Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Waar kun je een foto in klederdracht laten maken?

Waar kun je een foto in klederdracht laten maken?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een foto in klederdracht laten maken, is een grappige manier om met je lief, het gezin, de familie of met vrienden op de foto te gaan. Niet alleen voor toeristen is zo’n foto erg leuk, maar eigenlijk is de ervaring er eentje die iedereen gewoon een keer meegemaakt moet hebben. De lol op dat moment is niet alleen leuk, maar daarnaast is de foto er een waar je jaren later nog steeds om kunt lachen, al is het alleen maar door de herinneringen die eraan kleven. Vraag je je af waar het in Nederland mogelijk is om een foto in klederdracht te laten maken? Dan zit je hier goed. In dit artikel hebben we namelijk 6 plaatsen verzameld waar dit mogelijk is.


Een foto in klederdracht laten maken

Het laten maken van een foto in klederdracht is op veel verschillende plekken in Nederland mogelijk. Het leuke is dat je niet alleen op verschillende plekken en in verschillende settings gefotografeerd kunt worden, maar ook het soort kleding (of het soort klederdracht) dat je draagt kan van elkaar verschillen. Een foto in klederdracht laten maken is niet alleen leuk door het aandenken dat je eraan overhoudt, maar ook de beleving zelf is gewoon erg leuk. Het verkleden, de lol die je daarom hebt en de uiteindelijk foto die gemaakt zal worden, zorgen ervoor dat je er jaren later nog steeds met een glimlach op terugkijkt. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om te doen als je bijvoorbeeld vrienden of familie hebt in het buitenland die op bezoek zijn.


1. Volendam

Dé stad waar je foto’s kunt laten maken in klederdracht is natuurlijk Volendam. Deze stad staat namelijk niet alleen bekend om zijn vis, bekende zangers en gezelligheid, maar zeker ook om de foto’s in klederdracht die je daar op verschillende plekken kunt laten maken. Het laten maken van zo’n foto kan onder andere hier:

Fotograaf Zwarthoed

Een van de plekken waar je een foto in klederdracht kunt laten maken in Volendam, is Fotograaf Zwarthoed. Dit bedrijf staat bekend om zijn vesting in een pand met een opvallend rode gevel aan de Haven in Volendam. Fotograaf Zwarthoed is een van de bekendste fotografen in Volendam waar je een foto in klederdracht kunt laten maken, en dat merk je direct als je binnenstapt. Niet alleen omdat het er vaak druk is, maar ook omdat de algemene ruimte volhangt met foto’s die er gemaakt zijn. Tussen die foto’s zijn ook een hoop bekende gezichten te spotten. Tijdens je bezoek word je gekleed in een typisch Volendams kostuum. Zodra iedereen is omgekleed, wordt de foto gemaakt. Hierbij mag je zelf kiezen voor het decor waarvoor je gefotografeerd wilt worden. Na het maken van de foto’s kun je genieten van een kopje koffie of thee terwijl je wacht tot de foto’s klaar zijn.

Foto de Boer

Een andere plek in Volendam waar het laten maken van een foto in klederdracht mogelijk is, is Foto de Boer. Wanneer je binnenkomt zal er samen met een medewerker gezocht worden naar een traditioneel Volendams kostuum dat je past. Het kostuum kun je gewoon over je eigen kleding aantrekken. De lol begint eigenlijk hier al, want het aankleden en het passen van de klompen zorgt onder de meeste bezoekers voor een hoop lol. Zodra iedereen is aangekleed, kan de foto gemaakt worden. Ook bij Foto de Boer kun je zelf een decor kiezen. Daarnaast maken ze hier gebruik van verschillende voorwerpen om de foto nog net even iets bijzonderder te maken. Denk bijvoorbeeld aan een accordeon, een kaas of een bos tulpen. Zodra de foto is gemaakt, duurt het ongeveer een half uur voor de foto’s klaar zijn.


2. Alkmaar

Lijkt het je superleuk om je te verkleden als echt Alkmaars kaasmeisje of als kaasdrager om vervolgens op die manier op de foto te gaan? Dan kun je in Alkmaar bij Say Cheese terecht voor een shoot in een bijzonder kostuum. Qua achtergrond voor de foto is er een hoop mogelijk, je kunt er namelijk een foto voor een heus greenscreen laten maken. Hier kan vervolgens een mooi tulpenveld van gemaakt worden, of er kan bijvoorbeeld voor een foto van de stad zelf als achtergrond gekozen worden. Wat ook leuk is, is dat het laten maken van de foto in de stad zelf ook mogelijk is. Bijvoorbeeld op de Kaasmarkt of op het bekende witte bruggetje naar het Waagplein. Say Cheese bevindt zich in een prachtig monumentaal pand, waar je niet alleen foto’s kunt laten maken, maar waar je ook souvenirs kunt kopen. Het vriendelijke en gastvrije personeel helpt om ervoor te zorgen dat het laten maken van de foto’s een superleuke beleving is. Je vindt Say Cheese aan de Mient in Alkmaar.


3. Amsterdam

Wat in Volendam kan, kan ook in Amsterdam en daarom is het ook in onze hoofdstad mogelijk om in Volendammer klederdracht op de foto te gaan. Ideaal voor wie Volendam te ver vindt, of voor wie het laten maken van de foto’s graag wil combineren met een dagje rondslenteren in de stad. Het laten maken van foto’s in klederdracht in Amsterdam kan onder andere hier:

Klederdracht Museum

Wat is een betere plek om foto’s in klederdracht te laten maken dan het Klederdracht Museum? Voor wie bang is dat een bezoekje aan het museum verplicht is wanneer je foto’s wilt laten maken: nergens voor nodig. De fotostudio is namelijk gewoon (via een eigen ingang) te bezoeken. Ook hier word je bij ontvangst geholpen met het uitzoeken van een kostuum in jouw maat. Het kostuum kun je gewoon over je kleding aantrekken. De eerste keer dat jullie elkaar in klederdracht zien, zorgt altijd voor een hoop hilariteit. Daarna is het tijd voor de foto, waarna je naar huis gaat met een superleuk aandenken aan een nog leukere dag met je vrienden of familie.

Museumfoto

Ondanks dat je je hier niet in Oudhollandse klederdracht kunt laten fotograferen, mag Museumfoto toch niet in dit lijstje ontbreken. Bij Museumfoto kun je je namelijk laten fotograferen als een portret van een van de meest beroemde Hollandse schilders, of als een van deze meesters zelf. Het bijzondere hierbij is dat alle kostuums volledig met de hand gemaakt zijn. Ga bijvoorbeeld op de foto als het Meisje met de parel uit het werk van Johannes Vermeer. Of kies ervoor om op de foto te gaan als de Prins van Oranje zoals geportretteerd door Adriaan Thomas Key. Laat je fotograferen als Rembrandt. Of ga op de foto als de Vrolijke Drinker uit het schilderij van Frans Hals. Een foto laten maken bij Museumfoto is niet alleen een bijzondere ervaring, maar ook erg gezellig.

 


4. Oostkapelle

Op het Zeeuwse eiland Walcheren wordt de Walcherse klederdracht gedragen. Deze klederdracht staat onder andere bekend om de gouden versieringen rond het hoofd van de vrouwen. Een foto laten maken in deze bijzondere klederdracht kan in Oostkapelle bij Westerhoeve. Hier heb je de mogelijk om buiten foto’s te laten maken, maar bij minder mooi weer kan er ook voor gekozen worden om foto’s te laten maken in de boerenhuiskamer.

https://nl.pinterest.com/pin/31243791137518394/


5. Giethoorn

Lijkt het je leuk om in Staphorster klederdracht op de foto te gaan? Dan kan dit onder andere in het bijzondere plaatsje Giethoorn. Ideaal voor wie een dagje varen en genieten van het mooie dorp, wil combineren met een leuke fotoshoot met vrienden of familie. In klederdracht op de foto gaan kan in Giethoorn bij Atelier 66. Na het maken van de foto’s ontvang je foto’s zowel digitaal als afgedrukt in het gekozen formaat.

https://nl.pinterest.com/pin/685391637018385774/


6. Marken

Als laatste plek waar je foto’s in klederdracht kunt maken, hebben we in dit rijtje gekozen voor Marken. Op dit eiland kun je namelijk foto’s laten maken in traditionele Marker klederdracht. Ideaal voor wie een bezoekje aan deze bijzondere plek wil combineren met een leuke herinnering. Laat je kleden in de vrolijke gekleurde kleding om daarna samen met je gezelschap op de foto te gaan.

https://nl.pinterest.com/pin/571323902701242855/


Andere plekken waar je een foto in klederdracht kan laten maken

Ook op de volgende plekken kun je een foto in klederdracht laten maken:

  • Bij het Cameramuseum in Zierikzee kun je in Zeeuwse klederdracht op de foto.
  • Bij Something Extra in Delft kun je in verschillende kostuums, waaronder ook in klederdracht, op de foto.


Op de foto in klederdracht

In Nederland zijn er een aantal plekken te vinden waar je op de foto kunt gaan in traditionele klederdracht van een bepaalde streek. Zo kun je onder andere terecht in Volendam, Alkmaar en Amsterdam. Zo’n foto laten maken, zorgt voor een hoop hilarische momenten, gelach en een leuke herinnering. Ideaal dus om samen met familie of vrienden te doen. Op de plekken in bovenstaande lijst kun je onder andere terecht voor het laten maken van dit soort foto’s. Meer informatie over de prijzen van deze foto’s en de dagen en tijden dat het mogelijk is om de foto’s te laten maken, kun je op de websites van de aanbieders zelf vinden.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag