Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

7 manieren om iemand beterschap te wensen

7 manieren om iemand beterschap te wensen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ziek zijn kan in vele vormen en maten maar één ding is zeker: het is nooit leuk. Of iemand nu een griepje heeft, een gebroken been of een burn-out, het zal altijd prettig zijn voor diegene om een kleine attentie te krijgen van zijn vrienden, familie of collega’s. Als je ziek thuis zit is het namelijk prettig om te weten dat anderen aan je denken en dat je er niet alleen voor staat. Zelfs een simpel kaartje kan iemand al doen opleven; het gaat meestal alleen maar om het gebaar! En omdat het zo fijn is om een beterschapswens te ontvangen, geven wij jou in dit artikel 7 manieren hoe jij iemand beterschap kan wensen. Van hele simpele tot hele originele!


1. Stuur een handgeschreven kaartje 

Kaartjes worden tegenwoordig nogal eens vergeten, omdat alles gaat via het internet. Je stuurt even een Whatsapp berichtje om te checken hoe het met iemand gaat. Maar hoe persoonlijk is dat nu eigenlijk? Wanneer iemand ziek is, is het extra leuk om wat moeite in een boodschap te stoppen. Ga dus eens naar de winkel en koop een kaart (en een postzegel ;-)). Zet een handgeschreven boodschap op de kaart en stuur hem op. Kleine moeite, groot plezier! 

De voorkant van de kaart 

De zoektocht naar een geschikte kaart kan nogal overweldigend zijn. Er zijn ontiegelijk veel kaartjes! We willen je als tip meegeven bij het zoeken van een geschikte kaart om te letten of het tekstje dat erop staat bij de gelegenheid past. Wanneer iemand net een ongeluk heeft gehad met een spiegel of glas bijvoorbeeld, stuur je liever geen opbeurend kaartje met “scherven brengen geluk”. En wanneer iemand met een burn-out thuis zit kun je beter niet gaan voor het RUMAG kaartje met de tekst “Stel je niet zo aan. Word ff beter.” Het is ook leuk om op te letten dat het kaartje past bij iemands persoonlijke stijl, zo zijn er bijvoorbeeld veel grappige kaartjes, maar ook veel serieuze, met gewoon een bos bloemen op de voorkant.

De perfecte tekst voor op een beterschapskaart

Ben jij niet zo goed met woorden op papier zetten en heb je eigenlijk geen idee wat je op de kaart moet zetten? Dat is helemaal niet erg. De perfecte tekst voor op een beterschapskaart is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Het enige dat je moet doen is oprecht zijn. Je hoeft geen toverwoorden op papier te zetten en iemand hoeft zich niet genezen te voelen na het lezen van jouw kaartje. Het is gewoon een blijk dat je aan iemand denkt, dus maak het niet te moeilijk. En dat kan betekenen dat het volgende de perfecte tekst is voor jouw kaart:

Beste Arie, Wat vervelend te horen dat je niet zo lekker in je vel zit. Ik ben niet zo goed met woorden op papier zetten maar wil laten weten dat ik bereikbaar ben als je behoefte hebt aan een luisterend oor. Hopelijk beurt dit kaartje je een beetje op. Groet, Berend”

https://www.pinterest.com/pin/570409109046719445/


2. Breng een fruitmand 

Een fruitmand klinkt misschien stoffig of ouderwets, maar het is hartstikke leuk én nuttig om langs te brengen bij een ziek persoon. Wat de reden ook is dat iemand ziek thuis zit, vitamines zijn altijd nodig. Bij mensen met een burn-out gaat de weerstand vaak omlaag, dus is het van belang dat zij goed blijven eten. Bij mensen met de griep of varianten hiervan, moet ook de weerstand weer omhoog. Dus eigenlijk komt een fruitmand altijd goed van pas. 

Naast het verhogen van de weerstand heeft deze manier van beterschap wensen nog twee voordelen. Eén is dat de persoon hoeft zelf geen boodschappen meer te doen. Of in ieder geval een lichtere tas heeft omdat jij het fruit al in huis hebt gehaald. Het tweede extra voordeel is dat je kan gelijk op ziekenbezoek kunt, wanneer je zelf de fruitmand langs brengt.


3. Bel eens op

Ook bellen schiet er tegenwoordig vaak bij in. Even een whatsapp berichtje of een voice memo, een foto’tje of een e-mail. Dan kan je tussendoor namelijk ook nog al die andere 80 dingen doen die nog op de to do-list voor vandaag staan. Maar maak eens tijd voor iemand en bel eens op. Vraag hoe het écht met iemand gaat, toon interesse en neem eens gezellig de afgelopen paar dagen of weken samen door aan de telefoon. 

Iemand die ziek thuis zit, zeker voor een langere tijd, heeft niet altijd maar veel te doen. En kán vaak ook niet veel doen. Zo’n telefoontje van een vriend(in), familielid of collega is dan een hartstikke leuke onderbreking van de dag! Dus een simpele en waardevolle derde manier om iemand beterschap te wensen, is door gewoon eens op te bellen en te vragen hoe het gaat. Of op de hoogte te brengen wat er allemaal is gebeurt. 


4. Verstuur wat leuks via Greetz 

Via Greetz kun je een heleboel leuke artikelen sturen om iemand beterschap te wensen. Zoals boeken (wat goed uitkomt want iemand die ziek thuis zit heeft vaak genoeg tijd om te lezen), chocolade, bloemen, ballonnen, snoep, kaarsen en natuurlijk kaartjes en fruitmanden. Via Greetz moet je een account aanmaken en kun je tegen redelijke prijs leuke verrassingen versturen.

Naast Greetz zijn er nog andere websites via waar je een beterschapswens kunt sturen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Verrassingsmand, kadootjeposten, Hallmark of yoursurprise. Van knuffeltjes, tot chocolategram en van armbandje tot cadeamand. Je kunt alles online vinden om als verrassing te sturen om iemand beterschap te wensen. Let wel op dat een beterschapscadeau laten bezorgen, misschien niet de beste optie is voor iemand die in het ziekenhuis ligt.


5. Maak een persoonlijke CD of afspeellijst met vrolijke liedjes

Je kunt natuurlijk oldskool een CD maken met daarop iemands favoriete liedjes, of een afspeellijst op Spotify voor de iets modernere generatie. Dit is vooral ideaal voor mensen die in het ziekenhuis liggen en helemaal niets te doen hebben. Of liedjes waar jullie samen een herinnering aan hebben of gewoon opbeurend zijn. 

Hetzelfde kun je natuurlijk doen met films of series. Je kan een DVD maken of kopen met daarop iemands favoriete film of serie. Of juist die van jou! Een Netflix abonnement cadeau geven is ook een leuke, moderne, optie. Je kunt dit ook doen samen met een vriendengroep, extra leuk, en kostenbesparend!  


6. Geef iets te knutselen cadeau

Ziek zijn is voor sommige mensen de kans om dingen te doen waar ze normaal gesproken geen tijd voor hebben. Wil jij iemand beterschap wensen op een originele manier, geef dan iets cadeau dat ze creatief aan de slag zet! Zoals een modelbouwvliegtuig, of een leuk knutselpakket voor volwassenen. Ook leuk: een kleurboek voor volwassenen en een breiset. 

Dit cadeau is leuk voor mensen thuis maar ook voor mensen in het ziekenhuis. Let wel op dat een kleurboek misschien wat meer geschikt is voor mensen die in het ziekenhuis liggen dan een modelbouwvliegtuig van 2 vierkante meter. Je kunt ook bij iemand langs gaan om samen te knutselen. Wist je dat op Pinterest heel veel DIY ideeën staan? Je kan bloempotten maken, versieringen voor aan de muur, maar ook kleding en veel andere dingen. 

https://nl.pinterest.com/pin/364932376037373811/


7. Workshop voor thuis

Mensen die ziek zijn kunnen vaak niet uit huis. Of zijn in ieder geval niet in staat om al te actieve dingen te ondernemen. Maar om eens uit die sleur te komen is het wel heel erg leuk om iets leuks thuis te ondernemen! 

Voor mensen die langdurig thuis zitten maar wel fit genoeg zijn om iets te ondernemen, is een workshop thuis een geweldige manier om iemand beterschap te wensen. Je kunt dit met meerdere mensen doen, maar let op dat je het niet te druk maakt. Het gaat er uiteindelijk wel om dat de persoon zich beter gaat voelen, niet juist meer uitgeput. Leuke ideeën zijn onder andere: tekstborden maken, schilderen, mozaïek maken, maskers maken en sieraden maken.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag