Tix

Hoe kun je goedkoop een camper huren?

Lijkt het je fantastisch om eens een reis met een camper te maken, maar vind je investeren in een eigen camper een beetje te grote stap? Of ga je naar een leuke festivalweekender en ben je helemaal klaar met die gebroken nachten op de festivalcamping? Dan is het huren van een camper een goede optie! Waar je dit goedkoop kunt doen hebben wij van Dik.nl voor je uitgezocht. Daarnaast geven we je tips hoe je het huren van een camper zo goedkoop mogelijk kunt maken. Veel plezier alvast!


Aanbieders van huurcampers

Camptoo

Camptoo is een platform waarbij je kunt zoeken naar campers die particulieren aanbieden. Hier huur je niet alleen campers in Nederland, maar kun je ook kiezen uit diverse Europese landen. In de zoekopdracht geef je het land, de ophaal- en inleverdatum, het type camper en het aantal slaap- en zitplaatsen. Zo vind je supersnel de ideale camper voor jouw vakantie.

Indiecampers

Indiecampers biedt campers aan in Nederland en in veel Europese landen. Dit is ideaal als je wel lekker het kampeergevoel wilt beleven, maar er niet te veel voorbereidingswerk van wilt hebben. Dat doet Indiecampers namelijk allemaal voor je. Zo kun je 24/7 inchecken voor je camper, krijg je een reisadvies en wordt je transfer vanaf het vliegveld voor je geregeld. Als je wilt kun je de camper extra laten verzekeren. Ook kun je vele leuke extra’s bij je camper huren, zoals een paddleboard, wetsuits, vouwfietsen of kinderzitjes. De prijzen variëren van €59 tot €74 euro per dag, afhankelijk van het type camper dat je kiest.

Goboony

Via Goboony kun je campers direct van de eigenaar huren. Ook hier kun je het land naar keuze aangeven, naast Nederland zijn er veel andere landen in Europa beschikbaar. Daarnaast kun je vele opties aangeven voor het type uitrusting waar jij naar op zoek bent. Zo vind je heel snel jouw perfect camper!

Caravanencamperhuren

Op Caravanencamperhuren.nl is er een aanbod van 120 verschillende caravans en campers. Je kunt kiezen waar je de camper op wilt halen: in de regio Amsterdam of Drenthe. Daarnaast kun je kiezen uit vier verschillende types campers en het aantal personen waarmee je gaat reizen.

Huren.nl

Via Huren.nl kun je heel veel verschillende goederen huren, zo ook campers. Via deze site geef je de regio waar je wilt huren aan en dan zoekt Huren.nl de handigste aanbieders voor je op. Zo kun je eenvoudig prijzen en waarderingen van verschillende aanbieders bij jou in de buurt met elkaar vergelijken.

Haffkamp

Via Haffkamp huur je eenvoudig een camper die maximaal 2 jaar oud is. Het bedrijf is gevestigd in Sittard, waar je de camper op kunt halen. Je kunt verschillende types campers kiezen. Daarnaast is het bij Haffkamp mogelijk om campers te kopen. Dus als je in overweging bent om een camper te kopen, kun je hier eerst een camper huren om te kijken of het goed bevalt. Als dit het geval is, kun je daarna dit type camper zelf aanschaffen.

Kijk op Marktplaats

Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt is Marktplaats. Hier worden echter ook veel campers aangeboden en het handige is dat je op regio kunt filteren. Zo vind je eenvoudig een verkoper of verhuurder bij jou in de buurt. Wellicht is het de moeite waard om niet per sé een camper te huren, maar om een goedkope tweedehandsje te kopen en deze na je vakantie weer te verkopen. Als je dit goed doet kun je er zelfs winst op maken.

Peerby

Peerby is een hele handige app/site waar je spullen kunt lenen van mensen die bij je in de buurt wonen. Het idee erachter is dat we 80 procent van onze spullen niet eens één keer per maand gebruiken. Waarom zou je ze dan niet uitlenen aan iemand anders die er naar op zoek is? Zet een oproepje op Peerby dat jij op zoekt bent naar een camper om te lenen en wie weet reageert er iemand uit de buurt dat hij of zij er één voor je in de aanbieding heeft. In principe is lenen via Peerby gratis, maar het is natuurlijk wel zo fair om een wederdienst af te spreken. Wanneer iemand zo gul is om zijn of haar camper uit te lenen, dan kun jij misschien iets anders aan diegene uitlenen.


Tips om het huren van een camper zo goedkoop mogelijk te maken

Boek op tijd

Ruim van te voren boeken kan een hoop schelen in de prijs. Zes tot drie maanden van te voren is meestal het goedkoopst, wees er dus op tijd bij met het boeken van je tripje.

Boek lokaal

Op internet vind je vaak de grotere verhuurbedrijven, maar juist de kleine lokale bedrijfjes bieden vaak goedkoop campers aan. Zij hebben echter veelal geen websites, dus ga voor je reis op onderzoek uit en kijk of je contactgegevens kunt vinden van lokale verhuurbedrijven. Na een aantal telefoontjes kun je de prijzen vergelijken en kun je wellicht veel kosten besparen.

Ga buiten het hoogseizoen

Zoals met alles omtrent vakanties is het hoogseizoen het duurst. Dat geldt dus ook voor het huren van een camper. Is het voor jou mogelijk om buiten deze periode op vakantie te gaan? Maak daar dan gebruik van! Dit kan zomaar een paar honderd euro schelen.

Besparen op andere zaken

Bedenk je dat het huren van een camper misschien niet goedkoop is, maar dat je hiermee wel heel veel kosten kunt besparen op andere delen van je vakantie. Zo hoef je niet voor overnachtingen in een hotel of appartement te betalen. Bovendien kun je meestal zelf koken in een camper, wat natuurlijk veel geld scheelt, als je normaal iedere avond uit eten zou gaan.

Koop een camper

‘Ja maar, ik wilde toch juist huren?’ Toch willen we je hier even op wijzen. Als je langere tijd op reis gaat kan het lonen om op je eerste plaats van bestemming een camper aan te schaffen en deze te verkopen aan het eind van je reis. Je kunt dan bijvoorbeeld online een advertentie plaatsen of adverteren via het hostel/hotel van je eindbestemming. Denk er bij de aanschaf van een camper wel aan dat er mogelijk onderhoudskosten kunnen komen kijken, dus beredeneer van tevoren of dit voor jou portemonnee opweegt tegen de kosten van het huren van een camper.

Ga niet voor het nieuwste van het nieuwste

Hoe fancy het er misschien ook uitziet, het nieuwste model camper is natuurlijk ook het duurst. Wil je op je geld letten, ga dan voor een wat ouder model. Ook een iets minder riante camper is vaak veel goedkoper en juist ook lekker knus!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bespaar jezelf een hoop onverwachte kosten en zoek van tevoren goed uit welke kosten er allemaal komen kijken bij je reis. Zorg voor een goede reisverzekering en verzekering voor de camper. Kijk daarnaast ook naar mogelijke tolwegen op je reisroute. Ook kun je bijvoorbeeld van tevoren al uitzoeken waar je goedkoop kunt tanken, zodat je geld bespaart op je brandstof.Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Klik hier om je opmerking naar ons door te sturen.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen & vakantie Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2018 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag