Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe vind je werk als folder- of krantenbezorger?

Hoe vind je werk als folder- of krantenbezorger?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Als folder- of krantenbezorger ben je zelf verantwoordelijk voor het bezorgen van kranten of folders. Het is een baan waar bijna iedereen voor in aanmerking komt, zolang je een goede lichamelijke conditie hebt. Je kunt al op jonge leeftijd werken als bezorger, dus dat is een voordeel voor mensen die al vroeg een bijbaan willen. Bezorgen betekent dat je veel aan het werk bent in de buitenlucht. Soms moet je nog wat voorbereidend werk treffen, zoals het vouwen van folders of het toevoegen van bijlages. Verder zit er nog een verschil in wát je precies bezorgt. De ochtendkrant, avondkrant of verkies je een folderwijk? Wat je ook kiest, via onderstaande kanalen vind jij een (bijbaan) als folder- of krantenbezorger. 


Vacaturewebsites voor kranten- en/of folderbezorging

Er zijn vacaturewebsites die zich specifiek richten op banen voor kranten- en folderbezorgers. Als je een dergelijke website bezoekt, dan hoef je niet te zoeken binnen honderden categorieën. Je bent direct bij het werk dat je wilt doen! Hieronder zullen we de twee grootste gespecialiseerde vacaturesites uitlichten.


krantenbezorgen.nl

Via www.krantenbezorger.nl kun je eenvoudig op zoek gaan naar een krantenwijk bij jou in de buurt. Onderstaande foto laat zien hoe de homepagina van deze website eruit ziet. Zoals je ziet, kun je met een paar simpele stappen erachter komen of er bij jou in de buurt een krantenwijk beschikbaar is. Op deze website staat bovendien een heelboel nuttige informatie over een baan als krantenbezorger. Dus als je nog twijfelt of deze baan bij jou past, dan is het heel nuttig om deze informatie te raadplegen.

blank


www.worddagbladbezorger.nl

De website www.worddagbladbezorger.nl is een stuk ouder en minder gebruiksvriendelijk dan www.krantenbezorgen.nl. Desalniettemin is dit een functionele manier om aan jouw nieuwe baan als krantenbezorger te komen. Door jouw postcode in te vullen, krijg je direct een overzicht van alle distributeurs bij jou in de buurt. Vervolgens kun je jezelf via hun website aanmelden als dagbladbezorger.

blank


foldersbezorgen.com

De eerste twee websites focusten zich op kranten en dagbladen. Maar wat nou als je folders wilt bezorgen? Geen probleem. Op www.foldersbezorgen.com meld je jezelf eenvoudig aan voor een folderwijk. Deze website is onderdeel van Spotta. Spotta voorziet ruim 6 miljoen huishoudens van folders. Daarmee is dit bedrijf de grootste verspreider van folder en huis-aan-huisbladen van heel Nederland. Daar is dus genoeg werkgelegenheid, in elk gedeelte van het land! Hieronder krijg je alvast een gevoel bij de website:

blank


bezorgenvanfolders.nl

Een grote aanbieder op het gebied van kranten én folders is het bedrijf Axender. Zij hebben verscheidene websites, waaronder www.bezorgenvanfolders.nl. Via deze website kun je jezelf eenvoudig aanmelden voor een baan als folderbezorger. Bij Axender kun je al vanaf zeer jonge leeftijd aan het werk, namelijk 13 jaar! Daarmee is het een van de weinige banen die je op jonge leeftijd kunt doen. Zoals onderstaande foto laat zien, is de website van Axender heel overzichtelijk:

axender folderbezorging


En zo zijn er nog veel meer websites…

De vier websites die we hierboven hebben genoemd zijn zeker niet de enige websites. Als je op google zoekt stuit je nog op veel meer websites. Bijvoorbeeld www.bezorgdekrant.nl, www.krantjecontantje.nl of www.dekrantenkantine.nl. Er zijn dus meerdere manieren om aan je kranten en/of folderwijk te komen! Houd rekening met de volgende aspecten:

 • Is het gebruik van de website (en haar diensten) gratis?
 • Is het werk beschikbaar in jouw regio?
 • Vanaf welke leeftijd mag je werken?
 • Wat ga je bezorgen?
 • Wanneer/ welke tijden ga je bezorgen?
 • Et cetera

Advertenties in de krant

Thuis krijg je waarschijnlijk regelmatig de krant op de mat. Een nationaal dagblad, of misschien wel de lokale wijkkrant. Als zij nieuwe bezorgers in jouw regio zoeken, is de kans groot dat ze een oproepje plaatsen in hun eigen krant. Het loont om de krant of het wijkblad even snel door te bladeren om te kijken of ze versterking zoeken! Daarna moet je snel actie ondernemen en naar de uitgever bellen of mailen om te solliciteren.


Krantenwijk of folderwijk via een uitzendbureau

Uitzendbureaus zijn ervoor bedoeld om mensen aan een baan te koppelen. Bij een uitzendbureau kun je terecht voor allerlei soorten banen, waaronder de baan voor kranten- of folderbezorger. Meld je aan bij een uitzendbureau en geef aan waar je naar op zoek bent. Jouw contactpersoon zal met jou mee kijken of banen in deze branche beschikbaar zijn/ of beschikbaar komen. Voordat je fysiek langs gaat bij het uitzendbureau, kun je er ook voor kiezen om je in te schrijven voor een mailing. Dan krijg je nieuwe relevante vacatures digitaal toegestuurd. Let op:vaak zijn de arbeidsvoorwaarden bij een uitzendbureau iets minder goed dan als je rechtstreeks voor een werkgever werkt. Dat komt omdat een uitzendbureau vroeg of laat ook ‘betaald’ moet worden voor haar werk. Dus het voordeel is dat veel werk voor je gedaan wordt (qua vacatures zoeken), maar het nadeel is dat je hier – als je pech hebt – financieel op inlevert.


Vacaturewebsites voor bezorgwerk

Met ‘algemene’ vacaturewebsites bedoelen we de grotere vacaturewebsites zoals www.indeed.nl en www.denationalevacaturebank.nl. Dit zijn twee van de grootste vacaturebanken van Nederland. Als je hier vacatures gaat zoeken, moet je goed opletten dat je de juiste criteria selecteert. Doe je dat niet, dan zie je door de bomen het bos niet meer! Je kunt op twee manieren zoeken. Allereerst kun je een trefwoord intoetsen, bijvoorbeeld ‘kranten bezorgen’ of ‘folders bezorgen’. Daarna kun je kiezen uit een regio (de baan moet natuurlijk wel bij jou in de buurt zijn!), aantal uren (wil je een voltijd baan of een bijbaan), verdiensten en nog veel meer. Door de juiste criteria aan te klikken krijg je een goed overzicht van beschikbare banen. Vervolgens staat er in de desbetreffende vacature beschreven hoe je kunt solliciteren.

Vacaturewebsites hebben hun communicatie rondom nieuwe vacatures vaak heel goed op orde. Dus in plaats van zelf dagelijks te zoeken naar ‘werk als krantenbezorger, werk als folderbezorger’ kun je jouzelf aanmelden voor een e-mail. Je ontvangt dan alerts als er nieuwe vacatures online komen die voldoen aan jouw zoekcriteria.


Websites voor bijbanen / studentenbanen

Werk als krantenbezorger of folderbezorger is populair onder een jonge doelgroep. Tieners en studenten, om precies te zijn. Voor het gros van de mensen is het bezorgen van kranten / folders dan ook een bijbaan. Om die reden staan de meeste vacatures op websites die zich richten op een jonge doelgroep. Hieronder volgt een lijstje van websites die regelmatig bijbanen en/of studentenbanen aanbieden, waaronder bezorgwerk:

 1. www.zoekbijbaan.nl
 2. www.bijbanen.nl
 3. www.bijbaan.nl
 4. www.studentenvacature.nl
 5. www.studentenwerk.nl
 6. www.studentjob.nl

Vacatures via je mobiele telefoon

Als je jong bent spendeer je waarschijnlijk veel tijd op je mobiele telefoon. Dat maakt jouw telefoon direct tot de ideale plek om vacatures op te zoeken. Hoe doe je dat? Er zijn meerdere kanalen hoe jij vacatures in de gaten kunt houden. Hieronder zullen we de kanalen bespreken.

 • Facebook. Op Facebook zijn een aantal groepen die zich richten op (bij)banen. Door je aan te melden bij een groep, of door een pagina te ‘liken’, ontvang je automatisch updates als er weer een leuke baan beschikbaar komt.
 • LinkedIn. Op LinkedIn vind je ontzettend veel vacatures. Wij vinden echter dat LinkedIn zich niet voldoende richt op banen zoals krant/wijkbezorging.
 • Vacature apps. Als je in de Google Play Store of Apple Store kijkt, sta je vast versteld van het grote aanbod van vacature apps. Grote websites zoals Indeed hebben hele overzichtelijke apps die jou pushmeldingen geven als er een leuke baan als kranten/folderbezorger voorbij komt.
 • E-mail. Eerder in dit artikel hebben we een paar keer besproken dat je vacatures via je e-mail kunt ontvangen. Als je jouw e-mail via jouw mobiele telefoon kunt lezen, ben je al heel snel op de hoogte van nieuwe vacatures.

Oproepje plaatsen

Wij raden aan om deze optie pas in te zetten als de andere opties niets hebben opgeleverd. Het is namelijk de minst effectieve manier om aan een (bij)baan als bezorger te komen. Veel beter kun je zelf op zoek gaan naar een baan in jouw regio. De laatste optie die we graag willen bespreken is het plaatsen van een oproepje. Je kunt bijvoorbeeld tegen vrienden en familie zeggen dat je op zoek bent naar een baan als kranten/folder bezorger. Zij kunnen dan hun oren en ogen voor jou open houden. Bovendien kun je een oproep plaatsen op social media of op vacaturewebsites.

 foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Werk Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag