Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Beachgolf; wat is het en waar kun je het doen?

Beachgolf; wat is het en waar kun je het doen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben jij gek op het strand, maar vind je alleen een beetje liggen bakken in de zon maar saai? Dan is beachgolf echt wat voor jou! Zo geniet je van zon, zee en strand terwijl je lekker actief bezig bent. Samen met je team of buddy speel je een spannend beachgolf parcours op het strand. Best uitdagend, want het zand zorgt natuurlijk voor een extra dimensie in het spel. Beachgolf is zowel geschikt voor beginnende golfers als diegenen die wel vaker een balletje slaan. Dat wil je zeker een keer proberen, want wat is er nou leuker dan sporten op het strand?


Wat is beachgolf precies?

Beachgolf speel je – de naam zegt het natuurlijk al – óp het strand. Zo kun je genieten van een prachtig uitzicht en het zand tussen je tenen, terwijl je lekker actief bezig bent met golfen. De spelregels zijn een klein beetje anders dan bij een normaal potje golfen, maar daarom niet minder leuk. Uiteindelijk is nog steeds het doel om het golfballetje in zo min mogelijk slagen de ‘hole’ in te krijgen.

De spelregels van beachgolf

De spelregels van beachgolf zijn te vergelijken met die van boerengolf: je speelt niet op een groot, vlak grasveld maar hebt te maken met de extra uitdaging van het zand (bij boerengolf zijn dat natuurlijk weilanden). Ook probeer je de bal niet in een echte hole te krijgen, zoals je dat wellicht gewend bent bij een potje regulier golfen, maar in een soort uitgraven emmer met een vlaggetje er op. De spelregels van beach golf verschillen echter wel per locatie waar je het spel speelt: het heeft te maken met de omgeving, de ruimte die je hebt om je potje te spelen en het aantal mensen waarmee je gaat beachgolfen.

Het aantal deelnemers bij beachgolf

Ook het aantal mensen met wie je beachgolfen gaat spelen verschilt per locatie die de activiteit aanbiedt. Vaak worden er in verschillende teams van twee personen gespeeld, zodat je het op kunt nemen tegen andere verbondjes. Ook is het in sommige gevallen zo dat je alleen zo veel mogelijk balletjes probeert te slaan, en degene die er in slaagt om hiervoor het minste aantal slagen te gebruiken, is de winnaar. Beachgolf is ook goed geschikt voor een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest: dan wordt het spel naar jouw groep aangepast. Er zijn meestal vele mogelijkheden bij beachgolf: gewoon even bellen naar de locatie waar je wilt gaan spelen, en je krijgt een op maat gemaakt programma. Leuk, toch?

Een heerlijke sfeer

Waarom zou je beachgolf gaan spelen? Is een ‘normaal’ potje golf geen beter idee, om jezelf bijvoorbeeld beter te kunnen trainen – oftewel, werken aan je handicap? Ook bij beachgolf kunnen de meer getrainde golfers zich prima vermaken, want door het zand moet je goed opletten hoe je slaat. Dat is het leuke aan beachgolf: het is geschikt voor jong en oud en voor verschillende niveaus. Daarbij geniet je op het strand natuurlijk van een extra fijne sfeer: je kunt lekker op blote voeten spelen met het zand tussen je tenen, hoort het ruisen van de zee op de achtergrond en ziet af en toe zeemeeuwen overvliegen. En: als je klaar bent, strijk je natuurlijk heerlijk neer bij de dichtstbijzijnde strandtent voor een koel biertje of een verfrissend sapje. Heerlijk!

https://nl.pinterest.com/pin/90423904990542805/


Waar kun je beachgolf spelen?

Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je een prachtig potje beachgolf kunt spelen. Wat dacht je van de Waddeneilanden, het mooie Zeeland of bij het bruisende Wijk Aan Zee? Wij zetten de leukste locaties voor een spelletje beachgolf voor je op een rijtje. Veel plezier!

1. Perfect voor een uitje: beachgolf bij Summit Sports in Wijk Aan Zee, Noord Holland

Als je op zoek bent naar een locatie waar je met een grotere groep mensen een potje beachgolf kunt spelen, moet je zeker naar Wijk Aan Zee. Bij Summit Sports in deze gezellige badplaats kun je namelijk een heerlijk spel golfen op het strand. Summit Sports organiseert graag je vrijgezellenfeest, teamuitje of vriendendag, want vanaf tien personen kun je een uur heerlijk beachgolfen. Een arrangement is dan ook mogelijk, want je kunt heerlijk borrelen of genieten van een lekker diner bij de bijbehorende beachclub. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je per ongeluk een ruit in slaat of je jezelf verwondt, want bij deze locatie ben je gewoon verzekerd voor eventuele schade. Fijn voor die onhandige vriend voor je die ook mee gaat! Per persoon betaal je 19,90 euro voor een potje beachgolf bij Wijk Aan Zee.

2. Beachgolf hoe jij het wil bij Windshift in Haarlem, Noord Holland

Ook Windshift in Haarlem is een prima plek om te gaan beachgolfen. Hier bedenken ze namelijk een parcours op maat, zodat je precies de dag kunt beleven die jij wilt. Er is zelfs een potje Beach XL mogelijk, waar je met meer dan zestig personen een spel beachgolf kunt gaan spelen. Zo kun je met je hele bedrijf lekker actief zijn op het strand! Bij Windshift speel je niet met een echte golfbal, maar met een speciaal balletje, zodat je elkaar geen pijn kunt doen. Van tevoren krijg je een stoomcursus beachgolf, zodat je als een echte pro aan de slag kunt. Veel plezier!

3. Op een prachtige locatie een potje beachgolfen in Ouddorp in Zeeland

In het mooie Zeeland kun je ook naar hartenlust aan de slag met beachgolf. In Ouddorp bijvoorbeeld, een prachtig badplaatsje in deze provincie. Je gebruikt hier net wat andere materialen dan op een normale golfbaan, maar het idee blijft hetzelfde: wie kan er met zo min mogelijk slagen alle balletjes in de hole slaan? Je boekt een dag beachgolf bij VVV Zeeland in Ouddorp voor twee of meerdere personen. Leuk, als je in de buurt in een vakantiehuisje zit, of eens wat anders wilt doen in Zeeland dan fietsen of wandelen. Je speelt in teams, zodat het lekker competitief blijft. Word jij de winnaar van de dag?

4. Beachgolf op het Waddeneiland Texel: een mooier uitzicht krijg je niet!

Een andere prachtige plek om een potje beachgolf te spelen is het Waddeneiland Texel. Ook hier op het strand kun je een uitdagend potje beachgolf spelen: je hebt een prachtig uitzicht op de duinen en de vuurtoren en aan de andere kant de Waddenzee. Prachtig, toch? Bij Teambuilding Texel kun je een speciaal parcours laten uitzetten: zo kun jij met je zakenpartners of vrienden een lekker balletje slaan. De golfbal per ongeluk in de duinen geslagen? Geen probleem, want Teambuilding Texel zorgt voor biologisch afbreekbare balletjes. Zo hoef je je niet schuldig te voelen over schade aan het milieu, wel zo fijn. Bij dit activiteitenbedrijf op het Waddeneiland ben je de hele dag zoet, want ze hebben nog veel meer activiteiten bij de zee, zoals kajakken, een fietspuzzeltocht of een speciaal Ik Hou Van Holland diner. Leuk om je dag beachgolf mee af te sluiten, als je het ons vraagt.

https://nl.pinterest.com/pin/90423904990542790/


Beachgolfen is een heerlijke activiteit in de buitenlucht: lekker met je voeten in het zand een potje golf spelen met je vrienden, familie of collega’s. Beachgolf lijkt wel een beetje op boerengolf: je speelt natuurlijk niet op een vlak grasveld maar juist in het hobbelige zand – een extra uitdaging, dus! Je kunt op verschillende plekken een potje beachgolf spelen, wij zetten in dit artikel de leukste locaties voor je op een rij. Ga jij naar Zeeland of toch naar het Waddeneiland Texel om jezelf uit te dagen met beachgolf? Veel plezier!


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Sporten

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag