producten voor gewichtsbeheersing, energie en fitness, doelgerichte voeding en voor uiterlijke verzorging. Er zijn veel mensen overtuigd door de producten Herbalife, maar het bedrijf ligt soms flink onder vuur. Dat heeft voornamelijk te maken met de dubieuze verkoopstrategie. Na het lezen van deze review lees je meer over Herbalife en kun je zelf je oordeel vellen.

Bekijk herbalife producten

Pluspunten

 • Effectieve manier om af te vallen
 • Persoonlijke begeleiding

Minpunten

 • Gebrek aan informatie over producten en ingrediënten
 • Je bent afhankelijk van een voedingscoach

Wat kun je lezen in deze review?


Hoe werkt Herbalife?

Herbalife heeft een eigen gezondheidswiel ontwikkeld, waarin je vanuit de juiste voedingsmiddelen (hun eigen producten producten) werkt aan verschillende aspecten van je gezondheid. Deze aspecten zorgen samen voor een gezonde, actieve leefstijl. Dat wiel ziet er als volgt uit.


Herbalife producten

De producten zijn ingedeeld in de vier verschillende pijlers die Herbalife heeft:

 • Gewichtsbeheersing
  De gewichtsbeheersingsproducten zijn erop gericht om af te vallen of om een gezond gewicht te behouden. Het bekendste product is de caloriearme maaltijdvervanger Formule 1 voedingsshake. Andere producten zijn proteïnepoeder, repen, soepen, geroosterde sojabonen en kruidentheeën.
 • Energie en fitness
  Herbalife heeft een eigen sportvoedingslijn, Herbalife24. De producten richten zich onder andere op extra hydratatie, energie alertheid en uithoudingsvermogen. Ook zijn sommige producten erop gericht om de spieren te herstellen na een zware training.
 • Doelgerichte voeding
  De producten in deze categorie zijn voornamelijk voedingssupplementen die zich richten zich op het behouden van een gezond lichaam. Sommigen zijn speciaal bedoeld voor de spijsvertering of een goede weerstand, terwijl anderen zich weer focussen op het hart.
 • Huidverzorging
  Herbalife werkt veel met aloë vera en andere voedingsextracten die goed zijn voor de huid. Dit resulteert in een aanbod van diverse soorten huidverzorgende crèmes.

Aandacht voor verantwoorde voeding

Naast de producten van Herbalife wordt er op de website veel aandacht besteed aan een gezonde levensstijl, waarin voeding centraal staat. Er wordt onder andere informatie gegeven over een uitgebalanceerd dieet, een evenwichtig leven en lekkere recepten. Daarnaast is er de mogelijkheid om je bmi te berekenen en een maaltijdschema te bekijken. De artikelen worden allemaal beschreven vanuit de Herbalife filosofie, dus je ontkomt niet aan de aanschaf van producten.

Afvalprogramma’s van Herbalife

De programma’s van Herbalife zijn allemaal afslankprogramma’s die bedoeld zijn voor mensen die hun figuur willen veranderen. Dit zijn de bekendste afslankprogramma’s:

 • Herbalife Quickstart: voor mensen die willen afvallen
 • Herbalife Advanced: voor mensen met cellulitis
 • Herbalife Ultimate: voor een betere suikerbalans en minder snoepgedrag
 • Herbalife Figuurcorrectie: voor een strakker figuur in het algemeen
 • Herbalife na zwangerschap: voor een strakker figuur na een bevalling

Elk afslankprogramma bestaat uit bepaalde voeding die gedeeltelijk bestaat uit Herbalife producten (of anders wordt aangevuld met Herbalife producten). Een voedingscoach kan je haarfijn uitleggen welke producten bij jouw persoonlijke doel passen.


Herbalife voedingscoaches

Aan de ene kant is het heel fijn om een voedingscoach te hebben, omdat je op die manier meer een stok achter de deur hebt tijdens het afvallen. Er zijn in Nederland duizenden coaches, waardoor er vaak wel iemand in de buurt woont. Dat is handig, want de gesprekken vinden offline plaats. Wel zo persoonlijk. Aan de andere kant baart het ons zorgen dat de voedingscoach degene is die de producten verkoopt, dat zorgt voor belangenverstrengeling. Hier lees je meer over onder het kopje ‘kritiek’.


Is het afvallen moeilijk?

Kun je afvallen met Herbalife?

Ja. Volgens Herbalife moet je 500 calorieën per dag minderen om 2 kilo per maand af te vallen. De maaltijdvervangers bevatten weinig calorieën, dus met twee maaltijdvervangers kun je het aantal calorieën mooi in bedwang houden. Het is echter wel van belang om je gezonde verstand te blijven gebruiken en zelf in de gaten te houden of je naast de producten van Herbalife voldoende calorieën en voedingsstoffen binnenkrijgt, zodat je jezelf niet verliest in een crash dieet.

Over de uitspraak van de Herbalife sport- en huidverzorgingsproducten kunnen we geen uitspraak doen, omdat deze review zich focust op afvallen met Herbalife.


Hoe moeilijk is het om Herbalife te volgen?

De producten van Herbalife zijn kant en klaar, dus ze zijn eenvoudig te bereiden. Ook kun je ze meenemen naar het werk of een andere plaats, zodat je je op iedere locatie aan je dieet kunt houden. Toch kan het erg moeilijk zijn om de zoveelste shake achterover te slaan, omdat het snel eentonig wordt.

Naast de Herbalife producten moeten je ‘normale’ maaltijden weinig vet en koolhydraten bevatten. Dergelijke recepten kun je gemakkelijk online vinden. Hoewel Herbalife geen uitspraken doet over alcohol en vlees, val je zonder die voedingsmiddelen sneller af.


Kosten van Herbalife producten

Het is opvallend dat er nauwelijks informatie over de prijzen van Herbalife bekend is, daarvoor moet je waarschijnlijk bij de Herbalife members aankloppen. Googlen naar de prijs van Herbalife levert echter dubieuze resultaten op. Zo popt onder andere de website Radar op. Dat brengt ons meteen bij het volgende puntje: de kritiek op Herbalife.


Kritiek

Waar de meeste dieet websites zichzelf promoten door middel van certificaten, awards en succesverhalen, promoot Herbalife zichzelf vooral met hun omzet. “Actief in 94 landen, beursgenoteerd met een omzet van 8.1 miljard in 2016”. Dat lijkt ons niet direct een uitgangspunt om Herbalife boven een ander dieet te verkiezen.

Daarnaast is Herbalife regelmatig in negatief daglicht gezet door de distributiestructuur. De Herbalife members krijgen namelijk een commissie (geld) voor de verkochte Herbalife producten. Ook krijgen ze een bonus wanneer ze nieuwe members werven. Hierdoor is het maar de vraag of je de producten die je aanschaft ook écht nodig hebt, of dat je enkel de portemonnee van de voedingscoach spekt. Daarnaast heeft het systeem veel weg van een piramidestructuur. Zo dacht de Amerikaanse toezichthouder FTC er ook over: Herbalife ontving in 2016 een schikking (boete) van 200 miljoen dollar.


Herbalife’s certificaten

Herbalife heeft verschillende keurmerken: vereniging directe verkoop Nederland, Food Supplements Europe, International Alliance of Dietary/ Food supplementation Associations, Seldia en World Federation of Direct Selling Associations. Dat ziet er fancy uit op de website, maar zegt eigenlijk weinig over de producten zelf. Enkel iets over de bevoegdheid om de producten te verkopen, niet echt over de ingrediënten of de bewezen effectiviteit van de producten.


Conclusie

De producten van Herbalife zijn een effectieve manier om af te vallen, vooral op de korte termijn. Er ontbreekt echter veel informatie over de exacte ingrediënten en prijzen van de producten. Ook is het de vraag of je afhankelijk wilt zijn van een voedingscoach, al helemaal als hij of zij geen gediplomeerd voedingsdeskundige kan er sprake zijn van belangenverstrengeling.


6.0


Korte termijn
7,1
Lange termijn
6,3
Variatie
5,5
Gemak
6,6
Gezond
6,2
Kosten
4,5
Bezoek Herbalife
Bezoek Herbalife
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag