10 makkelijke hapjes voor veel mensen

10 makkelijke hapjes voor veel mensen

Laatst bijgewerkt: 4 januari 2019

Geef je een feestje, verjaardag, receptie, borrel of is er een andere gelegenheid waarbij je veel mensen verwacht? Dan heb je vast geen zin in ingewikkelde hapjes. Liever heb je makkelijke hapjes, die je snel klaar kunt maken en die bovendien niet al te duur zijn. In dit artikel bespreken we 10 makkelijke hapjes voor veel mensen. Dat wordt smullen!


1. Gevulde eieren

Gevulde eieren zijn natuurlijk heel populair met Pasen, maar ook met reguliere feestjes zal dit hapje niet misstaan. Het enige dat je nodig hebt om dit te kunnen maken is mayonaise, yoghurt, mosterd en kruiden. Bij voorkeur kerriepoeder en paprikapoeder. Verder kun je het geheel feestelijk afmaken met verse bieslook. Voor dit hapje moet je eerst de eieren hard kopen (in circa 10 minuten). Daarna moet je de eieren pellen en doormidden snijden. Het eigeel moet je verwijderen en in een kommetje stoppen. Voeg dan de mayonaise, yoghurt, mosterd, paprikapoeder en kerriepoeder (en eventueel wat peper en zout) op smaak toe. Doe alles in een spuitzak en vul de eieren met een mooi toefje van het mengsel. Bestrooi het hapje met bieslook et voilá, een vrolijk en feestelijk hapje.


2. Wraprolletjes

Wraprolletjes zijn de ideale gemakkelijke snack voor elk feestje. Je kunt er in een keer heel veel maken, ze smaken goed, ze vullen redelijk en je kunt er eindeloos mee variëren. Eigenlijk kun je er alles indoen wat je lekker lijkt! Om je alvast wat inspiratie te geven zetten we 3 klassiekers voor je op een rij.

Zalm en roomkaas

De wrap met zalm en roomkaas, dat is toch wel dé klassieker onder de wraprolletjes. Je pakt een wrap (grote tortillawraps zijn het meest geschikt) en smeert deze in met een laagje kruidenkaas of roomkaas. Vervolgens bedek je de wrap dun met gerookte zalm. Je kunt er eventueel nog wat ijsbergsla of geraspte komkommer aan toevoegen. Vervolgens moet je de wrap oprollen, een half uur laten opstijven in de koelkast en in stukjes snijden. Tip, als de wrap niet aan elkaar blijft zitten, dan kun je sateprikkertjes gebruiken.Ta da, een heerlijk hapje die je makkelijk bereidt!

Tonijn en mayonaise

Een andere variant is de wrap met tonijn en mayonaise. Om deze te maken moet je een gesnipperde ui, een blikje tonijn, een eetlepel mayo en wat peper en zout in een kom met elkaar mengen. Dat wordt de basis waarmee je de wrap insmeert. Daarna kun je de tonijn nog beleggen met dunne plakjes komkommer en eventueel een beetje ijsbergsla. Ook hier geldt: even in de koelkast voordat je het gaat snijden!

Pesto en Serranoham

De laatste variant die wij bespreken is de wrap met Serranoham. Smeer de wrap in met een dun laagje groene pesto en beleg dit dunnetjes met Serranoham. Vervolgens kun je nog een plakje oude kaas of wat Parmezaanse kaas erop leggen, en wat sla of rucola. Weer een kwestie van opstijven, snijden, eventueel bijeenhouden met de satéprikkers en uitserveren.


3. Capresespiesjes

Na al die vis en vlees wordt het tijd om een vegetarisch makkelijk hapje voor veel mensen uit te lichten. De capresespiesjes! Het is een kinderlijk eenvoudig hapje dat heel feestelijk oogt én goed smaakt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn bolletjes mozzarella, cherrytomaatjes, verse basilicum en satéprikkers. Je rijgt de ingrediënten om en om op een satéprikker en kunt het geheel ten slotte nog besprenkelen met wat balsamico of een mengelmoes van olijfolie en pesto.


4. Meloen in Serranoham

Dit bekende hapje geeft een hele aparte smaak, de combinatie van zoet en hartig. Het is net iets culinairder dan een gerecht met ei en roomkaas, hoewel niet iedereen deze combinatie evenveel kan waarderen. In ieder geval heb je voor dit hapje rauwe ham nodig, het liefst Serranoham, en meloen (Galiameloen, die is groen). Je kunt eventueel voorgesneden meloen kopen om het jezelf makkelijker te maken, maar dit is vrij aan de prijs. Het enige dat je hoeft te doen is de ham om de meloen te wikkelen en het hapje eventueel te verstevigen met een satéprikker.


5. Augurk opgerold in plakje ham

Augurken met ham, misschien wel het allermakkelijkste hapje van deze lijst. Bovendien is het heel goedkoop om de ingrediënten voor dit hapje in te slaan: het enige dat je nodig hebt is een augurk die je in ham rolt. Voor wat extra variatie zou je er ook een laagje roomkaas tussen kunnen doen. Zonder roomkaas is dit een redelijk gezond hapje, goed om te weten als je gasten aan de lijn zijn!


6. Dadels in spek en geitenkaas

Dadels in spek en geitenkaas: een heerlijk borrelhapje dat je eenvoudig bereidt. In totaal ben je zo’n 5 tot 10 minuten bezig voor 12 hapjes. Het bijzondere aan dit hapje is dat meerdere smaken samenkomen, waardoor je een aparte smaakbeleving krijgt. Als je dit hapje wil bereiden, moet je de dadels eerst in de lengte insnijden en de pit verwijderen (niet helemaal doormidden!). Daarna moet je een theelepel geitenkaas over de lengte van de dadel smeren en het geheel inwikkelen in bacon. Bak de dadels rondom bruin in de koekenpan, of stop de hapjes kort in de oven.


7. Rolletjes van omelet

De omeletrol is de eiwitrijke en koolhydraatarme variant van de wraprolletjes die we eerder hebben besproken. In plaats van een tarwewrap te gebruiken, wikkel je ingrediënten in een omelet. Eerst moet je een dunne, platte omelet bakken, gebruik eventueel wat melk om het omelet nog gladder en steviger te maken. Wacht daarna tot de omelet is afgekoeld en bedek het dun met de ingrediënten van jouw keuze. Bijvoorbeeld kaas en ham, kaas en salami of zalm en avocado. Rol het geheel op, houdt alles bij elkaar met kleine prikkers en serveer het uit!


8. Groentesticks met dipsaus

Zoveel mensen, zoveel wensen. Hoe meer mensen je op verwacht, hoe moeilijker het is om met iedereens eetgewoonten rekening te houden. Daarom raden we je aan om altijd een paar ‘veilige’ hapjes te bereiden, waar vegetariërs, veganisten en fit girls en boys zich ook comfortabel bij voelen. Een van die hapjes zijn groentesticks met dipsaus. Je kunt wat tomaatjes, komkommer, paprika, selderij en worteltjes serveren. Snij de langwerpige groenten het liefst in repen (van ongeveer 5 centimeter lang), zodat je ze neer kunt zetten in een glas. Koop daarnaast een dipsaus, zoals humus, heksenkaas, cocktailsaus, knoflooksaus tzatziki of iets anders. Je kunt natuurlijk ook zelf de keuken induiken om een simpele saus te bereiden. Bijvoorbeeld een saus van yoghurt, crème fraîche en diverse kruiden.


9. Champignons gemarineerd in rode pesto

Onderstaand makkelijk hapje is geschikt voor ongeveer 20 mensen. Als je meer mensen ontvangt, kun je de ingrediënten vermenigvuldigen. Wat heb je nodig om gemarineerde champignons in rode pesto klaar te maken? Ongeveer 500 gram kleine champignons, 2 kruidenbouillontabletten, 2 gesnipperde sjalotten, wijnazijn, olijfolie, peper, zout, knoflook, suiker en rode pesto. Het lijkt veel, maar het is helemaal niet zo duur om deze ingrediënten op grote schaal in te slaan.

Eerst moet je een pan water met kruidenbouillon aan de kook brengen. Vervolgens voeg je hier de champignons en sjalotjes aan toe, die je ongeveer 10 minuten laat meekoken. Daarna (of in de tussentijd) maak je de marinade van azijn, olijfolie, zout, stukjes knoflook, suiker en pesto. De champignons laat je hier vervolgens een paar uur in marineren. Vervolgens rijg je een 2 á 3 champignons op een spiesje. Je kunt de spiesjes nog een paar minuten in de oven doen, maar dat is niet nodig. Let op: de voorbereidingstijd is dus kort, maar de wachttijd niet echt. Het is dus wel een makkelijk maar niet per se een snel hapje.


10. Pittige kipfilet spiesjes

We willen dit artikel graag afsluiten met een lekkere kipspies die je heel makkelijk maakt. Het enige dat je nodig hebt is een flinke portie kipfilet én een (saté)marinade, bijvoorbeeld eentje van Conimex. Je kunt de marinade ook zelf maken, maar dan is het hapje iets complexer om te maken…

Eerst snijd je de kipfilet in kleine stukjes, van ongeveer 3 centimeter. Vervolgens moet je de marinade maken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of volgens het recept dat je volgt. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden. Leg bakpapier in de oven, rijg 2 stukjes kip aan de satéprikkers (je kunt ze het beste van tevoren vochtig maken, zodat ze niet verbranden in de oven). Vervolgens bak je de spiesjes in circa 15 tot 20 minuten bruin en gaar. Draai de spiesjes af en toe en controleer naar afloop of ze gaar zijn! Voor wat extra smaak kun je er chilisaus of pindasaus serveren.

 



foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Eten & drinken

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

WeightWatchers
Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag