X

Hoe kun je goedkoop foto’s laten afdrukken?

Hoe kun je goedkoop foto’s laten afdrukken?

Heb jij nog meegemaakt dat je een camera had met een fotorolletje erin? Dat je door het venstertje keek en één kans had om de perfecte foto te maken? Vervolgens moest je het rolletje ‘laten ontwikkelen’, zoals dat heette. De foto’s werden van de rol afgehaald en geprint op fotopapier. Tegenwoordig maken we al onze foto’s digitaal, maar stiekem is het veel leuker om foto’s af te drukken. Net als vroeger. Je kunt de afgedrukte foto’s bijvoorbeeld verzamelen in een fotoboek, inlijsten of in een album stoppen. Maar waar kun je foto’s goedkoop laten afdrukken? Wij bespreken verschillende opties, inclusief een prijsindicatie.


Hoe kun je goedkoop foto’s laten afdrukken?

De goedkoopste manier om foto’s af te laten drukken, is door de foto’s te bestellen bij een webshop. Een andere voordelige optie voor geprinte foto’s is door gebruik te maken van de fotoafdrukservice, bijvoorbeeld van de Aldi of Kruidvat. Hieronder zullen we deze opties kort bespreken. In de rest van het artikel komen we terug op tips waarmee je (extra) korting claimt, of kunt achterhalen welke webshop of winkel voor jouw oplage het goedkoopste is. Disclaimer vooraf: de prijzen zijn gebaseerd op de informatie op het moment van schrijven. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele prijswijzigingen.


Pixum

Pixum is een heel groot bedrijf met 15 vestigingen wereldwijd. Ze leveren foto’s in maar liefst 186 landen, waaronder Nederland. In Nederland staat Pixum zelfs bekend als de goedkoopste webshop om je foto’s te laten afdrukken. Pixum is vooral goedkoop omdat ze meer dan 3 miljoen foto’s per dag afdrukken: met zo’n volumineuze productie wordt de prijs behoorlijk gedrukt. Gelukkig doet deze grote afdrukcapaciteit geen afbreuk aan de kwaliteit van de foto’s!

Foto’s laten afdrukken bij Pixum: wat kost dat?

Bij Pixum kun je een foto vanaf €0.06 cent per foto laten afdrukken. Hoe meer foto’s je bestelt, hoe goedkoper het wordt. Dus Pixum is het goedkoopste als je foto’s in grote oplagen bestelt.De prijzen zijn als volgt:

 • 1 – 149 foto’s: €0.11 cent per afdruk
 • 150 – 749 foto’s: €0.10 cent per afdruk
 • 750 – 1500 foto’s: €0.06 per afdruk

Deze prijzen zijn gebaseerd op een standaardfoto van 10×15 cm en 11×15 cm. Andere formaten kun je ook bestellen, voor een andere (goedkope) prijs. 15×15 kost €0.22 per foto, 15×20 kost €0.28 per foto, pasfoto’s kosten €0.12 per pasfoto, 9×3 cm kost €0.10 per foto en zo zijn er nog wat meer formaten. Voor een actueel overzicht van de verschillende formaten en prijzen, moet je een kijkje nemen op de website van Pixum.


Albelli

Albelli is een Amsterdams e-commercebedrijf dat is gespecialiseerd in het leveren van diverse fotoproducten. Bijvoorbeeld het drukken van fotoboeken, wanddecoratie, wenskaarten, mokken en kalenders. In totaal hebben ze al meer dan 4 miljoen klanten in heel Europa. Doordat Albelli een groot volume levert, kunnen ze de prijs van fotoafdrukken laag houden.

Foto’s laten afdrukken bij Albelli: wat kost dat?

Wil je foto’s laten afdrukken bij Albelli? Op moment van schrijven zijn er – los van de speciale fotoproducten – twee manieren om je foto’s af te drukken. ‘Normaal’ en ‘retro’. Retro is dat de foto in een soort venster wordt afgedrukt, dat vergelijkbaar is met vensters van polaroidcamera’s. Wat kost dat?

 • Normale foto’s afdrukken: €0.10 per foto (met korting, normaal gesproken is dit €0.12)
 • Retro foto’s afdrukken: €0.36 (met korting, normaal gesproken is dit €0.45)

Smartphoto

Smartphoto (voorheen heette dit bedrijf webprint) is een internationaal bedrijf dat jou graag op een snelle, eenvoudige en goedkope manier voorziet van afgedrukte foto’s. Je kunt losse foto’s bestellen, maar je kunt ze ook laten afdrukken in de vorm van een poster, doosje of iets anders.

Foto’s laten afdrukken bij Smartphoto: wat kost dat?

Bij Smartphoto kun je een foto laten afdrukken vanaf €0.08 cent per foto. Voor dit bedrag heb je een budgetfoto, dat wil zeggen dat je een afgedrukte foto krijgt waarvan de kortste zijde van de foto ongeveer 10 cm bedraagt, terwijl de rest van de lengte/breedte wordt aangepast naar het formaat van je foto. Verder kun je bij Smartphoto pasfoto’s laten afdrukken (€9,95), panoramafoto’s (€0.15), vierkante foto’s (€0.12), standaardfoto’s (€0.11), retro foto’s (€0.25) en meer.


Aldi

De Aldi kennen we natuurlijk allemaal als supermarkt, maar wist je dat Aldi ook een fotoservice aanbiedt? Dit is een populaire fotoservice die door steeds meer Nederlanders gebruikt wordt. Via de Aldi kun je niet alleen losse foto’s laten afdrukken, je kunt namelijk ook fotocadeau’s maken, fotokalenders bestellen, smartphonehoesjes ontwerpen of fotoboeken maken.

Foto’s laten afdrukken bij Aldi: wat kost dat?

Een foto afdrukken bij Aldi kan al vanaf €0.08 cent per foto. Je kunt kiezen uit de volgende foto’s en bijbehorende prijzen:

 • Standaardfoto: vanaf €0.08 per foto
 • Foto met witte rand: vanaf €0.10 per foto
 • Retrofoto: vanaf €0.39 cent per foto
 • Profielfoto: vanaf €1.49 per foto
 • Fotostrook: vanaf €7.99 per fotostrook

Kruidvat

Kruidvat biedt allerlei producten en services aan, waaronder de fotoservice. Zij omschrijven deze dienst als ‘de voordeligste fotoservice’. Het is inderdaad heel goedkoop om je foto’s via de Kruidvat af te laten drukken, vooral omdat Kruidvat bepaalde stapelkortingen aanbiedt.

Foto’s laten afdrukken bij Kruidvat: wat kost dat?

 • Stapelkorting (januari 2019): 50 foto’s voor €5, 100 foto’s voor €9, 250 foto’s voor €17.50
 • Normale foto: vanaf €0.07 cent per foto
 • Briljant foto’s (betere kwaliteit): vanaf €0.09 cent per foto
 • Briljant foto’s met gekleurde rand: vanaf €0.11 cent per foto

Tips om extra goedkoop foto’s te laten afdrukken

 • Aanbieding / tijdelijke deal om foto’s met korting af te laten drukken
 • Extra korting claimen bij een webshop
 • Prijzen van fotoafdrukservices vergelijken

Tijdelijke aanbieding om foto’s af te laten drukken

Er zijn steeds meer websites die gericht zijn op kortingen voor de consument. De populairste websites om deals te claimen zijn Social Deal, Groupon, Daily Offers en Actie Van De Dag. Deze websites bieden verschillende soorten korting aan. Van goedkope tegoedbonnen, tot voordelige etentjes en producten tegen gereduceerd tarief. Je denkt misschien: wat heeft dat te maken met het afdrukken van foto’s? Wij kunnen je verzekeren dat er regelmatig kortingsacties zijn voor het afdrukken van foto’s. Webshops bieden hun dienst dan aan via een kortingssite, voor een lager bedrag. Hiermee bereiken ze een nieuwe groep klanten die door de korting getriggerd te worden om hun foto-afdrukservice te gebruiken. Dus als je écht goedkoop foto’s wil laten afdrukken, dan raden we je aan om naar speciale deals te zoeken.

Extra korting krijgen bij de webshop zelf

Er zijn veel verschillende webshops die foto’s afdrukken. Omdat er veel concurrentie is, doen de webshops moeite om zichzelf te onderscheiden. De meeste consumenten vallen voor korting. Want waarom zou je meer betalen voor iets dat je ook goedkoper kunt krijgen? De korting wordt vaak aangeboden voor nieuwe klanten, klanten die zich aanmelden voor de nieuwsbrief of klanten die in een keer een grote hoeveelheid foto’s bestellen. Wees je van dit soort kortingen bewust en maak er gebruik van!

Prijzen van foto afdrukken vergelijken

De prijs van het afdrukken van foto’s hangt onder andere af van de oplage en het formaat waarop je de foto wil laten afdrukken. Voor foto’s van een standaardformaat kun je bij webshop A goedkoper uit zijn, terwijl je voor foto’s van een afwijkend formaat bij webshop B weer goedkoper uit kan zijn. Daarom loont het om prijzen te vergelijken op basis van de oplage en het formaat. Hieronder hebben we een tip voor een goede vergelijkingswebsite om deze prijzen te vergelijken.

www.fotovergelijk.nl

Op deze website kom je er binnen een minuut achter wat de goedkoopste winkel is om je foto’s af te laten drukken. Het enige dat je hoeft te doen is per formaat het aantal afdrukken in te vullen. Vervolgens krijg je een overzicht van alle aanbieders en hun totaalprijs. Bovendien krijg je extra informatie, zoals een indicatie van de beoordeling van het desbetreffende bedrijf.


Tot slot: is het niet goedkoper om zelf je foto’s af te drukken?

Misschien is het je opgevallen dat we adviseren om je foto’s af te laten drukken door een organisatie. Je denkt misschien: waarom zou ik het niet zelf afdrukken? Is dat uiteindelijk niet goedkoper? De organisatie moet immers winst maken. Het korte antwoord is ‘nee’, je bent vaak duurder uit als je de foto’s zelf afdrukt dan als je ze laat afdrukken. Wij leggen je uit hoe het zit.

Waarom is het duurder om zelf foto’s af te drukken?

Als je zelf foto’s gaat afdrukken, dan moet je een aantal dingen aanschaffen. Een goede printer, professioneel fotopapier en de juiste inkt. Voor jou als individuele consument zijn dat best wel prijzige producten om aan te schaffen. Maar een grote organisatie, kan deze producten op grote schaal kopen voor een inkoopprijs, waardoor het voor hen relatief goedkoop is om foto’s af te drukken. De marge die jij uiteindelijk betaalt over een foto, mag dan wel hoog zijn, maar is uiteindelijk minder hoog dan de prijs die jij omgerekend betaalt per foto. Bovendien scheelt het jou tijd om de foto’s te laten afdrukken, en hoef je je geen zorgen te maken dat je een fout maakt. 

 
Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Klik hier om je opmerking naar ons door te sturen.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Internet Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag