Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je goedkoop een camper huren? (11 tips!)

Hoe kun je goedkoop een camper huren? (11 tips!)

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Lijkt het je fantastisch om eens een reis met een camper te maken, maar vind je investeren in een eigen camper een beetje te grote stap? Wekenlang door Amerika trekken, de Scandinavische landen bekijken, of de zon opzoeken door middel van een rondreis door het zuiden van Europa. Een camper is ideaal, want je hebt altijd alles bij je en bespaart op die manier onder andere op de kosten voor een hotel. Of ga je naar een leuke festivalweekender en ben je helemaal klaar met die gebroken nachten op de festivalcamping? Dan is het huren van een camper een goede optie! Waar je dit goedkoop kunt doen hebben wij van Dik.nl voor je uitgezocht.Hoewel het huren van een camper flink in de kosten kan lopen, hoeft dit niet per se. In dit artikel vertellen we je namelijk precies hoe je goedkoop een camper kunt huren.


Een camper huren

Op reis gaan met een camper geeft je ultieme vrijheid. Je kunt overal heen waar je heen wilt, kunt verblijven waar je wilt verblijven, en kiest er zelf voor hoe lang je op een bepaalde plek wilt blijven voordat je verder reist. Daarnaast biedt een reis met een camper je de mogelijkheid om écht iets van een land of verschillende landen te zien. Het is niet voor niets dat veel mensen graag eens een reis met een camper willen maken. Wil jij graag weten hoe je goedkoop een camper kunt huren? Hieronder geven we je 10 handige tips.


1. Koop een camper

‘Ja maar, ik wilde toch juist huren?’ Toch willen we je hier even op wijzen. Oké, dit is misschien niet echt een tip om goedkoop een camper te huren, maar hij is daardoor niet minder waardevol. Als je langere tijd op reis gaat kan het lonen om op je eerste plaats van bestemming een camper aan te schaffen en deze te verkopen aan het eind van je reis. Je kunt dan bijvoorbeeld online een advertentie plaatsen of adverteren via het hostel/hotel van je eindbestemming. Denk er bij de aanschaf van een camper wel aan dat er mogelijk onderhoudskosten kunnen komen kijken, dus beredeneer van tevoren of dit voor jou portemonnee opweegt tegen de kosten van het huren van een camper. Je koopt de camper aan het begin van je reis, geniet er vervolgens een x aantal weken van, en verkoopt hem weer zodra je reis is afgelopen. Vaak betaal je hierdoor een stuk minder aan (het gebruik van) de camper, dan wanneer je er een zou huren. Sterker nog: het zou zelfs zo kunnen zijn dat je er winst op maakt. Dit is dus zeker het overwegen waard. Wil je toch echt liever huren? Check dan vooral de volgende tips.


2. Kies niet voor het nieuwste/grootste model

Hoe fancy het er misschien ook uitziet, het nieuwste model camper is natuurlijk ook het duurst. Wil je op je geld letten, ga dan voor een wat ouder model. Ook een iets minder riante camper is vaak veel goedkoper en juist ook lekker knus! Campers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Wanneer je op zoek bent naar een goedkope camper om te huren, is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat het precies is dat je nodig hebt. Natuurlijk kun je voor een supergroot model kiezen dat van alle gemakken voorzien is, maar dat zal je niet goedkoop lukken. Wanneer je goedkoop wilt huren, zul je dus keuzes moeten maken. Hoeveel ruimte heb je nodig? En moet het echt een supernieuw model zijn, of mag het ook gerust wat ouder? Onze tip: een iets oudere en minder luxe camper is vaak véél voordeliger. O ja, houd er ook even rekening mee dat grote campers over het algemeen ook meer verbruiken. Meer verbruik = meer kosten.


3. Aanbieders van huurcampers

Camptoo

Het huren van een camper is een duur grapje, maar bij het bedrijf Camptoo kun je heel veel verschillende campers huren die van andere mensen zijn. Door een camper te huren van een ander, kun je flink besparen op de kosten. Het fijne aan deze website is dat je op het land waar je de camper wilt huren, kunt zoeken. Daarnaast kun je gebruikmaken van allerlei filters om zo tot de camper te komen die jij zoekt. Niet alleen is het huren van een camper via Camptoo voordelig(er), maar het is ook superleuk om er dé camper voor jou/jullie reis uit te zoeken. Hier huur je niet alleen campers in Nederland, maar kun je ook kiezen uit diverse Europese landen. In de zoekopdracht geef je het land, de ophaal- en inleverdatum, het type camper en het aantal slaap- en zitplaatsen. Zo vind je supersnel de ideale camper voor jouw vakantie.

Camptoo is natuurlijk niet de enige website waarop je campers van particulieren kunt huren. Je kunt eventueel ook terecht bij Goboony of Indiecampers, waar je de campers direct van de eigenaar kunt huren. Ook op deze website kun je heel gericht zoeken naar wat voor camper je wilt, en waar je die zoekt. Check vooral ook altijd even websites als Marktplaats, daar veel Nederlandse eigenaars van campers ook daar hun camper te huur aanbieden.

Indiecampers

Indiecampers biedt campers aan in Nederland en in veel Europese landen. Dit is ideaal als je wel lekker het kampeergevoel wilt beleven, maar er niet te veel voorbereidingswerk van wilt hebben. Dat doet Indiecampers namelijk allemaal voor je. Zo kun je 24/7 inchecken voor je camper, krijg je een reisadvies en wordt je transfer vanaf het vliegveld voor je geregeld. Als je wilt kun je de camper extra laten verzekeren. Ook kun je vele leuke extra’s bij je camper huren, zoals een paddleboard, wetsuits, vouwfietsen of kinderzitjes. De prijzen variëren van €59 tot €74 euro per dag, afhankelijk van het type camper dat je kiest.

Goboony

Via Goboony kun je campers direct van de eigenaar huren. Ook hier kun je het land naar keuze aangeven, naast Nederland zijn er veel andere landen in Europa beschikbaar. Daarnaast kun je vele opties aangeven voor het type uitrusting waar jij naar op zoek bent. Zo vind je heel snel jouw perfect camper!

Caravanencamperhuren

Op Caravanencamperhuren.nl is er een aanbod van 120 verschillende caravans en campers. Je kunt kiezen waar je de camper op wilt halen: in de regio Amsterdam of Drenthe. Daarnaast kun je kiezen uit vier verschillende types campers en het aantal personen waarmee je gaat reizen.

Huren.nl

Via Huren.nl kun je heel veel verschillende goederen huren, zo ook campers. Via deze site geef je de regio waar je wilt huren aan en dan zoekt Huren.nl de handigste aanbieders voor je op. Zo kun je eenvoudig prijzen en waarderingen van verschillende aanbieders bij jou in de buurt met elkaar vergelijken.

Haffkamp

Via Haffkamp huur je eenvoudig een camper die maximaal 2 jaar oud is. Het bedrijf is gevestigd in Sittard, waar je de camper op kunt halen. Je kunt verschillende types campers kiezen. Daarnaast is het bij Haffkamp mogelijk om campers te kopen. Dus als je in overweging bent om een camper te kopen, kun je hier eerst een camper huren om te kijken of het goed bevalt. Als dit het geval is, kun je daarna dit type camper zelf aanschaffen.

Kijk op Marktplaats

Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt is Marktplaats. Hier worden echter ook veel campers aangeboden en het handige is dat je op regio kunt filteren. Zo vind je eenvoudig een verkoper of verhuurder bij jou in de buurt. Wellicht is het de moeite waard om niet per sé een camper te huren, maar om een goedkope tweedehandsje te kopen en deze na je vakantie weer te verkopen. Als je dit goed doet kun je er zelfs winst op maken.

Peerby

Peerby is een hele handige app/site waar je spullen kunt lenen van mensen die bij je in de buurt wonen. Het idee erachter is dat we 80 procent van onze spullen niet eens één keer per maand gebruiken. Waarom zou je ze dan niet uitlenen aan iemand anders die er naar op zoek is? Zet een oproepje op Peerby dat jij op zoekt bent naar een camper om te lenen en wie weet reageert er iemand uit de buurt dat hij of zij er één voor je in de aanbieding heeft. In principe is lenen via Peerby gratis, maar het is natuurlijk wel zo fair om een wederdienst af te spreken. Wanneer iemand zo gul is om zijn of haar camper uit te lenen, dan kun jij misschien iets anders aan diegene uitlenen.


4. Vergelijk

Het prijskaartje dat aan de huur van je camper hangt, is van verschillende factoren afhankelijk. Niet alleen is de duur van de reis belangrijk, maar ook de periode waarin je reist en het gezelschap waarmee je dat doet, tellen mee. Om te kijken wat voor jou de meest gunstige keuze is, is het aan te raden om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Hiervoor zijn veel verschillende websites te vinden, waaronder Travelhome en WorldWideCampers. Ook kun je zelf natuurlijk op zoek gaan naar verschillende aanbieders en de prijzen zelf met elkaar vergelijken. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje op de website Indie Campers.


5. Boek in het laagseizoen

Zoals met alles omtrent vakanties is het hoogseizoen het duurst. Dat geldt dus ook voor het huren van een camper. Is het voor jou mogelijk om buiten deze periode op vakantie te gaan? Maak daar dan gebruik van! Dit kan zomaar een paar honderd euro schelen. Een camper huren is in het hoogseizoen duurder dan in het laagseizoen.

Wanneer je graag wilt besparen op de huur (en staplaatsen) van een camper, is het daarom aan te raden om rekening te houden met het seizoen waarin je gaat reizen. Nog een voordeel van buiten het hoogseizoen reizen is dat de toeristische plekken die je mogelijk wilt gaan bezoeken een stuk minder druk zijn dan in het hoogseizoen. Dat geldt trouwens ook voor de campings waar je mogelijk wilt verblijven. Door buiten het hoogseizoen te reizen kun je zomaar tot wel honderden euro’s besparen op de huur van de camper.


6. Boek vroeg

Ruim van te voren boeken kan een hoop schelen in de prijs. Zes tot drie maanden van te voren is meestal het goedkoopst, wees er dus op tijd bij met het boeken van je tripje. Niet alleen heb je dan ook nog voldoende tijd om alle aanbieders en campers uitgebreid te vergelijken (wat je sowieso al een hoop geld kan schelen), maar je profiteert vaak ook nog eens van korting als je vroeg boekt. Probeer daarom zeker een half jaar van tevoren al te gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden die je hebt.


7. Boek lokaal

Op internet vind je vaak de grotere verhuurbedrijven, maar juist de kleine lokale bedrijfjes bieden vaak goedkoop campers aan. Zij hebben echter veelal geen websites, dus ga voor je reis op onderzoek uit en kijk of je contactgegevens kunt vinden van lokale verhuurbedrijven. Na een aantal telefoontjes kun je de prijzen vergelijken en kun je wellicht veel kosten besparen.


8. Boek een wegbrengactie

Als je een wegbrengactie boekt, dan kies je voor een camper die ergens anders is achtergelaten dan dat hij gehuurd is. Die camper moet weer terug naar de plek waar hij oorspronkelijk verhuurd werd en om dat te doen zijn er verhuurders waarbij je die camper daardoor voor relatief weinig geld kunt huren. Jij dient dan als het ware als hun terugbrengservice, waardoor je vaak een stuk voordeliger uit bent. Check wel altijd goed de voorwaarden, want vaak is het zo dat de camper binnen een bepaalde tijd afgeleverd moet worden bij het verhuurbedrijf.


9. Haal en breng de camper op dezelfde plek terug

Als je een camper gaat huren, dan is het goedkoper als je hem op dezelfde plek ophaalt en weer inlevert. Wanneer je namelijk een reis maakt met een camper en deze op een andere plek inlevert dan waar je hem huurde, dan betaal je daar vaak extra voor. Dit is zeker iets om in je achterhoofd te houden wanneer je een route plant.


10. Bekijk de kleine bedrijven

Wanneer je een camper wilt huren, is het vooral ook slim om naar de wat kleinere verhuurbedrijven te kijken. Zij hoeven geen 300 man aan personeel te betalen, hebben geen enorme stallingsruimten, en hebben slechts een kleine hoeveelheid campers in hun bezit, waardoor ze deze vaak goedkoper aan kunnen bieden. Zoek daarom altijd online naar aanbieders in het land of de buurt waar je graag een camper wilt huren. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld Google Maps kun je heel gemakkelijk ook de kleinere bedrijven in de buurt checken.


11. Check de bijkomende kosten

Wanneer je een camper gaat huren, is het verstandig om goed te kijken naar de kosten die bovenop de huur komen. Hoe duur is een (goede) verzekering? Moet je een meerprijs betalen wanneer je meer dan een x aantal honderd kilometers hebt gereden? Moet je extra betalen als je allebei wilt rijden? Is er een meerprijs voor bijvoorbeeld beddengoed of handdoeken? En moet je extra betalen als je de camper in het weekend of op een feestdag in wilt leveren of op wilt halen? Al deze dingen dragen bij aan de uiteindelijke kosten voor de huur van de camper. Check de bijkomende kosten dus altijd goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bedenk je dat het huren van een camper misschien niet goedkoop is, maar dat je hiermee wel heel veel kosten kunt besparen op andere delen van je vakantie. Zo hoef je niet voor overnachtingen in een hotel of appartement te betalen. Bovendien kun je meestal zelf koken in een camper, wat natuurlijk veel geld scheelt, als je normaal iedere avond uit eten zou gaan.


Goedkoop een camper huren

Voor wie goedkoop een camper wil huren, is het handig om bovenstaande tips te gebruiken. Check verschillende verhuurders, houd rekening met de periode waarin je reist, kijk goed naar wat je nodig hebt, boek op tijd, en bekijk altijd goed de kosten die er eventueel nog extra bij komen. Via de verschillende websites die we genoemd hebben, kun je snel een overzicht krijgen van de mogelijkheden en de kosten die daarbij komen kijken. Door de verschillende verhuurders en campers vervolgens goed met elkaar te vergelijken, kun je een keuze maken die het beste bij jou en jouw budget past.



foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag