Artikelen

Het beste crosstrainer trainingsschema

Een crosstrainer is een populair en ideaal fitnessmaatje. Of je nou een beginnend sporter bent, een gevorderde of houdt van veel afwisseling. Je kunt de trainingen helemaal afstellen naar je eigen niveau en naar de gewenste intensiteit. Ben je benieuwd welk crosstrainer trainingsschema geschikt is voor jou? Dan hebben we hieronder een trainingsschema voor de […] Lees meer »

Wat is een burpee en hoe voer je deze uit?

De burpee is een bijna full body workout, die je gewoon in de woonkamer kunt uitvoeren. We zien het steeds vaker voorbij komen, in tijdschriften, op verschillende blogs en op televisie. Maar wat is de burpee nou precies? Waar komt het vandaan? Wat zijn de effecten ervan? Na dit artikel weet jij hoe je de […] Lees meer »

De beste oefeningen voor het trainen van je schouders

Schouders zijn veelgebruikte gewrichten die bij bijna elke beweging worden gebruikt. Door de schouders te trainen, worden dagelijkse handelingen dus een stuk soepeler. Daarnaast geven getrainde schouders een boost aan het uiterlijk; mannen krijgen een extra stoere uitstraling en vrouwen lijken dunner rond hun taille. Redenen genoeg om aan de slag te gaan, dus. Maar […] Lees meer »

Goedkope hometrainer kopen: waar let je op?

De hometrainer is al jarenlang niet meer weg te denken als populair fitnessapparaat voor in huis. De hometrainer is niet voor niets zo geliefd, omdat het ideaal is om vet mee te verbranden én te werken aan je conditie. Daarnaast kun je met een hometrainer op elk moment van de dag een sportmoment inlassen en […] Lees meer »

De beste fitness oefeningen voor thuis

Heb je er weleens over nagedacht om een fitnessapparaat aan te schaffen voor in huis? Thuis sporten is namelijk enorm populair. Je kunt in je eigen tijd werken aan je conditie, je spieren trainen en lekker in beweging blijven. Je hoeft geen moeite te doen om naar de sportschool te gaan en kunt trainen wanneer […] Lees meer »

5 tips om thuis te sporten

Iedereen wil natuurlijk zijn wekelijkse portie beweging krijgen. Maar dat is lang niet altijd even makkelijk voor iedereen. Een sportmomentje moet je vaak inplannen, je bent tijd en energie kwijt om naar de sportschool te gaan en je bent vaak veel geld kwijt aan abonnementen. Wat veel mensen niet weten, is dat je thuis ook […] Lees meer »

Hoe combineer ik mijn carrière met voldoende beweging?

Het internet staat vol met advies over voldoende beweging. Zo raden zowel het voedingscentrum als de hartstichting aan om elke dag minimaal een half uur te bewegen. Dit zou voldoende moeten zijn voor het op peil houden van je gewicht, een fit gevoel, goede conditie en een lage bloeddruk. Gezond blijven met een half uur […] Lees meer »

Fitness station kopen: de complete oplossing

Het kan heerlijk zijn om je wekelijkse of dagelijkse sportmomentje in te lassen en naar de sportschool te gaan. Het is een ideale plek om te werken aan je conditie, je spieren en je dagelijkse portie beweging te krijgen. Maar eerlijk is eerlijk, er zitten ook genoeg nadelen aan het sporten in een sportschool. Zo […] Lees meer »

Thuis fitnessen met gewichten

Je bent echt niet de enige die soms geen zin heeft om naar de sportschool te slaan. Een keertje een training overslaan en inruilen voor een avondje bankhangen doet iedereen weleens. Je moet toch elke keer weer die motivatie opbrengen en tijd investeren om naar de sportschool te gaan. Daarom kiezen veel mensen ervoor om […] Lees meer »

Opvouwbare hometrainers

Wil je afvallen, in vorm blijven of werken aan je conditie, dan heb je niet altijd zin om dit in de sportschool te doen. De abonnementen kunnen behoorlijk prijzig zijn en bovendien moet je tijd vrij maken voor je sportmoment. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om thuis te fitnessen. En zeg nou eerlijk, […] Lees meer »

© Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag