Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

6 opties voor een betonnen schutting

6 opties voor een betonnen schutting

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben jij de trotse eigenaar van een heerlijke tuin? Dan weet je dat een schutting heel belangrijk is. Door een schutting heb je de privacy in je eigen buitenruimte en kun je lekker genieten van het weer zonder pottenkijkers. Daarbij heeft de schutting ook een veilige functie: het sluit immers je tuin af. Een schutting hoeft echt niet alleen maar van houten planken of bamboe gemaakt te zijn. De keuze is reuze: wat dacht je van een schutting van beton? Om je te inspireren zetten wij zes opties voor een betonnen schutting voor je op een rij.


Waarom kiezen voor een betonnen schutting?

Het is fijn om je tuin te kunnen afschermen met een schutting. Vaak vervallen tuineigenaren in een schutting van hout, maar een betonnen schutting is ook een heel goed idee. Wij vertellen je graag waarom je zou moeten kiezen voor een betonnen schutting, want er kleven heel wat voordelen aan zo’n betonnen muur in je tuin.

Duurzaam

Een schutting van beton is heel duurzaam: een schutting van beton is bijna niet kapot te krijgen en zal jaren meegaan – veel langer dan een houten schutting. De kosten voor een betonnen schutting liggen wat hoger, maar als hij eenmaal staat, hoef je er jarenlang geen geld meer aan te besteden, want een vervanger laat een hele tijd op zich wachten. Een betonnen schutting heeft namelijk een levensduur van meer dan dertig jaar!

Onderhoudsvrij

Ook is een betonnen schutting vrijwel onderhoudsvrij. Waar je bij een schutting van hout of bamboe veel moet schoonmaken en de schutting om de zoveel tijd moet behandelen met een speciale olie of een nieuw likje verf moet geven, hoef je bij een betonnen schutting bijna niets in onderhoud te doen. Dat scheelt een hoop werk!

Veel privacy

Een schutting van beton zorgt voor veel privacy. Waar je bij een houten schutting vaak nog goed tussen de kieren van de planken kan kijken, wat je vaak op moet lossen met planten als de klimop, heb je bij een betonnen schutting direct je tuin afgeschermd voor eventuele gluurders. Dat geeft een fijn en veilig gevoel als jij in je tuin wilt gaan liggen zonnen.

Veelzijdig aan alle kanten

Deel jij een schutting met je buren? Een groot voordeel van een betonnen schutting is dat jullie aan beide kanten een eigen ontwerp en dessin kunnen kiezen. Ook als je een hele andere smaak hebt dan de buurman, kun je er zo dus voor zorgen dat jullie tuin eruit komt te zien zoals jullie het beide willen, zonder dat je ruzie hoeft te maken over welke schutting je dan moet kiezen. Zo kun je de kosten ook nog eens delen!

Geluiddempend

Ook helpt een betonnen schutting geluid tegen te houden. Dat is fijn als je in een drukke buurt woont, en het geluid van je buren graag wat wilt dempen. Of natuurlijk als je zelf wel van wat muziek houdt.. Door een betonnen schutting zal je heel wat geluid tegenhouden. Heerlijk, toch?

In verschillende soorten en maten

Ten slotte is een betonnen schutting er in honderden verschillende uitvoeringen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een keienstructuur, een gladde betonnen wand voor een industriële look of een betonnen schutting in elke kleur naar keuze. Om je te inspireren, zetten we hieronder de gaafste opties voor een betonnen schutting voor je op een rij.


1. Een beton schutting met een baksteenachtige structuur

Dit soort schuttingen zijn zeer populair, en dat snappen wij ook wel: het lijkt wel alsof je een prachtige muur met eigen handen om je tuin hebt gebouwd, maar in werkelijkheid is het een niet te kapot te krijgen betonnen schutting. Een betonnen schutting met een baksteenachtige structuur kan in vele uitvoeringen in je tuin worden gebouwd, zoals bij onderstaand plaatje in een steenmotief, maar ook als gladde bakstenen, leisteen of een ander soortige baksteen structuur. Zo kun je zeker een schutting kiezen die in jouw tuin past!


2. Een beton schutting met platen van beton

Wil je graag een schutting van beton, maar heb je een klein budget? Dan kun je ervoor kiezen om een schutting van betonplaten te bouwen. Deze optie is een heel stuk goedkoper dan een betonnen schutting met een motief: soms betaal je de helft minder dan de andere opties voor een schutting van beton! Een schutting van beton platen wordt opgebouwd door betonnen palen waarop de betonnen platen worden gemonteerd. Zo ben je verzekerd van een stevige schutting van beton die vele jaren mee zal gaan, voor een kleine prijs!

https://nl.pinterest.com/pin/568438784189022492/


3. Een beton schutting met een nostalgisch motief

Een andere optie voor een betonnen schutting is er eentje met een zogenaamd nostalgisch effect. Dit motief bestaat uit een soort ruwe stenen, die prachtig staan in een tuin met een zuidelijke sfeer. Wat olijfboompjes voor je schutting, en je tuin is compleet! Een betonnen schutting met dit motiefje is in verschillende kleuren te verkrijgen: wit staat prachtig in een strakke tuin, zwart is mooi in combinatie met kleurige bloemen en planten. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt!


4. Een gladde beton schutting

Vind je de goedkopere optie voor een betonnen schutting mooi, maar wil je graag dat je schutting uit één gedeelte bestaat en je dus niet de verschillende betonnen platen ziet? Dan is een gladde beton schutting een goed idee voor jouw tuin. Dit geeft een prachtige moderne uitstraling in je tuin, en kan enkelzijdig en dubbelzijdig worden afgewerkt. Helemaal naar jouw wens!

View this post on Instagram

– GARDEN – We are soooo happy and content with our new concrete fence🖤 – Zo blij met de nieuwe betonnen schutting in antraciet. Alles komt mooier uit🌿🍃. Vanaf hier kunnen we weer verder met ons tuinplan. Stapje vr stapje…en het is me een werk😥💪.Wij kruipen op de bank, verder met Fauda op Netflix Fijne avond allemaal! ◾◾◾◾◾ #saturdaynight#betonschutting#concrete#love#longsummerdays#summerdays#summernights#garden#mygarden#instagarden#gardendecor#gardengoals#inspiration#gardenstyling#gardendesign#gardenstyle#exterior#summerlovin#terrace#bohochic#gardening#pocketofmyhome#summervibes#ibizastyle#outdoorinspiration#exterieur#kijkjeindetuin#mijntuin

A post shared by House-Proud,Styling Interieur (@rohouseproud) on


5. Een betonnen schutting die lijkt op hout

Vind je een schutting van hout erg mooi, maar zit je niet te wachten op het onderhoud, vind je het materiaal niet duurzaam genoeg of ben je op zoek naar een schutting die je iets meer privacy geeft? Dan kun je stoppen met je zoektocht, want je kunt ook een betonnen schutting aanschaffen die net op een houten schutting lijkt! Wel de lusten, niet de lasten, dus. Als je voor deze optie kiest, staat er in je tuin een prachtige schutting die op het eerste gezicht niet van echt hout te onderscheiden is.

https://nl.pinterest.com/pin/534872893243796248/


6. Een gecombineerde betonnen schutting

Je kunt er ook voor kiezen om een betonnen schutting te combineren met ander materiaal. Wat dacht je van beton en hout? Of juist met bamboe? Dit zorgt voor een luxe uitstraling, zoals je ziet op onderstaande afbeelding. Door een combinatie te maken van verschillende soorten bouwmateriaal kun jij de schutting van je dromen samenstellen! Dat kan natuurlijk ook in de kleuren naar jouw keuze.

https://nl.pinterest.com/pin/750201250404445040/


Een betonnen schutting zorgt voor heel veel mogelijkheden in je tuin. Een schutting van beton geeft veel privacy, is geluiddempend en gaat meer dan dertig jaar mee. Je hoeft niet in de weer met schoonmaakmiddel of beits, want een betonnen schutting is onderhoudsvrij. Heerlijk! Een schutting van beton is in ontzettend veel verschillende uitvoeringen te krijgen. Ga jij voor een nostalgisch motief in je mediterrane tuin, of wil je liever een stevige betonnen schutting die net op hout lijkt? Je kunt de schutting gemakkelijk met je buren delen, want beide zijdes zijn naar smaak in te richten. Jij een schutting met een baksteenachtige structuur en de buurman een schutting met een gladde betonnen laag? Geen probleem! Een schutting van beton zorgt dus voor veel mogelijkheden in je tuin. Voor welke uitvoering ga jij?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Tuin

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag