6 Leuke binnenspeeltuinen in Brabant

6 Leuke binnenspeeltuinen in Brabant

Laatst bijgewerkt: 17 januari 2019

Een binnenspeeltuin is één van de leukste uitjes met jonge kinderen. Ze hebben een hoop plezier en ondertussen kan je zelf genieten van een kopje koffie, een boek of je tablet. Een leuke binnenspeeltuin biedt veel verschillende mogelijkheden om te spelen en voldoet aan alle veiligheidseisen. In dit artikel nemen we je mee naar leuke binnenspeeltuinen in Brabant, zodat je weet welke speeltuin het dichtst bij jouw woonplaats ligt en wat er allemaal te doen is. Het voordeel van een binnenspeeltuin is dat je kind niet alleen plezier heeft, maar ook veel motorische vaardigheden leert.


Dit maakt een binnenspeeltuin zo leuk

Het grootste voordeel van een binnenspeeltuin is natuurlijk dat je er tijdens slecht weer ook terecht kan. Het weer kan je dagje uit met kinderen dus niet dwarsbomen. Tijdens een vakantie met slecht weer is lekker binnen spelen, klimmen, springen en glijden een welkome afwisseling op spelen met de tablet of gameconsole.
Leuk is ook dat een (mid)dag naar een binnenspeeltuin met kinderen relatief betaalbaar is, vergeleken met een dagje dierentuin of pretpark.
De gunstige prijs en het leuke concept (lekker actief spelen, ontdekken en klauteren) maken een binnenspeeltuin ook een ideaal dagje uit voor kinderopvangorganisaties.

In Brabant zijn er verschillende binnenspeeltuinen, elk met leuke en unieke speelruimtes. Hieronder lees je wat er te doen is en waarin ze van elkaar verschillen. Zo ben je klaar voor een leuke dag binnen ravotten met je kind (en zelf lekker ontspannen met een kopje thee en een tijdschrift).


1. Recreatieparadijs De Belhamel, Lage Zwaluwe

De Belhamel is één van de leukste speelparadijzen van Brabant. Het leuke van de Belhamel is dat er naast de binnenspeeltuin ook een avontuurlijke buitenspeelplaats is. Voor volwassenen is er volop de mogelijkheid om lekker te ontspannen en eten en drinken te laten brengen.
Wat kan je onder meer verwachten van de binnenspeeltuin:

 • ballenbak
 • glijbanen
 • springkussen
 • LEGO speelplaats
 • Meerdere verdiepingen met allerlei speel – en springtoestellen om te ontdekken.
 • Een aparte speelhoek met onder meer een ballenbak, voor kinderen tot 4 jaar.

Voor ouders en kinderen kan je rekenen op de volgende voorzieningen en service:

 • Een ruime babykamer
 • Magnetron
 • Invalidentoilet
 • Gratis wifi
 • Binnenzitplaatsen
 • terrassen met uitzicht op de polders
 • Eten wordt bij je aan tafel gebracht.

Op mooie dagen kan er in de natuurspeeltuin gespeeld worden. Kinderen kunnen zich op de buitenspeelplaats uitleven op de trampolines, de schommels, de skelterbaan of in de waterspeeltuin.
De binnen – en buitenspeeltuin voldoen aan alle veiligheidseisen, zodat je je kinderen zorgeloos hun gang kan laten gaan.

Openingstijden en toegangsprijzen

Toegang tot de binnenspeeltuin kost 8,25 euro per kind (volwassenen gratis) en op woensdag – en vrijdagochtend voor 11.00 uur is de toegang 4,95 voor kinderen tot 4 jaar. Hiervoor kan jouw kleintje de hele dag komen spelen.
De Belhamel is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.30 uur.

Voor wie dat wil is er de mogelijkheid tot verschillende abonnementen op de binnenspeeltuin en/of de buitenspeeltuin. Natuurlijk zijn er ook groepsarrangementen, voor bijvoorbeeld kinderfeestjes.


2. Lekker spelen bij Speelparadijs Ballorig in ‘s Hertogenbosch, Tilburg of Veldhoven

Binnenspeeltuin Ballorig doet zijn naam eer aan: dit is één van de leukste speelparadijzen in Brabant. Ballorig is een bedrijf met meerdere locaties. Je kinderen kunnen gezellig komen spelen in ‘s Hertogenbosch, Tilburg of Veldhoven. Elke vestiging van Ballorig heeft hetzelfde concept, al zitten er wel verschillen in de openingstijden. Op de website van Ballorig kan je alle vestigingen vinden en de openingstijden checken.

Wat kan je verwachten als je met je kind naar Ballorig gaat:

 • Coole glijbanen
 • grote ballenbakken
 • veel klimtoestellen
 • peutergedeelte waar kinderen tot 5 jaar met of zonder ouder kunnen spelen en ontdekken.

Voor kinderen tot 1 jaar en volwassenen ouder dan 18 jaar is de toegang gratis. Voor kinderen vanaf 1 jaar is de toegang 8,50 euro. Er zijn verschillende feestarrangementen om kinderfeestjes bij Ballorig tot een groot succes te maken. In de arrangementen voor een feestje zit bijvoorbeeld een versierde tafel inbegrepen, wat lekkers en koffie of thee voor de ouder.
Er zijn verschillende abonnementen mogelijk bij Ballorig. Sommige locaties hebben wekelijks een peuterspeelochtend waarbij een aangepast tarief geldt.

https://nl.pinterest.com/pin/486811040946873471/

Wil je graag met je kind(eren) naar Ballorig, vergeet dan niet om op de website te checken wat de openingstijden en de mogelijkheden zijn van de locatie waar jij naartoe wilt.


3. Circus City, Tilburg

Çircus City klinkt speels en kleurrijk en dat is deze binnenspeeltuin zeker! Je kind kan zich heerlijk uitleven door van de enorme borstelbaan af te glijden (ja, je leest het goed, een borstelbaan!) , springen op grote trampolines of rijden op allerlei speelvoertuigen. Deze binnenspeeltuin is geschikt voor kinderen van 1 tot en met 14 jaar. Het is ook mogelijk om met een speciaal arrangement een kinderfeestje te vieren in Circus City, en om een zaal af te huren. Een kinderfeestje in Circus City kan gevierd worden in een leuk thema zoals dieren, prinsessen of piraten.

Ouders kunnen lekker meespelen met hun kind, maar ze kunnen ook genieten van een goede koffie en een lekkere menukaart in het restaurant.

Handig om te weten over Circus City:

 • Gratis wifi
 • Invalidentoilet met een verschoningsbed
 • Het dragen van sokken tijdens het spelen, is verplicht in verband met de hygiëne. Als je kind geen sokken aan blijkt te hebben, kan je ze voor 1,00 euro kopen bij Circus City.
 • Er worden regelmatig knutselactiviteiten en andere leuke bezigheden (professioneel geschminkt worden) georganiseerd in het restaurantgedeelte van Circus City. Je kan deze activiteiten terugvinden op de knutselagenda van de website van Circus City.

4. Gezellig verdwalen in binnenspeeltuin Joepie, Breda

View this post on Instagram

Kinders ook weer lol

A post shared by Marijn van Loon (@marijn_van_loon) on

In binnenspeeltuin Joepie is het volop klimmen, springen en klauteren geblazen. Er zijn doolhoven en hindernisbanen voor elk niveau en er valt volop veel te ontdekken. Ouders en begeleiders kunnen ondertussen lekker ontspannen en eten of drinken in het restaurant.

Joepie is niet alleen heel leuk, maar hecht ook grote waarde aan hygiëne en veiligheid. Daarom is deze binnenspeeltuin ontworpen in samenwerking met de brandweer.  Er zijn voldoende ventilatie units aanwezig, en zijn altijd bedrijfshulpverleners die EHBO kunnen verlenen. Ook zijn er genoeg nooddeuren aanwezig, en deze zijn allemaal voorzien van een alarm voor als nieuwsgierige kindjes ze openen. Ondertussen kunnen de kinderen zelf lekker brandweer spelen door overal op te klimmen en te springen.

Openingstijden en toegangsprijzen

Binnenspeeltuin Joepie is vanaf januari 2019 open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 18.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
De toegang voor kinderen van 1 t/m 12 jaar is 7,50 euro. Voor volwassenen en kinderen jonger dan één jaar is de toegang gratis. Er zijn ook verschillende 10-rittenkaarten mogelijk.


5. Binnenspeeltuin (en buitenattractiepark) Dippiedoe, Best

Binnenspeeltuin Dippiedoe wordt ook wel de ‘binnenhaven’ genoemd, want in deze gezellige binnenspeeltuin vind je veel van het piratenthema terug. De speeltuin is voor jongens en meisjespiraten die graag op avontuur willen. Uniek aan Dippiedoe zijn de binnenattracties: deze binnenspeeltuin heeft meer dan alleen binnenspeeltoestellen. Welke spannende en leuke avonturen kan je beleven:

 • Naar beneden glijden in een reusachtige donut in de donutglide.
 • De Stormtoren (vrije val attractie voor kinderen)
 • Een mooie, maar lastige vuurtoren om te beklimmen. Wie is er als eerste boven?
 • Bouwhoek met grote blokken.
 • Klimtoestellen (klauterkajuit)
 • Dreumesbaai, voor de allerkleinsten
 • Ballenbak (ballenbaai)
 • Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd op Dippiedoe. Denk aan knutselen, paaseieren zoeken, en de komst van een echte goochelaar.

Dippiedoe heeft ook een buitenpark, met nog meer leuke attracties voor kinderen. Zowel binnen als buiten zijn er verschillende ‘snack point’s’ waar lekkere en gezonde snacks verkrijgbaar zijn voor ouders en kinderen.

Openingstijden en tarieven

Omdat Dippiedoe een binnen – en buitengedeelte heeft, kunnen de openingstijden wisselen. Voor de attracties geldt dat deze in rustige tijden om en om draaien. Tot en met 31 maart 2019 is alleen de Binnenhaven van Dippiedoe open. Na 31 maart zijn er een aantal dagen dat zowel de binnen – als de buitenspeeltuin open zijn. Op de website vind je een kalender.
Een toegangskaartje voor Dippiedoe Indoor kost 7,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar. De toegang voor ouders of begeleiders en invaliden is gratis.


6. Spelen en lekker eten bij Speelboerderij de Hooiberg, Bladel

Speelboerderij de Hooiberg ligt midden in het groen van de Brabantse Kempen. Deze mooie binnenspeeltuin heeft onder meer een enorme glijbaan en veel mogelijkheden om te klimmen en te klauteren. Ondertussen kunnen ouders of begeleiders genieten van een snack, gebak of lekkere, landelijke gerechten. De menukaart is uitgebreid. Ook borrelen is er mogelijk. Deze speelboerderij heeft alles in huis voor een gezellige familiedag met kinderen. Tijdens mooi weer is ook de buitenspeeltuin open.
Deze binnenspeeltuin weet spelen voor kinderen en lekker eten voor de ouders prima te combineren. Er zijn zelfs leuke arrangementen voor opa en omafeestjes.

Openingstijden

Op de kalender van de website van Speelboerderij de Hooiberg kan je alle openingstijden terugzien. Tijdens schoolvakanties is de Hooiberg meestal dagelijks open!

Tarieven

Kinderen tot 2 jaar kunnen gratis komen spelen bij De Hooiberg. Ouders ook… en kinderen van 2 t/m 12 jaar betalen 7,75 euro toegang.
Op zondagen geldt dat er tussen 17.00 uur en 19.00 uur geen entree betaald hoeft te worden. Dat betekent dat ouders op hun gemak kunnen eten, terwijl de kinderen lekker spelen.


Een divers aanbod van binnenspeeltuinen in Brabant

Waar er bij Doepiedoe een piratenthema is, is het bij De Hooiberg lekker eten dat voorop staat naast het spelen. Bij Ballorig en de Belhamel zijn er openingstijden voor peuters met een speciaal, laag tarief. Elke speeltuin heeft zo zijn eigen sterke punten waar je samen met je kind(eren) van kan genieten. Daarom hebben we een paar leuke binnenspeeltuinen in Brabant uitgekozen die onderling verschillen en in diverse plaatsen.
Wat alle binnenspeelparadijzen gemeen hebben, is dat ze allemaal leuke arrangementen bieden voor groepen, kinderfeestjes en kinderopvang. Bij De Hooiberg kan je op elke zondag lekker komen eten tussen 17.00 uur en 19.00 uur, terwijl de kinderen gratis kunnen spelen.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag