Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

11 leuke spelletjes voor op vakantie

11 leuke spelletjes voor op vakantie

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Op vakantie moet niks en mag alles. Heerlijk… Met een glas wijn voor je tent zitten, op pad in een bruisende stad of met de auto door de glooiende heuvels of een ander prachtig uitzicht rijden. We kunnen bijna niet wachten om onze koffers in te pakken om op reis te gaan! Maar wat net zo onmisbaar is als de haringen bij je tent en je badpak in een land waar het altijd boven de dertig graden is, dat zijn spelletjes voor op vakantie. Niets is gezelliger dan samen met je vrienden, partner of gezin op je vakantiebestemming leuke spelletjes te doen. Dat brengt jullie dichter bij elkaar, doodt de tijd tijdens een lange reis en is gewoonweg een ontspannen bezigheid waar je alle tijd voor hebt op vakantie. Wij zetten elf leuke spelletjes voor op vakantie op een rij.


Blijf lekker in beweging: de tofste fysieke spellen voor op vakantie

Op vakantie heb je alle tijd om lekker te ontspannen. Wil je graag een beetje in beweging blijven? Ga dan een leuk fysiek spel doen op je vakantiebestemming! Zo blijf je lekker fit én heb je een leuke tijd samen met je partner, vrienden of familie.

Spel 1: De kampeer klassieker: badminton

Dit is natuurlijk de nummer één klassieker voor op de camping: een ouderwets potje badminton! De rackets en de shuttle kunnen bijna niet ontbreken als je op kampeervakantie gaat. Het is de perfecte tijdsbesteding als het lekker weer is: zo kun je lekker bruin worden en actief bezig zijn. Daarbij is het de ideale manier om nieuwe vrienden te maken op de camping: nodig iemand uit voor een potje badminton en het ijs is gebroken! Ook leuk voor de kids, dus.

Spel 2: Geen zin om te sjouwen? Ga voor flessenvoetbal!

Is je koffer al overvol en krijg je niks meer in de auto? Voor een fysiek spel op vakantie hoef je echt niet altijd rackets en andere attributen mee te nemen. Wat dacht je van een potje flessenvoetbal? Op vakantie heb je vast een paar lege flessen over. Koop op je vakantiebestemming voor een prikkie een voetbal en je bent klaar! Vul de flessen met water en maak twee goals waar je de flessen neerzet. Iedere deelnemer verdedigt zijn eigen fles en probeert met de bal de fles van de andere deelnemers om te schoppen. Gaat jouw fles om? Probeer zo snel mogelijk de voetbal te bemachtigen, en je mag je fles weer rechtop zetten. De deelnemer met de fles die het eerste leeg is, heeft verloren. Je kunt het zelf spannender maken door minder water in elke fles te doen. Lachen!

Spel 3: Met z’n allen een potje tafeltennissen

Ben je met een grote groep op vakantie en is er steeds gedoe over wie er deze keer mag badmintonnen? Dan is tafeltennis de perfecte oplossing! Op bijna elke camping en vakantiepark is er wel een tafeltennis tafel te vinden. Vaak kun je de batjes huren, maar je kunt ze ook zelf meenemen – ze nemen gelukkig vrij weinig ruimte in je bagage. Doe een wedstrijdje met het hele gezin of nodig andere vakantiegangers uit om een potje te spelen. Plezier gegarandeerd!

Spel 4: Voor de strandliefhebbers: beachvolleybal

Ben jij gek op zon, zee en strand? Als jij het liefste je hele vakantie in het zand spendeert, maar toch af en toe een beetje actief wilt zijn, is beachvolleybal het spel voor jou. Het enige wat je nodig hebt, is in principe een volleybal: je kunt gemakkelijk zelf een net produceren van een touw en op veel stranden is een volleybal net gewoon al aanwezig. Een team bestaat officieel maar uit twee spelers, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt! Sluit je aan bij de lokale jongeren die een pot aan het spelen zijn of maak teams met je eigen vakantiegezelschap. Wat dacht je van de mannen tegen de vrouwen? Zo ben je heerlijk aan het bewegen in de zeelucht.


Met z’n tweeën of met het hele gezin: de leukste bordspellen voor op vakantie

Het is ook een goed idee om één of meerdere bordspellen in te pakken voor je vakantie. Natuurlijk hou je dan wel rekening met de afmetingen van het spel: je hebt niet alle ruimte van de wereld in je koffer en je wilt niet dat de bordspellen het enige zijn dat je mee kunt nemen op reis. We zetten daarom de leukste bordspellen voor op vakantie op een rijtje, die ook nog eens een handzaam reisformaat hebben. Zo kun je genieten van de gaafste spellen, zonder dat je die leuke jurk thuis moet laten! Wel zo fijn.

Spel 5: Voor wie niet bang is te ontploffen: Exploding Kittens

Een van de meest populaire bordspellen van afgelopen jaar was het spel Exploding Kittens. Dat dit spel zo geliefd is, is niet voor niets: het spelletje is spannend, grappig en tactisch. Daarbij is het formaat van het spel prima voor op reis. Wat wil je nog meer? Je kunt elkaar lekker plagen, je moet goed nadenken over je tactiek en gelachen wordt er zeker, want de kaarten zijn hilarisch. Als jij een Exploding Kitten trekt, heb je verloren: tenzij je nog een actiekaart achter de hand hebt…

Spel 6: Daag jezelf (en anderen) uit met het IQ-Fit spel

Zijn de mensen om je heen niet zo van de spelletjes of ben je in je eentje op reis? Pak dan zeker het IQ-Fit spel in, want dit spel kun je lekker in je uppie spelen. Wil er toch iemand mee doen? Dat kan ook gewoon. In het kleine doosje zitten wel tweehonderd puzzels en uitdagingen waar je jezelf uren mee bezig kunt houden. Leuk voor iedereen, want elk spel heeft weer een ander niveau! Ook handig voor onderweg in de auto, het vliegtuig of in de trein.

Spel 7: Een leuk tussendoortje: het Make ’n Break spel

Heb je op vakantie geen zin om uren een spel te doen, maar vind je het wel leuk om af en toe een kort potje te spelen? Dan is het Make ’n Break spel erg geschikt voor jou. In dit spel moet je in een aantal seconden zo veel mogelijk bouwen. Na vier rondes is het spel klaar en wint degene die de het meeste heeft gebouwd. Dit spel is lekker snel en erg grappig!

Spel 8: Valse motten

Heb je iemand in je reisgezelschap die áltijd vals speelt? Dan is dit spel een aanrader, want bij Valse Motten is het de bedoeling dat je cheat! Elke speler krijgt aan het begin een aantal kaarten in de hand, waar normale kaarten, actiekaarten en valse motten bij kunnen zitten. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk je hand leeg te spelen. Dat kan door actiekaarten in te zetten, maar vooral door de kaarten zo onopvallend mogelijk weg te moffelen! Eén speler is De Bewakingskever, die de andere spelers moet proberen te betrappen op het valsspelen. Heeft hij je gezien? Dan ben jij De Bewakingskever en mag jij niet meer valsspelen, tot je een andere deelnemer snapt! Degene die als eerste geen kaarten meer heeft, is de winnaar.

Ben jij graag op de hoogte van de laatste trends op spelletjesgebied? In dit artikel van Dik.nl lees je alles over de beste bordspellen van 2019. Zo maak je zeker de blits op vakantie!


Liever online blijven? Dit zijn de mooiste online spelletjes voor op vakantie

We zijn er tegenwoordig erg aan gehecht: onze smartphone en tablet. Deze apparatuur gaat natuurlijk ook gewoon mee op vakantie. Wel zo handig, want op je telefoon of tablet kun je wel duizenden spelletjes spelen, en ze nemen bijna geen plek in je koffer in! Download van tevoren een paar leuke spellen, zodat jij je geen moment zult vervelen onderweg én op je vakantiebestemming. Lekker lui in je hangmat een spelletje doen, hoe goed klinkt dat?

Spel 9: Met het hele gezin: Halli Galli

Halli Galli ken je misschien wel van het bordspel, maar wist je dat er ook een mobiele app van dit leuke spel bestaat? Zo kun je vanuit je luie stoel met het hele gezin dit spel spelen, of lekker in de auto. Iedereen kan vanaf zijn eigen apparaat meespelen. Als je je reisgenoten niet zo ver krijgt om nóg een potje te doen, kun je ook tegen de computer spelen! In dit spel moet je ervoor zorgen om zo veel mogelijk dezelfde kaarten te krijgen en dan op de (digitale) bel te drukken. De applicatie is te verkrijgen voor bijna elk type tablet en telefoon.

Spel 10: Gouwe ouwe in een nieuw jasje: Online Ganzenbord

Ben je dol op het klassieke spel Ganzenbord, maar heb je geen zin om het hele spel mee te slepen? Op je telefoon of tablet kun je ook met je reisgezelschap (maximaal vier deelnemers) ganzenborden. Het spel werkt verder net als het bordspel: je gooit alleen digitaal met de dobbelstenen. Kijk uit voor de obstakels onderweg!

Spel 11: Train je hersenen met Wordfeud

Wordfeud is eigenlijk een digitale variant van het spel Scrabble. Het doel is dan ook om zo veel mogelijk woorden te leggen, om je tegenstander te verslaan. Een heerlijk, ontspannend spel om samen op vakantie te spelen – en je traint er je hersenen ook nog eens mee! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tegen een willekeurige tegenstander te spelen.


Of je nou voor een fysiek spel gaat als een potje van de kampeerklassieker badminton, liever vanuit je hangmat Halli Galli op telefoon speelt of gaat voor een ouderwets gezellig bord- of kaartspel in reisformaat zoals Exploding Kittins: met bovenstaande spelletjes zul jij je geen moment vervelen tijdens de reis en op je bestemming. Geniet van je vakantie!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen Kamperen Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag