Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

9 voorbeelden van goedkope rondreizen in Europa

9 voorbeelden van goedkope rondreizen in Europa

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wanneer je aan rondreizen denkt, denk je waarschijnlijk aan landen als Canada, Thailand, Amerika of Australië, maar voor een mooie rondreis hoef je helemaal niet zo ver van huis te gaan. In Europa kun je namelijk ook prachtige rondreizen maken. Ga met de auto op reis door verschillende landen, of bezoek juist de meest mooie plekken van een specifiek land. Boek een georganiseerde reis, of bepaal helemaal zelf waar je heen wilt gaan. Ga mee op een groeps- of busreis, of stippel je eigen route uit. In dit artikel geven we 9 voorbeelden van goedkope rondreizen in Europa.


Georganiseerde rondreizen

Wanneer je een rondreis door Europa wil gaan maken, heb je eigenlijk twee keuzes: zelf een reis uitstippelen, of een georganiseerde reis boeken. Elke soort reis heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de keuze qua welk soort reis het beste bij jou past, is een persoonlijke. Wil je graag dat de reis al volledig is uitgestippeld, dat de hotels al geregeld zijn en dat je een overzichtelijke planning hebt waarin staat waar je heen gaat en wanneer je dat gaat doen? Dan kun je het beste een georganiseerde reis boeken. Vind je het juist leuk om alles zelf uit te zoeken? Dan kun je beter uitzoeken waar je precies heen wilt, om daar vervolgens een rondreis uit te stippelen. Hieronder bespreken we eerst een aantal georganiseerde reizen. Daarna geven we je ook nog een aantal tips voor als je zelf een rondreis uit wil stippelen.


blank

1. 10-daagse autorondreis door Roemenië

Roemenië is een bijzonder land, dat in het zuidoosten van Europa ligt. Deze rondreis leg je zelf per auto af, waardoor je op je eigen tempo rond kunt kijken. Deze reis leid je door middeleeuwse stadjes, een bijzonder landschap, en de indrukwekkende hoofdstad Boekarest. Je kunt deze reis afleggen met je eigen auto, of met een huurauto. Je overnacht in mooie 3- of 4-sterrenhotel en overnacht daar op basis van logies en ontbijt.

Tijdens deze reis bezoek je onder andere:

Turda – Bazna – Transsylvanië – Sighisoara – Boekarest – Sinaia – Brasov – Bicaz-kloof – Bucovina-gebied – Moldovita – Sapanta

Na de rondreis door Roemenië, reis je via Hongarije en Oostenrijk weer terug naar Nederland. Deze reis is te boeken vanaf €269,- per persoon.


blank

2. 8-daagse autorondreis door Italië

Een reis langs prachtige bestemmingen in het noorden van Italië. Bezoek de indrukwekkende stad Milaan, waar deze reis begint. Reis vanuit daar door naar Modena, Bologna, Parma en eindig uiteindelijk weer in Milaan. Deze rondreis leid je niet alleen langs prachtige steden, maar is ook nog eens voorzien van een culinair tintje. Tijdens deze 8-daagse reis verblijf je in 3- en 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.

Deze reis is te boeken vanaf €299,- per persoon.


blank

3. 9-daagse autorondreis Kroatië

Kroatië is een beeldschoon land, en tijdens deze bijzondere reis bezoek je de mooiste plekjes. De reis start op het eiland Krk, waar je kunt genieten van een prachtige natuur en oude dorpjes. Vanuit daar reis je via het nationaal park van de Plitvice Meren naar de stad Trogir. Vanuit Trogir kunt je de stad Split bezoeken, de Krka watervallen bekijken en naar Sibenik gaan. Vanaf Trogir reis je uiteindelijk door naar Zadar, en uiteindelijk naar de hoofdstad Zagreb. Je verblijft tijdens deze reis in diverse 3-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.

Een prachtige rondreis die te boeken is vanaf €299,- per persoon.


blank

4. 8-daagse autorondreis Londen en Zuid-Engeland

Een prachtige reis die start in de hoofdstad Londen. Van Londen reis je af naar de Stonehenge en New Forest. Daarna door naar de Engelse Zuidkust, waar je de indrukwekkende klifkusten van de Jurassic Coast kunt bekijken. Een reis waarbij je zelf veel vrijheid hebt om invulling aan je dag te geven. Tijdens je reis verblijf je in 3-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.

Deze reis is te boeken vanaf €465,- per persoon.


Zelf een autoreis plannen

Wanneer je een georganiseerde reis niet ziet zitten, kun je er ook voor kiezen om zelf een reis uit te stippelen. Hierbij kun je de reis helemaal naar jouw wensen aanpassen, en de plekken bezoeken die jij graag wilt zien. Geen inspiratie? Hieronder geven we je een aantal voorbeelden van mooie autoreizen door Europa.


blank

5. Schotland

Schotland staat natuurlijk bekend om de Schotse hooglanden en het monster van Loch Ness. Het is een prachtig land, waar je een mooie rondreis kunt maken. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Edinburgh, en breng een bezoekje aan een van de vele kastelen. Online zijn veel verschillende routes door Schotland te vinden, die andere reizigers voor je hebben uitgestippeld. Je kunt natuurlijk ook zelf een route uitstippelen door Schotland, waarbij je de route langs de plekken kunt laten gaan die jij graag wilt zien.


blank

6. Van Berlijn naar Boedapest

Deze autoreis begint in Berlijn en eindigt in Boedapest. Je kunt ervoor kiezen om zelf met de auto naar Berlijn te rijden, of je boekt een enkeltje naar Berlijn en huurt daar een auto. Die auto lever je dan weer in in Boedapest, vanwaar je met het vliegtuig weer terug naar Nederland reist. Je begint in Berlijn, vanwaar je naar Dresden rijdt. Van Dresden ga je naar Praag, en vervolgens door naar Wenen. Maak vooral een tussenstop in het prachtige Brno. Vanuit Wenen rijd je naar Bratislava, om vervolgens vanaf daar naar Boedapest te rijden. Tijdens deze reis, die je zo lang kan laten duren als je zelf wilt, bezoek je 5 landen en 5 hoofdsteden.


blank

7. Van Split naar Zürich

Kroatië is een prachtig land, en tijdens deze autoreis rijd je langs de kust van Kroatië, door het noorden van Italië, naar Zürich in Zwitserland. Met het vliegtuig vlieg je naar Split, waar je een huurauto ophaalt. Van Split reis je door naar Zagreb, om vervolgens via Venetië naar Verona af te reizen. Vanuit Verona rijd je door naar Milaan, en vervolgens door naar Zürich. Vanuit Zürich neem je het vliegtuig terug naar Nederland. Een prachtige reis door drie landen.


blank

8. Van Barcelona naar Bilbao

Een prachtige autoreis door Spanje, waarbij je de reis start in Barcelona. Boek een enkeltje naar Barcelona en huur daar een auto waarmee je deze reis kunt gaan maken. Vanuit Barcelona rijd je naar Valencia, waarbij je de prachtige zuidkust kun bekijken. Vanuit daar rijd je naar de hoofdstad Madrid. Vanuit Madrid reis je naar Cordoba, en van Cordoba door naar Sevilla. Van Sevilla door naar Salamaca, en van Salamaca naar het prachtige Santiago de Compostella. Vanuit daar reis je door het noorden van Spanje naar Oviedo, daarna naar San Sebastian, om uiteindelijk in Bilbao te eindigen. Vanaf Bilbao neem je het vliegtuig terug naar Nederland.


blank

9. Van Nederland naar …

Het mooie aan een rondreis is dat je zelf kunt bepalen waar je heen wilt en wat je wil zien. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen om vanuit Nederland naar Frankrijk te rijden, om daar langs de prachtige kust te toeren. Of je kunt vanuit Nederland door Duitsland en Zwitserland rijden om vervolgens door het prachtige en veelzijdige Italië te reizen. Je kunt ook de boot naar Engeland of Ierland nemen, om daar een auto te huren om mee rond te rijden. Ook de Scandinavische landen zijn heel mooi om te bezoeken, maar die reizen zijn vaak een stuk duurder.


Met het openbaar vervoer

Wil je een reis door Europa liever niet met de auto afleggen, maar met het openbaar vervoer? Dat kan natuurlijk. Kies er bijvoorbeeld voor om eerst naar een stad te vliegen en vanuit daar een reis uit te stippelen die je met de trein of de bus kunt afleggen. Soms is het echter voordeliger om alles per vliegtuig te doen, dus kijk vooral naar waar je heen wilt en wat daarvoor de goedkoopste opties zijn. Ook is het mogelijk om mee te gaan op een georganiseerde busreis.


Tips goedkoop reizen in Europa

Wanneer je een rondreis door Europa wilt maken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden, zodat je geld kunt besparen. Let bijvoorbeeld op:

Goedkope accommodaties

Kies tijdens je rondreis door Europa vooral voor goedkope accommodaties, zodat je niet onnodig veel geld kwijt bent aan je overnachtingen. Kies voor een verblijf in leuke B&B’s of slaap in een hostel. Op die manier kun je veel geld besparen op de kosten van de overnachtingen. Ook kun je ervoor kiezen om te overnachten op campings, wat vaak supervoordelig is.

Eten en drinken

In plaats van al je eten en drinken in restaurantjes of bij kraampjes kopen, kun je beter gewoon naar een supermarkt gaan als je een beetje om je geld wilt denken. Door zelf je eten en drinken te kopen en klaar te maken, kun je hoop geld besparen.


Rondreizen in Europa

Rondreizen in Europa is op veel verschillende manieren mogelijk. Je kunt een georganiseerde autoreis boeken, zelf een route uitstippelen, meegaan met een busreis, of zelf met het openbaar vervoer door de landen reizen. De rondreis die je kunt maken, hangt vooral af van je budget en de tijd die je hebt. Zoek vooral naar goedkope vluchten, overnacht in goedkope accommodaties, en kies ervoor om niet iedere maaltijd buiten de deur te nuttigen, om geld te besparen. Staat er in dit artikel geen rondreis tussen waar jij enthousiast van wordt? Online zijn honderden routes te vinden die je kunt afleggen wanneer je met de auto een rondreis door Europa wilt maken. En ook voor georganiseerde rondreizen kun je bij veel verschillende organisaties terecht.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag