Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Goedkoop vliegen vanuit Duitsland

Goedkoop vliegen vanuit Duitsland

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben je van plan een reis of een stedentripje te boeken? Beperk je dan niet door alleen naar vliegreizen vanuit Nederland te zoeken. Veel Duitse luchthavens vlak over de de grens zijn namelijk een stuk voordeliger! Dit komt omdat de belastingen voor luchtvaartmaatschappijen in Duitsland lager zijn dan in Nederland. Daarnaast zijn veel Duitse luchthavens een stuk toegankelijker en dichterbij dan Nederlandse vliegvelden. In dit artikel bespreken we vliegveld Bremen, Weeze, Keulen en Frankfurt. Afhangend van jouw beoogde bestemming, vind je met behulp van deze informatie de meest voordelige luchthaven bij jou in de buurt!


Weeze

Vliegen vanaf Weeze wordt steeds populairder, voor zowel vakantiegangers als zakenlui. Ten noordoosten van Venlo en zuidoosten van Maastricht ligt vliegveld Weeze, een oude militaire vliegbasis. Door de vrij ‘landelijke’ ligging is de luchthaven goed te bereiken zonder grote kans op files en grote drukte. Daarnaast gaat het parkeren er ook vrij gemakkelijk. Zo kun je je auto vlak naast de luchthaven kwijt op een groot overzichtelijk terrein. Ook gaan er pendelbussen en taxi’s vanaf Maastricht naar Weeze mocht je met het openbaar vervoer willen.

Een van de goedkoopste luchtvaartmaatschappijen ter wereld vliegt vanaf Weeze, namelijk Ryanair. Voor vaak toegankelijke prijzen vlieg je met Ryanair vanaf vliegveld Weeze naar: Frankrijk, Estland, Italië, Griekenland, Kroatië, Malta, Marokko, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Spanje, Engeland en Zweden. Op de website van de luchthaven kun je zien uit welke steden je kunt kiezen en kun je de prijzen van de vliegtickets checken! Mocht je naar Duitsland willen vliegt Eurowing je naar München.


Bremen

Ook vliegen vanaf Bremen is vaak een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld schiphol. Daarnaast is het voor inwoners van bijvoorbeeld Groningen en Friesland een stuk makkelijker te bereiken dan Amsterdam of Eindhoven. Er gaan zelfs bussen vanaf station Groningen naar Bremen! Anders dan Weeze heeft vliegveld Bremen een stuk meer aanbieders dan alleen Ryanair. Het makkelijkst is om via Skyscanner te vergelijken welke maatschappij vanaf Bremen jou het voordeligst naar je beoogde bestemming brengt. Wat betreft dat laatste heb je een ruime keuze, namelijk: Egypte, verschillende Duitse steden, België, Bulgarije, heel Scandinavië, de baltische staten, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Portugal, Turkije en Ijsland. Bekijk hier naar welke steden je kunt vliegen!

Via een aantal van deze luchthavens kun je ook gemakkelijk en goedkoop doorvliegen naar andere continenten. Een ideale luchthaven dus voor én vakantiebestemmingen én doorvluchten.


Keulen

Mensen die in het zuidelijkste puntje van ons land wonen kunnen het best kiezen voor vliegveld Keulen. Vanaf Maastricht is het nog geen anderhalf uur rijden. Veel internationale luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten vanaf Keulen aan. Buiten veel Europese bestemmingen biedt Keulen ook directe vluchten aan naar Iran, Thailand, Namibië, de VS, Mexico, Cuba, Barbados, Kaapverdië, Oman en Rusland. Een zeer ruime keuze dus! Europese bestemmingen vanaf luchthaven Keulen zijn op deze kaart goed in beeld gebracht. Omdat er veel verschillende aanbieders zijn is het aan te raden om ook hiervoor via Skyscanner de prijzen te vergelijken. Zo kom je ongetwijfeld uiteindelijk bij de voordeligste optie.


Frankfurt

Ietwat verder van de Nederlandse grens, maar wel zeer goed te bereiken via openbaar vervoer en auto is vliegveld Frankfurt. Vanaf deze enorme luchthaven vlieg je naar maar liefst 300 verschillende bestemmingen over de hele wereld. Omdat 300 bestemmingen opnoemen te onoverzichtelijk wordt kun je zelf op Skyscanner checken of je vanaf Frankfurt naar jouw bestemming kan vliegen en vanaf hoe duur!

Ben je van plan om in Europa te blijven? Lees dan hier 9 onmisbare tips voor het kopen van (spot)goedkope vliegtickets!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag