7 Ideeën voor een kinderfeestje in Brabant

7 Ideeën voor een kinderfeestje in Brabant

Laatst bijgewerkt: 1 februari 2019

Een feestje is voor kinderen altijd iets bijzonders. Zeker het kinderfeestje waarbij alle beste vriendjes of vriendinnetjes langskomen. Dat mag een onvergetelijke (mid) dag worden! Wat ga je nu organiseren? In dit artikel vind je leuke ideeën voor een leuke of feestelijke kinderactiviteit in de provincie Brabant. Daarbij geven we verschillende suggesties, voor elk budget en door heel Brabant. Het feestje voor jouw kind gaat gegarandeerd slagen!


Wat voor feestje vindt jouw kind leuk?

Het ene kind houdt van volop spelen en lekker ravotten. Andere kinderen ontdekken graag iets, of houden erg van knutselen. Er zijn ook kinderen die geen genoeg krijgen van buiten spelen of sporten. Daarom bespreken we in dit artikel allerlei verschillende ideeën voor een geslaagd kinderfeestje. Van glow in the dark minigolf tot binnenspeelparadijs: alles komt voorbij.
Voor een meisjes kinderfeestje is een kinder high tea erg leuk. Ook in Brabant zijn er leuke adressen. Daarover kan je meer vinden in dit artikel op Dik.nl. 


1. De Uitvindfabriek, Breda

In de oude snoepfabriek in Breda kunnen kinderen allerlei avonturen beleven én zelf gaan uitvinden. Heel erg leuk, leerzaam en perfect voor een kinderfeestje. De Uitvindfabriek is het leukst voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Kinderen kunnen er aan de slag met creatieve activiteiten die ze niet overal kunnen doen. Wat is er zoal te beleven:

 • Zelf een filmpje opnemen.
 • Een tekenfilm maken
 • Aan de slag met een echte 3D printer.
 • Muziekinstrument maken van afvalmateriaal
 • Bijzondere machines in beweging zetten
 • Buitenactiviteiten: ballonbattle, experimenteren in de muziektuin en hutten bouwen.

Tarieven en openingstijden voor kinderfeestjes

Een kinderfeestje in de Uitvindfabriek kost 12,00 euro per kind en eenmalig (per groep) 25 euro. Van het laatste bedrag wordt er voor de jarige een leuk cadeau gekocht en krijgen de kinderen een ontvangt en uitleg. Bij een kinderfeestje zit eten (broodje knakworst of poffertjes) en onbeperkt ranja drinken inbegrepen.
Kinderfeestjes in de Uitvindfabriek kunnen gevierd worden op woensdag – en zaterdagmiddagen. Het wordt aangeraden op op tijd te reserveren.

https://nl.pinterest.com/pin/323977766937500452/


2. Binnenspeeltuin Ballorig (Den Bosch, Tilburg en Eindhoven)

Ballorig is één van de mooiste binnenspeeltuinconcepten in Nederland. In Brabant zitten er maar liefst drie vestigingen, namelijk in Tilburg, ‘s Hertogenbosch en Eindhoven! Ballorig is voor zowel jongens als meisjes een waar speelparadijs waar ze lekker een dag in beweging zijn. Het is daarom een ideale locatie voor een kinderfeestje. Wat kan je bijvoorbeeld van Ballorig verwachten:

 • Klimtoren
 • Ballenbak
 • springkussen
 • een heuse ballenbak glijbaan
 • voetbal
 • en nog veel meer

Let op, want de speeltoestellen kunnen verschillen per locatie van Ballorig.

Bij elke locatie van Ballorig kan je kiezen uit twee of drie kinderfeestarrangementen. Bij een eenvoudig kinderfeestje kunnen de kinderen lekker spelen tot sluitingstijd en krijgen ze iets lekkers te eten en te drinken. Andere arrangementen hebben leuke extra’s zoals eten inbegrepen, zelf cake versieren of een cadeautje voor de jarige. Vanaf 11,00 euro per kind kan je een kinderfeest vieren bij Ballorig.
Hoe ziet een verjaardagsfeestje bij Ballorig er verder uit:

 • De jarige krijgt een verjaardagstroon en er wordt gezongen.
 • Het is mogelijk dat de cadeautjes die het jarige kindje krijgt op de Ballorig locatie worden uitgepakt.
 • De kinderen geven aan wat ze willen eten (bijvoorbeeld frietjes of poffertjes)
 • Heel veel spelen!
 • Gezellig eten en drinken
 • Feestje wordt afgesloten en de jarige mag een kleinigheidje uitkiezen.
 • Ouders krijgen een kopje thee of koffie (zit bij het feestarrangement inbegrepen).

Naast Ballorig zijn er nog andere leuke binnenspeeltuinen in Brabant. In dit artikel vind je allerlei andere suggesties door heel Brabant. De meeste daarvan hebben ook leuke mogelijkheden voor het vieren van een kinderfeestje.

https://nl.pinterest.com/pin/306807793358094533/


3. Ontdekstation 013, Tilburg

Bij het Ontdekstation in Tilburg kunnen kinderen aan de slag met allerlei leuke, interactieve workshops. Ideaal voor nieuwsgierige jarigen en hun vriendjes en vriendinnetjes. Het Ontdekstation is geschikt voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. Het wordt aangeraden om op tijd te reserveren voor een kinderfeestje, omdat het aantal plaatsen beperkt is. Wat kan je onder meer voor bijzonders doen in Ontdekstation 013:

 • Je eigen raket bouwen
 • Leren vliegen met een drone
 • Zelf ranja maken
 • Ontdekken hoe apparaten er vanbinnen uitzien
 • Op een kinderfeestje is het mogelijk om extra activiteiten erbij te reserveren, van cake versieren tot een scheikundeshow!

Er zijn altijd spelbegeleiders aanwezig bij het Ontdekstation. Zij staan klaar als de kinderen hulp nodig hebben of als ze iets willen vragen.

Een kinderfeestje kost 7,50 euro per kind (dit is de normale toegangsprijs) en daarnaast 25 euro per feestje.

https://nl.pinterest.com/pin/336362665903476350/


4. Klimrijk Brabant, Veldhoven

Klimrijk Brabant is één van de leukste locaties voor een actief kinderfeestje in de buitenlucht. In dit ecologische klimbos klim en zwier je van boom naar boom. Er zijn gekwalificeerde instructeurs aanwezig en de activiteit is geschikt voor alle leeftijden vanaf 4 jaar. Voor de allerkleinsten en voor kinderen die liever in de speeltuin spelen is er de Speelberg, waar ouders makkelijk toezicht kunnen houden.
Bij Klimrijk Brabant zijn er volop mogelijkheden voor een onvergetelijk kinderfeestje. Je kan kiezen uit de volgende arrangementen:

 • Verjaardagsfeestje Klimtouw, waarbij de kinderen 2 uur lang klimmen onder professionele begeleiding (15,25 euro per kind, vanaf 8 kinderen).
 • Verjaardagsfeestje Ziplijn van 18,50 euro per kind, waarbij de kinderen 2 uur lang klimavonturen beleven onder professionele begeleiding. Het feestje wordt smakelijk afgesloten met eten voor de kinderen en een klimdiploma voor de jarige. Het feest kan gereserveerd worden vanaf 8 kinderen.
 • Verjaardagsfeestje Ziplijn XXL, waarbij er heel avontuurlijk op grote hoogte geklommen wordt. Dit alles onder professionele begeleiding en met een lekkere maaltijd aan het einde. Het feestje duurt 2 uur en is te reserveren vanaf 8 kinderen, voor 20,25 euro per persoon. Alle kinderen ontvangen aan het einde een klimdiploma.
 • Verjaardagsfeestje Pico Parcours voor kinderen van 4 tot 8 jaar: verschillende arrangementen waarbij jonge kinderen onder begeleiding avontuurlijk kunnen klimmen. Vanaf 10,50 euro per kind tot 14,50 euro per kind.

Het wordt aangeraden om op tijd te reserveren voor een klimfeestje. Klimmen bij Klimrijk Brabant is meer dan alleen speels klimmen en ravotten. De locatie is erg mooi, avontuurlijk en de kinderen worden gezekerd en professioneel begeleid.

https://nl.pinterest.com/pin/53621051798875445/

https://nl.pinterest.com/pin/753719687611239654/

https://nl.pinterest.com/pin/408279522460442543/


5. Speelboerderij de Vossenberg, Gilze

Bij Speelboerderij de Vossenberg hoef je je over het weer niet druk te maken. Hier kunnen kinderen binnen en buiten naar hartelust spelen, zoveel ze willen. Er is speelmateriaal voor grotere kinderen en voor de allerkleinsten, zodat iedereen zich lekker vermaakt. Er zijn drie verschillende arrangementen voor een te gek kinderfeestje bij de Vossenberg. De jarige wordt lekker verwend en in het zonnetje gezet. Ondertussen kunnen de ouders binnen of buiten lekker ontspannen een een snack of maaltijd bestellen bij het restaurant.
Wat is er allemaal te doen bij de Vossenberg:

 • Een binnenspeeltuin met glijbanen, hindernisbanen en een ballenbak. Voor de allerkleinsten is er een speciale speelhoek.
 • Een buitenspeeltuin met trampolines, klimtoestellen, wippen, een kabelbaan, schommels, een voetbalkooi en een fietscrossbaan.
 • Een speel – en bouwzolder waar kinderen gezellig kunnen knutselen, tekenen, timmeren en bouwen. Er is altijd begeleiding aanwezig en de zolder is knus en huiselijk ingericht.

Zowel de binnen – als buitenspeelruimte is zo ingericht, dat ouders er goed toezicht kunnen houden.

Bij De Vossenberg kan je kiezen uit de volgende arrangementen voor een kinderfeestje:

 • Vossenberg Feest: onbeperkt spelen en knutselen, limonade, chips, snoepzakje, cadeautje voor de jarige (10,50 per kind)
 • Vossenberg Superfeest: onbeperkt spelen en knutselen, limonade, chips of een waterijsje, frietjes met een frikandel of een pannenkoek, snoepzakje voor elk kind, cadeautje voor de jarige (12,75 per kind)
 • De Vos uit zijn Dak feest: onbeperkt spelen en knutselen, limonade, chips, waterijsje, frietjes met een frikandel of een pannenkoek, snoepzakje voor elk kind, cadeautje voor de jarige (13,50 per kind)

Een ding is zeker: bij de Vossenberg is het goed vertoeven voor ouders en kinderen.

https://nl.pinterest.com/pin/289356344805214368/

https://nl.pinterest.com/pin/309411436895835827/

https://nl.pinterest.com/pin/553028029222576347/


6. Safaripark Beekse Bergen en Speelland Beekse Bergen, Hilvarenbeek

Safaripark Beekse Bergen en Speelland Beekse Bergen zijn de twee avontuurlijkste plekken voor een onvergetelijk feestje! In het Safaripark kan je met de bus of auto op safari gaan en wandelen door de wandelsafari. Speelland biedt allerlei speelmogelijkheden voor jong en oud. Speelland is een echte buitenactiviteit en is open vanaf 30 maart.

Er zijn veel verschillende kinderfeestarrangementen, waarbij de kinderen in het Safaripark of in Speelland spannende speurtochten kunnen doen. Het thema ‘dieren’ komt natuurlijk voorbij, maar er kan in Speelland bijvoorbeeld ook een piratenspeurtocht gedaan worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. De volgende kinderfeestjes kunnen onder meer georganiseerd worden:

 • Kinderfeestje Bussafari
 • Kinderfeestje giraffe (het feestje wordt afgesloten bij de giraffes en met wat lekkers)
 • Kinderfeestje GPS safari, waarbij de kinderen een speurtocht toen met ieder een GPS apparaatje.
 • Kinderfeest Speelland
 • Feestje in speelland met een piratenschat speurtocht
 • Feest Djambo (spelen in speelland en de dag afsluiten met lekkere frietjes)

De meeste feestjes zijn mogelijk vanaf 6 kinderen en een volwassen begeleider. In het Safaripark en in speelland staat de kinderen een avontuurlijke, speelse en leerzame (mid) dag te wachten die al veel te snel weer voorbij is.


7. Glowgolf in Eindhoven en Rucphen

Glowgolf in Eindhoven is een echt avontuur. Naast glow in the dark minigolfen, kunnen kinderen er lekker spelen en cadeautjes uitpakken in de ‘dark fun rooms’ in een oceaan of jungle sfeer. Er is zelfs een echte escape room speciaal voor kinderen, waarin ze een raadsel op moeten lossen. Er is veel te beleven bij Glowgolf Eindhoven en er zijn eindeloos veel feestarrangementen voor kinderen. Zo is er de keuze uit een Glowgolf feestje, een Kids Escape feestje, een combinatie daarvan en nog veel meer. Op tijd reserveren wordt aangeraden.

Op dinsdag en donderdag geldt er een korting van 2,50 euro per persoon op elk kinderfeestarrangement. Het golfen kan met 4 tot 6 kinderen gespeeld worden. Het is de bedoeling dat er in elk geval één begeleider mee gaat om te helpen en om de score bij te houden.
Glowgolf kan ook gespeeld worden op de locatie in Rucphen. Op de website van Glowgolf kan je zien wat de mogelijkheden zijn in Rucphen.

https://nl.pinterest.com/pin/566327721863641317/

https://nl.pinterest.com/pin/17451517285630707/

https://nl.pinterest.com/pin/566327721863641315/


Een kinderfeestje is een bijzonder moment

Voor kinderen is een verjaardag altijd extra bijzonder. Daarom is het leuk om van een kinderfeestje een echte speciale dag te maken die bij je kind en zijn of haar vriendjes of vriendinnetjes past. Er zijn mogelijkheden door heel Brabant, voor ieder budget. De meeste bedrijven hebben allerlei leuke kinderarrangementen voor feestjes. Het is bijna moeilijk kiezen! Bij de meeste activiteiten wordt er toezicht van een ouder verwacht, en bij veel gelegenheden is er de mogelijkheid voor ouders om iets te drinken en te eten.



foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag