Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Welke Formule 1 GP’s hebben een oranje tribune of camping?

Welke Formule 1 GP’s hebben een oranje tribune of camping?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Dankzij de populariteit van Max Verstappen reizen inmiddels elk seizoen vele duizenden Verstappen fans af naar de diverse Europese en overzeese circuits om de races met eigen ogen te aanschouwen en hun favoriete coureur aan te moedigen. Met name Europese banen zijn daarbij populair omdat die het makkelijkst te bereiken zijn. Op een aantal circuits zijn daarom inmiddels zogenaamde oranjetribunes beschikbaar die volledig zijn gereserveerd voor de veelal in oranje uitgedoste Verstappen-supporters. Op enkele circuits zijn ook speciale oranjecampings ingericht. Welke Grands Prix op de Formule 1 kalender deze optie inmiddels aanbieden hebben we in dit artikel voor alle Nederlandse F1-fans op een rijtje gezet.


Grand Prix van Oostenrijk

De Grand Prix van Oostenrijk is enorm populair bij Nederlandse racefans. Het snelle circuit is relatief kort waardoor je de auto’s tijdens de race heel vaak langs ziet komen. Daarnaast is het natuurlijk de thuisbasis van Red Bull, het team waar Max Verstappen voor rijdt. Bovendien is Oostenrijk ook een populair vakantieland bij Nederlanders die de weg naar het mooie land daarom toch al makkelijk weten te vinden.

Op de Red Bull Ring zijn inmiddels meerdere oranjetribunes ingericht. Voor het seizoen 2021 zijn het er zelfs drie:

  1. De Max Verstappen Premium Nord Tribune
  2. Max Verstappen Orange Mitte Tribune
  3. Secties N, O en P van de Red Bull Tribune

Ook wordt er in Oostenrijk een oranjecamping opgezet, het Max Verstappen Village genoemd. Je kunt er overnachten met je eigen tent of caravan, maar er zijn ook overnachtingsplekken die je kunt huren. Er is allerlei muziek en andere entertainment aanwezig zodat je de hele nacht door kunt feesten als je dat wilt. Maar er zijn ook rustige plekken zodat je ook gewoon van een prettige nachtrust kunt genieten. De campings zijn op loopafstand van de twee grootste Max Verstappen tribunes en er is een groot parkeerterrein vlakbij.


Grand Prix van België

De Grand Prix van België is traditioneel de Formule 1 race waar de meeste Nederlanders naartoe trekken. Het was dus ook niet zo gek dat hier ook de eerste oranje Max Verstappen tribune verscheen. In 2021 kun je terecht op de extra grote oranje tribune bij de twee snelle linkerbochten van Pouhon waar de coureurs elkaar weliswaar weinig zullen inhalen, maar ze wel met een snelheid van ongeveer 250 km/u langskomen. Op de oranje tribune is plek voor 5.000 Max Verstappen fans. Een groot televisiescherm is vanaf de tribune goed zichtbaar zodat je verder ook niets van de race hoeft te missen. In totaal komen er meer dan 60.000 Nederlandse F1-fans naar Spa, dus ook op andere plekken langs het beroemde circuit zul je veel Verstappen fans zien.

Er kan bij Spa ook volop gekampeerd worden. Camping Groen is het dichtst bij de oranjetribune gelegen en bevindt zich net buiten het circuit rechts van Les Combes, waar ook een ingang van het circuit is gelegen. Bij elke plek op de camping is ook ruimte voor het voertuig inbegrepen zodat je de auto niet elders hoeft te parkeren. Er mag gebarbecued worden en er zijn diverse eenvoudige voorzieningen aanwezig. Je zult je vermaak wel elders moeten vinden, want er wordt verder niet voor entertainment gezorgd, zoals bijvoorbeeld wel bij het Max Verstappen Village in Oostenrijk het geval is.


Grand Prix van Hongarije

De Max Verstappen tribune bij de Grand Prix van Hongarije bevindt zich aan het begin van het rechte stuk. Daardoor kun je bijvoorbeeld getuige zijn van de start van de race en heb je ook zicht op de pitstraat. De kaartjes zijn verkrijgbaar via de Max Verstappen fanclub, waardoor je ook allerlei leuke extra’s krijgt. Zo komt Max voor de start van de race zelf even de tribune bezoeken en krijg je een leuk fanpakket van Max.

Ook vind je naast de Hungagoring een speciale oranjecamping, de F1 Oranje Camping Hongarije. Deze camping wordt voor en door Max Verstappen fans georganiseerd. Het is een beveiligde camping met eigen parkeerplaats. Je vindt er ook een feesttent, catering en natuurlijk altijd een geweldige sfeer. Er is een gedeelte voor de echte feestgangers maar ook een deel voor families waar het veel rustiger is. De camping is de dinsdag voorafgaand aan de race al geopend en gaat de maandag na de race weer dicht.


Grand Prix van Duitsland

Na een succesvol verlopen race in 2018 zijn er ook dit jaar weer kaarten beschikbaar voor de speciale oranje tribunes tijdens de Grand Prix van Duitsland op het circuit van Hockenheim. Er is nog meer plek dan eerst, want er komen inmiddels ongeveer 10.000 Nederlandse Formule 1 fans naar het beroemde circuit in Zuid-Duitsland. De Hockenheimring staat bekend om zijn stadioncomplex, waar vele duizenden zitplaatsen zijn. Enkele delen daarvan zijn gereserveerd als oranjetribune, zoals de Innen Tribune aan het begin van het stadiongedeelte en een deel van de grote tribune na de eerste bocht.

Alle Nederlandse fans worden met open armen ontvangen op Hockenheim. Het circuit heeft de laatste jaren namelijk veel moeite om lokale toeschouwers naar de baan te lokken. Daardoor staat de Duitse Grand Prix al een tijdje op losse schroeven. De Nederlandse bezoekers worden dan ook aangemoedigd om het hele weekend te komen, zodat de stoeltjes ook op vrijdag en zaterdag goed bezet zijn. Wanneer het je ook wel wat lijkt om het hele weekend bij de Hockenheimring te verblijven, dan zijn daar meerdere campings voor. Er is echter geen speciale oranjecamping aanwezig.


Grand Prix van Engeland

Engeland is de bakermat van de autosport en veel verschillende Formule 1 teams hebben er nog altijd hun thuisbasis. Het circuit van Silverstone is ook al jarenlang geliefd bij de rijders. De combinatie van lange rechte stukken en over het algemeen heel snelle bochten maken het ook een spectaculaire baan. De oranjetribune op Silverstone bevindt zich aan het eind van het rondje, net na de snelle bocht Stowe.

Een bezoek aan de Grand Prix van Engeland wordt nog meer oranje gekleurd wanneer je gebruikmaakt van de Orange Cruise. Dan vaar je met de veerboot van Stena Line naar Engeland met honderden andere Max Verstappen fans en kom je dus al tijdens de reis volop in de stemming.


Grand Prix van Abu Dhabi

Vanaf het seizoen 2021 wordt er op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi een oranjetribune ingericht. Steeds meer Nederlandse racefans kiezen er namelijk voor aanwezig te zijn bij deze afsluitende race van het Formule 1 seizoen. De oranjetribune in Abu Dhabi is de enige in zijn soort buiten Europa. Het betreft plaatsen op de Marina Tribune, die zich op de achterkant van het circuit bevindt en een goed zicht biedt op het lange rechte stuk tussen bocht 10 en 11. Daar bevindt zich ook de tweede DRS-zone en heb je dus een grote kans om veel inhaalacties te zien.

Het blijft niet alleen bij een oranje tribune op Yas Marina, want er zal ook een grote fanzone worden ingericht speciaal voor alle Max Verstappen fans. Daar is ook een DJ aanwezig waardoor er ook weer een geweldig oranje gekleurd feest los zal barsten. Kamperen is natuurlijk geen reële optie omdat je normaal gesproken natuurlijk met het vliegtuig reist, maar er zijn genoeg andere overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid van het circuit.


Conclusie

De populariteit van Max Verstappen lijkt elk jaar alleen maar toe te nemen. En omdat Nederlandse Formule 1 fans overal waar ze komen een mooi feestje weten te bouwen hebben veel circuits er wel oren na om speciale oranje tribunes en Max Verstappen fanzones in te richten. Daar zullen dus alleen nog maar leuke opties bij gaan komen. Natuurlijk ben je daar niet van afhankelijk als je Formule 1 fan bent en kun je ook op andere circuits volop genieten van een goede sfeer. De oranje tribunes zijn echter wel extra leuk wanneer je Verstappen fan bent en wel in bent voor een een oranje gekleurd feestje.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Sporten Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag