8 tips voor een yoga weekend

8 tips voor een yoga weekend

Laatst bijgewerkt: 6 mei 2019

Yoga helpt je ontspannen, fit te blijven en je hoofd op orde te houden. Voor veel mensen is yoga de manier om contact te maken met jezelf én een ander. Ben jij ook zo gek op yoga? Dan is een yoga weekend echt wat voor jou! Wat dacht je van yoga in een prachtig en zonnig land, of juist op een mooie locatie in Nederland? We vertellen je graag waar je op moet letten als je op yoga weekend gaat en waar de leukste weekenden worden georganiseerd. We geven je in dit artikel namelijk acht tips voor een yoga weekend!


Voordat je gaat boeken

Heerlijk, yoga! Om van je yoga weekend een groot succes te maken, is het belangrijk om met bepaalde zaken rekening te houden voor je jouw yoga weekend boekt. Zo weet je zeker dat jij jouw yoga weekend heerlijk wordt!

1. Wat voor soort yoga wil je gaan doen?

Let goed op het niveau van het yoga weekend. Ben je net begonnen met yoga, en wil je meer leren? Of doe je al jaren yoga en wil je gewoon een weekend lekker ontspannen? Het is vervelend als je niet mee kunt komen met de oefeningen tijdens je yoga weekend. Dan worden het lange dagen.. Doe daarom goed onderzoek naar de verschillende soorten yoga en het niveau tijdens het yoga weekend. Als je een ervaren yogi bent, maar een hekel hebt Bikram yoga, is het nogal balen als dat de hoofdfocus van een yoga weekend is.

2. Doe ook onderzoek naar de yoga docent tijdens het weekend

Ook is het heel belangrijk dat jij je fijn voelt bij de werkwijze van je yoga docent. Sommige mensen vinden het zweverige rondom yoga heel vervelend: dan is een wat nuchtere docent wel zo fijn tijdens een weekend vol yoga. Anderen vinden het vervelend als een docent veel commentaar heeft op je houding, omdat zij gewoon in stilte hun ding willen doen. Of wil jij juist een leraar die je corrigeert en tegen de klas praat? Om je yoga weekend tot een groot succes te maken, is het dus van belang om onderzoek te doen naar de docent tijdens die dagen. Zo weet je zeker dat het weekend bij jou past.

3. Kijk naar je doel van het yoga weekend – en de gevolgen daarvan

Voor je boekt, is het fijn om te kijken wát je precies uit je yoga weekend wilt halen. Zo heb je het beste resultaat! Kijk ook naar de gevolgen van je doel. Als je graag dichter tot jezelf wilt komen door het yoga weekend, is het goed om rekening te houden met de ‘nasleep’. Als je drie dagen in stilte heel erg met jezelf bezig bent, kan het soms best heftig zijn om op maandag morgen weer op je werk te verschijnen. Hou daarom rekening met de emoties die los kunnen komen tijdens je weekend yoga. Ga jij echt puur voor de sport? Hou dan rekening met wat spierpijn, die je best kunt krijgen na een weekend intensief yoga…


De leukste yoga weekenden

Nu je weet waar je op moet letten voordat je gaat boeken, geven we je graag wat tips voor de leukste yoga weekenden in Nederland en daarbuiten. Natuurlijk is de keuze voor een yoga weekend heel persoonlijk, maar dit zijn een aantal reisjes die populair zijn of zeer hoog worden beoordeeld. Voor welk yoga weekend kies jij?

4. Een yoga weekend bij Thermen Bussloo in Apeldoorn

Mmm… Intensieve yoga lessen combineren met wellness? Dan moet je zeker naar het yoga weekend van Thermen Bussloo! Je logeert in het luxe hotel van deze prachtige plek en geniet van heerlijke en gezonde maaltijden tijdens je verblijf. Naast het volgen van yoga lessen, heb je ook onbeperkt toegang tot de fijne sauna’s en andere wellness faciliteiten van Thermen Bussloo. Er zijn meer dan 25 baden, sauna’s en er is zelfs een heerlijk zoutbad. Wat helpt er nu beter tegen de spierpijn? De yoga lessen zijn geschikt voor beginners en voor gevorderden: je kunt bij je reservering aangeven wat je niveau is. Een yoga weekend in combinatie met een fantastische wellness beleving bij Thermen Bussloo kost 415 euro.

5. Een yoga weekend bij Aan de Hei in Hilversum

View this post on Instagram

At a magical retreat location right on the heath in Hilversum we organize during the Ascension weekend (May 31 – June 2) a special retreat for women with none other than Daphne Luttger! 🧘‍♀️ . . With her pleasant way of teaching and open personality, she has inspired many people to be physically, mentally and emotionally balanced. . . Daphne invites you to create space for questions like 'What does it mean to be in your power as a woman'. In addition to the fine lessons, you can pamper yourself with a relaxation massage, facial treatment, a lovely walk on the heath, possibly under the guidance of a coach, or to relax in the sauna and do what you feel like doing. . . Do you want to join us? We still have a few spots available! . . More info? Find the link in our bio @happysoultravel. . . Happy Soul Travel 💗 Your Personal Retreat Advisor . . #happysoultravel #yourpersonalretreatadvisor #hilversum #retreat #yoga #daphneluttger

A post shared by Happy Soul Travel (@happysoultravel) on

Als je graag dichter tot jezelf wilt komen, is het een goed idee om op yoga weekend Aan de Hei te gaan! Bij deze mooie retreatlocatie in de natuur kun je lekker tot rust komen. Er wordt geen bepaalde soort yoga gegeven, maar kunt kiezen uit verschillende mooie programma´s: ga bijvoorbeeld voor ashtanga les, yin yoga, vinyasa of yoga gebaseerd op de Ayurveda. De docenten van Aan de Hei zijn ervaren yogi met elk een eigen specialisme. Je kunt heerlijk gezond eten, want de health chef maakt de lekkerste maaltijden voor je klaar. Je logeert in een mooie monumentale boerderij, waar een eigen bos bij hoort, terwijl je toch vlakbij Hilversum zit. Dat heb je eigenlijk helemaal niet door, want je dompelt je echt even onder in de natuur! Naast yoga kun je ook een sessie boeken met de life coach van Aan de Hei of je lekker laten masseren. Een yoga weekend bij Aan de Hei kost tussen de 400 en 500 euro.

6. Een yoga weekend bij Chef Yoga op Ameland

Bij Chef Yoga op Ameland heb je het gevoel dat je even helemaal weg bent. Je doet namelijk geen yoga in een sportzaaltje, maar midden in de prachtige natuur van dit Waddeneiland! Je kunt yin, yang en vinyasa yoga lessen volgen, genieten van heerlijke vers gekookte maaltijden en natuurlijk genieten van de zee. Volg yoga lessen in de duinen, met het ruisen van het water op de achtergrond, en volg in de avond een schrijfworkshop, dans op live muziek of ga het dorpje Nes in, waar je vlakbij logeert. Een yoga weekend bij Chef Yoga kun je volgen vanaf 325 euro.

7. Een yoga weekend bij Bezielen in Gelderland

Bijzonder: bij Bezielen kun je een yoga weekend volgen in een echte vedische ashram: de Sada Shiva Dham in Loenen. Tijdens het weekend in de ashram leer je, naast uitdagenda yoga lessen, stil te staan bij je emoties en gedachten. Dit yoga weekend is heel geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in de emotionele kant van de yoga. Doe mee aan meditaties, verschillende yoga trainingen in bijvoorbeeld asana yoga, pranayama of karma yoga en geniet van veganistische maaltijden. Dit bijzondere yoga weekend kost 275 euro per persoon.

8. Een yoga weekend bij Mediteren en Kamperen in het Drents Friese Woud

Wat is er nou lekkerder om yoga te lessen te volgen en vervolgens te slapen in de natuur? Bij Mediteren en Kamperen kan dat! Je slaapt in een tent of op een buitenbed op het prachtige terrein in het Drents Friese Woud. Als je liever binnen logeert, kun je ook terecht in een bed and breakfast in de buurt. Het is maar wat jij wilt! Bij Mediteren en Kamperen volg je een weekend lang vinyasa en yin yoga, waar jij jezelf kunt uitdagen om dichter tot je gedachten te komen. Ook kun je lekker eten bij Herberg het Volle Leven, waar een topkok allerlei gezonde maaltijden voor je klaarmaakt. Een weekend vol yoga bij Mediteren en Kamperen kost 210 euro en 175 als je niet op het terrein blijft kamperen. Dit yoga weekend is dus ook geschikt voor een wat kleinere portemonnee!


Een yoga weekend helpt je jouw yoga skills te verbeteren en helemaal tot jezelf te komen. Voor welke reis kies jij?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen & vakantie Weekendje weg

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag