Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Weg met kerst, 7 leuke overnachtingen

Weg met kerst, 7 leuke overnachtingen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

De decembermaand is een van de gezelligste maanden van het jaar. Tenminste: dat is de bedoeling. Voor veel mensen kan de decembermaand ook iets benauwends hebben. Eerst vier je sinterklaas met familie, vrienden of bekenden. Daarna zit je tijdens de kerstdagen bij je (schoon)familie op de bank en daarna volgt oud en nieuw. Natuurlijk is dat heel erg gezellig allemaal, maar het kan ook iets beklemmends krijgen. Daarom willen veel mensen er graag even tussenuit met kerst. Je hebt dan even geen verplichtingen en je moet even helemaal niets. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je lekker naar toe kan als je een leuke bestemming zoekt voor de kerstdagen.


Boek je heel vroeg, of heel laat

Voordat we je een aantal tips geven over leuke bestemmingen waar je met kerst heen kan gaan, geven we je eerst nog even een algemene tip! Je bent zeker niet de enige die van plan is om met de kerstdagen op vakantie te gaan. Als je je plannen een beetje betaalbaar wilt houden, dan doe je er goed aan om heel vroeg te boeken, of juist heel laat. Door vroeg te boeken speel je op veilig en weet je zeker dat je in de kerstvakantie weg kan. Mensen die vroeg boeken kunnen profiteren van vroegboekkorting. Je kan natuurlijk ook het tegenovergestelde doen en wachten op locaties die geannuleerd zijn. Je hebt dan het zogenaamde laste-minute-voordeel. Natuurlijk heb je dan wel minder keuze en weet je niet zeker of je wel echt een geschikte bestemming gaat vinden, maar je betaalt niet de hoofdprijs. De hoofdprijs betaal je in ieder geval wel als je een paar maanden van tevoren gaat boeken.


1. Breng de magie van Kerstmis terug: ga naar Disneyland!

Als Kerstmis een beetje een opgave voor je is geworden, dan is het goed om de magie van het kerstfeest weer terug te brengen. Waar kan je dit nu beter doen dan in Disneyland Parijs? Met kerst wordt Disneyland Parijs nog magischer dan het altijd al is en dat maakt het extra gezellig. Zeker als je jongere kinderen hebt is dit echt een geweldige bestemming tijdens de feestdagen. Een bezoekje aan Disneyland wordt natuurlijk altijd wel gewaardeerd, maar tijdens de feestdagen wordt een bezoek aan dit park gewoonweg bijzonder. Beleef het sprookje samen met je familie en geniet van de kerstsfeer in Disneyland Parijs, de speciale shows, de kerstparade en natuurlijk de bijzondere kerstsfeer. Ook hier geldt: hoe vroeger je boekt, hoe meer voordeel je bij elkaar kunt sprokkelen. Want Disneyland Parijs met Kerst is dan wel heel leuk, maar het moet wel betaalbaar blijven.


2. Romantisch weg? Ga naar Wenen!

Is Disneyland Parijs te kitscherig voor je? Mogelijk heb je geen kinderen en zoek je iets romantischer? Ga dan naar Wenen. Normaal gesproken is Parijs de stad van de liefde, maar in de weken rondom kerst moet je echt naar Wenen gaan. Wenen is niet echt een stad die bij de meeste mensen automatisch op hun netvlies springt als ze denken aan een bestemming om rond kerst heen te gaan, maar het is zeker de moeite waard. Wenen is een schitterende stad die rond kerst nog mooier wordt. Zo zijn de straten prachtig verlicht en zijn er diverse leuke, grote kerstmarkten. Wij durven te stellen dat er geen romantischere bestemming is tijdens de kerst dan Wenen.


3. Wenen te romantisch? Bezoek Londen

Is Wenen een beetje te romantisch voor je? Herinnert je dat teveel aan Sissi of ‘The sound of Music’? Dan is de bruisende stad Londen misschien meer wat voor je. Rond de kerstdagen komt deze stad helemaal tot leven en kan je genieten van de perfect verlichte straten, de schitterende winkels en de overvolle pubs!


4. Geen zin in kou? Ga overwinteren in een warmer oord

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het wel even gehad hebt met de winter en dat je even bij wilt komen. In dat geval moet je er misschien even tussenuit. Er is een aantal bestemmingen dat erg geschikt is voor gezinnen die er en met kerst even tussenuit willen én die de zon willen zien. Natuurlijk zijn er tal van bestemmingen waar de zon ’s winters schijnt, maar met kerst heb je meestal maar een paar dagen. Hierdoor zijn je opties een beetje beperkt, maar dat hoeft in principe niet uit te maken. Er zijn immers nog meer dan voldoende bestemmingen die erg geschikt zijn om de kerstdagen in Nederland te ontwijken.

De meeste mensen die met de Kerstdagen niet thuis willen zijn en de zon willen zien kiezen er daarom voor om een bestemming te kiezen die niet te ver weg is. Denk bijvoorbeeld aan de Canarische eilanden, of een mooie bestemming in Marokko. De gemiddelde temperatuur is daar ongeveer 21 graden.

Dat zijn natuurlijk geen temperaturen waar de echte zonaanbidder warm of koud van wordt. Wil je de kerstdagen graag doorbrengen met hogere temperaturen, dan moet je daar iets verder voor reizen. Op Curaçao is het bijvoorbeeld gemiddeld 29 graden tijdens de kerstdagen en in Gambia is het ongeveer 30 graden. Het voordeel van Gambia is niet alleen dat het daar gemiddeld een graad warmer is, maar dat het ook nog eens korter vliegen is. Met 6,5 uur vliegen ben je er al.


5. Lapland; een prachtige ervaring in -10 graden Celsius

We geven het eerlijk toe. Het is niet de bestemming die het meest voor de hand ligt, maar misschien moet je eens overwegen om naar Finland te gaan tijdens de kerstdagen. Het is er ijskoud, dus op het eerste gezicht lijkt het niet alsof je daar iets te zoeken hebt. Toch is dat niet helemaal waar. In Finland kan je rond de noordpoolcirkel het Noorderlicht zien. Daarnaast kan je er adembenemende huskeytochten maken. Het Scandinavische landschap is van zo’n betoverende schoonheid dat je kerstdagen bijna wel onvergetelijk moeten worden. Daarnaast zijn er in Finland ook prachtige gebieden, waar je naar hartenlust kunt skiën en langlaufen. Hoewel het niet de bestemming is die het meest voor de hand ligt kan je er wel onvergetelijke kerstdagen beleven.


6. Beleef de kerstdagen in een pretpark

Wellicht wil je wel weg met de kerstdagen, maar hoef je niet per se naar het buitenland. Een vakantie dicht bij huis is voor jou meer dan voldoende. In de praktijk heb je echter pas echt vakantie als de kinderen het ook goed naar hun zin hebben. In dat geval zou je kunnen overwegen om de kerstdagen in een (Nederlands) pretpark door te brengen. Je zou bijvoorbeeld naar de Efteling kunnen gaan, of Slagharen met een bezoek kunnen vereren. Deze pretparken zijn dan helemaal in winterse sferen en stralen een bijzondere kerstsfeer uit. Voor de kinderen zijn er speciale shows en evenementen georganiseerd, dus over hun plezier hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken.


7. Bestemming bejaardenhuis

Het is natuurlijk niet zo dat je weg moet gaan om een zinnige invulling aan de kerstdagen te geven. Mogelijk heb je een hekel aan al dat gedoe rond kerst, aan  die overdreven gezelligheid, maar wil je ook weer niet weggaan. Als je je kerstdagen dan een zinnige bestemming wilt geven, dan zijn er voldoende mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld veel ouderen die de kerstdagen alleen doorbrengen. Breng hen bijvoorbeeld eens een bezoek, of help ergens mee met het uitdelen van maaltijden. Is dit echt een bestemming voor een gezin? Misschien juist wel, want wat is er nu een mooiere kerstgedachte dan om als gezien iemand een onvergetelijk kerstfeest te bezorgen?foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag