Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je folders bezorgen?

Hoe kun je folders bezorgen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Het bezorgen van folders is vooral bij jongeren erg populair. Niet gek, want het is redelijk flexibel en je kan er prima wat extra zakgeld mee verdienen. Extra handig is dat het een baantje is wat op elke leeftijd gedaan kan worden, in vrijwel elke buurt. Wat kan je eigenlijk verwachten van het bezorgen van folders, en waar moet je rekening mee houden? En waar kan je een folderbaantje vinden? In dit artikel lees je er alles over, zodat je goed voorbereid aan een folderwijk kan beginnen.


Folders rondbrengen: waar komen de folders vandaan en hoe werkt het?

Folders worden – logisch natuurlijk – altijd door een bedrijf bedacht dat ze nodig heeft. Vervolgens wordt er voor dat bedrijf een passende folder ontworpen, door bijvoorbeeld een reclamebureau. Drukkerijen ontwerpen ook vaak folders.
Na het ontwerpen en drukken komen de folders terecht bij een bedrijf dat ervoor zorgt dat ze bezorgt worden. In dit artikel bespreken we de bedrijven waar jij terecht kan voor een folderbaantje. Een folderbaan is lekker ongecompliceerd: je krijgt een aantal folders en die bezorg je netjes in de afgesproken wijk. Het kan zijn dat dit op een afgesproken tijd moet gebeuren. Jouw werkgever spreekt met je af wat de bedoeling is. De mensen met een sticker op de deur dat ze geen folders wensen te ontvangen, sla je simpelweg over.
Folders bezorgen mag vanaf 13 jaar. Als er bij jou in de buurt geen vacature is voor de wijk die je wilt, kan je meestal op een wachtlijst geplaatst worden.
Er zijn een paar kleine praktische zaken waar je rekening mee moet houden en die lees je hieronder.


Wat voor loon kan je verwachten van folders bezorgen?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel je precies verdient met folders rondbrengen, maar we kunnen wel een gemiddelde geven:

  • Lichte folders: 0,2 cent of meer
  • Normale folders: 0,5 cent of meer
  • Zwaardere folders: 1 cent of meer
  • Extra vergoeding voor invouwen of insteken
  • wijkvergoeding
  • Herlaadvergoeding, indien van toepassing
  • Een afmeldvergoeding (indien afgesproken)

Folderbezorgers van een gemiddelde wijk verdienen meestal een paar euro per uur. Voor jongeren tussen de 13 en 15 jaar is dit een leuke verdienste.

Wat je verdient met folders bezorgen hangt ook af van het aantal wijken waar je bezorgd. Informeer bij het bedrijf waarvoor je gaat bezorgen hoeveel één wijk oplevert. Dan heb je hier een goed beeld van en misschien is het haalbaar om twee folderwijken te lopen (of fietsen), zodat je inkomsten verdubbelen. Je inkomsten zijn verder afhankelijk van de grootte van je wijk en van het gewicht van de folders.


Praktische tip: zorg dat je de folders goed kan vervoeren

Het gebeurt nogal eens dat jongeren enthousiast een folderbaantje nemen, maar daarbij vergeten dat alle folders mee moeten op de fiets of te voet. In een mandje passen ze lang niet altijd, dus je moet ervoor zorgen dat je genoeg ruimte hebt om ze op te bergen. Het makkelijkst is natuurlijk om dit te regelen voor je gaat rondbrengen, want dan kan je meteen beginnen zodra je je eerste folders hebt. Het handigst om te folderen is:

  • Een karretje achter je fiets om de folders mee te bezorgen.
  • Fietstassen.

Fietstassen zijn al te koop vanaf 16 euro. Niet de meest interessante uitgave, maar dit haal je er snel uit als je eenmaal bent begonnen met rondbrengen. Veel aanbieders bieden je, wanneer je aangenomen wordt, een fietstas aan van het bedrijf. Deze kun je dan in bruikleen gebruiken om je folder rond te brengen. Een karretje voor achter je fiets maakt het rondbrengen makkelijker, maar is wat duurder, dit kost minstens 70 euro. Wellicht een overweging wanneer je het werk leuk vind en het vaker doet.


Ziekte, afspraken en contract

Als je folders bezorgt, heb je geen contract zoals bij veel andere banen het geval is. Als je ziek bent, word je dus niet doorbetaald. Het kan zijn dat het bedrijf met je afspreekt dat je zelf voor vervanging moet zorgen, maar dat lukt niet altijd. Het bedrijf zal in zo’n geval zelf voor een vervanger zorgen. Het kan ook zijn dat jij gevraagd wordt om (een paar straten van) een andere wijk te doen omdat er iemand ziek is.

Bezorgtijden

Het bedrijf spreekt een tijd met je af waarop de folders bezorgd moeten worden. Het kan bijvoorbeeld gaan om ‘s morgens vroeg, na het eten of om bepaalde dagen.

Waar haal je de folders vandaan?

Huis – aan – huiskrantjes moet je vaak zelf ophalen bij een depot, maar de meeste folders worden bij jou thuisbezorgd in pakketten. Als er niemand thuis is, is het handig dat ze op een droge, schone plek neergelegd kunnen worden. Je zal de folders meestal in bundels ontvangen.


Ga efficiënt te werk als je aan het bezorgen bent

Check het weerbericht zodat je passende kleding aan kan trekken, en aan de slag! Er zijn trucjes om zo snel mogelijk te werken, maar dit is ook een kwestie van oefenen en veel doen.
Een tip is in elk geval om niet met een karretje te gaan lopen, indien je een karretje achter je fiets hebt. Dit gaat niet erg snel. Het beste kan je je fiets (als je deze hebt) op een plek neerzetten waar hij niemand stoort. Vervolgens pak je zoveel mogelijk folders om in de bus te gooien. Zorg dat het teruglopen naar je fiets niet een groter rondje is dan het rondbrengen van de folders. En streef ernaar om zo min mogelijk rond te lopen zonder folders in je hand, want elk moment dat je dat doet kost tijd.

Er zijn ook jongeren die graag skeeleren. Als je een beetje handig bent en een geschikte tas hebt, kan dit een hele efficiënte manier zijn om folders te bezorgen.


Folders bezorgen voor bezorgenvanfolders.nl (Axender)

Eén van de websites die je tegenkomt als je zoekt op het bezorgen van folders, is Axender. Zij zullen je doorsturen naar de overzichtelijke website bezorgenvanfolders.nl. Op de website staat kort en duidelijk hoe het rondbrengen van folders voor dit bedrijf in zijn werk gaat.
Bij Bezorgenvanfolders kan je je werktijden grotendeels zelf bepalen (als je begint wordt dit met je overlegd). De folders van Axender die jij gaat bezorgen worden bij je thuisgebracht, dus je hoeft ze nergens op te halen.

Wat zijn voordelen van bezorgen bij Axender:

  • Er wordt naar altijd een folderwijk in je eigen buurt gezocht.
  • Werktijden zijn grotendeels flexibel
  • Via Facebook kan je op de hoogte blijven van leuke winacties voor jou als bezorger. Ook is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om extra te verdienen met het bezorgen van eindejaarskaartjes.
  • Op de website bezorgenvanfolders.nl staat ook handige informatie voor ouders.

Als je zoekt op het bezorgen van folders, zullen reclamefolder.nl en bezorgenvanfolders.nl je beide doorverwijzen naar de website van Axender.


Folders bezorgen voor Spotta

Spotta is één van de grootste folderbedrijven van Nederland. Als je kijkt op deze website, zal je doorverwezen worden naar foldersbezorgen.com. Het leuke van de website folders.com is dat je filmpjes kan zien en stukjes kan lezen over jongeren die werken voor Spotta. Als je nog niet goed weet of folders bezorgen past bij je, kan je een testje van zes vragen invullen. Daarna ken je de voor – en nadelen van folders bezorgen en weet je meteen of het iets is voor jou.
Andere pluspunten van Spotta zijn:

  • uitgebreide informatie voor ouders
  • regelmatig een cadeautje voor bezorgers die zich goed inzetten
  • voor iemand begint met bezorgen, komt er altijd een bezorgcoördinator langs om uit te leggen hoe alles werkt.
  • prijsvragen met mooie prijzen voor bezorgers
  • de mogelijkheid om eindejaarskaartjes te bezorgen, waarmee je tientallen tot honderd(en) euro’s extra mee kan verdienen.
  • De folders worden bij je thuisbezorgd.

Bij Spotta kan er bezorgd worden vanaf 13 jaar. Jongeren worden goed begeleid bij wat misschien hun eerste bijbaantje is.


Folderbaan bij de Mediaverspreiders.nl

De Mediaverspreiders is een prettige werkgever om folders voor te bezorgen. Het bedrijf is werkzaam in de omgeving van ‘t Gooi, Flevoland, Utrecht en Amsterdam. Je kan aan de slag zo dicht mogelijk bij je huis en als je wilt, kan je in meerdere wijken bezorgen.
De Mediaverspreiders neemt altijd even contact op met de ouders van de jonge bezorger om te zorgen dat zij kunnen ondersteunen bij de verspreiding (bijvoorbeeld door het ontvangen van de folders). De folders worden dus ook bij dit bedrijf bij je thuisbezorgd.


Folders rondbrengen is een handig en leuk bijbaantje

Met name voor middelbare scholieren heeft folders rondbrengen zo zijn voordelen. Meestal is het redelijk flexibel, het is niet stressvol en ze verdienen er goed extra zakgeld mee. Aan het einde van het jaar kan er wat extra geld opgehaald worden door het bezorgen van eindejaarskaartjes. Door folders te bezorgen ontwikkelen jongeren extra verantwoordelijkheidsgevoel en leren ze zich bewust worden van de waarde van geld.

Er worden veel folderbaantjes aangeboden. Staat de gewenste wijk van jou of je kind er niet bij, dan is er soms de mogelijkheid voor een wachtlijst. De meeste bedrijven bezorgen de folders thuis bij de bezorger (zodat ze niet elders opgehaald hoeven worden) en zoeken ook even contact met de ouders van de bezorger.
Waar bezorgers wel rekening mee moeten houden is dat er netjes moet worden omgesprongen met de folders en dat ze een geschikte tas moeten hebben om ze rond te brengen. Ook zal er gewerkt moeten worden als het geen mooi weer is. Als dit geen probleem is, dan is folders bezorgen de ideale bijbaan naast school en andere activiteiten!



foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Werk

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag