Hoe kun je live Formule 1 kijken via internet?

Hoe kun je live Formule 1 kijken via internet?

Laatst bijgewerkt: 7 december 2018

Op televisie naar Formule 1 wedstrijden kijken is vrijwel altijd mogelijk, al moet je soms dan wel voor lief nemen dat het commentaar in een andere taal is. Maar welke mogelijkheden heb je wanneer je graag via internet naar een Grand Prix wilt kijken, bijvoorbeeld in je browser of via je smartphone of tablet? In dit artikel zetten we alle opties die je dan hebt voor je op een rijtje.


Gratis Formule 1 races bekijken via Ziggo Sport

Wanneer je klant bent bij Ziggo krijg je daar automatisch de zender Ziggo Sport HD bij. Deze televisiezender biedt veel belangrijke wedstrijden van populaire sporten live en zonder reclame aan en ook alle Formule 1 races worden live uitgezonden.

Daarnaast heeft Ziggo ook nog een aantal betaalzenders, die ook voor Ziggo klanten niet gratis zijn. Zo is er voor racefans bijvoorbeeld Ziggo Sport Racing, waar niet alleen de Formule 1 maar nog veel meer interessante autosport op wordt uitgezonden, zoals de Amerikaanse NASCAR en IndyCar series, de GP2 en GP3, de Ferrari Challenge en het Europees Formule 3 kampioenschap. Ook bijzondere evenementen zoals de 24 uur van de Nürburgring die op de klassieke Nordschleife wordt verreden kun je live bekijken.

Al die races (en dus natuurlijk ook de Formule 1) bekijken kunnen Ziggo klanten ook gewoon via internet bekijken. Dat kan ten eerste via je favoriete browser op je computer door naar de website ziggogo.tv te gaan. Daarnaast is er de app Ziggo GO voor smartphone en tablet waarmee je online televisie kunt kijken, en dus ook naar Ziggo Sport HD en de betaalzenders waar je op bent geabonneerd.


Ziggo GO app – formule 1 kijken op je telefoon op tablet

Ziggo GO is de app voor smartphone en tablet waarmee je ook Ziggo Sport HD kunt bekijken. Met deze app kun je zelfs Formule 1 wedstrijden zien wanneer je niet thuis bent want in elk land binnen Europa kijk je live naar alle races. Zelfs op de camping in Frankrijk! De Ziggo GO app is beschikbaar voor iOS en Android.

Je kunt daarmee niet alleen het volledige Formule 1 seizoen live bekijken maar nog veel meer sporten. Voetbal uit de grootste competities ter wereld bijvoorbeeld, zoals de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga en de Champions League. Daarnaast kun je natuurlijk ook alle andere Ziggo televisiezenders bekijken.


De Formule 1 uitzending van Ziggo Sport

Formule 1 kijken via Ziggo Sport heeft voor de Nederlandse racefan een aantal grote voordelen t.o.v. kijken naar een buitenlandse zender. Ten eerste is dat natuurlijk het Nederlandstalige commentaar van Olav Mol, die al vele jaren verslag doet van de races. Jack Plooij verzorgt live interviews met rijders en teambazen en voorziet je zo al tijdens de race van aanvullende informatie over pitstrategieën en andere belangrijke zaken die je anders zou missen. Als fan van Max Verstappen is het ook altijd leuk dat Max direct na de race voor de camera van Ziggo Sport verschijnt zodat je uit zijn eigen mond kan horen hoe hij de race ervaren heeft. En natuurlijk is er vanuit de studio van Ziggo Sport ook steevast een uitgebreide voor- en nabeschouwing.


Formule 1 kijken bij KPN

Formule 1 kijken via internet als je klant bent van KPN is wat lastiger dan wanneer je bij Ziggo een abonnement hebt. Bij KPN kun je kiezen uit twee zenders wanneer je naar F1 wedstrijden wilt kijken. De eerste is de Duitse zender RTL op kanaal 46 die alle races live uitzendt. De andere optie die je hebt is om Ziggo Sport als extra zenderpakket te nemen. Dan kun je net als Ziggo klanten de races zonder reclame live kijken met het Nederlandse commentaar van Olav Mol.

De races via internet bekijken is bij KPN op het eerste gezicht niet mogelijk. RTL Television is namelijk niet beschikbaar voor KPN interactieve televisie via internet. Het maakt niet uit of je onderweg bent of thuis via internet wilt kijken, in geen van beide gevallen zul je RTL Television tussen de beschikbare zenders vinden.

De oplossing is om een abonnement te nemen op Ziggo Sport want dan kun je ook gebruikmaken van de Ziggo GO app, net als klanten van Ziggo zelf. Zo kun je thuis en onderweg gewoon alle wedstrijden live en zonder onderbrekingen bekijken.

Let op: je kunt alleen binnen Nederland via de app naar Formule 1 races kijken. Als je in het buitenland bent is dit dus niet mogelijk. Er moet bijvoorbeeld vanaf een Nederlands IP-adres van de online service gebruikgemaakt worden.


Grand Prix via internet bij andere providers

Bij steeds meer andere providers van televisie en internet kun je gebruik maken van een betaald abonnement op Ziggo Sport Select. KPN hebben we hierboven al besproken, maar ook bij de volgende providers kun je Ziggo Sport als extra betaalde zender aanschaffen:

 • Caiway
 • DELTA
 • NLE
 • T-Mobile
 • Tele2
 • Telfort
 • XS4ALL

Het is wel heel belangrijk om hierbij in het oog te houden dat niet elke provider uit dit lijstje ook buitenshuis kijken aanbiedt. Alleen bij de providers NLE en XS4ALL is dit mogelijk.


F1 live kijken via een buitenlandse site

Een aantal buitenlandse televisiezenders biedt een livestream van hun uitzendingen gratis of betaald aan via internet. Het enige probleem daarbij is echter dat de buitenlandse websites die beelden vaak alleen zullen tonen wanneer is vastgesteld dat je in hetzelfde land woont.

Een voorbeeld van een website waar je Formule 1 races live kunt zien is bijvoorbeeld die van het Britse televisiekanaal Sky Sports. (Let op: daar is wel een betaald abonnement voor nodig). Maar ook deze site checkt of je vanaf een Brits IP-adres de website bezoekt. Als dat niet het geval is wordt je de toegang tot de stream ontzegt. Dit komt door strenge afspraken tussen de Formule 1 en de partijen die de uitzendrechten van de races hebben gekocht, zoals dus bijvoorbeeld Sky Sports.

Er is echter een mogelijkheid om de belemmeringen te omzeilen. Dat kun je doen door de website te laten denken dat je die gewoon vanuit Groot-Brittannië bezoekt. Dat kan met een zogenaamde VPN, een afkorting die staat voor Virtual Private Network. Daarmee maak je niet rechtstreeks verbinding met de website van Sky, maar via een server die in Groot-Brittannië staat. Zo denkt de website dat je vanaf een Brits adres verbinding maakt en staat je dus gewoon toe de stream te bekijken. Er zijn heel veel aanbieders van VPN-diensten, maar daar moet je wel altijd voor betalen.

Er zijn nog meer websites van buitenlandse omroepen waar je F1 streams kunt vinden. Bijvoorbeeld die van Channel 4 (gratis), die een deel van de F1 races uitzendt. Je kunt ook kiezen voor de gratis streams van het Australische Fox Sports, het Deense TV3 of Sky Italia. Uitzendrechten verwisselen nogal eens van eigenaar, dus het is verstandig ook zelf af en toe te zoeken naar nieuwe buitenlandse live streams.

Formule 1 kijken via een stream

Rondom elke Formule 1 race en andere belangrijke sportevenementen zijn er altijd  mensen die een stream opstarten voor racefans die de wedstrijd niet kunnen kijken. Als je geen andere mogelijkheden ziet om de Grand Prix te kunnen zien is dat dus ook een optie.

Let wel op dat een stream van de race bekijken via internet helemaal voor je eigen risico is, want dit is niet altijd legaal. De streams zijn vaak ook niet zo stabiel als een normale uitzending via internet. Ook kun je soms op nogal twijfelachtige websites terechtkomen die veel reclame bevatten en soms ook malware op je computer proberen te plaatsen. Pas dus altijd goed op en zorg dat je een goede virusscanner hebt draaien.

Hoe vind je nu de beste streams voor Formule 1 races en andere autosportwedstrijden? Daar kun je het beste de MotorsportsStreams subreddit voor in de gaten houden. Daar vind je altijd de meest actuele streams. Mocht een bepaalde stream dan ineens uitvallen kun je altijd snel overstappen naar een andere zodat je niets van de race hoeft te missen.


Live timing en scoring

Ben je onderweg echt niet in staat om live naar de Formule 1 te kijken, dan is het hoe dan ook leuk om live de tijden en posities te kunnen zien. Die vind je bijvoorbeeld op de officiële Formule 1 website. Registratie is verplicht om van die optie gebruik te kunnen maken. Je kunt ook de officiële Formula 1 app voor je smartphone downloaden, want ook daar heb je de mogelijkheid om live de stand en de rondetijden te zien.


Waarop letten bij F1 kijken via internet?

Wanneer je graag via internet naar Formule 1 wedstrijden wilt gaan kijken zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten:

 • Om optimaal van de live beelden te kunnen genieten is een goede internetverbinding natuurlijk heel belangrijk. Vooral wanneer je via je smartphone of tablet kijkt en niet gebruikmaakt van je thuisnetwerk (bijvoorbeeld omdat je onderweg bent) is een perfecte verbinding heel belangrijk. Anders krijg je al snel haperingen of een korrelig beeld, wat het kijkplezier natuurlijk niet ten goede komt, helemaal bij een snelle sport als de Formule 1.
 • Wil je niet alleen naar de race of kwalificatie kunnen kijken maar ook van alle vrije trainingen kunnen genieten? Dan ben je genoodzaakt een abonnement te nemen op Ziggo Sport Totaal want alleen daar zijn de trainingen live te bekijken. In de vrije training gaan de coureurs de baan op om hun afstelling voor de kwalificatie en de race te perfectioneren.
 • Tijdens de race kun je vaak ook online streams vinden op websites waar je eigenlijk liever niet terecht wilt komen. Deze met reclame vol gepropte sites zijn soms zelfs schadelijk voor je computer omdat ze proberen malware of spyware te installeren. Bovendien is de beeldkwaliteit zelden het aankijken waard. Beter kies je als Formule 1 liefhebber dus voor een van de betaalde opties waarmee je altijd goede kwaliteit zonder reclame en malafide software krijgt voorgeschoteld.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Internet

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2022 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag