Hoe kun je muziek luisteren zonder internet?

Hoe kun je muziek luisteren zonder internet?

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019

Vandaag de dag zijn we gezegend met moderne technologie, want we kunnen altijd en overal onze favoriete muziek beluisteren! Dat kan bijvoorbeeld via mobiele applicaties met muziek streaming, als Spotify. Lekker, een goed up tempo nummer voor tijdens je fietstocht naar je werk, of om lekker te dansen in de badkamer op zondag ochtend of natuurlijk tijdens een lange vlucht. Het is wel zo fijn om muziek te luisteren op je mobiele telefoon of tablet, maar je hebt dan wel een internetverbinding nodig via WiFi of je databundel. Maar wist je dat je ook offline muziek kunt luisteren? Wel zo handig, als je bundel op is voor deze maand of als je even geen wifi hebt omdat je bijvoorbeeld hoog in de lucht bent tijdens je vlucht. In dit artikel leggen we daarom uit hoe je muziek kunt luisteren zonder internet.


Maak muziek ook offline beschikbaar via de mobiele applicatie Spotify

Heerlijk, de app van Spotify. Met dit populaire programma kun je altijd je favoriete muziek streamen via je tablet, mobiel of laptop. We love it! Je kunt via deze mobiele applicatie bijna al je lievelings muzikanten opzoeken, zelf afspeellijsten samenstellen en Spotify geeft je via ‘Discover Weekly’ en de radio optie zelfs tips voor nieuwe muziek, dat lijkt op de muziek die je vaak luistert. Kan het nog beter? Jazeker, want via Spotify kun je ook offline muziek luisteren. Het enige wat je hoeft te doen, is om een opgeslagen album of nummer te downloaden. Dat geldt trouwens wel alleen voor de betaalde abonnementhouders, maar voor tien euro per maand heb je toegang tot ontzettend veel muziek!

Als je op een nummer komt die je ook zonder internet wilt beluisteren, kun je op de optie downloaden klikken. De muziek wordt dan opgeslagen in de applicatie, en kun je dus ook zonder internet beluisteren! Er zit wel een limiet aan het aantal nummers dat je kunt downloaden, je mag er 3.333 per apparaat opslaan. Dat valt wel mee, toch? Ook moet je elke maand minstens één keer verbinding maken met een wifi netwerk of een andere internetbron, zodat Spotify weet dat je nog een betaald abonnement hebt. Dat is geen probleem, want je kunt bijna overal wel even verbinding maken met de Wifi, bij restaurants als de Mc Donalds, bijvoorbeeld. Handig!


Heb je een Iphone? Download je muziek via Apple Music of de Itunes Store

Als jij de trotse eigenaar bent van een Iphone, heb je bepaalde opties om offline muziek te kunnen luisteren die je met een ander soort telefoon niet hebt. Met Apple Music kun je bijvoorbeeld muziek downloaden, zodat je ook zonder internet kunt genieten van de lekkerste nummers. Waar je, zoals je hier boven al las, bij de app van Spotify maximaal 3.333 liedjes kunt downloaden, zit er bij Apple Music geen limiet aan het downloaden van nummers. Je kunt dus zo veel muziek offline beschikbaar maken als je zelf wilt. Yeah! Apple Music is eigenlijk het antwoord van Apple op Spotify. Je betaalt bij Apple Music dus ook een bedrag per maand (een tientje) en dan kun je ongelimiteerd muziek streamen. Om muziek offline te kunnen luisteren, klik je op de Meer knop in het menu. Vervolgens druk je op de knop Offline beschikbaar. Wil je jouw offline nummer gaan beluisteren? Je vindt al je muziek terug in Mijn Muziek.

Bij alle Apple apparaten, dus bijvoorbeeld een Iphone of een Ipad, hoort ook het programma Itunes. Dit programma ken je vast, want het hoorde al bij de een van de aller eerste edities van de apparaten van Apple. Via Itunes kun je ook muziek luisteren: het werkt eigenlijk op een soortgelijke manier als bij Apple Music. Het grote verschil is dat je bij Itunes per nummer betaalt, en dus geen maandelijks abonnement af neemt. Zou je maar een aantal nummers offline willen beluisteren? Dan is Itunes een goede keuze, want je betaalt nog geen euro voor een muziek nummer. Daarbij kun je in Itunes ook mp3 bestanden invoeren. Handig, als je al tracks op je laptop hebt opgeslagen, kun je deze dus ook in Itunes op je Iphone afluisteren. Eigenlijk fungeert je Apple telefoon dan als een soort mp3 speler!


Sla je muziek offline op via Google Play Music

Als je geen Iphone hebt, of het sturingsprogramma van Google gewoon wat fijner vindt in gebruik, is Google Play Music de app voor jou! Ook Google Play Music is een muziek streaming dienst, net als Spotify en Apple Music. Ook voor Google Play Music betaal je dus per maand, het bedrag voor deze mobiele applicatie is ook tien euro in de maand. Google Play Music is geschikt voor Android én iOs van Apple, je kunt daarom dus met veel verschillende soort telefoons en tablets gebruik maken van deze applicatie. Met Google Play Music kun je offline tot wel 50.000 van je favoriete nummers opslaan. Een stuk meer dan bij de andere apps, dus! Het offline opslaan van de muziek werkt net als bij de bovenstaande mobiele applicaties. Met Google Play Music kun je dus gemakkelijk ontzettend veel muziek zonder internet beluisteren. Heel fijn als je bijvoorbeeld een verre reis gaat maken en niet steeds dezelfde nummers voorbij wilt horen komen. De keuze is namelijk reuze bij Google Play Music!


Verzamel al je muziek en beluister de nummers offline via Evermusic

Heb jij op al je apparaten losse muziek staan? Met de mobiele applicatie Evermusic breng je snel je zaken op orde, want de app zoekt alle liedjes die zijn opgeslagen in clouds als Dropbox, Google Drive of ICloud. Ook nummers in mp3, aaif en wav en vele andere formaten kun je gemakkelijk in de applicatie zetten. Zo heb je al je fijnste muziek in een handomdraai in één app staan. Wel zo fijn, toch? Ook via Evermusic kun je jouw muziek zonder internet beluisteren, want je kunt alle nummers gewoon downloaden. Als jij graag met muziek op in slaap valt, is dit helemaal de beste keuze voor jou, want Evermusic heeft een ingebouwde sleep timer. Zo kun je offline je favoriete nummers luisteren tot je lekker wegdroomt, en Evermusic schakelt zichzelf dan op de afgesproken tijd vanzelf uit. Zo kun je heerlijk in slaap komen met je meest dromerige muziek, zonder dat de applicatie de hele nacht door gaat. Slaap lekker! Je kunt Evermusic helemaal gratis downloaden.


Lekker offline luisteren met Microsoft Groove Music

Ook Microsoft heeft een eigen muziek streaming dienst, waarmee je ook offline je opgeslagen muziek kunt beluisteren. Als je een abonnement a tien euro per maand hebt van Microsoft Groove Music, kun je kiezen uit meer dan dertig miljoen nummers van de tofste artiesten. Maak een afspeellijst met je favoriete nummers, sla ze op en jij kunt zonder internet van alles luisteren met Microsoft Groove Music. Misschien ken je Microsoft Groove Music wel onder de naam Xbox Music – zo heette deze muziek streaming dienst eerder. Met deze mobiele applicatie kun je ook losse nummers kopen, zodat je niet aan een maandelijks abonnement vast zit. Ook heeft Microsoft Groove Music een speciale overzetting via OneDrive, zodat je ook al je al gedownloade mp3 bestanden uit OneDrive gemakkelijk in de applicatie kunt overzetten. Werk jij met Microsoft apparaten en heb je veel muziek in OneDrive staan? Dan is Microsoft Groove Music applicatie voor jou een goede optie om muziek te beluisteren zonder internet.


Ook via YouTube Music kun je muziek luisteren zonder internet

Youtube is natuurlijk dé plek om video’s te bekijken. Maar wist je dat je via een speciale mobiele applicatie van Youtube ook in een handomdraai offline muziek kunt beluisteren? Met Youtube Music kun je meer dan twintig miljoen muziekvideo’s bekijken, en ook alleen de nummers afspelen. Youtube Music is gratis voor gebruikers – misschien kende je de applicatie eerder onder de naam Music Key. Als je jouw muziek zonder internet wilt beluisteren, kun je een abonnement nemen op Youtube Music Red: je krijgt dan geen reclame meer tussen de nummers door (wat je bij de gratis versie van Youtube Music wel hebt) en je kunt de nummers en video’s ook offline op slaan. Het downloaden van de mobiele applicatie is overigens gratis, en is te vinden in de Google Play Store en ook voor Apple gebruikers in de Itunes Store.


Laat je innerlijke ICT’er los en download music met Instatube 2

Heb je echt geen zin om een maandelijks abonnement af te nemen om offline muziek te beluisteren en heb je ook geen behoefte om per nummer een bepaald bedrag te betalen? Dan kun je ervoor kiezen om de app Instatube 2 te downloaden. Met deze applicatie kun je elke video van Youtube downloaden op je telefoon, tablet of laptop. Je vindt op Youtube ook video’s met alleen audio, zodat je alsnog je favoriete nummer op je draagbare apparaten kunt afspelen – zónder internet te gebruiken. Instatube 2 kost eenmalig iets minder dan twee euro.


Met bovenstaande mobiele applicaties kun je ook offline je meest favoriete muziek beluisteren. Dat is handig als je op reis gaat, niet meer genoeg data hebt om het einde van de maand te halen of gewoon niet altijd op internet wilt zitten. Met applicaties als Spotify, Google Play Music en Apple Music betaal je maandelijks een bedrag en kun je uit duizenden nummers kiezen om te beluisteren én om offline op te slaan. Wil je geen abonnement? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor Itunes of Instatube 2. Welk nummer ga jij offline beluisteren?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Internet

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag