Waar kun je online je foto’s bewerken?

Waar kun je online je foto’s bewerken?

Laatst bijgewerkt: 21 januari 2019

Ben jij gek op fotograferen? Neem jij overal je camera mee naartoe, op vakantie, naar familiefeesten en op de zondagse wandeling door het bos? Als je fotografeert, is het fijn om je foto’s zo mooi mogelijk te bewerken. Zo krijg je het mooiste resultaat! Om je foto’s te bewerken heb je echt geen ontzettend dure computer en ingewikkelde software nodig: je kunt ook gemakkelijk online je foto’s bewerken. In dit artikel leggen we uit waar je online het beste je foto’s kunt bewerken. Zo kun je naar hartenlust afbeeldingen bijsnijden, rode ogen wegwerken, gummen en tekst toevoegen aan je foto’s. Een tipje van de sluier: er zijn ook heel veel gratis online bewerkingsprogramma’s!


Gratis je foto’s bewerken met het gemakkelijke Google Foto’s

Als je op zoek bent naar een fijn bewerkingsprogramma, met niet te veel poes pas en die ook nog eens gemakkelijk in gebruik is, dan kun je stoppen met zoeken. Google Foto’s is namelijk precies het online bewerkingsprogramma wat je nodig hebt! Misschien ken je het programma Picasa nog? Google Foto’s is eigenlijk de online opvolger van dit programma. Je hebt beschikking tot alle basis bewerking gereedschappen, zoals het bijsnijden van foto’s, het aanpassen van de helderheid en het veranderen van kleuren. Ook kun je in Google Foto’s filters over je foto’s plaatsen en je net bewerkte foto’s meteen delen in Facebook, Twitter of Instagram. Handig! Daar komt ook nog een groot voordeel bovenop: je kunt kosteloos gebruik maken van Google Foto’s. Dit online bewerkingsprogramma is dus perfect voor de fotograaf die net begint met het bewerken van foto’s, of mensen die niet al te veel gereedschap nodig hebben om hun foto’s te bewerken.


Een goede Photoshop look a like: het online Pixlr

Ben je gewend om met Photoshop te werken en ben je nu op zoek naar een online (en ook nog eens gratis) versie van dit programma? Probeer dan eens het online bewerkingsprogramma Pixl, met een vergelijkbare toolbar als bij Photoshop. Je kunt in dit online programma dus echt van alles doen: gummen, met lagen werken, stempelen, filters gebruiken.. Pixlr is één van de meest uitgebreide online foto bewerkingsprogramma’s die er bestaat. Je kunt je bewerkte foto ook in meerder formaten opslaan, of ze direct publiceren via ongeveer elk social media kanaal: ook via Flickr of Picasa – dé social media voor fotografen. Pixlr komt in twee verschillende edities. Je hebt Pixlr Express, een soort instapmodel van het online programma die goed geschikt is voor de beginnende bewerker. Als je nog nooit in een fotobewerkingsprogramma hebt gewerkt, is dit een goed programma om mee te beginnen, omdat de basis van het programma simpel en overzichtelijk is. De wat meer ervaren bewerker kan kiezen voor Pixlr Editor: in dit programma heb je wat meer opties dan in Pixlr Express en kun je ook zelf je ‘gereedschapskist’ samen stellen naar jouw wens.


Prachtig voor portret foto’s: het programma Photobucket

Schiet jij graag foto’s van je vrienden, familie of misschien zelfs wel van onbekenden op vakantie? Als jij je graag bezig houdt met portret fotografie, is het online programma Photobucket echt wat voor jou. In Photobucket vind je namelijk een aantal bewerkings opties, speciaal voor het bewerken van portretfoto’s. Je kunt bijvoorbeeld rode ogen verwijderen, de huid van de gefotografeerde verbeteren of de tanden een paar tinten witter maken. Ook alle andere handige gereedschappen zijn aanwezig: wat dacht je van het bijsnijden van foto’s, het plaatsen van filters en het toevoegen van tekst en zelfs de mogelijkheid om over je foto’s te tekenen? Photobucket heet zo omdat je gemakkelijk je foto’s online kunt opslaan: in de ‘photobucket’, dus. Wel zo handig, want dat scheelt je een hoop ruimte op je harde schijf. Als je jouw foto’s toch liever gewoon op je computer wilt opslaan, kan dat natuurlijk ook. Via Photobucket kun je jouw mooiste bewerkte foto’s zelfs direct bestellen bij de drukker, zodat je de foto in een prachtige lijst aan de muur kunt hangen. Voor nog geen vijf euro per maand kun je genieten van alle handige instellingen van Photobucket.


Lekker scherp: het online programma Be Funky

Het klinkt al goed, het programma Be Funky. Dat kunnen wij beamen, want dit programma is erg handig in gebruik! Be Funky heeft een samenwerking met Facebook, Flickr en ook het hierboven genoemde online bewerkingsprogramma Photobucket, zodat je jouw bewerkte foto’s gemakkelijk op één plek naar wens kunt bewaren. Be Funky heeft alles in huis om je foto’s zo mooi mogelijk te bewerken. Denk hier bij aan de basis tools, zoals het aanpassen van de belichting, het roteren van je foto of het aanbrengen van filters. Maar wat Be Funky nog handiger maakt, is de speciale manier waarop je jouw foto kunt verscherpen. Je hebt hier vele opties in: je kunt bijvoorbeeld een bepaald deel van de foto scherper maken en de rest van de foto naturel laten. Ook kun je zelf leuke foto collages in elkaar flansen voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeest of een uitnodiging voor een bruiloft. Met de ingebouwde knop Collage Maker bij Be Funkey kun je meerdere foto’s samen voegen. Zo heb jij je leukste foto’s op een rijtje! Je kunt met Be Funky online je foto’s bewaren, maar ook op je telefoon of tablet: er is ook een mobiele applicatie versie beschikbaar van het bewerkingsprogramma. Wel zo handig! Helemaal mooi: je kunt Be Funky helemaal gratis gebruiken. Score!


Voor de meer gevorderde bewerker: het online programma Pic Monkey

Als je als al wat meer gevorderde foto bewerker op zoek bent naar een goed online bewerkingsprogramma, is Pic Monkey vast iets voor jou. De website van Pic Monkey is niet heel gemakkelijk, maar je kunt er alle kanten mee op. Het online programma is alleen in het Engels te gebruiken, dus wat kennis van alle knoppen is wel gewenst. Pic Monkey is een ontzettend uitgebreid online bewerkingsprogramma waar je eigenlijk alle kanten mee op kunt. Wil je make up aanbrengen op portretfoto’s? Het kan gewoon met Pic Monkey. Ook kun je je helemaal uitleven met filters, touch up’s en het design van je afbeeldingen. Je kunt Pic Monkey voor een groot gedeelte gratis gebruiken. Mocht je toegang willen hebben tot alle opties, waaronder bijvoorbeeld ook het in verschillende groottes opslaan van je foto’s, kun je een abonnement nemen voor nog geen 35 euro per jaar. Voor wat je ervoor terug krijgt, is dat echt een spot prijs!


Speciaal voor het aanbrengen van typografie: Typorama

Het kan ook zo zijn dat je alleen op zoek bent naar een online programma waarmee je tekst kunt aanbrengen op je foto’s. Typorama doet precies dat: op deze website kun je een lay out, tekst en eventueel extra foto’s aan je afbeelding toevoegen. Ook kun je jouw plaatjes op leuken door er een mooie filter overheen te zetten. Je kunt uit tientallen filters kiezen in dit online programma! In Typorama kun je dus in een handomdraai de leukste flyers, uitnodigingen of collages maken. Typorama is ook nog eens helemaal gratis te gebruiken. Het enige probleem is dan nog: welke van de duizenden lettertypes ga je gebruiken? Moeilijk kiezen, hoor…


Als je echt niet zonder kan: online Photoshop Express

Wil je toch liever in het oude, vertrouwde Photoshop werken? Niet getreurd, want Photoshop is er ook gewoon online: Photoshop Express. Je kunt via je laptop, tablet én je smartphone genieten van alles dat Photoshop te bieden heeft. Zo kun je onderweg je foto’s bewerken, voordat je die feest foto op Instagram plaatst nog snel even die rode ogen verwijderen en voor je nieuwe profielfoto op Facebook die puist op je kin weghalen. Je zult bij deze online versie niet alle tools van de standaard Photoshop kunnen gebruiken, maar de basis is er zeker. En het allermooiste: Photoshop Express is helemaal gratis te gebruiken!


Wil jij graag je foto’s online bewerken? Na het lezen van dit artikel weet je precies naar welke online bewerkingsprogramma’s je het beste kunt kijken. Er is tegenwoordig zo veel mogelijk, en de keuze is dus reuze! Daarom zetten wij de beste sites voor fotobewerking voor je op een rij. Voor welk online programma ga jij?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Internet

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag