Wat is de beste Formule 1 app?

Wat is de beste Formule 1 app?

Laatst bijgewerkt: 5 juni 2019

Wanneer je gaat zoeken naar Formule 1 in de bekende app stores zoals Google Play en de Apple App Store kom je een enorme hoeveelheid apps tegen. Maar welke daarvan zijn ook echt de moeite van het installeren waard? In deze lijst hebben we 8 Formule 1 apps verzameld die wat ons betreft leuk zijn om op je telefoon (of tablet) te hebben als je fan bent van de Formule 1 en/of Max Verstappen. Met deze apps krijg je meteen toegang tot het laatste F1 nieuws, statistieken, actuele rondetijden en zelfs live race video van elke Grand Prix.


De Official F1 App

blank

Prijs: €3,- per maand (beperkte gratis versie beschikbaar)

Platform: Android en iOS

De officiële Formule 1 app hoort natuurlijk thuis in dit overzicht, maar is niet heel populair bij gebruikers. Dat komt vooral doordat het een nog onoverzichtelijk geheel is maar ook omdat je met de gratis versie niet zoveel kunt. Live timing is bijvoorbeeld alleen beschikbaar met de betaalde variant van de app. Dan worden alle actuele posities op het scherm getoond op een digitale 3D-kaart, wat het makkelijk maakt om de race te volgen als je de race niet op televisie kunt zien. Maar ook wanneer je in het echt langs de baan zit is het handig om deze informatie bij de hand te hebben zodat je het raceverloop goed kunt volgen. Wat ook heel leuk kan zijn is dat je mee kunt luisteren met de boordradio van je favoriete coureur. Dan weet je bijvoorbeeld altijd eerder dan de televisiekijkers wanneer een team voor een bepaalde strategie gaat kiezen.


Ziggo Sport Totaal App

blank

Prijs: Gratis (maar je hebt wel een Ziggo Sport abonnement nodig)

Platform: Android en iOS

Wanneer je klant bent van Ziggo en graag Formule 1 kijkt mag de Ziggo Sport Totaal app natuurlijk niet ontbreken op je telefoon. Dan kun je namelijk ook als je niet thuis bent gewoon naar de Grand Prix kijken. Je krijgt de gewone uitzending dan via de app naar je telefoon als video stream. De app functioneert uitstekend en biedt een goede beeldkwaliteit zolang je verbinding maar in orde is. Je kunt in elk EU-land gebruik maken van de app, je kunt dus zelfs als je op de camping in Frankrijk staat gewoon met het commentaar van Olav Mol naar de Formule 1 kijken.

De Ziggo Sport Totaal App werkt in elk geval stukken beter dan de officiële F1 TV app die door Formule 1 zelf is ontwikkeld. Die heeft amper een goede review op de grote app stores vanwege een slechte verbinding en veelvuldig crashen. Bovendien is hij behoorlijk duur. Erg jammer, want in potentie zou dit natuurlijk een geweldige app kunnen zijn, maar kies dus voorlopig liever voor de Ziggo Sport Totaal App.


Max Verstappen Official App

blank

Prijs: Gratis

Platform: Android en iOS

Wanneer je groot Max Verstappen fan bent moet je natuurlijk ook de officiële Max Verstappen app op je telefoon hebben staan. Hierin vind je unieke beelden van Max, nieuwsberichten over Verstappen en zijn team, grappige weetjes en allerlei interessante statistieken over Max Verstappen. Het is dus geen goede informatiebron als je een neutrale fan bent, maar daardoor des te leuker voor de echte Max Verstappen fan.


Race Kalender

blank

Prijs: Gratis

Platform: Android

Elk jaar komt er een nieuwe Race Kalender app uit, die alle Formule 1 wedstrijden en circuits in een handig overzicht heeft geplaatst. Je kunt in een oogopslag alle gegevens zien over een bepaalde race, bijvoorbeeld hoe laat de vrije trainingen, kwalificatie en race beginnen. Zo mis je dus nooit meer een F1 sessie. Veel meer dan deze functionaliteiten biedt de app niet, maar het kan soms alles zijn wat je nodig hebt. De app vraagt ook weinig van je telefoon qua snelheid en geheugen en is dus altijd leuk om als extra informatiebron te installeren. De app is alleen beschikbaar voor Android, bevat geen advertenties en is verder ook helemaal gratis te gebruiken.


Freader1

blank

Prijs: Gratis (met advertenties)

Platform: Android

Wil je werkelijk geen enkel gerucht of nieuwsbericht over de Formule 1 missen? Dan is het een prima optie om de app van Freader1 te installeren op je telefoon. Deze app verzamelt namelijk al het nieuws dat met de Formule 1 en de huidige Grand Prix rijders te maken heeft in hetzelfde overzicht. De berichten zijn in allerlei categorieën verdeeld die je ook zelf kunt indelen en prioriteit kunt geven. Je ziet ook meteen waar het originele bericht is gevonden zodat je kunt beoordelen of het om een betrouwbare bron gaat. Alle nieuwtjes staan op chronologische volgorde en blijven lange tijd te raadplegen zodat je ook makkelijk even wat terug kunt zoeken.


FiDB

blank

Prijs: Gratis (€1,99 voor de gegevens van dit seizoen)

Platform: iOS

FiDB is een app van Nederlandse makelij die alle uitslagen en andere statistieken biedt voor elke Formule 1 race sinds 1950. Direct na elke race komt daar ook de meest actuele informatie bij. Je vindt er behalve een racekalender, informatie over teams en coureurs en verschillende grafieken (bijvoorbeeld over het puntenaantal per race gedurende een heel seizoen) voor dit het huidige seizoen ook allemaal interessante historische gegevens uit de rijke geschiedenis van de Formule 1. Helaas is de app alleen beschikbaar voor iPhones en niet voor Android telefoons. De gegevens van alle voorgaande seizoenen zijn gratis te bekijken. Wil je ook alle gegevens en standen van dit seizoen in kunnen zien? Dan betaal je hiervoor €1,99.


AD Nieuws app

blank

Prijs: Gratis

Platform: Android en iOS

Het lijkt misschien een beetje gek om de app van het Algemeen Dagblad aan te raden aan Formule 1 fans. Er is namelijk weliswaar een aparte nieuwscategorie voor Formule 1, maar dat geldt natuurlijk wel voor meer nieuwsapps. Het verschil met de AD app is echter dat het AD een samenwerking heeft met Ziggo Sport, waardoor je in de app ook allemaal leuke video’s kunt bekijken over Max Verstappen en de Formule 1 in het algemeen. Dit is helemaal gratis en je hebt ook geen account nodig om alle beelden te kunnen zien. Deze app is dus echt de moeite waard om te installeren als F1-fan. De volledige naam van de app is AD Nieuws, Sport, Regio & Entertainment. Het enige nadeel is dat de app niet zo goed werkt op tablets als op telefoons.


F1 2016 game

blank

Prijs: €2,29

Platform: Android en iOS

Wil je niet alleen op de hoogte blijven van het laatste Formule 1 nieuws maar je zelf ook een echte Grand Prix coureur voelen? Dan is de mobiele game F1 2016 absoluut wat voor jou! Dit spel voor telefoons en tablets doet je plaatsnemen in de cockpit van een echte F1-auto en racen tegen alle bekende namen op de officiële F1 circuits van 2016 (waarvan de meeste ook nu nog gewoon in de kalender zijn opgenomen). De game is ontwikkeld door Codemasters dat ook populaire Formule 1 en andere racespellen produceert voor Xbox, Playstation en PC. Alle elementen die van die games een succes maken zijn ook in deze mobiele versie aanwezig. Het spel oogt heel goed en speelt ook uitstekend. Dit in tegenstelling tot het andere mobiele F1 spel van dezelfde ontwikkelaar genaamd F1 Mobile Racing. Deze game is weliswaar altijd actueel en “free to play” maar biedt alleen duels met een andere speler en dus niet alle opties die je gewend bent van de F1 games op consoles en PC.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Sporten

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2022 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag