Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De mooiste huwelijksreis bestemmingen

De mooiste huwelijksreis bestemmingen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Men zegt dat de dag waarop je gaat trouwen de mooiste dag van je leven is. Althans, zo hoort het wel te zijn. Dat wilt echter niet zeggen dat de dagen die daarop volgen niet net zo mooi kunnen zijn. Want (vlak) na het huwelijk vindt vaak de huwelijksreis plaats, waarbij het vers getrouwde stel naar een gekozen plek reist om daar het huwelijk te vieren. Hoewel jij en je partner zelf verantwoordelijk zijn voor het feestje, zal een mooi achtergronddecor zeker bijdragen aan de vreugde. In dit artikel daarom de mooiste huwelijksreis bestemmingen op een rijtje.

Praten we over het huwelijk, dan is dat vaak een dag die tot in de puntjes geregeld is. Van de ceremonie tot de taart, van de ontvangst tot de dansvloer. Men doet zijn stinkende best om van alle losse stukjes een prachtige complete puzzel te maken. Niet verwonderlijk, aangezien je (hopelijk) maar één keer trouwt en zo’n huwelijksdag meemaakt. Dus moet alles kloppen. Maar het gaat niet alleen om de dag zelf. Want als het huwelijk heeft plaatsgevonden, dan vertrekken de “newlyweds” vaak op huwelijksreis. Even er tussenuit om de trouwerij en de verbondenheid met elkaar te vieren.

Waar gaat de huwelijksreis heen?

Dat kun je doen in een hutje op de hei vlakbij het naastgelegen boerendorp (als dat je voorkeur heeft), maar over het algemeen valt daar de keuze niet zo snel op. De meeste stellen zoeken toch de zon op of gaan samen met elkaar op avontuur op een bijzondere plek, ergens op deze prachtige aardbol. Gelukkig is de keuze wat dat betreft reuze, aangezien er een hoop mooie huwelijksreis bestemmingen op aarde te vinden zijn. We hebben de mooiste plekken voor je verzameld.


De Malediven

De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan (ten zuidwesten van India) en bestaat zo ongeveer uit 1190 koraaleilanden, waarvan 200 bewoond zijn en 88 speciaal ingericht zijn voor toeristen. Zoek je naar het paradijs op aarde met parelwitte stranden, ontelbaar veel palmbomen en helderblauw water, dan ben je op de Malediven aan het juiste adres. Zeker wanneer je een huisje boekt aan het strand en ’s ochtends binnen een paar stappen een uitzicht voorgeschoteld krijgt dat rechtstreeks uit een tropisch sprookje lijkt te komen. Pessimisten qua meteorologie hoeven zich niet druk te maken op de Malediven; het is er het gehele jaar door rond de 30 graden Celsius. Zijn jullie even klaar met luieren op het strand? Dan kun je het leven onder water gaan ontdekken door te gaan snorkelen. Daarvoor hoef je gelukkig geen ervaren duiker te zijn. De eilandengroep leent zich perfect voor een huwelijksreis waarmee je het begin van jullie huwelijk onvergetelijk maakt.


De Seychellen

Eveneens in de Indische Oceaan, ten noorden van Madagaskar, liggen de Seychellen. Een republiek bestaande uit meer dan 115 eilanden, waarvan slechts één derde bewoond is. Noem het gerust een stukje paradijs op aarde. Niet voor niets worden de Seychellen vaak in één adem genoemd met de Malediven. De Seychellen hebben prachtige stranden, tropische oerwouden en een zeer gevarieerde flora en fauna. Laatstgenoemde is met name bijzonder omdat je dieren en planten tegen kunt komen die je nergens anders ter wereld zult zien. Wat je hier met name zult vinden is ontspanning, iets dat na de huwelijksnacht vaak wel gewenst is. Op de eilanden zijn niet alleen bijzondere accommodaties te vinden; ook zijn er genoeg bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld de grootste kokosnoot ter wereld of de reuzenschildpadden van de Seychellen. De eilanden hebben de magie om je huwelijksreis naar een hoger niveau te tillen. Nog niet overtuigd van deze prachtige huwelijksreis bestemming? Kijk dan maar eens wat Google Afbeeldingen je presenteert wanneer je in de zoekbalk “Seychellen” invult. Wow!


Hawaï

Ook niet bepaald dichtbij de Benelux, maar de lange reistijd verbleekt bij wat je hier aantreft: tropische stranden, prachtige natuur en natuurlijk een heel ontspannen sfeertje. Je hebt er vast wel eens iets van gezien (in films of op tv), dus sluit gerust je ogen en waan jezelf op een van de eilanden met een Hawaiaans deuntje op de achtergrond. Als het mogelijk was zou je het liefst vandaag nog in het vliegtuig stappen, toch? Hawaii is echter niet alleen de ideale plek voor een welverdiende vakantie. Het is ook één van de mooiste plekken om het huwelijk te vieren. Deze staat biedt voor elk wat wils: of je nu wilt luieren op het strand of wilt genieten van de omvangrijke natuur, boordevol watervallen en oogstrelende bloemen en planten. Hawaii heeft zelfs een nationaal park gericht op vulkanen. Ook heb je de mogelijkheid om de surfcultuur te ontdekken op Waikiki Beach. Wil je de bezegelde liefde tussen jou en je partner vieren, dan is Hawaï absoluut een huwelijksreis bestemming om in overweging te nemen.


Las Vegas

Zijn jullie meer het type mens dat vooral van een feestje, luxe en de drukte houdt? Dan zijn bovenstaande opties waarschijnlijk niet echt aan jullie besteed. In dat geval is Las Vegas natuurlijk de place to be voor jullie huwelijksreis. Of sterker nog: waarom niet twee vliegen in 1 klap slaan? Trouwen én je huwelijksnacht vieren op één-en-dezelfde locatie! Het kan alleen in een stad als Las Vegas. Meng je in de menigte die je hier het hele jaar door zult vinden, waag een gokje in de prachtige casino’s en feest tot in de late uurtjes in het nachtleven van ‘the city that never sleeps’. Toch de natuur opzoeken tijdens je huwelijksreis hier? Veel toeristen combineren een bezoek aan Las Vegas met een ritje naar de wereldberoemde Grand Canyon. Wil je het groot aanpakken? Doe dan de helicoptertour over de Grand Canyon. Net als in Las Vegas kijk je hier je ogen uit!


Parijs

De bovenstaande bestemmingen zijn weliswaar stuk voor stuk allemaal een lust voor het oog, maar kunnen ook een pak slaag voor de portemonnee zijn, bovenop de bruiloft die waarschijnlijk ook al het nodige heeft gekost. Wil je jullie huwelijk vieren en het kostenplaatje binnen de perken houden zonder concessies te doen op het gebied van schoonheid? Dan is de stad der liefde natuurlijk ook een hele goede optie. Daarnaast hoef je niet lang te reizen om in Parijs te komen en bespaar je jezelf en je echtgenoot of echtgenote een jetlag. Qua romantiek is in Parijs geen gebrek: elke stoeptegel in de Franse hoofdstad ademt liefde en er is genoeg te beleven. Denk aan een lange kus onder de Eiffeltoren, gastronomisch genieten in één van de vele goede restaurants of een romantische wandeling op de Champs-Élysées. En wanneer de zon ondergaat, kun je je laten betoveren door de vele lampjes die Parijs doen oplichten. Kortom, de ideale setting voor een magnifieke huwelijksreis zonder daarvoor – in vergelijking met de eerder genoemde bestemmingen – al té diep in de buidel te hoeven tasten.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag