Cadeau.nl
X

6 tips voor het maken van cadeaubonnen

6 tips voor het maken van cadeaubonnen

Is er binnenkort iemand jarig (of is er iets anders te vieren) en wil je graag zelf een cadeaubon maken, omdat er geen bestaande cadeaubonnen zijn voor wat je wilt geven? Dan zijn er verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Een cadeaubon is net even iets leuker dan gewoon wat geld geven. Het is persoonlijker en je hebt op die manier de mogelijkheid om iets origineels te geven. Wil je weten hoe je zelf de mooiste cadeaubonnen kunt maken en waar je dat zou kunnen doen? Dan zit je hier goed. In dit artikel geven we je namelijk 6 tips voor het maken van cadeaubonnen.


Zelf een cadeaubon maken

Soms wil je iemand iets geven waar geen ‘echte’ cadeaubonnen voor verkrijgbaar zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je iemand een bon wilt geven voor een dagje samen weg. Of een cadeaubon voor een door jou verzorgd driegangendiner. Misschien wil je je moeder wel een cadeaubon geven voor Moederdag, waarbij ze bij inlevering van de bon een volledig schoongemaakt huis krijgt. Andere ideeën zijn:

  • Een cadeaubon voor een ontbijtje op bed.
  • Een cadeaubon voor een gezellige high tea, of een etentje bij het favoriete restaurant van de ontvanger.
  • Een cadeaubon voor een avondje oppassen. Deze cadeaubon kunnen je vrienden (of familieleden) bij je inleveren als ze gezellig samen een dag of avondje op stap willen en een oppas nodig hebben voor de kinderen.
  • Een cadeaubon voor een avondje bioscoop.
  • Een cadeaubon voor een avondje uit. Lekker dansen, wat drinken en aan het einde van de avond is het vervoer naar huis ook nog geregeld.

Door zelf een cadeaubon te maken, kun je een origineel cadeau geven. Hieronder hebben we een aantal tips voor je verzameld voor wanneer je zelf een cadeaubon wilt maken.


1. Wat moet er op de cadeaubon staan?

Als eerste is het handig om na te denken wat er op de cadeaubon moet komen te staan. Voor wie is de bon? Tot wanneer is de bon ‘geldig’? Waarvoor is de bon en waar geeft-ie recht op? Wanneer de cadeaubon voor een geplande high tea, lunch of bijvoorbeeld een avondje bioscoop is, is het wel handig als je ook de datum, tijd en locatie op de cadeaubon vermeldt. Zo weet degene die de cadeaubon ontvangt gelijk alles wat hij/zij moet weten.


2. Online een cadeaubon maken

Online zijn verschillende websites te vinden waarop het mogelijk is om (gratis) een cadeaubon te ontwerpen. Van websites waarbij je een blanco kaartje helemaal naar wens kunt vormgeven, tot websites met daarop een aantal ontwerpen die je zelf aan kunt passen. Op die manier kun je op een vrij simpele manier een tegoedbon maken. Sommige van deze cadeaubonnen zul je vervolgens zelf uit moeten printen, terwijl je op andere websites de mogelijkheid krijgt om de cadeaubon gedrukt en wel thuis af te laten leveren. Online cadeaubonnen maken kan onder andere op tegoedbonnen.nl, kaart2go.nl en geefeentegoedbon.nl. Ook op bijvoorbeeld drukwerkdeal.nl kun je zelf cadeaubonnen ontwerpen. Houd er wel rekening mee dat je er daar minstens 10 stuks moet afnemen en dat je dus tien dezelfde bonnen krijgt.

https://nl.pinterest.com/pin/399905641898421024/


3. Een computerprogramma gebruiken

Een andere manier om een cadeaubon te maken, is door een computerprogramma te gebruiken. Een programma als Microsoft Publisher kan hier heel handig voor zijn, maar ook met een programma als Word kun je dit doen. Door de diverse sjablonen waaruit je kunt kiezen, kun je heel makkelijk zelf een cadeaubon in elkaar zetten. Daarna hoef je de bon alleen nog maar af te drukken en is hij klaar.


4. Kies voor mooi papier

Een cadeaubon uitprinten op een simpel wit A4’tje zal geen enorm spectaculair resultaat opleveren. Voor een mooi en professioneel uitziende cadeaubon is het daarom slim om speciaal papier te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor fotopapier om een mooi glanzende cadeaubon maken. Ook gekleurd papier kan een leuke optie zijn. Heb je een printer tot je beschikking die iets meer aankan? Dan kun je ook voor iets dikker papier kiezen. Op die manier voelt een cadeaubon toch net even iets luxer aan.


5. Knutsel zelf een cadeaubon

Ben je creatief aangelegd en vind je het leuk om zelf aan de gang te gaan met karton, een schaar, (lijm)stiften en andere hulpmiddelen? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om zelf een cadeaubon in elkaar te knutselen. Online zijn verschillende ideeën te vinden die je daarvoor zou kunnen gebruiken. Hieronder hebben we een aantal van die voorbeelden voor je verzameld. Zo kun je zelf, al dan niet met behulp van een printer, superleuke cadeaubonnen maken.

Bijvoorbeeld deze schattige giftcard voor een gezellig avondje champagne (of andere bubbels) drinken:

https://nl.pinterest.com/pin/435160382734768680/

Of dit voorbeeld voorzien van mooie handlettering:

https://nl.pinterest.com/pin/507499451749454506/

Of deze, waarbij de gelukkige ontvanger een avondje mee mag om te dansen:

https://nl.pinterest.com/pin/160933386667994092/

Of download leuke printables die je kunt gebruiken voor het maken van je eigen cadeaubon. Zoiets als deze bijvoorbeeld:

https://nl.pinterest.com/pin/516084438534451954/

Of gebruik onderstaand vrolijk voorbeeld ter inspiratie. Een cadeaubon voor een geheel verzorgde picknick. Superleuk.

https://nl.pinterest.com/pin/479633429047955570/


6. Cadeaubonnen maken voor je eigen bedrijf

Ben je helemaal niet op zoek naar informatie over het maken van een cadeaubon voor een verjaardag of een andere gelegenheid, maar zoek je naar manieren om cadeaubonnen voor je eigen bedrijf te maken? Dan kun je terecht op een flink aantal websites waar je deze bonnen gemakkelijk online kunt maken. Kies uit een van de bestaande ontwerpen of ga voor een eigen ontwerp. Upload vervolgens je logo en vul de gegevens in die nodig zijn voor het maken van de bonnen. Vervolgens kun je de bonnen laten afdrukken en worden ze bij je thuis (of op het bedrijf) afgeleverd. Bij het maken van cadeaubonnen zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten.

Waar moet je op letten bij het maken van cadeaubonnen voor een bedrijf?

Wanneer je je aan het oriënteren bent op het maken van cadeaubonnen voor je eigen onderneming, zijn er een aantal dingen waar je mee te maken krijgt. Zo zijn er niet alleen veel aanbieders, maar ook veel soorten cadeaubonnen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je verzameld die je kunnen helpen bij het maken van jouw cadeaubonnen.

  • Wat voor soort cadeaubon wil je? Kies je voor een simpel rechthoekig exemplaar of ben je juist op zoek naar iets bijzonders? Door eerst online op zoek te gaan naar voorbeelden van cadeaubonnen kun je inspiratie opdoen voor het maken van cadeaubonnen voor jouw bedrijf.
  • Per hoeveel stuks kun je de cadeaubonnen afnemen? Waar het ene bedrijf je de mogelijkheid geeft om 10 cadeaubonnen per keer af te nemen, verplicht de ander je om er gelijk 100 af te nemen. Kijk dus goed wat de mogelijkheden zijn, zodat je niet na een uur ontwerpen tot de conclusie hoeft te komen dat je er 100 moet afnemen, terwijl je er maar 20 wilt.
  • Bekijk de prijs per stuk om te zien welke aanbieder het goedkoopst is. Een lager aantal cadeaubonnen afnemen, is vaak duurder dan een groter aantal tegelijk kopen. Onder andere door de prijs per stuk te vergelijken, kun je bekijken waar je de cadeaubonnen het goedkoopst kunt laten drukken.
  • Zorg dat iedere cadeaubon een uniek nummer heeft. Door iedere cadeaubon van een uniek nummer te voorzien, houd je het voor jezelf overzichtelijk. Niet alleen weet je hierdoor zeker dat een cadeaubon werkelijk bij jou vandaan komt, maar het is ook handig voor je administratie.

Cadeaubonnen maken voor je bedrijf, of een groot aantal van dezelfde bonnen maken voor bijvoorbeeld vrienden of familie, kun je onder andere doen op vistaprint.nl. Andere websites waarop je dit kunt doen, kun je online vinden.

Tip: Heb je zelf nog geen goed ontwerp of ben je niet zo handig met computers? Veel van deze bedrijven helpen je graag met het ontwerpen van je cadeaubonnen. Zo weet je zeker dat de bonnen er precies uit komen te zien zoals jij dat wilt.


Cadeaubonnen maken

Een cadeaubon is leuker om te geven dan simpelweg een envelop of een kaart met wat geld. Het heeft een doel, een vervolg, iets wat jij en de ontvanger misschien wel samen kunnen gaan doen. Dat maakt een cadeaubon een ideaal cadeautje voor iemand die eigenlijk alles al heeft. In dit artikel hebben we je voorzien van een aantal handige tips voor het maken van een cadeaubon. Daarnaast hebben we ook voor ondernemers die zelf cadeaubonnen willen maken een aantal tips verzameld. Op deze manier kan iedereen zelf wel iets moois creëren. Knutsel, print, knip en plak, of ontwerp je cadeaubonnen online en laat ze vervolgens afdrukken. Het is maar net wat je wilt.


Wellicht vind je deze gerelateerde artikelen ook interessant:Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Klik hier om je opmerking naar ons door te sturen.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag