Jouw hond is je beste vriend. Je wilt natuurlijk nooit dat je trouwe viervoeter wegloopt, maar in de praktijk blijkt dat sommige hondjes wel eens willen ontsnappen. Je hebt in jouw buurt vast wel eens flyers gezien met VERMIST en een foto van een lief hondje. Dat wil jij natuurlijk nooit hoeven doen. Om je hond altijd in de gaten te houden, kun je altijd nog terug vallen op de technologie. Er is namelijk een heel handig apparaat op bedacht, namelijk: een gps tracker voor je hond. In dit artikel lees je wat de beste gps tracker voor honden is.
Hoe werkt zo’n gps tracker voor honden nou precies?
Met een gps tracker kun je ten alle tijden zien waar je huisdier uithangt. Wel zo handig, want als je hond opeens ontsnapt, kun je snel zien waar je jouw trouwe viervoeter kunt gaan zoeken. Dat scheelt een hoop stress en ellende, want niets is erger dan onzekerheid over de locatie van je lieve hond. Een gps tracker is ook een goed idee als je een hond hebt met een verleden, die bijvoorbeeld snel angstig is en niet goed tegen spannende situaties kan.
Een gps tracker voor je hond geeft de positie van het beestje draadloos door naar jou. Dat gaat via een locatiebepaling door middel van gps satellieten, waar bijvoorbeeld ook de app Google Maps mee werkt (wie kent het niet?). Via een mobiele applicatie kun je dan precies zien waar je hond zich bevindt. De tracker is meestal bevestigd aan de halsband van je hond. Een gps tracker voor je hond heeft meestal een batterij duur van twee à drie dagen, dus je hebt genoeg tijd om een verloren huisdier op te sporen via een gps tracker. Hopelijk is het nooit nodig, maar zo’n gps tracker geeft je in ieder geval een veilig en zeker gevoel. Je wilt natuurlijk dat je hond altijd veilig samen met jou thuis komt.
Welke gps tracker voor honden is nou de beste?
Om te bepalen welke gps tracker voor honden nou de beste is, deed Dik.nl nauwkeurig onderzoek naar de gps trackers die op dit moment in omloop zijn. Er zijn een paar kenmerken die een goede gps tracker voor honden heeft: de batterij mag bijvoorbeeld niet te snel leeg gaan, het apparaatje moet waterdicht zijn en de mobiele applicatie moet gemakkelijk in gebruik zijn en snel reageren op de locatie van je hond. Ook is het belangrijk dat de gps tracker, die je aan de halsband van je hond bevestigd, niet te zwaar is: dat is niet prettig voor je viervoeter en een grote, zware gps tracker kan tijdens het rennen en spelen sneller kapot gaan dan een handzame, lichte gps tracker. We kwamen na dit onderzoek uit op drie gps trackers voor honden die het beste uit de bus kwamen: de tracker van Tractive, die van Weenect Dogs en die van Spotter. Hieronder lees je de voor- en nadelen van deze gps trackers voor honden, zodat je de beste voor jouw hond kunt uitkiezen.
Tractive
De reviews over de gps tracker van Tractive liegen er niet om: ontzettend veel gebruikers zijn hartstikke blij met dit apparaat. De gps tracker van Tractive komt online dan ook het beste uit de test: het apparaatje volgt je hond nauwkeurig, de applicatie is gemakkelijk te bedienen (en in het Nederlands) en je kunt in een nacht de batterij van de gps tracker opladen. Wel zo handig, want daarna kan hij weer drie dagen mee. Je krijgt ook ruim van tevoren een melding als de batterij opgeladen moet worden. Ben jij je hond in het donker kwijtgeraakt? De mobiele applicatie van Tractive heeft nog een heel groot voordeel ten opzichte van de andere gps trackers voor honden: als je jouw hond in het donker kwijtraakt, kun je met de app een LED licht vanuit de tracker laten schijnen. Zo kun je jouw hond nog gemakkelijker terugvinden. En dat zorgt voor een fijn gevoel, toch? Je koopt de gps tracker van Tractive voor ongeveer zestig euro. Dat zijn de eenmalige kosten voor de aanschaf van de tracker zelf. Daarbij verbindt je je aan een abonnement, dat ongeveer drie euro per maand kost.
De voordelen van de gps tracker van Tractive op een rijtje
– Het apparaat heeft een geïntegreerd LED licht
– Je kunt de handleiding gewoon in het Nederlands lezen
– Heeft de meeste positieve gebruikersreviews op het internet
– Je kunt 24 uur in het verleden bekijken waar je hond is geweest
De nadelen van de gps tracker van Tractive op een rijtje
– Wat aan de zware kant: de gps tracker weegt 35 gram
– De tracker is ook wat duurder: het gebruik van Tractive kost in totaal bijna honderd euro per jaar (abonnement plus eenmalige aanschaf van de gps tracker zelf)
Weenect Dogs
Ook bij de gps tracker van Weenact kun je de locatie van jouw hond nauwkeurig volgen via je telefoon. Je kunt zelfs een regio invoeren waar je hond mag blijven voordat de mobiele applicatie alarm zal slaan: je kunt hierbij denken aan een gebied van bijvoorbeeld zes meter om je heen, omdat je jouw hond altijd zonder lijn uitlaat in het bos. Dat noemt de app een ‘veilige zone’. Gaat je hond dan toch in z’n eentje op avontuur? Dan krijg je een alarmsignaal vanaf de mobiele applicatie. Ook handig: met het gps systeem van Weenect Dogs kun je jouw hond trainen om zelf terug te komen met de tracker. Je kunt bijvoorbeeld elke keer dat je jouw hond eten geeft een belletje laten rinkelen in de gps halsband, zodat je hond dit geluid associeert met een beloning. Als je jouw hond kwijtraakt, hoef je alleen het belletje te laten rinkelen, en je hond zal vanzelf weer naar je toe komen. Dat scheelt weer een zere keel door het schreeuwen!
De voordelen van de gps tracker van Weenect Dogs op een rijtje
– Je kunt zelf een ‘veilige zone’ creëren voor je hond, zodat de gps tracker niet constant af gaat als je jouw hond in het bos laat rennen
– De lichtste van de drie gps trackers: de gps tracker van Weenect Dogs weegt slechts 22 gram
– Je kunt je hond trainen om zelf terug te komen met deze gps tracker
De nadelen van de gps tracker van Weenect Dogs op een rijtje
– De duurste van de drie gps trackers: de aanschaf van de tracker kost tachtig euro, en daar komen nog maandelijkste abonnementskosten bij vanaf zes euro per maand
Spotter
De gps tracker van Spotter heeft een voordeel ten opzichte van de andere gps trackers: je kunt deze tracker namelijk prepaid gebruiken. Wel zo handig, als je de tracker een tijdje niet wilt of hoeft te gebruiken. Bij de andere gps trackers betaal je dan de abonnementskosten gewoon door. De eenmalige aanschaf van de Spotter is zestig euro. Dit maakt de Spotter dan meteen de goedkoopste van de drie trackers. De Spotter is wel het meest basis in gebruik: je kunt er gewoon je hond mee volgen. Het apparaatje is wel erg groot, maar de batterij gaat wel zeven dagen mee!
De voordelen van de gps tracker van Spotter op een rijtje
– Lekker licht: het apparaatje van Spotter weegt nog geen 27 gram
– De batterij gaat wel zeven dagen mee
– Je kunt Spotter prepaid gebruiken, je zit dus niet aan een abonnement vast
De nadelen van de gps tracker van Spotter op een rijtje
– De gps tracker van Spotter is erg groot
De gps trackers van Tractive, Weenect Dogs en Spotter zijn de beste gps trackers voor honden. Om te kijken welke gps tracker het beste bij jouw hond en jouw situatie past, hebben we de voor- en nadelen van deze trackers op een rij gezet. Als je wat meer te besteden hebt, is de gps tracker van Weenect Dogs een goede keuze: dit apparaat is erg licht, handig in gebruik en je kunt er je hond mee trainen om zelf bij je terug te komen. Voor een wat kleinere portemonnee is de tracker van Spotter erg geschikt: deze is gewoon te koop bij het Kruidvat en je kunt het apparaat prepaid opladen, zodat je niet vast zit aan een abonnement. Onze beste keuze is de gps tracker van Tractive: deze tracker heeft de meest positieve gebruikersreviews, ligt in de gemiddelde prijsklasse en heeft een ontzettend handige LED-lamp, zodat je jouw hond ook in het donker kunt terugvinden. De grootte van de tracker ligt ook weer aan jouw hond: voor een grote hond is een wat grotere gps tracker geen probleem, voor een kleintje natuurlijk wel. Voor welke tracker kies jij?
Bekijk ook deze gerelateerde artikelen
- Op vakantie met je hond; diverse bestemmingen en tips
- 15 tips voor vakantie met je hond aan zee
- Waar let je op bij het afsluiten van een verzekering voor je hond?
- 7 tips voor reizen en vakantie met je huisdieren
- 7 tips voor een weekendje weg met hond in Nederland
- Welke hond past bij mij?
- 6 gps trackers voor ouderen
- Alles wat je moet weten over een dierenverzekering