Hoe vind je een sportmaatje?

Hoe vind je een sportmaatje?

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

Een sportmaatje is voor veel mensen de oplossing om gemotiveerd te blijven. Het vergt veel discipline om de deur uit te gaan en te gaan sporten, al helemaal als je het sporten saai vindt. Als je weet dat je sportmaatje op je wacht, heb je in ieder geval een leuk vooruitzicht én een goede reden om het sporten niet te annuleren.

Daarnaast kunnen jullie elkaar uitdagen voor een wedstrijd of persoonlijk record. Natuurlijk is de belangrijkste reden voor een sportmaatje het plezier: samen sporten is gewoon veel leuker dan alleen. Dan resteert er natuurlijk nog maar een vraag: hoe vind je een sportmaatje?


Sportmaatje ontmoeten via internet

Het internet is een hele effectieve methode om met andere sportliefhebbers in contact te komen. In het echt kan het soms best wel spannend zijn om op iemand af te stappen, terwijl je op een website zeker weet dat de andere leden ook op zoek zijn naar een sportmaatje. Daarom zetten we de beste websites voor een sportmaatje voor je op een rij:

Runnersdate: hardlopen is een populaire sport omdat je in de buitenlucht aan je conditie kunt werken. Het vraagt echter wel veel discipline en kan al gauw saai worden. Op Runnersdate kun je daarom op zoek gaan naar een hardloopmaatje, om gezellig samen te sporten en hardlooptips uit te wisselen.

DeWandeldate: wandelen is een ontspannen manier van bewegen. Het is een populaire sport voor ouderen, maar eigenlijk is deze sport geschikt voor elke leeftijd. Op DeWandeldate staan veel potentiële sportmaatjes, die haast wandelen misschien ook wel geïnteresseerd zijn in andere buitensporten!

Bovenstaande websites staan erom bekend dat je er gemakkelijk een sportmaatje kunt vinden, vooral omdat er een relatief grote database is. Als je echter op zoek bent naar een hele specifieke sport, of toch liever een andere website bezoekt, dan kun je met wat online speurwerk een hoop websites vinden.


Vrienden- of familiekring

Vaak is een sportmaatje dichterbij dan je denkt, letterlijk en figuurlijk. Op verjaardagen en etentjes komt het gespreksonderwerp ‘sport’ misschien niet vaak ter sprake, maar je zou zelf een balletje kunnen opgooien. Je zal je verbazen over hoeveel familie, vrienden en kennissen sporten. En anders ben jij er natuurlijk om ze over te halen…

Sportverenigingen

Lokale sportverenigingen zijn ideaal om andere sporters te ontmoeten. Vooral op tennisclubs en squashclubs raak je makkelijk een-op-een met elkaar in contact, omdat je de sport met twee personen speelt. Als je nog niemand op de vereniging kent, kan je er ook voor kiezen om een oproepje voor een sportmaatje op te hangen in de hal.

Sportschool

In de sportschool zijn veel individuele sporters aanwezig, maar het is soms veel motiverender om om de beurt een oefening uit te voeren en elkaar aan te moedigen. Ook hier zou een oproepje kunnen helpen. Een andere optie zijn de groepslessen zoals bodypump, die zijn vaak best sociaal van aard waardoor je makkelijk contact maakt. Als je iemand wat vaker ziet tijdens zo’n les, zou je kunnen vragen of jullie daarbuiten ook samen kunnen sporten.

Schaatsbaan

Het is even de vraag wanneer we in Nederland weer het ijs op kunnen, maar de schaatsbaan is een laagdrempelige manier om andere sporten te ontmoeten. Je kunt al snel een praatje aanknopen onder het genot van een glaasje glühwein of een bakje snert. Als je erg van schaatsen houdt en het natuurijs laat te lang op zich wachten, kun je ook op een overdekte schaatsbaan op zoek naar een sportmaatje.

Tijdens wandeltochten

De ANWB heeft een aantal mooie wandelroutes samengesteld die erg populair zijn. Omdat wandelen en hardlopen vaak individueel wordt beoefend, loop je een grote kans om wandelaars of hardlopers tegen te komen die net als jou alleen sporten. Tijdens je pauze kun je gerust een praatje aanknopen. Als het klikt kun je voorstellen of diegene de volgende keer samen een mooie route wil lopen.

Via lokale sportgroepen

Er zijn een heleboel lokale initiatieven waarbij mensen op informele wijze met elkaar gaan sporten. Denk aan skeeleren, hardlopen, wandelen, wielrennen of klimmen. Ook zijn er allerlei bootcamp (sporten in de buitenlucht) clubs. Omdat dit vaak kleinschalige groepen zijn, leer je iedereen snel kennen. Er zit vast wel een leuk persoon tussen die jouw sportmaatje zou kunnen worden.

 foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Sporten

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag