Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De 9 leukste binnenspeeltuin van Nederland

De 9 leukste binnenspeeltuin van Nederland

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Het Nederlandse klimaat laat soms wel wat te wensen over. Regelmatig staan de straten blank, waait er een harde wind of is het te koud. Onverantwoord voor jouw kinderen om buiten te spelen. Op dat soort dagen biedt een binnenspeeltuin het ideale vermaak: terwijl de kinderen zich uitleven op de speeltoestellen, bestellen de ouders een kopje koffie en lezen een goed boek. Waar kan dat het beste? Met andere woorden, wat is de leukste binnenspeeltuin van Nederland?1. Bubble Jungle familiecentrum in Leiden

Dit vrolijke speelpark in Leiden is onze favoriet in de categorie binnenspeeltuinen van Nederland. De Bubbel Jungle is vrolijk, toegankelijk en voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn drie verschillende delen: het speelpark, het klimpark en het glow-in-the-dark gedeelte. We beginnen met het speelpark. Hier staan rollerbanen, ballenbaden, fietsjes en mega lego klaar om de kleinsten van het gezin te vermaken. Oudere kinderen leven zich uit op trampolines, klimtoestellen en unieke attracties waaronder de Bubbelcars en de Pinguïnrace. Op zoek naar wat meer actie en avontuur? Het klimpark bestaat uit 22 sportieve hindernissen, voor ieder niveau en iedere leeftijd. Ten slotte is het glow-in-the-dark gedeelte volledig ingericht als midgetgolf circuit. Dus, hoeveel hole-in-ones ga jij slaan in de 18 gedecoreerde holes?


blank

2. Candy Castle in Amsterdam

Deze splinternieuwe binnenspeeltuin in Amsterdam. Het park is gebouwd in een voormalige kerk, waardoor dit speelparadijs een lust voor het oog is. Candy Castle richt zich op jonge kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot en met 12 jaar oud. Uiteraard zijn volwassen ook welkom, zij het niet voor het klimmen, springen, glijden, klauteren en kruipen. Integendeel: terwijl de kleintjes zich goed vermaken in het mierzoete decors, houden de ouders zich bezig met het vinden van een lekkere stoel om de rest van de middag te genieten van snelle wifi, heerlijk eten en drinken en een goede service. Voor de kinderen worden er diverse creatieve activiteiten georganiseerd, zoals knutselen, tekenen, cakejes bakken en bingo spelen. Deze activiteiten zijn iedere woensdag, donderdag en vrijdag. De actuele tijden staan op de website.


blank

3. Plaswijckpark in Rotterdam

Het Plaswijckpark in Rotterdam staat in deze lijst vanwege de leuke binnenspeeltuin. Er is echter nog veel meer te ontdekken, want er is ook nog een buitenspeeltuin, park, theater en dierentuin. Dus mocht het zonnetje onverwachts toch doorbreken, is er nog veel meer te beleven. In dit artikel gaat het om de leukste binnenspeeltuinen van Nederland, dus laten we de overige delen van het Plaswijckpark even buiten beschouwing. De binnenspeeltuin is gebaseerd op het thema ‘huis van opa en oma’. Met een groot verschil: in dit huis mag je veel meer dan bij je opa en oma. Zo zijn de bedden omgetoverd tot trampolines, zodat de kinderen daar eindelijk op het bed mogen springen. Ook is er een soort badkamer waar met schuim gespeeld kan worden. Een paradijs voor ondeugende kinderen, dus. Nu maar hopen dat ze de meubels van hun echte opa en oma met rust laten.


blank

4. KidzCity in Utrecht

Kinderen zijn soms net stuiterballen. Normaal gesproken kunnen ze lekker buiten spelen, maar waar moeten ze nu hun energie kwijt? In KidzCity in Utrecht is er meer dan genoeg ruimte om lekker te ravotten en te spelen. Met 5000m2 aan plezier is dit een van de grootste binnenspeeltuinen van Nederland. Hier staan uiteenlopende attracties waarbij je kan klimmen, rijden, botsen, glijden, zweven en kruipen. In de meeste binnenspeeltuinen heb je ongeveer dezelfde speeltoestellen, maar in KidzCity doen ze echt wel hun best om originele attracties neer te zetten. Met succes, want je zal niet de eerste ouder zijn die stiekem mee gaat van de familieglijbaan of een ritje in een botsauto maakt. Een bijkomend voordeel is dat je gratis mag parkeren bij het park.


blank

5. Toverland in Sevenum

Het attractiepark Toverland is met vier magische zones een bestemming voor het hele gezin. In dit artikel gaan we in op het Land van Toos, een betoverende binnenspeeltuin. Andere binnenspeeltuinen zijn veelal gericht op wat je er precies kunt doen, terwijl Land van Toos juist heel veel aandacht heeft op het verhaal eromheen. Toos Toverhoed neemt je mee in een sprankelende wereld, waar ook haar vrienden Sim Sa La Buik en de goede heks Hocus Pocus wonen. Deze vrolijke wezens zie je dagelijks terug in de Tovershow, die in Magic Forest wordt gegeven. Dat is een ander deel van Toverland, dat ook deels overdekt is. Los van deze show staan de attracties natuurlijk centraal. Je hebt er een mini-achtbaan, diverse glijbanen, klimtoestellen en nog veel meer. En dat allemaal overdekt! Het Land van Toos is vooral voor jonge kinderen bedoeld, maar de rest van Toverland is leuk voor het hele gezin.


blank

6. Ballorig – door het hele land

Ballorig is een landelijke binnenspeeltuinketen waar kinderen naar hartenlust kunnen klauteren, klimmen en springen. Oftewel, “Waar kinderen echt kind kunnen zijn.” Het is een populaire plek voor kinderfeestjes en schoolreisjes. Op een verjaardag krijgt de jarige drie limonadeglazen en een chips- of snoepzakje. Daarnaast wordt de jarige jet of jarige jet in het zonnetje gezet en ontvangt hij of zij een cadeautje. Verder kenmerken de binnenspeeltuinen van Ballorig zich door de aparte speelruimte voor de allerkleinste gezinsleden (tot 5 jaar). Dit is een veilige speelruimte waar je peuter of kleuter niet zomaar omver wordt gelopen door de oudere kinderen. Uiteraard hebben ouders en/of begeleiding gratis toegang. Dat geldt overigens ook voor de rest van Ballorig. Ook is er gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. Met 38 locaties door het hele land zit er vast wel een Ballorig binnenspeeltuin bij jou in de buurt.


blank

7. Het Giga Konijnenhol in Beerze

In Overijssel staat een van de meest veelzijdige binnenspeeltuinen van Nederland. Persoonlijk vinden wij de naam, ‘Giga Konijnenhol’, minstens zo leuk als de activiteiten die je er kunt doen. Het stralende middelpunt van deze binnenspeeltuin is het indoor speelparadijs. Hier zit je net als in een echt konijnenhol lekker warm en droog. Of er in een konijnenhol ook geklommen, geklauterd gesprongen en gespeeld kan worden is natuurlijk de vraag… Hier kan het in ieder geval wel. Daarnaast staan hier vier bowlingbanen die spectaculair verlicht worden. Leuk om een wedstrijdje te doen met het hele gezin, of om zelf te oefenen op een strike terwijl de kinderen elders spelen. Ten slotte heeft Het Giga Konijnenhol een unieke twist door het ‘meeleeftheater’. Tijdens deze theatershow kunnen de kinderen naar hartenlust meezingen en meedansen.


8. Bengeltjes Speeldorp in Hengelo

Naar eigen zeggen “de grootste indoorspeeltuin van Nederland.” Wij twijfelen daar niet aan, want het is een gigantisch speelparadijs dat is aangelegd in de 100 jaar oude hallen van de vroegere machinefabriek Dikkers. En we weten allemaal wat voor omvang dergelijke fabrieken hebben. Speeldorp Bengeltjes valt vooral op door de vele apenkooiachtige structuren, waar kinderen elkaar kunnen achtervolgen, kunnen rondslingeren en spelen. Ook springkussens, trampolines en speelhoeken mogen niet ontbreken. Onze persoonlijke favoriet is de ‘Bouwhoek’. Hier staan meer dan 20.000 grote bouwblokken, een soort gigantische lego. Hier kunnen kinderen een eigen hutje, kasteel, iglo of iets anders creatiefs bouwen. Desnoods een heel dorp, want er zijn blokken genoeg. Terwijl hier de mooiste creaties ontstaan, geniet je als ouder zijnde van een heerlijke kop koffie op het verwarmde terras.


9. Avontura in Dronten

Het veelzijdige speelparadijs Avontura heeft een aantal locaties, namelijk: Dronten, Enschede, Delft, Breda, Barendrecht en Oud-Beijerland. Avontura Dronten is veruit de populairste, dus die nemen wij in dit artikel als uitgangspunt. Binnenspeeltuin Avontura Dronten heeft gethematiseerde pleinen, waar actie en spanning elkaar afwisselen. Zo is er een sportplein om te voetballen of te basketballen, is er een klimplein en springen je kinderen hemelhoog op de trampolines. Of een grote ‘klimvulkaan’, waar je naar hartenlust op kunt klimmen.  Een heel leuk, uniek plein is het Gameplein: hier zijn meerdere interactieve spelletjes te spelen. Op de grootste Ipad die je ooit hebt gezien en die je moet besturen door met je voeten op de knoppen te gaan staan. De andere Avontura Parken zijn ook hartstikke leuk en bieden vergelijkbare faciliteiten. Dus als een andere locatie dichterbij huis is, raden wij aan om daar een dagje met de kinderen heen te gaan.

 foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag