Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

8x inspiratie voor een tuinposter in je tuin

8x inspiratie voor een tuinposter in je tuin

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Heb jij ook zin om de zon op je gezicht te voelen? Bijna niets in lekkerder dan genieten van het lekkere weer in je eigen tuin. Of je nu van zonnebaden houdt, of liever wat actiever bezig bent door bijvoorbeeld tuinieren: je wilt natuurlijk wel dat je tuin er mooi uit ziet. Dat kan met mooie planten en fleurige bloemen, maar ook met een tuinposter! Je hangt in je huis immers ook schilderijen op, waarom zou je dan je buitenruimte niet opleuken met een mooie tuinposter? Tuinposters bestaan in verschillende soorten en maten. Om je te inspireren, geven je in dit artikel acht keer inspiratie voor een tuinposter in je tuin. Laat die zon nu maar komen!


Verschillende soorten tuinposters

Voordat we je inspireren met verschillende thema’s en afbeeldingen voor een tuinposter, leggen we je graag eerst uit welke opties je in vorm, weesbestendigheid en materiaal hebt. Zo kun je de beste keuze maken voor jouw tuin!

Tuinposters van verschillende materialen

Bij de naam tuinposter denk je misschien aan net zo’n papieren foto als je in je woonkamer in een lijst hebt hangen, maar niets is minder waar. Een tuinposter kun je namelijk in verschillende materialen: je kunt bijvoorbeeld een tuinposter van aluminium, hout, plexi glas, forex of pvc-materiaal als canvas kopen. Zo blijft de tuinposter buiten langer mooi en is de afbeelding gemakkelijk schoon te maken. We zetten graag wat voorbeelden van verschillende materialen voor je op een rijtje.

https://nl.pinterest.com/pin/210754457548551689/

Een tuinposter op hout gedrukt

https://nl.pinterest.com/pin/405675878913394107/

Een tuinposter op aluminium gedrukt

https://nl.pinterest.com/pin/423056958730325170/

Een tuinposter op pvc materiaal gedrukt

Tuinposters in alle soorten en maten

Net als een ‘normale’ poster, kun je ook tuinposters in verschillende soorten en maten kopen. Je kunt kiezen voor een schattig klein tuinpostertje, die precies op een leeg plekje tussen je planten past, maar er zijn ook tuinposters van meerdere meters te koop, zodat jij je hele schuur kunt bedekken met een mooie afbeelding. Vaak kun je ook een tuinposter bij een online winkel op maat laten maken, zodat de poster speciaal ontworpen wordt voor dat ene plekje in je tuin. Wel zo handig, want dan heb je niet het probleem dat een poster nét niet past, omdat hij een paar centimeter te groot is!

Weerbestendige tuinposters

Je kunt je voorstellen dat een afbeelding buiten sneller vies kan worden en kan verkleuren dan binnen. Daar is in de materialen van tuinposters al rekening mee gehouden: materiaal als aluminium of pvc is gemakkelijk met een doekje af te nemen, zodat eventuele modderspatten of andere viezigheid snel weg kan worden gepoetst met alleen een doekje met wat water. Ook zijn er posters voor in de tuin die uv bestendig en water bestendig zijn, zodat de tuinposter niet zal verkleuren of dat regen of andere weersomstandigheden de afbeelding zal aantasten. Wel zo fijn!


1. Hang het werk van je favoriete kunstenaar in je tuin

Je hebt vast wel een kunstenaar waar je door wordt geïnspireerd. Breng die inspiratie naar je tuin en hang het werk van je favoriete kunstenaar op! Of dat nou De sterrennacht van Vincent van Gogh is, de landschappen van Monet of de kleurrijke werken van Gustav Klimt: de meest beroemde kunstwerken kun je vaak ook als tuinposter bestellen. Op bijvoorbeeld de website van Schilderijen.nl kun je kiezen uit honderden kunstwerken die in tuinposter materiaal kunnen worden geleverd. Daar zit jouw favoriete schilderij vast ook bij, of misschien word je wel geraakt door een kunstwerk die je nog niet kende. Zeer de moeite waard om eens te bekijken, dus!

https://nl.pinterest.com/pin/424253227395159175/

Wil jij een tuinposter met een afbeelding van de kunstenaar Gustav Klimt?


2. Breng je tuin tot leven met een afbeelding van héle andere natuur

Hoewel onze Nederlandse natuur met haar vlakke landen en tulpen prachtig is, is het ook leuk om eens wat hele andere natuur je tuin in te brengen. Je tuin komt helemaal tot leven door een afbeelding van een tropisch strand, een indrukwekkende waterval of een foto van een groene jungle. Leuk voor de reizigers die deze landschappen met eigen ogen hebben gezien, maar ook voor diegene die rust en reinheid in hun tuin willen brengen. Want hoe ontspannen is het, om vanuit je eigen tuinstoel naar een rustige zee of een kleurrijke tropische bloemen en palmbomen te kunnen kijken? Met een tuinposter kan dat gewoon!

https://nl.pinterest.com/pin/496803402624815587/


3. Lekker zen met een tuinposter in oosterse sferen

Ben jij gek op tuin accessoires in een oosterse stijl? Denk aan kleurige kussens, een grote Boeddha of mooie ijzeren lantaarntjes met kleurige kaarsen. Om de styling van je tuin compleet te maken, kun je kiezen voor een tuinposter in deze oosterse sferen. Ga bijvoorbeeld voor een afbeelding van Boeddha, een mooi Chinees teken of een foto van een oosterse tuin vol Japanse sierkers. Zo kun je in je eigen tuin helemaal zen worden en even ontsnappen uit je drukke leven. Op de website van Tuinpostershop hebben ze een aparte categorie voor oosterse tuinposters, zodat je gemakkelijk een afbeelding kunt vinden die bij jou en de styling van je tuin past.

https://nl.pinterest.com/pin/851461873279194051/


4. Ga voor je motto of je favoriete quote

Iedereen heeft ze wel: words to live by. Heb jij zo’n motto of een quote waar je kracht uit haalt? Hoe leuk om deze tekst in je tuin op te hangen! Zo kun je elke dag als je lekker in de tuin zit de woorden weer tot je nemen. Vol inspiratie je dag beginnen met een kopje koffie in de tuin, of juist afsluiten met de mooie woorden aan het einde van je werkdag terwijl je buiten eet? Door een tuinposter met je lievelings quote kan dat, dag na dag. Tuinposters met de wat bekendere quotes kun je kopen bij tuincentra als Tuinland of Intratuin. Wil jij de woorden van een geliefde op een poster of kun je jouw favoriete quote niet vinden? Maak een dan een eigen tuinposter en lees alvast verder bij nummer acht in dit artikel.

https://nl.pinterest.com/pin/330029478934151967/


5. Zorg voor een (extra) groene boost met een afbeelding van een mooie plant of bloem

Staat je tuin vol met de meest fleurige bloemen en planten, of zou je dat juist willen maar heb je door bijvoorbeeld een stenen bestrating geen ruimte voor veel flora en fauna – of heb je gewoonweg niet zulke groene vingers? In al deze gevallen is het een goed idee om een tuinposter met een mooie plant of bloem in je tuin te hangen. Een tuin waar al veel bloemen en planten staan wordt zo nog kleuriger, en de tuin waar deze juist een beetje ontbreken wordt door zo’n tuinposter lekker opgeleukt. Heerlijk, want deze bloem of plant hoef je nooit water te geven!


6. Een huisdier in je tuin: kies voor een tuinposter met een dier

Ook lekker vrolijk in je tuin is een mooie afbeelding van je favoriete dier. Kinderen zullen gek zijn van zulke tuinposters, want wie heeft er nou een stoere leeuw of een enorme olifant in de tuin? Jullie, dus! Schaf een nieuw huisdier aan in de vorm van een tuinposter. Bij de website van Youpri kun je kiezen uit tientallen verschillende dieren, en ze maken de tuinposter ook nog eens op maat. Handig!

https://nl.pinterest.com/pin/483222235002986583/


7. Ga voor een abstracte tuinposter voor meer kleur in je tuin

Een tuinposter hoeft natuurlijk niet altijd een afbeelding van de natuur, een dier of een quote te beslaan. Je kunt er ook voor kiezen om voor een wat abstractere tuinposter te gaan: misschien staat een tuinposter in één kleur, of met blokken, vegen of stippen juist prachtig in je tuin. De meer abstractere tuinposters ben je vaak niet gauw zat, dus een goed idee om daar ook eens naar te kijken. Wat vind je van onderstaand voorbeeld?

https://nl.pinterest.com/pin/242561129925446811/


8. Een persoonlijke tuinposter: hang je mooiste foto buiten op!

Natuurlijk hoef je niet te kiezen uit het al bestaande assortiment van tuinposters. Kun jij net niet de perfecte afbeelding vinden of ben je op zoek naar iets persoonlijkers? Maak dan je eigen tuinposter! Bij websites van bijvoorbeeld Tuinposter Op Maat, Fotogeschenk en Canvas Company kun jij een tuinposter met je eigen afbeelding laten drukken. Zo kun je dus je favoriete vakantiefoto, die mooie foto van de hele familie of dat kunstwerk van die onbekende kunstenares in je tuin ophangen. Zolang je maar een afbeelding hebt, kun je alles laten drukken als tuinposter! Het is dan wel belangrijk dat jouw foto of plaatje een hoge resolutie heeft, omdat de tuinposter anders wat vaag kan uitpakken. Je wilt natuurlijk graag een scherpe tuinposter. Je kunt bij het zelf laten drukken van je tuinposter ook bepalen hoe groot deze moet worden en op welk materiaal de afbeelding moet worden gedrukt, dus de keuze is reuze!


Wil jij je tuin opfleuren met een tuinposter? Een afbeelding voor buiten kan op verschillende materialen worden gedrukt, zoals glas, hout of aluminium, en bijna elke soort en maat die je kunt bedenken kan geleverd worden. In dit artikel inspireerden we je met verschillende thema’s voor een tuinposter: wat dacht je van een mooi dier, een krachtige quote of een bijzonder landschap die je zo in je tuin hangt? Je kunt er ook voor kiezen om je eigen foto of afbeelding te laten drukken als tuinposter, zodat het heel persoonlijk is. Voor welke afbeelding kies jij?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Tuin

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag