Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste Quechua tent van Decathlon?

Wat is de beste Quechua tent van Decathlon?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Kamperen is pas echt kamperen als je de kampeerspullen tot je beschikking hebt. Een tent is daarbij misschien wel het belangrijkste onderdeel van je kampeeruitrusting. Dat is voor ons aanleiding om op zoek te gaan naar de beste tent. Natuurlijk zijn er duizenden verschillende tenten en daarom beperken we ons in dit artikel tot één specifiek merk: Quechua. Quechua is een merk van de winkelketen Decathlon.

Quechua is een innovatief merk. Zo ontwikkelt het bedrijf tenten die zichzelf opzetten en heeft het een gepatenteerd systeem ontwikkeld om tenten koeler te houden. Uiteraard zijn de tenten van hoge kwaliteit en dit maakt de tenten van Quechua geliefd bij kampeerliefhebbers.


Als je de vraag stelt: wat is de beste tent van Quechua, dan stel je eigenlijk een vraag die niet te beantwoorden is. Dat is een beetje hetzelfde als vragen: wat is de beste fiets? Zo’n vraag is ook niet in algemene zin te beantwoorden. Het maakt immers een wereld van verschil of je de fiets gebruikt om je kind mee naar school te brengen, of dat je van plan bent om de Tour de France te gaan fietsen. Hetzelfde geldt voor de zoektocht naar de beste tent. Het maakt nogal wat uit of je gaat backpacken in IJsland, of dat je met je gezin op vakantie gaat in Frankrijk.

Om die reden delen we de zoektocht naar de beste tent van Quechua op in drie delen. In de eerste plaats gaan we op zoek naar de beste pop up tent van Quechua. In de tweede plaats gaan we op zoek naar de beste gezinstent van Quechua en in de derde plaats kijken we naar de beste lichtgewicht tent van Quechua.


De beste pop up tent van Quechua

Niet iedereen houdt even veel van het opzetten en het afbreken van zijn of haar tent. Daarom heeft Quechua ruim 11 jaar geleden zogenaamde pop up-tenten op de markt gebracht. Deze tenten zijn zo eenvoudig op te zetten dat ze ook wel “2 seconden-tenten” worden genoemd. Deze tenten zijn ideaal voor mensen die een hekel hebben aan het opzetten en afbreken van hun tent. Daarnaast zijn deze tenten natuurlijk ook bijzonder geschikt voor mensen die maar een dag, of enkele dagen, op een locatie verblijven en daarna weer verder reizen.

Quechua heeft zes verschillende pop up tenten in het assortiment. De goedkoopste variant kost €49,99 en voor de duurste tent betaal je €129,99. Waar komt het verschil in prijs nu vandaan? Er zijn verschillende oorzaken voor de prijsverschillen. In de eerste plaats speelt de grote van de tent een rol. Quechua heeft pop up tenten voor twee en drie personen. Over het algemeen kan je zeggen: hoe groter de tent, hoe hoger de prijs.

De prijs wordt echter ook bepaald door de vraag of een tent tot de zogenaamde Fresh & Black-lijn behoort. Tenten die tot de Fresh & Black-lijn behoren zijn zo ontworpen dat ze koeler blijven. Dat is natuurlijk een belangrijk voordeel, want welke kampeerder herkent de situatie nu niet dat hij of zij ’s ochtends de tent uitgebrand wordt door de zon op de tent. De Fresh & Black-tenten van Quechua zijn zo ontworpen dat de hitte zoveel mogelijk tegengehouden en afgevoerd wordt. Daarnaast is het doek zo ontworpen dat de tent ook overdag verduisterd is. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt die een dutje moeten doen, is dat een groot voordeel.

De vraag blijft dan natuurlijk: wat is de beste pop up tent van Quachua. Als wij een keuze zouden moeten maken, dan zouden we gaan voor de Pop Up Tent 2 Seconds XL Fresh & Black 2 personen wit. Deze tent kost €109,99. De belangrijkste reden dat wij voor deze tent kiezen is het feit dat deze tent tot de Fresh & Black-lijn behoort. Warmte moet je zoveel mogelijk uit je tent zien te houden en daar draagt deze tent zeker aan bij. Omdat deze tent de XL-variant is, heb je extra ruimte om je spullen op te bergen. Dat vinden wij wel een belangrijke meerwaarde, simpelweg vanwege het feit dat de standaardvariant geen enkele ruimte heeft om je spullen op te bergen. Uiteraard is dit advies geheel gebaseerd op de samenstelling van je reisgezelschap. Als je met z’n drieën gaat reizen, dan vervalt dit advies en moet je eventueel kiezen voor de driepersoonsvariant van deze tent die €129,99 kost.


Wat is de beste gezinstent van Quechua?

De pop up tenten van Quechua zijn gemakkelijk omdat ze zo snel op te zetten en af te breken zijn. Het nadeel van deze tenten is echter dat ze relatief klein zijn en geschikt zijn voor maximaal drie personen. Als je met je gezin op vakantie wilt is dat niet echt handig. Gelukkig heeft Quechua ook andere tenten in het assortiment, die ook gemakkelijk op te zetten zijn. In dit verband springen de opblaasbare tenten van Quechua het meest in het oog. Deze tenten zijn gemakkelijk op te zetten, omdat de bogen op te blazen zijn. Quechua levert bij deze tenten een speciale pomp, zodat ook het opzetten en afbreken van deze tenten een fluitje van een cent is.

Als je op zoek gaat naar de beste Quechua gezinstent dan moet je natuurlijk eerst gaan kijken naar voor hoeveel personen de tent geschikt moet zijn. Wij kiezen voor een vijfpersoonstent. De meeste gezinnen bestaan immers uit 2 ouders en 2 kinderen. De praktijk leert echter dat er vaak nog een nichtje, of een neefje meegaat. Om die reden is de ruimte voor een persoon extra wel makkelijk. Gaat er toch niemand extra mee? Dan heb je wat extra ruimte en dat is ook nooit weg.

Wij zouden daarom in de categorie gezinstenten de opblaasbare gezinstent voor vijf personen Fresh & Black in de XL-variant tot beste gezinstent van Quechua uit willen roepen.

Dat doen we in de eerste plaats omdat deze tent opblaasbaar is en daardoor makkelijk op te zetten en af te breken is. In de tweede plaats behoort ook deze tent tot de Fresh & Black variant, waardoor de tent koeler blijft en overdag goed verduisterd is. Ook deze tent is een XL-variant, zodat er voldoende ruimte is om spullen op te bergen. Zeker als je met een gezin op vakantie gaat is dit extra belangrijk.


Wat is de beste lichtgewicht tent van Quechua?

In onze zoektocht naar de beste tent van Quechua gaan we in de laatste plaats op zoek naar de beste lichtgewicht tent van Quechua. Dit type tenten is vooral geschikt voor mensen die te voet of per fiets reizen. Deze tenten kenmerken zich door het feit dat ze weinig ruimte in beslag nemen en uiteraard weinig wegen. Quechua heeft verschillende soorten lichtgewicht tenten, geschikt voor één tot vier personen. Uiteraard weegt een tent voor vier personen meer dan een tent voor een persoon. Daarom is het goed om vooraf na te denken over het reisgezelschap waar je mee gaat reizen. Wij kiezen in dit artikel voor een tweepersoonstent, omdat de meeste mensen waarschijnlijk alleen of met z’n tweeën reizen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je met meer personen gaat reizen, maar dan beperk je jezelf wel. Op een volgende reis ben je mogelijk met minder personen, maar dan heb je wel een grotere en zwaardere tent bij je. Uit het oogpunt van flexibiliteit kiezen we daarom voor een tweepersoonstent.

Vervolgens moeten we bepalen welke tweepersoonstent we kiezen. Quechua heeft drie verschillende tweepersoonstenten binnen de categorie lichtgewicht tenten. In de eerste plaats is daar de standaardvariant met een gewicht van 2.7 kilogram en een volume van 12 liter. In de tweede plaats heeft Quechua een tweepersoonstent uit de Black & Fresh-lijn in het assortiment. Deze tent weegt 3.1 kilogram en heeft een volume van 13 liter. In de derde plaats heeft Quechua een Ultralight-variant met een gewicht van 1.96 kilo en een volume van 9.5 liter.

De eerste variant valt voor ons af. Die tent vinden we te zwaar en te groot. De afweging tussen de twee volgende tenten is lastiger. Wij kiezen uiteindelijk voor de Ultralight-variant. Helaas is deze tent niet in de Fresh & Black-lijn beschikbaar, anders had onze keuze nog makkelijker geweest. De ultralight-tent is echter ruim 25% compacter en lichter. Dat vinden we van cruciaal belang als het om een lichtgewicht tent gaat.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen Kamperen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag